טיים אאוט timeout

בתי הקפה השכונתיים הטובים ביותר לשנת 2017

| מאת: נעמה רק, שירי כץ

בדומה לחצי עולם, כנראה שיש לכם רגשות חזקים כלפי ספקי הקפאין והמאפים המקומיים שלכם. אתם בחרתם: 25 בתי הקפה השכונתיים הטובים ביותר בתל אביב, בגוש דן ובשרון

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/03/sizes/026-1_H_wo_680_382.jpg
הסתכלו לתוך הכוס. צילום: ג'סטין מטס

איך בחרנו?

יותר מ־20 אלף גולשים הצביעו בתחרות בתי הקפה ובחרו את 25 בתי הקפה האהובים עליהם, לפי אזורים, מתוך רשימה של 104 בתי הקפה השכונתיים הטובים ביותר שהרכיבו חברי מערכת Time Out. הרשימה הארוכה כללה את בתי הקפה הטובים ביותר בתל אביב, בגוש דן ובשרון. את העיר תל אביב חילקנו לשבעה אזורים ובכל אזור נכנסו לרשימה בתי הקפה הטובים לפי הקריטריונים הבאים: שירות, חיבור לקהילה ולשכונה, איכות הקפה, איכות המאפים והאוכל, שירותים נוספים שהמקום מציע (חיבור אינטרנט, עיתונים ומגזינים, נגישות לנכים), אווירה ועיצוב. בתחרות השתתפו רק בתי קפה עצמאיים שאינם חלק מרשת ארצית.

מעבר לירקון לוגו

הזוכה במקום הראשון

ביתא קפה 

נוסד: 2004.
בעלים: קבוצת ביתא קפה.
מקומות ישיבה: כ־100.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 13 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה: קפה ומאפה: 24 ש"ח, קפה וחצי כריך: 28 ש"ח.

מה אוכלים

סלט אלפא ביתא, המורכב מירקות קצוצים עם אורז ועדשים אורגניות עם שמן זית, לימון ויוגורט־טחינה (48 ש"ח) ופסטה בייקון, אפונה ושמנת (64 ש"ח).

מי יושב כאן

ברמת אביב דיירי השכונה, אנשי אקדמיה מהאוניברסיטה הסמוכה ועברי לידר, ובצהלה כל הטאלנטים הטלוויזיוניים (היוש צביקה הדר).

עיתונים

"מעריב", "ידיעות אחרונות", "הארץ", "גלובס".

כריך אבוקדו הביתא-קפה. צילום: אילן נחום

כריך אבוקדו של הביתא קפה. צילום: אילן נחום

הקפה השכונתי שעל המטבח שלו חולשת השפית איילת לטוביץ' כבר הפך למוסד אהוב ומוכר גם מחוץ לגבולות השכונות שבהן הוא נמצא (צהלה, רמת אביב וגבול רמת השרון־הרצליה). לטוביץ' יצרה כאן שפה קולינרית ברורה המתמקדת בתפריט עונתי, בריא ויצירתי בהשראת מטבחים ביתיים עתירי תבשילים אבל משוכלל. תמצאו פה לא מעט התייחסות לגחמות קולינריות של הסועדים, ובהתאם לכך גם מבחר נאה של מנות טבעוניות וארוחות בוקר עשירות.

ביתא קפה רמת אביב | ביתא קפה צהלה

בר לחם

נוסד: 2005.
בעלים: שירה שחם, דגן שחם ויובל שניר.
מקומות ישיבה: בקהילת סלוניקי 20־25, בברזני כ־30.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 13 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה קפה ומאפה: 26־28 ש"ח (תלוי בגודל הקפה).

מה אוכלים:

בריוש שוקולד בלגי עם קרם פטסייר וניל (17 ש"ח) וכריך עם סלמון סקין צרוב (45 ש"ח).

מי יושב כאן:

תושבי השכונה, עובדים באזור, לקוחות מזדמנים שהגיעו כדי לרכוש לחמים ועוגות לאירוע וכוכבים שהפציעו באינסטגרם.

עיתונים:

"הארץ".

בר לחם. צילום: אפיק גבאי

בר לחם. צילום: אפיק גבאי

בית הקפה של בר לחם, שלו שני סניפים, הוא חלק נלווה וחיוני למאפייה האהובה במיוחד, שיש לה אוהדים נלהבים ושצברה בעשור של פעילות קהל לקוחות נאמן (ויותר מ־17 אלף עוקבים באינסטגרם!). הניחוח המסחרר של המאפים באוויר משבש את שיקול הדעת. כך תמצאו את עצמכם מנשנשים לצד כוס הקפה כריכים, פוקצ'ות, עוגות ומאפים מלוחים ומתוקים, ואפילו סתם פרוסות של לחם מחמצת מרוחות בחמאה צהובה. הקפה פה הוא תערובת מיוחדת של 12 סוגי ערביקה הנקלית בתוף נחושת במיוחד עבור המקום.

