טיים אאוט timeout

קומו: ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הכי שווים מחוץ לתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

לפעמים גם לנו יש חשק בלתי מוסבר לצאת מהעיר לארוחת בוקר מפנקת, אז אספנו את הבראנצ'ים הטובים ביותר מצפון לדרום, עם מנות שכל תכליתן לפנק לפנק לפנק

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/02/sizes/אל-באבור-בראנץ-צילום-בועז-לביא_H_wo_680_382.jpg
אלבאבור בראנץ', בואו רעבים. צילום: בועז לביא

אחרי שסיפרנו לכם על הבראנצ'ים הכי טובים בעיר ועל הבראנצ'ים הכי טובים ביקבים, לכבוד האביב שכבר כאן, הגיע הזמן לצאת מתל אביב ולפתוח את הסופ"ש מול נוף שהוא לא רק בניינים ובטון. אז קבלו את ארוחות הבוהריים הכי לוהטות מחוץ לאזור חיוג 03:

אברטו | דרום

המסעדה של השף אסף שטרן (לשעבר המזללה) נמצאת בגדרה, מתרחקת במכוון מכל מה שמריח תל אביב ומכוונת למסעדות בצרפת ובאיטליה, שכדי להגיע אליהן צריך לנסוע בדרכים צדדיות. חומרי הגלם מגיעים ממשקים חקלאיים מהסביבה ומגינת תבלינים בחצר המסעדה, כמתבקש. הבראנץ' נפתח במזנון לחמים, סלטים, ממרחים ומטבלים משתנים, וממשיך במנה אישית לבחירה. חוויה מפתיעה במקום הכי לא צפוי.
מה אוכלים: בנדיקט ביצים עלומות, קריספי פולנטה ותבשיל תרד, קרואסון סביח – קרואסון חמאה וחצילים, אריסה, תפוחי אדמה, ביצה רכה וטחינה, קרוק מאדאם – טוסט גרוייר, ביצי עין, קציפת פרמזן ודוקסל פטריות, פרנץ' טוסט חלה ותרד ועוד (89 ש"ח למזנון + חביתה, 99 ש"ח כולל מנות עיקריות).
מתי: שישי שבת 09:00-13:00

אברטו

חגיגת הבוקר של אברטו. צילום רונן מלחן

חגיגת הבוקר של אברטו. צילום רונן מלחן

אדלינה | צפון

הבראנץ' שהושק לפני חודשיים בלבד צובר תאוצה ומפנה עוד זרקור למסעדה הוותיקה והטובה. את הסגנון אפשר להגדיר כים-תיכוני – גלילי עם השפעות מספרד, חיבור שעובד טוב במיוחד בשעת בוקר מאוחרת בסופ"ש. הבראנץ' נפתח במנות טאפאס לבחירה, ממשיך לעיקריות בוקר קלאסיות או מנות צהריים עסיסיות, ומסתיים בקנקן תה צמחים מגינת המסעדה וקינוח אישי. מבנה האבן הרומנטי והנופים הירוקים שנשקפים מהחלון יוצרים תחושה של כמעט חופשה בפרובאנס.
מה אוכלים: מזאטים – קרם חציל קלוי עם לאבנה בשמן זית, סלט עלים, כרובית בטחינה, לחם ומטבלים ועוד, סלמון מעושן על חלה קלויה וביצת עין, פריקי עם ירקות העונה, כבד עוף מוקפץ ביין מרסאלה ובצל עם פריקי, פסטה בשמן זית, שום ועשבי תיבול, צלע לבן בגריל ברוטב יין אדום וציר בקר עם פירה וכרוב מזוגג (70 ש"ח לאדם, חלק מהמנות בתוספת תשלום).
מתי: שישי 11:00-15:00

