טיים אאוט timeout

10 בכיכר: המקומות השווים ביפו העתיקה

| מאת: שירי כץ

דווקא במקום שאליו אנחנו שולחים בדרך כלל תיירים מצרפת קורים דברים מעניינים. 10 מקומות ששווה לעצור ולאכול בהם בכיכר קדומים והסביבה

בל קפה, יפו העתיקה. צילום: אנטולי מיכאלו

1. פיירוז | כנאפה

המסעדה עברה בשנה האחרונה שיפוצים והיא עדיין מצדדת במראה שמשלב בין יפו הערבית של פעם לעיצוב של מתיישבי יפו החדשים, הבובוס (בורגנים בוהמיינים). בחדר אחד של פיירוז מתנהל בר נרגילות ובצדו השני בית קפה שנע בין אוריינטלי למערבי ומציע עיג'ה לארוחת בוקר או פטת חומוס שבה הפיתה ממוקמת מתחת לגרגרי חומוס מבושלים (35 ש"ח) וכן מבחר של מאפים כולל לחמעג'ון (40 ש"ח) ומוסחאן (50 ש"ח).

אל תצאו בלי: כנאפה גבינה ביתית חמה שמכינים במקום (יש גם גרסה לטבעונים – 35 ש"ח) לצד טורקי (13 ש"ח), ותבקשו גם כוס מים בצד כי זה הולך להיות מתוק.

זה הולך להיות מתוק. פיירוז, יפו העתיקה. צילום: אנטולי מיכאלו

פיירוז, לואי פסטר 5 יפו, כל יום 7:00־2:00, 6826376־03

2. בסמה | קפה זני

יעקוב חנניה (24) עבד בקפה בסמה כשנה ואז החליט לקנות את בית הקפה ולהעביר את האחריות על המטבח לנשות המשפחה. זה עובד היטב – המשפחתיות מייצרת אווירה חמימה. הריהוט הישן והכבד אקלקטי, המדפים עמוסי פינג'נים ישנים ועל כל פריט בתפריט לחנניה יש מה לספר, למשל שהמבנה שבו שוכן הקפה היה בית אריזה לתפוזים של יפו, כשהעיר הייתה כולה טובלת בפרדסים. חנניה מייבא בעצמו שישה זנים של קפה ירוק ממרכז אמריקה, קולה ומרכיב את התערובות של הקפה הטורקי. בצד הקפה מכינים פה חומוס ביתי, מאפה מנקושה עם זעתר ושמן זית שמוגש לצד ירקות חתוכים ולבנה (28 ש"ח), תבשילים מתחלפים כמו מקלובה וכן מעמולים (30 ש"ח ל־6 טבעות ממולאות תמרים בטעם מעודן) ולילות יפו (28 ש"ח לקינוח שהוא גרסה אישית ללילות ביירות).

אל תצאו בלי: פאתיר. מאפה בצק פריך עם עלי זעתר, שמוגש לצד סלט קצוץ, לבנה, זיתים וקפה (56 ש"ח).

משפחתי וחמים. בסמה, יפו העתיקה. צילום: אנטולי מיכאלו

בסמה

עוד כתבות שיעניינו אותך:
כל המסעדות המומלצות בשוק הפשפשים ביפו
סיור קולינרי בשוק התקווה
27 מקומות לוהטים לאכול בהם בשוק הכרמל

3. סיינט ג'ורג' | בשר על הגריל

המקום בנוי כאולם גדול של מסעדה ערבית עדכנית בגוונים אפורים. בכניסה יש בר משקאות עם מבחר מותגים ומטבח פתוח שבו תראו את הבשר נצלה על פחמים. בהזמנת המנה העיקרית מקבלים כעשרה סוגי סלטים. התפריט מוגדר כים תיכוני־יווני ולכן תמצאו פה מבחר מנות של דגים ופירות ים לצד בשרים.

אל תצאו בלי: קבב על גריל פחמים (75 ש"ח למנה, שהיא כאמור ארוחה מלאה כולל סלטי פתיחה).

מטבח פתוח. סיינט ג'ורג', יפו העתיקה. צילום: אנטולי מיכאלו

סיינט ג'ורג', לואי פסטר 5 יפו, כל יום 12:00־24:00, 6491293־03

4. ג'אסיה | אסייתי יפואי

ג'אסיה נעה על הציר שבין ניו יורק לטורקיה בזכות המבנה העותמני שזכה פה לעיצוב עדכני ומנוכר משהו. לעומת זאת התפריט משייט לכל אורך המזרח הרחוק עם מרק מיסו או מרק טום יאם, סלט סום טאם של פפאיה, פאד תאי ושאר אטריות (28־44 ש"ח לראשונה, 38־68 ש"ח לנודלס) וסושי, כולל קומבינציות וסנדוויץ' סושי (46־62 ש"ח).

אל תצאו בלי: קדרת קארי מסאמן חריף עם עגבניות שרי, שעועית ירוקה ונבטים, המוגש עם אורז בסמטי מתובל בתוספת של בקר, עוף או טופו (50/57/67 ש"ח).