בר לחם נאות אפקה | בר לחם רמת אביב ג'

מטילדה

נוסד: 1999.
בעלים: אלון קדם.
מקומות ישיבה: 18 בפנים. בחוץ, עם הפנים לגינה של מעוז אביב: 40.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 13 ש"ח (10 ש"ח בטייק אוויי).
תוספת לחלב סויה ודומיו: 2 ש"ח.
דיל קפה ומאפה: 10־12 ש"ח בטייק אוויי; 18 ש"ח לקפה ושני מאפים קטנים בישיבה במקום.

מה אוכלים:

בורקסים עם גבינה, תפוח אדמה או תרד (מ־2.50 ש"ח ליח' עד 29 ש"ח למנה קומפלט) וקציצות כרשה (39 ש"ח).

מי יושב כאן:

בבוקר אנשי עסקים ונשים בחופשת לידה, בצהריים סבתות עם נכדים, אחר הצהריים משפחות ופגישות עסקים, בערב זוגות מהשכונה.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות", "גלובס", לפעמים "כלכליסט".

מטילדה. צילום: יח"צ

מטילדה. צילום: יח"צ

מעוז אביב היא נקודה פרברית במובן הירוק של המילה. עצים ענקיים ומדשאות רחבות ידיים הם התפאורה המושלמת לקפה השכונתי הזה המתנהל באווירת וינטג' ונקרא על שם סבתו הבולגרייה של בעל המקום. התפריט מעוטר בתמונות מהאלבום המשפחתי ומציע, בצד הסלטים והכריכים, להיטים בולגריים כגון מוסקה, קציצות כרישה, מאפים מיוחדים ובעיקר בורקס. מדובר אמנם בבית קפה צנוע במידותיו, אבל העובדה שהוא ניצב עם הפנים לשכונה מייצרת חוויה כפרית רחבה.

מטילדה מעוז אביב

צפון העיר לוגו

הזוכה במקום הראשון

ג'אבה קפה

נוסד: 2014.
בעלים: הקבוצה (מבעלי המזג והדיזי פרישדון).
מקומות ישיבה: 90.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: שקל.
דיל קפה ומאפה: 15 ש"ח.

מה אוכלים:

קארי עוף או טופו אדום בחלב קוקוס עם חצילים, כרובית, זוקיני ובזיליקום (52/59 ש"ח), המבורגר טקסני מבשר בקר לצד קולסלאו, חלת בצל, איולי ברביקיו צ'יפוטלה וירקות (66 ש"ח).

מי יושב כאן:

תושבי הצפון הישן, עם ייצוג גדול לסטודנטים ולתיירים, הרבה פרילאנסרים שמשתקעים עם לפטופ.

עיתונים:

"הארץ", "ידיעות אחרונות".

ג'אבה קפה. צילום: עמנואל אפריאט

ג'אבה קפה. צילום: עמנואל אפריאט

זהו לא בית קפה קלאסי במהותו, שכן מדובר במקום המעוצב בהשראה פסיפית, שמתחיל את יומו כקפה ומסיים אותו כרסטו בר המגיש משקאות אלכוהוליים בתעריפים נוחים להפתיע, שמתומחרים בניקוי הוצאות המיסוי. גם אם לא תתחילו בדרינק אמיתי בבוקר, בטוח תרצו ללגום שייקים בריאים הנסחטים במקום, לבלוס ארוחות בוקר, לשזוף מבטים בגולשים שעוצרים כאן בדרך ללכידת גלים ולהתענג על הבלחות של בריזה מהים ומנות צהריים עם טאץ' אסייתי.

ג'אבה קפה

זוריק

נוסד: 2004.
בעלים: גל רווה.
מקומות ישיבה: כ־50.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: שקל.
דיל קפה ומאפה קפה ומאפה: 22־26 ש"ח (תלוי בגודל הקפה).

מה אוכלים:

תבשיל קארי עם טופו או עם עוף (56 ש"ח), שניצל שאנשים באים לכאן במיוחד מכל קצוות העיר כדי לבלוע אותו (54 ש"ח), ארוחת בוקר זוגית (104 ש"ח). 

מי יושב כאן:

סטודנטים, משפחות ודמויות מוכרות מהפוליטיקה העירונית ואפילו מהכנסת.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות", "מעריב", "הארץ".