אדלינה

אדלינה, בראנץ' מפנק. צילום: יעל האן

אדלינה, בראנץ' מפנק. צילום: יעל האן

אנה | ירושלים

עזבו את העובדה שבית אנה טיכו הוא קסם של מקום עם רומנטיקה בטעם של פעם, ועסק חברתי שמעסיק נוער בסיכון. כל אלה מתגמדים לעומת התפריט: מאפים טריים מלוחים ומתוקים, ירקות מטופלים בשיא העדינות, פיצות דקיקות ופריכות, מנות איטלקיות מהטובות שטעמנו וקינוחים נפלאים. מכאן נובע גם המינוס היחיד: צריך להזמין הרבה זמן מראש.
מה אוכלים: פוקאצ'ה עם גבינת צאן, קטיפת עגבניות ופלפל חריף (36 ש"ח), ניוקי ריקוטה עם קרם פרש ואספרגוס (58 ש"ח), פיצה מרגריטה (54 ש"ח), ריזוטו פורטובלו ופורצ'יני (78 ש"ח), ארוחת בוקר זוגית (130 ש"ח).
מתי: שישי 08:00-שעה לפני כניסת השבת

אנה

מסעדת אנה. צילום: דוד זיסר

מסעדת אנה. צילום: דוד זיסר

אלבאבור | צפון

אחת המשימות שמוחמד עבאס, בנו של הבעלים והשף חוסאם עבאס, לקח על עצמו בתפקידו כמנהל המקום, הוא להביא קהל שמחפש להכיר עוד צדדים של המטבח הערבי והתרבות הערבית. לכן הוא הרכיב תפריט בראנץ' שכולל דברים שמוגשים לארוחת בוקר בבית המשפחה מדורי דורות: מאפים ממולאים, סלטי עלים, ביצים וכמובן חומוס חם. אזהרה מניסיון: אחרי הארוחה הזו אין מה לבנות על טיול בצפון אם לא תאפשרו לעצמכם נמנום קל באוטו.
מה אוכלים: זיתים בכבישה ביתית, לאבנה עזים עם חרדל בר או זעתר ולחמים טריים מהטאבון למרכז השולחן: כרובית מטוגנת עם טחינה וסומאק, גבינת עזים מטוגנת או צלוייה על האש, סמבוסק ממולא בתרד בר/גבינת עיזים/חוביזה, בוריק ממולא ביצה ותרד בר /בשר/גבינה,  עיג'ה כרובית עם גבינת עיזים, שקשוקה חצילים עם גרגרי חומוס, ספיחה בצק עם בשר וירקות מהטאבון, חביתת חוביזה, קישואים קטנים ממולאים בבשר ומבושלים ביוגורט ועוד (70 ש"ח לאדם (מינימום הזמנה זוגית לשולחן).
מתי: שישי 9:00-14:00, שבת 9:00-13:00

אלבאבור יקנעם עילית | אום אל פאחם

אל באבור, בראנץ' לאמיצים. צילום: בועז לביא

אל באבור, בראנץ' לאמיצים. צילום: בועז לביא

גוז' ודניאל | השרון

תפריט על גבול המושחת, שירות מתוקתק, אווירת עושר ואושר וטיול קטן למושב בשרון – מה עוד צריך הבנאדם לפתיחת הסופ"ש? המנות נמצאות על הרצף שבין ישראלי לבינלאומי-קלאסי, ומתאימות ליום שבו אפשר לשחרר את העניבה ואת האחיזה במציאות.
מה אוכלים: שקשוקה פיקנטית עם ירקות טריים, פוקצ׳ה וגבינת עיזים הכוללת חצילים קלויים, עגבניות לחות ועשבים מהגינה, BLT  קלאסי בלחמניית שמרים עם ביצת עין, מוזלי, גרנולה תוצרת בית, יוגורט ופירות (52-78 ש"ח).
מתי: שישי  9:00 -11:45

