טיים אאוט timeout

עושות שוק: המסעדות המומלצות בשוק הפשפשים

| מאת: שרון בן-דוד

מבתי קפה שכונתיים, דרך חמארות ועד מסעדות שף - לפעמים לא קל למצוא שולחן, במיוחד ביום שישי של מזג אוויר יפה, אבל מזל שיש מספיק מקומות שווים. קבלו את המומלצות שלנו בשוק הפשפשים

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/02/sizes/לחמא-בעגון-מסעדת-אונזה_H_wo_680_382.jpg
לחמא בעג'ון של מסעדת אונזה. צילום: אנטולי מיכאלו

אין כמו יפו בלילות, כך אומר השיר הישן, ואנחנו מוסיפים שאין עוד מקום כמו שוק הפשפשים. הרובע המוזנח לשעבר הוא כיום מאזורי הבילוי הכי חמים בעיר, ומתי שלא תגיעו תמיד יש מקומות שיתאימו בול לנסיבות. אחרי שסקרנו את הפיצות הטובות בתל אביב, הקינוחים המושחתים ואוכל הרחוב, אנחנו עושים כבוד לפשפשים, כי יש כבוד.

אונזה

בר-מסעדה שמציב סטנדרט מגניבות גבוה אפילו בשוק הפשפשים המגניב כשלעצמו. הקונספט העות'מאני שתפרו השפים אריק דרחני ומולי מגריסו תפור על המבנה המשופץ ועל האווירה היפואית-פשפשית, והוא מחזיר את המטבח הטורקי הנדיב והצבעוני אל מרכז השולחן.

ONZA

אונזה. צילום: אנטולי מיכאלו

אונזה. צילום: אנטולי מיכאלו

איטלקיה בפשפשים

טרטוריה קטנה וותיקה כמו שאנחנו תמיד מחפשים באיטליה, עם מפות משובצות, פחמימות למכביר ויין טוב (ולא יקר). פוקאצ'ות, פיצות, מנות פסטה ועוד קלאסיקות אהובות מהמטבח האיטלקי מוגשות בביצוע מדויק ובאווירה חמה וחברית. קפיצה לחו"ל בלי להחתים דרכון.

איטלקיה בפשפשים

איטלקיה בפשפשים. צילום: יח"צ

איטלקיה בפשפשים. צילום: יח"צ

אל עאשי

המסעדה של השף סאלח כורדי נפתחה בשם אל ג'מילה, נסגרה ונפתחה שוב כאל-עאשי ("הטבח"), ועכשיו אנחנו מקווים שהיא כאן כדי להישאר. המבנה ששופץ מחבר בין ישן לחדש וכך גם התפריט, שמייצג את המטבח הערבי המסורתי בפרשנות אישית ומודרנית.

אל עאשי

אל עאשי. צלום: אפיק גבאי

אל עאשי. צלום: אפיק גבאי

אסיה

הבאזז שעושה מסעדת הרחוב האסייתית החדשה מגיע הרחק מגבולות שוק הפשפשים. השפית לילך רווה (כתית לשעבר) מחברת בכישרון טעמים וצבעים ממטבחי מזרח אסיה ויוצרת מנות קלילות בסגנונות שונים – מספריבס קרמל ועד תבשיל דלעת טבעוני חריף-מתוק – שכיף לחלוק וללוות באלכוהול. גם הקינוחים אסייתיים באופיים, תופעה נדירה שרק בשבילה שווה לבוא.

אסיה

בישול מהמקורות, אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

דוקטור שקשוקה

אחד המוסדות הקולינריים שהכי מזוהים עם יפו בכלל, ושוק הפשפשים בפרט, הוא בינו גבסו, דוקטור שקשוקה בשבילכם. במטבח לא מפונפן מכינים הדוקטור והצוות קוסקוס ומפרום, שווארמה, נקניקיות וכעשרה סוגי שקשוקה, כולל טבעונית. התפאורה מסביב פשוטה ואותנטית אבל האוכל ללקק את האצבעות ולהשאיר מחבת ריקה.

דוקטור שקשוקה

דוקטורט בשקשוקה. צילום: דרור כץ

דוקטורט בשקשוקה. צילום: דרור כץ

טש וטשה

חמארה ומסעדה גרוזינית מודרנית של המוזיקאי מיקי מיראל (טש טש) ובת זוגו יפעת טללייבסקי. חלוקת התפקידים ברורה: טש טש שר ומנהל את המטבח, ויפעת רוקדת ואחראית על האירוח. את האוכל במקום מכינות נשים שלמדו את המלאכה בבית והוא אותנטי ומדויק: חינקאלי מבצק דקיק, גלילי חציל בדריג'אני, מרק חרצ'ו בשרי ועוד. בצהריים יש ארוחות עסקיות במחיר נוח ובערב שירים וריקודים כמו שרק הגרוזינים יודעים.

טש וטשה

כנאפה בטש וטשה. צילום: בר איילון

כנאפה בטש וטשה. צילום: בר איילון

פונדק דה לוקס

בר וגריל בר בסגנון אמריקאי שמתמחה בבשרים בעישון ארוך, טכניקת אולדסקול שבשנים האחרונות זוכה לפופולריות מחודשת. בזמן שנתחי הבשר, הקולסלאו, המק אנד צ'יז והבירה פונים לאמריקה, הרגליים של הפונדק נטועות עמוק בהוויית השמחה של שוק הפשפשים: שולחנות על המדרכה, גרפיטי מעוצב ומוזיקה שעושה טוב.

פונדק דה לוקס

פונדק דה לוקס . צילום: בן יוסטר

פונדק דה לוקס . צילום: בן יוסטר

פועה

על קו התפר שבין סלון ביתי לבית קפה לביסטרו, ממוקמת פועה הוותיקה, שסוגרת 17 שנה בשוק הפשפשים. סוד ההצלחה של המקום, מלבד הלוק האקלקטי, הוא התפריט: שילוב בין מטבח ים-תיכוני יפואי למגמות בקולינריה כמו אורגניות וטבעונות. התור מול עמדת המארחת תמיד ארוך אבל האוכל והווייב מצדיקים לגמרי את ההמתנה.

פועה

קפה פועה. צילום: יולי גורודינסקי

פועה. צילום: יולי גורודינסקי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: f899107eb0f0d89