קפה שכונתי באווירת ריזורט אקזוטי בלב העיר הפועל זה 13 שנה בכיכר מילאנו. קשה להסביר מהו האלמנט שעושה פה את העבודה. אולי מגוון אפשרויות הישיבה שבין כיסאות נמוכים כמרבץ ועד ישיבה אל הבר, ואולי צוות בית הקפה המגובש. בכל מקרה האטרקציה המרכזית היא מגוון ארוחות הבוקר, מאופציות בריאות כגון דייסת בוקר או חביתת חומוס, למושחתות כגון קרואסון קממבר ופנקייק עם טופי וקרם מסקרפונה.

קפה זוריק

בייקרי

נוסד: 2005.
בעלים: רותי ומתי ברודו.
מקומות ישיבה: תלוי בסניף; כולם קטנים יחסית, כ־20.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה קפה ומאפה: 18־26 ש"ח (תלוי בגודל הקפה).

מה אוכלים:

כריך סלמון מעושן (39 ש"ח) ואקלר שוקולד (12 ש"ח).

מי יושב כאן:

בסניף ויצמן: יושבי אקירוב לצד מוכרות מהכיכר, אבל בכל הסניפים תמצאו מבחר מגוון של טיפוסים, כולל ילדים שעתידם כפודיז מובטח.

עיתונים:

"הארץ", "דה מרקר", "ידיעות אחרונות", Time Out.

הבייקרי. צילום: אנטולי מיכאלו

הבייקרי. צילום: אנטולי מיכאלו

תושבי הצפון הישן עדיין מתרגשים מפתיחת הסניף של רשת המאפיות מבית R2M בכיכר המדינה. בכל מקום שהפטיסרי־מעדנייה מבית היוצר של מתי ורותי ברודו נוחת, כאילו שנתלשה פיסה של פריזאיות ונקלטה היטב בלבנט. הקדוש הונורה היה מאציל ברכות על בית העסק אילו היה מעניק לעצמו אפשרות לקחת את הקינוח הנמכר כאן תחת שמו (סנט הונורה) ולהניח לו להתמוסס על הלשון. זה יכול להיות קרואסון פשוט או כריך מתוחכם – אצל הברודואים זה תמיד יהיה בדיוק כמו שדמיינתם כשהרשתם לעצמכם לפנטז על הטוב ביותר.

בייקרי כיכר המדינה

מרכז העיר לוגו

הזוכה במקום הראשון

דה סטריטס

נוסד: 2006.

בעלים: יונתן גרינברג, נדב נאמן ורני עופר.
מקומות ישיבה: 150 במלך ג'ורג' ובאבן גבירול, 80 בבזל.
נגישות לנכים: באבן גבירול כן, בבזל ובמלך ג'ורג' אין.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה: מאפה, בראוני או כריך פתוח + קפה: 21־28 ש"ח (תלוי בגודל הקפה).

מה אוכלים:

המבורגר מבקר או מטופו ופטריות (46 ש"ח) וסלט עוף בקארי (56 ש"ח).

מי יושב כאן:

סטודנטים בתקופת מבחן, חברים ומשפחה, עובדי משרדים, חוזרים מבילוי. בקיצור, כולם.

עיתונים:

"מעריב", "ידיעות אחרונות", "דה מרקר", Time Out.

דה סטריטס. צילום: אנטולי מיכאלו

אחד המועמדים, דה סטריטס. צילום: אנטולי מיכאלו

מיני רשת הקפה התל אביבית שנבחרה לחביבת הקהל בתחרות בתי הקפה השכונתיים של Time Out 2016 יוצאת מנצחת גם השנה. תפריט במחיר הוגן ועם מנות אהובות כגון שניצל, המבורגרים או קציצות טופו־בורגול ברוטב, שעות פעילות ארוכות (שניים מהסניפים פתוחים 24/7) ואיך לא, ארוחות בוקר לרוב. המקום מתאים לפרילאנסרים עם מחשב כמו שהוא מתאים לסתם ארוחת צהריים עם חברה, ועוד לא דיברנו על הסטודנטים שאימצו אותו כמחרשה. בסטריטס פיצחו את הנוסחה, אבל לשמחתנו לא תיעלו את המידע כדי להקים רשת זכיינות מדכאת וקרה אלא נשארו ביתיים במידה.

דה סטריטס, סניף קינג ג'ורג'

מרסנד

נוסד: 1955.
בעלים: בועז טרגרמן.
מקומות ישיבה: כ־40.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 13 ש"ח.
תוספת מחיר לחלב סויה ודומיו: שקל לסויה.
דיל קפה ומאפה קפה ועוגה: 36 ש"ח.

מה אוכלים:

תודו בזה, אתם פה בשביל העוגות המיוחדות.

מי יושב כאן:

פרלמנטים ותיקים והפרלמנטים של הנכדים שלהם.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות", "הארץ".