גוז' ודניאל

ארוחת הבוקר בגוז׳ ודניאל. צילום: טל ציפורי

ארוחת הבוקר בגוז׳ ודניאל. צילום: טל ציפורי

iCook – המטבח של דורון בר און | צפון

הבראנץ' החקלאי של דורון בר און הוא חוויה לכל החושים. זה מתחיל בלוקיישן הכפרי, נמשך בבית מעוצב מוקף בגינה מטופחת ונגמר בארוחה במטבח ממש כמו בבית, אבל עם אלגנטיות של שף. חקלאים ויצרנים מקומיים מספקים את חומרי הגלם ולכן התפריט עונתי ומתחלף, אבל תמיד יהיו בו שמונה סוגי סלטים וירקות, מנה  לבחירה וספיישלים מבשר ודגים. ארבעה קינוחים ביתיים, קפה ותה מגינת התבלינים ישלחו אתכם הביתה בחיוך מאושר.
מה אוכלים: ריבה של ענת (אשתו של בר און), קרם פרש ממחלבת יוגבי העמקים, סלסלת לחמים מתוצרת בית, ביצים ממשק כרמל, קרוק מאדאם, בנדיקט בורקס מבצק עלים חמאה, עלים ירוקים מאודים, גבינה בולגרית, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז, מוסקה, האש בראונז, סטייק אנד אגז ועוד (90 ש"ח לאדם).
מתי: חמישי-שישי 15:00-09:00

iCook, מושב היוגב, 04-9893247

טבע פראי, הבראנץ' של בר און. צילום: דרור כץ

טבע פראי, הבראנץ' של בר און. צילום: דרור כץ

האפנדי | צפון

מלון הבוטיק העכואי של אורי ירמיאס, אורי בורי בשבילכם, הוא מלאכת מחשבת של שיחזור ושימור, שכל תכליתה להחזיר למבנה העתיק את זוהרו ולהפוך אותו לחלום בוטיקי. ארוחת הבוקר מוגשת בחלל יפהפה סביב שולחן אבירים, דבר שמגביל את מספר המשתתפים ושומר על אווירה אינטימית. את הקפה או כוס היין שאחרי בקשו לשתות במרפסת הגג מול נוף כחול עד קצה האופק.
מה אוכלים: מאפים עכואיים, פטאייר, לבנה, נענע, דגים כבושים/מעושנים, ביצים, גבינות, סלט ערבי קצוץ חלבה מסולסלת, טחינה גולמית עם שקדים מסוכרים ועוד מנות בהשראה ערבית-גלילית (90 ש"ח לאדם).
מתי: שישי-שבת 12:00-09:00

האפנדי, רחוב לואי התשיעי עכו, 074-7299799

ארוחת בוקר בשולחן האבירים, מלון האפנדי, עכו. צילום: שירן כרמל

ארוחת בוקר בשולחן האבירים, מלון האפנדי, עכו. צילום: שירן כרמל

וילה בראון | ירושלים

מלון וילה בראון בירושלים הוא אחיו של מלון בראון התל אביבי ומאופיין כמותו בשיק מיוחד ואווירה אינטימית-רומנטית. על הבראנץ', כמו התפריט כולו, חתום השף מאיר אדוני והוא כולל מנות פתיחה קטנות א לה קארט ומנה עיקרית. בשבת מבחר המנות החמות מצומצם מפאת מגבלות כשרות, אבל הנוף והאוויר הצלול מפצים על כך.
מה אוכלים: סלסלת לחמים ומאפים ומזאטים למרכז שולחן: שמן זית ודואה – תערובת תבלינים מצרית, ריבת פירות ביתית, תערובת זיתים, סלט שוק, סלט קרוטונים, פילה הרינג ובצל כבוש, חזרת וקרם פרש, סלט קישואים, סלט חיטה. מנות עיקריות: שקשוקה ירושלמית חריפה; בורקס טורקי בעבודת יד עם ביצה קשה, זיתים, תפוחי אדמה ופאקוס וקערית של קרם פרש, סחוג וגרידת עגבניות, מוזלי פירות טריים וסלט ניסואז עשיר ועוד ( 120 ש"ח לאדם).
מתי: שישי-שבת 16:00-08:00