על ציר ניו יורק טורקיה. ג'אסיה, יפו העתיקה. צילום: אנטולי מיכאלו

ג'אסיה

5. קלמטה | טברנה יוונית

חלון פנורמי ענקי המשקיף אל הים ומשדרג כל מה שתטעמו בקלמטה. המסעדה שחוגגת יום הולדת 7 שואבת השראה מהמטבח היווני אבל נותנת ביטוי גם למטבח הערבי. בתפריט החורף: מנה כיפית במיוחד של עלי גפן ממולאים, סלסלת חצילים וגבינת חלומי צלויה (38 ש"ח), ארטישוק בפלנצ'ה, צזיקי זוקיני, סלסלת עגבניות ופיסטוק קלוי (42 ש"ח), ניוקי פרימוורה, אפונת שלג, בצלי שאלוט וקשקוול (66 ש"ח), ומוסקה יוונית של חצילים, טלה, תפוחי אדמה ובשמל (76 ש"ח). הקוקטיילים המצוינים הם פרי עבודתו של המיקסולוג אריאל לייזגולד, השותף במקום. לכו על הרקולס (ברנדי יווני, ליקר הדרים, לימון סחוט וסיומת ג'ינג'ר אייל – 39 ש"ח).

חלון פנורמי. קלמטה, יפו העתיקה. צילום: אנטולי מיכאלו

אל תצאו בלי: לביבות כרשה, בטטה צלויה וטחינה (62 ש"ח). טבעונים, התעוררו, מדובר באחת המנות הטבעוניות הטובות בעיר.

קלמטה

6. ג'לטריה | גלידה איטלקית

לג'לטריה אולד ג'אפה יש ויטרינה החולשת על כיכר קדומים ובה תלוליות מפוארות של גלידה איטלקית. מדובר בגלידה טרייה שמכינים במכונה במקום ממבחר משתנה של אפשרויות וטעמים משתנים. הגלידות נמכרות בגדלים ובגביעים שונים עם או בלי שוקולד חם (2 ש"ח) וקצפת (3 ש"ח).

אל תצאו בלי: גלידת פיסטוק מפיסטוק סיציליאני (17 ש"ח למנה קטנה).

ג'לטריה, כיכר קדומים 9 יפו, כל יום 8:00־19:00

7.  בל קפה | בית קפה

לבית הקפה הזה יש המרפסת עם הנוף הכי יפה בארץ, במיוחד בימים של סערות בים כשנדמה שהמבנה כולו יכול להיסחף אל המים. התפריט בסיסי ולא מאוד יומרני עם קפה, סלטים, כריכים, המבורגר וויטרינה של עוגות רושם אישיות מהסוג עתיר הקצפת.

אל תצאו בלי: בירה מלכה מהחבית (29 ש"ח לשליש). אפשר גם לנשנש לצדה צ'יפס (29 ש"ח).

כל בית קפה צריך מרפסת. בל קפה, יפו העתיקה. צילום: אנטולי מיכאלו

בל קפה, כיכר קדומים 10 יפו, ראשון־שלישי 9:00־23:00, רביעי סגור, חמישי־שבת 9:00־23:00

עוד 3 מקומות במערב יפו:

עלי קראוון | חומוסייה

עלי קראוון הידוע גם כאבו חסן הוא החומוס האהוב ביותר על התל אביבים, ובצדק. יהיו שיטענו שדווקא המסבחה היא שעושה להם את זה, לא נסכים איתם אבל נכבד את דעתם. בכל מקרה הרעיון הוא גרגרי חִמצה, טחינה, שמן זית והמשחק שביניהם שמביא להתמכרות קשה.

אל תצאו בלי: צלחת חומוס מעולה (20 ש"ח).

עלי קראוון

דני את סלים | שיפודייה

במבנה בטון קטן בשכונת מגורים יפואית נמצאת אחת השיפודיות הטובות בארץ. דני – בנו של סלים (המכונה הברברי) שהקים את המקום – עומד מאחורי גריל ארוך וצולה מבחר איכותי של שיפודי בשר: כבדי עוף, שקדי עגל, לבבות וכליות וכל מה שהניב הביקור היומי אצל הקצב. הבשרים מוגשים בפיתה בתוספת נטו של טחינה ועמבה.

עם הנוף לים של יפו, דני וסלים. צילום: תיקי גולן

בשר נטו, דני את סלים. צילום: תיקי גולן

אל תצאו בלי: פיתה עם רוטפלייש (שיפוד אדום/נתח קצבים).

דני את סלים (הברברי)

קסיס | מסעדת חוף

קסיס היא מסעדת חוף הישובה על אחד החופים היפים בארץ. המראה שלה כטברנה יוונית הוא שלווה צרופה. התפריט הרחב נע בין קעריות קטנות עם סלטים טריים, לחמי פראנה, מבחר דגים צלויים ומחבתות של פירות ים. אפשר גם סתם לבוא בבוקר לכוס קפה או לקוקטייל בשקיעה.

אל תצאו בלי: ארוחת בוקר יפואית – פוקאצ'ה שקוראים לה פלאט ברד, אפויה בתנור אבן עם שתי ביצי עין, גבינת פטה, זיתים, סלט קצוץ, בצל אדום וצנונית (62 ש"ח).

קסיס

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601