קפה מרסנד. צילום: יח"צ

קפה מרסנד. צילום: יח"צ

מעניין מה היו אומרים מר וגברת מרסנד, אי אז בשנות ה־50, אם ידעו שבשנות ה־2000 הרחוקות פנסיונרים וצעירים ימשיכו לשבת בקפה שלהם, ושבדרך אפילו לא יצטרכו להחליף את העיצוב. הקסם של מרסנד לא טמון בנוסטלגיה אלא בקלאסיקה – לא תמיד העיר הזאת יודעת לפרגן גם לישן והטוב, אבל כשהיא מפרגנת, היא כנראה מאוהבת לגמרי. והתל אביבים עדיין מאוהבים במרסנד – מפגש של ישן וחדש, של די.ג'ייז מתחלפים עם עוגות אוסטרו־הונגריות, של ריהוט וינטג' עם צעירים בבגדי וינטג'.

קפה מרסנד

אנסטסיה

נוסד: 2014.
בעלים: רועי עזר ותמר איילון.
מקומות ישיבה: 90.
נגישות לנכים: כן, חוץ מהשירותים, אבל יש למקום הסדר עם מבנה סמוך בעניין.
הפוך קטן: 14 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: חלב שקדים, אורז, אגוזי לוז, סויה או שיבולת שועל במחיר אחיד.
דיל קפה ומאפה: אין.

מה אוכלים:

כריך פטריות צלויות (42 ש"ח) או סלט קולורבי ואצות ווקאמה ברוטב מיסו (44 ש"ח).

מי יושב כאן:

טבעונים, צמחונים, שוחרי בריאות וקרניבורים עם ראש פתוח.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות", "הארץ", "מעריב".

מנה טבעונית באנסטסיה. צילום: יח"צ

מנה טבעונית באנסטסיה. צילום: יח"צ

כשפתח קפה אנסטסיה את שעריו לפני כשלוש שנים הוא עשה היסטוריה תל אביבית קטנה כבית הקפה הראשון שכולו על טוהרת הטבעונות. עד אז בתי הקפה הצמחוניים הרשו לעצמם להכניס גבינת עזים פה, ביצה אורגנית שם, או לפחות חלב לקפה. באנסטסיה לא תמצאו דבר מאלה, ובמקום מוצרי החלב והביצים השתלבו בו מוצרים בריאים וטרנדיים שנדיר למצוא על שולחנות עירנו, קינוחי רו פוד והמון שייקים. מתברר שגם בעיר שכל כך סוגדת לבראנץ' עם ביצים וגבינה ולשניצל בעסקית יש מקום לאוכל יצירתי, בריאותי ונטול מוצרים מהחי.

קפה אנסטסיה

לב העיר לוגו

הזוכה במקום הראשון

WayCup

נוסד: 2014.
בעלים: אופיר בן הרוש, ישראל בר לוי, אסף גרציאני.
מקומות ישיבה: 40.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח לשתייה במקום, 11 ש"ח לטייק אוויי, 10 ש"ח לקבועים (המכונים פה "שכנים").
תוספת לחלב סויה ודומיו: 2 ש"ח לסויה. שקל לחלב אורז־שקדים ולחלב שיבולת שועל.
דיל קפה ומאפה: אין, אבל אחרי 15:00 מחיר המאפים יורד ל־10 ש"ח.

מה אוכלים:

עוגת פיסטוק דובדבני אמרנה של האופה רונה ברנד (12 ש"ח לפרוסה) ועוגיית שוקולד צ'יפס ניו יורק סטייל של אורבן בייקרי, למשל עם שוקולד לבן ופקאן (14 ש"ח).

מי יושב כאן:

שחקנים, במאים, אנשי צבא בכירים, שרים, אנשי היי־טק, טייסים והרבה שכונתיים.

עיתונים:

"מעריב", "הארץ", Time Out, ובסופי שבוע "7 ימים", "7 לילות", "דה מרקר" ו"כלכליסט".

WayCup. צילום: אנטולי מיכאלו

WayCup. צילום: אנטולי מיכאלו

הקפה הפינתי־שכונתי הפך לאחרונה מסניף של קפליקס לבית קפה עצמאי ששם במרכז את השירות האישי. העובדה שהקפה בנוי כמסדרון הופכת את מעמד ההזמנה של הקפה לאירוע מינגלינג יעיל להיכרויות ומפגשים. ניחוחות הקלייה המשכרים באוויר נובעים מכך שתהליך הקלייה אכן מתבצע במקום, ונמכר כאן קפה גורמה טרי ואיכותי לשתייה במקום ולמכירה במשקל. כמו כן נמכרות חליטות תה מעמק יזרעאל בצד מאפים ומתוקים שלוקטו על ידי אוצרים עם ידע בקולינריה ובגרגרנות עזה.