וילה בראון, רחוב הנביאים 54, ירושלים, 02-5011555

לפנק לפנק. וילה בראון וארוחת הבוקר שלה. צילום: אסף פינצ'וק

לפנק לפנק. וילה בראון וארוחת הבוקר שלה. צילום: אסף פינצ'וק

יקב תשבי | צפון

מאחורי השם הצנוע מסתתרת ארץ פלאות לפודי'ז: מרכז טעימות יין, ברנדי ושוקולדים מתוצרת ולרונה; ריבות ושמן זית, מאפייה ומסעדה חלבית שפועלת בשעות הבוקר והצהריים. בימי שישי תנור האבן מתחיל לפעול מוקדם מהרגיל לטובת לחמי שאור, פיצות ומאפים עבור אורחי הבראנץ'. באותו זמן משחיז גונתר בידרמן, שף ממוצא אוסטרי, את הסכינים, ומניח על הדלפק חומרי גלם מהסביבה שירכיבו את הארוחה. בתום הזלילה כדאי לקנות בקבוק יין, להצטייד בשמיכה שהכינותם מראש ולחפש חיק טבע לנמנום בשמש.
מה אוכלים: ארוחת בוקר ליחיד או לזוג עם שתי ביצים לבחירה, סלטים ומזאטים, טוסט קממבר/מוצרלה מלחם שאור קלוי ותפוח מקורמל, בריוש קרוק מאדאם, שקשוקה, פיצות וסלטים (36-114 ש"ח).
מתי: שישי 14:00-08:00

יקב תשבי, מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, 04-6288195

בוקר תשבי, בוקר טוב. צילום: דני גולן

בוקר תשבי, בוקר טוב. צילום: דני גולן

פורמנ'ס | צפון

לבראנץ' בפורמנ'ס, בית קפה-מסעדה של השוקולטייה אביעד פורמן ואחותו אביבית, אי אפשר להגיע בספונטניות. לסעודה שהם עורכים לפתיחת הסופ"ש יצא מוניטין של חגיגת אוכל מטורפת, ומכאן שנדרשת הזמנה מראש. החלל הנעים, שבמשך השבוע משמש לאירועים פרטיים, הופך לבופה ארוך וצבעוני שיש בו כל מה שאפשר לרצות בשישי בבוקר, וגם כמה דברים שלא דמיינתם. בוויטרינת השוקולד תמצאו פרלינים סקסיים בטעמים לא שגרתיים (זוטא לבנה ומרווה או שוקולד חלב ופרלינה צנובר הם רק מעט מהמומלצים) שימתיקו את הדרך הביתה.
מה אוכלים: בר לחמי מחמצת, סלטים, ארטישוק אה לה רומנה, בטטה עם צזיקי, גבינות בוטיק של משק יעקבס, מטבלים מתוצרת בית, ברוסקטות עם גרבדלקס מתוצרת בית, שקשוקה פיקנטית ושקשוקה גבינות ותרד, חביתות, פשטידות, מיני קישים, מק אנד צ'יז ותפוחי אדמה מוקרמים. עמדת קינוחים עשירה שכוללת קינוחי כוסות, טפיוקה טבעונית, ברד פודינג, בראוניז חלומות, טארטלטים ועוד (100 ש"ח לאדם, ילדים מגיל שנתיים-10 50 ש"ח).
מתי: שישי 14:00-08:30