WayCup

תחתית

נוסד: 2005.
בעלים: אסף בריט, בועז טובול, עמרי דוש.
מקומות ישיבה: 100.
נגישות לנכים: חלקית.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: 2 ש"ח להפוך קטן, 3 ש"ח בגדול.
דיל קפה ומאפה: קפה ומאפה: 19־23 ש"ח (תלוי בגודל הקפה).

מה אוכלים:

סנדוויץ' רוסטביף (52 ש"ח), חריימה על קוסקוס (50 ש"ח), "ארוחת בוקר בצבע" – ארוחה זוגית החביבה על תושבי השכונה (74 ש"ח).

מי יושב כאן:

שכונתיים, עורכים ספרותיים, אנשי עולם אמנות, ברנז'ת התקשורת ופסיכולוגיות.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות", "הארץ", "מעריב".

התחתית. צילום: בן קלמר

התחתית. צילום: בן קלמר

המדרכה של התחתית כמעט קורסת תחת עומס היושבים. בזמן שחפירות הרכבת הקלה חוסמות את הדרכים, יושבי התחתית נהנים מהשלווה שבהיעדר תנועת הרכבים בכביש. מלבד השיחות האינטלקטואליות שפורחות כעננה במקום תמצאו פה תפריט שיקרוץ לקרניבורים ולצמחונים כאחד, חללים שונים למעשנים ולנמנעים, לביזנס ולפלז'ר, מאפים של הבייקרי וסלבס שמבקרים קבוע – התחתית לא רק תמיד פתוח, גם תמיד אפשר לסמוך עליו.

קפה תחתית

נחמה וחצי

נוסד: 2006.
בעלים: מומו גולדזמד.
מקומות ישיבה: כ־200.
נגישות לנכים: אין.
הפוך קטן: 12 ש"ח, 6 ש"ח לטייק אוויי.
תוספת לחלב סויה ודומיו: שקל.
דיל קפה ומאפה קפה ומאפה: 20 ש"ח לקחת, 26 ש"ח לשבת.

מה אוכלים:

קציצות עדשים על אורז בסמטי עם טחינה ורוטב עגבניות ופטריות (49 ש"ח) ופטוצ'יני אספרגוס עם גבינת עזים (62 ש"ח).

מי יושב כאן:

סטודנטים ומיטב תעשיית הטלוויזיה.

עיתונים:

"הארץ", "ידיעות אחרונות", Time Out.

נחמה וחצי (צילום: אנטולי מיכאלו)

נחמה וחצי (צילום: אנטולי מיכאלו)

למרות, ואולי בזכות, השירות השאנן/אטי, הנחמה תמיד מבוקש ועמוס. שני החללים מציעים מרחב עבודה שקט ומואר (בצד השמאלי) או שוקק חיים ורגוע (הימני). בצד השמאלי תזהו את מיטב הכותבים והתסריטאים מתקתקים ביעילות על הלפטופ; בצד הימני מפיקים ובמאים מקיימים פגישות וחותמים על עסקאות. אם לא די ביעילות הזאת, תמצאו פה עוד צ'ופרים מלבד וויי־פיי: אלכוהול זול, תפריט אוכל מלא הפתעות וחנות לחם עם קולקציית בוטיק.

נחמה וחצי

דרום העיר

הזוכה במקום הראשון

רוטשילד 12

נוסד: 2009.
בעלים: רותי ומתי ברודו.
מקומות ישיבה: כ־50 מקומות.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה: קפה ומאפה: 22 ש"ח.

מה אוכלים:

קרוק מדאם (36 ש"ח), כריכונים (12־24 ש"ח), סלט קוב עם בייקון (49 ש"ח), כריך רוסטביף (49 ש"ח).

מי יושב כאן:

כל האנשים שאתם רואים באינסטגרם ומקנאים בהם.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות", "הארץ", "כלכליסט", "ישראל היום", Time Out.

קפה רוטשילד 12 (צילום: אנטולי מיכאלו)

קפה רוטשילד 12 (צילום: אנטולי מיכאלו)

מקום עם כזו קלאסה שכל מחמאה שניתן לו תגרום לנו להרגיש מתלהבים. ובכל זאת, הנה כמה: כמו בכל מקום של קבוצת  R2Mגם כאן העיצוב הורס, האוכל טעים לאללה, הקינוחים גם כן, המחירים נגישים והשירות פשוט מושלם. בבוקר ובצהריים, לפני שהוא משנה פאזה והופך לבר ולחלל הופעות, רוטשילד 12 הוא בית קפה לא סטנדרטי ונאה מאוד, שצריך לשים תמונה שלו מתחת לערך המילוני של המילה בראנץ'.

רוטשילד 12

דא דא ודא 

נוסד: 2014.
בעלים: דוד טור.
מקומות ישיבה: כ־100.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: 3 ש"ח לחלב סויה.
דיל קפה ומאפה קפה ומאפה: 20 ש"ח.

מה אוכלים:

 ביצים ודברי מאפה בקומבינציות יצירתיות ופוטגניות להפליא.

מי יושב כאן:

 מי שמעדיף לעמוד בתור בשביל ביצים ומאפה טוב ולא המבורגר.

עיתונים:

 "גלובס", "כלכליסט", "ידיעות אחרונות", "הארץ".

דא, דא ודא. צילום: אנטולי מיכאלו

עובד נהדר בבוקר ובצהריים. דא, דא ודא. צילום: אנטולי מיכאלו

שלוש הברות, שני חללים, אחת ויטרינה מלאה כל טוב – מה עוד צריך? בשנתיים האחרונות התקבע מעמדו של דא דא ודא כאחד הנקודות המומלצות בעיר לבראנץ' מפנק במיוחד. הלוקיישן – הכניסה למכון הצרפתי – הכתיב את הטון האירופי והיוקרתי, ואת הטאץ' הסופי נתן החלל החיצוני שטוף השמש. ארוחות הבוקר נעות ממאפים קטנים למנות מורכבות ומפתיעות יותר, הכל באווירת בראסרי מוקפדת ונקייה שגרמה לתל אביבים להתאהב, בצדק מוחלט.

דא, דא ודא

דלאל

נוסד: 2007.
בעלים: אנדריאה (דושי) לייטרסדורף.
מקומות ישיבה: כ־30.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: 2 ש"ח לסויה, 3 ש"ח לחלב שקדים.
דיל קפה ומאפה: אין.

מה אוכלים:

בצקים מא' ועד ת'.

מי יושב כאן:

כל מי שעוד לא ויתרו על הגלוטן.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות", Time Out.

קשה להאשים אותנו בחיבה יתרה לשכונת נווה צדק הסטרילית והמצועצעת של אחרי השיפוץ. הקונדיטוריה מבית דלאל, מצד שני, היא הגשמת ההבטחה של השכונה בשיאה. פנטזיה אירופית בהגשה ישראלית וביתית, כזו שעושה חשק לקחת הפסקה מיידית מתלאות היום ולהתייחד עם שאריות הבריזה ועם איזה מאפה משובח. המגוון שבוויטרינה מאפשר לפינה הזו להישאר רלוונטית לכל שעה – קרואסון או כריכון לבוקר, קיש או פיצה לצהריים, ועוגייה בגודל של הראש שלכם לקינוח. תכלס היינו זורמים גם על דייט רומנטי ממש שם. אין בסיס טוב יותר לקשר מחיבה למאפים ומתוקים משובחים.

דלאל

יפו לוגו

הזוכה במקום הראשון

קפה עלמה

נוסד: 2009.
בעלים: משה אהובי.
מקומות: ישיבה כ־50.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה קפה ומאפה: 15 ש"ח לקחת, 25 ש"ח בישיבה במקום.

מה אוכלים:

צמחוני־טבעוני, עדיף משהו שכולל את תוצרת המאפייה הסמוכה.

מי יושב כאן:

טבעונים שנהנים יותר ושכנים גל"צניקים.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות", "מעריב", "הארץ".

חגיגת מאזטים טבעוניים בקפה עלמה. צילום: אפיק גבאי

חגיגת מאזטים טבעוניים בקפה עלמה. צילום: אפיק גבאי

בית הקפה היפואי נהנה מייחוס משפחתי כיפי – הוא שייך לרשת המאפיות־קונדיטוריות פיס אוף קייק – ומקרבה פיזית אל המאפייה עצמה, שמספקת לחמים ומאפים לוהטים ישר מהתנור. חובבי הפחמימות, הצמחונים והטבעונים גם יחד הפכו את המקום לאחד האהובים בעיר. חוץ מהרבה פחמימות יש כאן מגוון מנות ללא בשר, ארוחות בוקר המוגשות כל היום וגם ארוחות צהריים טובות. במקרה שרוח העיר שורה עליכם, רק תבקשו ותקבלו את הקפה שלכם עם הל ומפינג'ן מעוצב.

קפה עלמה

פועה

נוסד: 1999.
בעלים: אחינועם לוינשטיין, נעמי לוינשטיין, ניר זעירי, אסף זילברברג ואבי שטרית.
מקומות ישיבה: כ־120.
נגישות לנכים: קומת הקרקע נגישה, כולל שירותי נכים.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: 3 ש"ח לסויה.
דיל קפה ומאפה: אין.

מה אוכלים:

 בוקר בלקני עם מאפה פילו תרד וגבינה (48 ש"ח), כופתאות דלעת בקארי (54 ש"ח) וקבב בורי (72 ש"ח).