פורמנ'ס, יהודה איתין 5 (קריית חיים), חיפה, 050-2377559

מה מתבשל בפורמנ'ס? צילום: אביעד פורמן

מה מתבשל בפורמנ'ס? צילום: אביעד פורמן

שטרודל | צפון

כל נתוני הפתיחה מושכים לכיוון אירופה: מבנה טמפלרי עתיק עם גג רעפים, מיקום בלב המושבה הגרמנית בחיפה ושם עם ניחוח אוסטרי. המציאות לא יכולה להיות שונה יותר, כי קפה שטרודל הוא בעצם מסעדה ערבית מסורתית עם ניצוצות מודרניים. האחים עלאא ועיסא אסעד, מסעדנים ילדי העיר, הפקידו את החלק הערבי של התפריט בידי אמם, והוסיפו קצת מצרפת ומאיטליה. הבראנץ' הוא תהלוכה אינסופית כמעט של סלטים ופחמימות ופתיחה מושלמת לסופ"ש.
מה אוכלים: הבלאדי של סבתא – גבינה ערבית, כדורי לבנה, סלט חצילים, שמן זית וזעתר, ביצים קשות, מסבחה, לחם, ירקות חתוכים, שתייה חמה או מיץ טבעי, פוקאצ'ה גבינות, מחמאר עוף (רצועות עוף עם בצל וסומק בשמן זית על פוקצ'ה עם סלט קצוץ) עלי גפן, קובה מטוגנת, עראייס ושישברק (46-78 ש"ח).
מתי: שישי ושבת 09:00-17:00

קפה שטרודל

שטרודל קפה עם בוקר של סבתא, אבל לא רק לה. צילום: גלעד הר שלג

שטרודל קפה עם בוקר של סבתא, אבל לא רק לה. צילום: גלעד הר שלג

רוטנברג | צפון

מסעדת רוטנברג שבעמק המעיינות היא הכי פרובאנס שתמצאו כאן  – בטח בימי החורף, כשהעמק כולו מכוסה ירוק ופורח. תפריט המסעדה, בניצוחו של השף יזהר סהר, מתבסס על אוכל מקומי־עונתי, שלא מעט ממנו מלוקט מן הבר – והבראנץ' מדבר באותה השפה. בחלל קטן ואינטימי, המשקיף על הגבול עם ירדן, יפתחו לכם שולחן (קצת מכל דבר) שבו כמה עוגנים בסיסיים וכל היתר אלתור.
מה אוכלים: כוס קאווה/קפה, צלחת גבינות של מחלבת הבוטיק המצוינת ברקנית, מבחר מאפים טריים מכרמלה, המאפייה־מעדנייה הסמוכה למסעדה, סלט עלי ליקוט, צלחת אנטי פסטה עם ירקות מהגינה וממנחמיה, פטה כבד, סינטה כבושה עם קרם לימון כבוש (או צלחת בשרים אחרת), קלמרי ושרימפס מהים על הפלנצ'ה עם קרם פרש (או צלחת דגים אחרת) – והשוס הגדול: חליטת תה זעתר שבני הזוג סהר (הבעלים) הביאו מירדן. יחד עם כל הטוב הזה, מקבל כל סועד מנת ביצים חמה לבחירה. לסיום תקבלו קינוחים משתנים (ותתפללו שיהיה פאי לימון באותו סופ"ש). תענוג של ארוחה (180 ש"ח לזוג).
מתי: שישי־שבת, 10:00־12:00,

רוטנברג

הבראנץ' של רוטנברג. צילום: מרב סריג

מלקטים ואוכלים, הבראנץ' של רוטנברג. צילום: מרב סריג

שרגא | ירושלים

אם טעמתם את כל מה שלשוק מחנה יהודה יש להציע ואתם מחפשים אלטרנטיבה קצת יותר רגועה אך עדיין עם ווייב ירושלמי, זכרו את השם קפה שרגא. בכל יום תמצאו כאן כריכים טעימים ואווירה צעירה ותוססת אך ביום שישי, כהכנה לשבת, המקום משנה את פניו: על הבר מונחים מאפים ועוגות אישיות בחושות, סקונס פרמז'ן ועשבי תיבול, עוגיות מתוקות ומלוחות וכמובן חלות. הבראנץ' פועל על עיקרון מזאטים לבחירה ממגש, ומי שרוצה מוסיף לעצמו מנה עיקרית. הכל צועק טריות ורעננות והמאפים פשוט מושלמים.
מה אוכלים: סלט שומר, קולרבי ותפוז, סלט סלק ופטה, דגים כבושים מתוצרת בית,שקשוקה; ופל וירוקים אורגניים, סלמון וביצים עלומות, פריטטה ועוד (מזאטים 20-14 ש"ח לצלחת, מנה עיקרית 42-46 ש"ח).
מתי: שישי 08:00-שעה לפני כניסת השבת

שרגא

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601