מי יושב כאן:

רומנטיקנים ואוהבי נוסטלגיה, משפחות בורגניות ודייטים.

עיתונים:

"הארץ", Time Out.

קפה פועה. צילום: יולי גורודינסקי

קפה פועה. צילום: יולי גורודינסקי

בעיר שנפרדת כל יומיים מעסק שנסגר, נדיר ומשמח לפגוש מקומות שמתקרבים ל־20 שנות פעילות. פועה הסתתרה בסמטאות שוק הפשפשים עוד לפני שהמתחם הפך טרנדי ועודנה עומדת בגאון, רומנטית וצבעונית כפי שהכרנו אותה. לפני שנתיים נפטרה המייסדת פועה לדג'ינסקי, אך המקום הקרוי על שמה נותר כשהיה.

קפה פועה

שאפה

נוסד: 2012.
בעלים: שירה פטל, שירי אסא, יניב אשכנזי ואורי גוטליב.
מקומות ישיבה: 65.
נגישות לנכים: חלקית.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה: אין.

מה אוכלים:

ארוחת בוקר כגון שפצלה עם ביצים, חמאה, בייקון ונקניקיות (64 ש"ח) או בוקר פועלות (56 ש"ח) שמוגשות עד 14:00. בצהריים יש מנות כמו סלט אטריות שעועית תאילנדי (50 ש"ח).

מי יושב כאן:

וגר אמן עם היפסטר ואקטיביסט עם תיירי שוק הפשפשים ירבץ.

עיתונים:

"הארץ", "ידיעות אחרונות".

שאפה בר. צילום: יפתח קופמן

שאפה בר. צילום: יפתח קופמן

מתחם השאפה בר הפך זה מכבר לתחנת חובה בשוק הפשפשים, ובצדק. מה שהתחיל כמספרה התרחב לבר שוקק חיים, וחנך לפני שנים אחדות בית קפה ובאחרונה גם מסעדה אסייתית שווה. הרוח התרבותית והאלטרנטיבית של הבר שורה גם על הקפה, שהפך נקודת מפגש שמחה וקלילה לכל מי שמזדמן אליו. פריסת השולחנות משתנה בהתאם לשעות היום וכך גם התפריט.

שאפה קפה

מזרח העיר לוגו

הזוכה במקום הראשון

לחמנינה

נוסד: 2011.
בעלים: רוני קידר ומזלי דוש.
מקומות ישיבה: 60 בפנים ובחוץ.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה: 19־22 ש"ח לקפה ומאפה (תלוי בגודל הקפה).

מה אוכלים:

פיתה קינדר במילוי שקשוקה (28 ש"ח) וכריך נלסון פתוח עם אבוקדו
(32 ש"ח).

מי יושב כאן:

הסניף הביצרונאי מאויש באנשי השכונה, בעובדים מהאזור וגם במבקרים מגבעתיים. הסניף במרמורק מתפקע משחקנים, אנשי תקשורת והשף ירון שלו שפותח פה את הבוקר.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות", "הארץ", Time Out.

לחמנינה (צילום: באדיבות לחמנינה)

לחמנינה. צילום: באדיבות לחמנינה

לחמנינה שומרת על מעמדה כנקודה לוהטת באזור ביצרון המנומנם, וכך גם הסניף החדש בכיכר הבימה. התצוגה המרהיבה של הלחמים, הכריכים ומאפי הבוקר עצומי הממדים, כולל המלכודות המתוקות של עוגיות השוקולד צי'פס אקסטרה סייז, בונה באזז של התרגשות באוויר.

לחמנינה

קפה ז'ולי

נוסד: 2003.
בעלים: גלי ועדו מורג ויהב מאירי.
מקומות ישיבה: 90.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 12 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה קפה ומאפה: 22 ש"ח.

מה אוכלים:

פסטה טריאקי עם פורטובלו, שמפיניון, שמנת וחזה עוף (54 ש"ח), כבד עוף ביין אדום (61 ש"ח), וג'י־בורגר (53 ש"ח).

מי יושב כאן:

תושבי המגדל והשכונה, הרבה לקוחות קבועים וגם עובדים מהאזור כגון הייטקסיטים ועורכי דין.

עיתונים:

"ידיעות אחרונות".

בית קפה־מסעדה ומאפייה הפועלים בשכנות ומספקות חוויית קפה ומאפה שלמה. מפתיע לגלות את גדודי הסועדים של ז'ולי ממלאים את החלל המרווח בחלק המזרחי של העיר. מכיוון שבית הקפה מתנהל בחלקו כמסעדה של ממש תוכלו לאכול פה מנות גדולות ומורכבות ותבשילים מתוך תפריט עשיר ומגוון, ממקסיקו דרך איטליה ועד המזרח הרחוק, בעוד במאפייה התפריט יותר מצומצם ומתרכז בארוחות בוקר, כריכים וסלטים.

קפה ז'ולי

פיצרון

נוסד: 2011.
בעלים: דבורה פרישברג.
מקומות ישיבה: 50.
נגישות לנכים: כן.
הפוך קטן: 10 ש"ח.
תוספת לחלב סויה ודומיו: אין.
דיל קפה ומאפה כריך וקפה: 20 ש"ח, קפה ומאפה: 18 ש"ח.

מה אוכלים:

המבורגר טבעוני עם תפוחי אדמה, ירקות קלויים, קטשופ ומיונז טבעוני (54 ש"ח), קיצ'רי מיתולוגי (43 ש"ח), ניוקי ארטישוק עם פטריות, תרד ואגוזי מלך (54 ש"ח).

מי יושב כאן:

אנשי תעשיית הקולנוע, אנשי ספרות, עובדי חדשות ערוץ 2 הממוקם בסמוך.

עיתונים:

"הארץ", "ידיעות אחרונות".

השם מדבר בעד עצמו – הקפה־פיצרייה השכונתית של שכונת ביצרון. בבוקר נטרפים פה כריכי ביס וכריכים טבעוניים לצד מאפינס ביתיים טבעוניים ללא קמח (הם כן מכילים קוקוס שקדים ובננות להנאת הטבעונים ושוחרי הבריאות הגודשים את המקום). תמצאו פה גם פריטטה, שקשוקה עם ביצים או בגרסה ירוקה טבעונית, כריכונים מלחם מלא, לביבות ומנות כגון קיצ'רי של אורז ועדשים שהפכו לקאלט.

פיצה פיצרון

מחוץ לעיר

הרצליה

קפה גן סיפור

מקומות רבים מתפארים בהיותם "לכל המשפחה", אבל מעטים מגשימים את ההבטחה בהצלחה כמו גן סיפור, בעיקר הסניף שבפארק הרצליה. בית הקפה הייחודי הזה מעוצב ברוח הפארק עם הרבה עץ וצמחייה ומתאים למשפחה כולה, לא כססמה אלא באמת, כולל תפריט ילדים מנוקד ובית שימוש מתאים לזאטוטים. התפריט מכיל אפילו סעיפים כגון "מים לכלב" ו"מים חמים למוצץ של הילד הראשון", בחינם כמובן. והסיפור? במקום פועלת ספרייה שמציעה מגוון כותרים למבוגרים ולילדים לעלעל בהם כשממתינים לאוכל.

קפה גן סיפור

רמת השרון

רביבה וסיליה

קשה לא להישבות בקסמה של רביבה וסיליה, פנינה ותיקה שהפכה למעוז ברנז'אי וחנכה לפני כמה שנים סניף תל אביבי (בואו נגיד שאם אנחנו חושבים ברצינות לקפוץ לקפה ומאפה במרכז מסחרי של שכונת מגדלי יוקרה, זה כנראה אומר משהו). האוכל טוב והשירות גם; האווירה בורגנית בקטע הכי טוב שיש, אבל גולת הכותרת היא כמובן הקינוחים והמאפים.

רביבה וסיליה

רביבה וסיליה (צילום: שירן כרמל)

רביבה וסיליה (צילום: שירן כרמל)

רמת חן

נייברס

"לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן", מכירים? בנייברס זה ממש ככה, לא רק מפני שתושבי רמת חן משוועים לקפה טוב באווירה אירופית, אלא בגלל המיקום: על נקודת הגבול בין רמת גן, גבעתיים ותל אביב. שכנים מכל הכיוונים בחרו בו כקפה השכונתי שלהם וממשיכים לקפוץ לבקר בכל הזדמנות. אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שלוקיישן זה לא הכל (וכך אנחנו אכן עושים), אפשר לתת קצת קרדיט למרפסת הכיפית ולמטבח שמציע תפריט חלבי ועושה הכל כמו שצריך.

נייברס

גבעתיים

זליק

אריה פוקס הקים לפני 13 שנה מקום המנציח בשמו את סבא זליק ומגיש תפריט על טוהרת המשק המשפחתי. בהתאם לכל הנ"ל, אתם כבר יכולים לנחש שמדובר בגרסת הקפה לביטוי "מלח הארץ" – עסק משפחתי עם ניחוח של ארץ ישראל הישנה והטובה וטאץ' נוסטלגי. בתפריט רחב הידיים שוכנות יחד קלאסיקות ישראליאנה כגון חציל קלוי, שקשוקה ושניצל לצד דוגמאות מישראל החדשה והטובה לא פחות, בדמות מנות כגון שרימפס בציפוי פריך וכריך של אנטרקוט מיושן.

זליק

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 35bbb25404c29bc9