טיים אאוט timeout

עושות שוק: המסעדות המומלצות בשוק הפשפשים

| מאת: שירי כץ, שרון בן-דוד

מבתי קפה שכונתיים, דרך חמארות ועד מסעדות שף - לפעמים לא קל למצוא שולחן, במיוחד ביום שישי של מזג אוויר יפה, אבל מזל שיש מספיק מקומות שווים. קבלו את המומלצות שלנו בשוק הפשפשים

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/02/sizes/לחמא-בעגון-מסעדת-אונזה_H_wo_680_382.jpg
לחמא בעג'ון של מסעדת אונזה. צילום: אנטולי מיכאלו

אין כמו יפו בלילות, כך אומר השיר הישן, ואנחנו מוסיפים שאין עוד מקום כמו שוק הפשפשים. הרובע המוזנח לשעבר הוא כיום מאזורי הבילוי הכי חמים בעיר, ומתי שלא תגיעו תמיד יש מקומות שיתאימו בול לנסיבות. אחרי שסקרנו את הפיצות הטובות בתל אביב, הקינוחים המושחתים ואוכל הרחוב, אנחנו עושים כבוד לפשפשים, כי יש כבוד.

עוד כתבות שיעניינו אתכם:
מסעדות מומלצות ביפו העתיקה
המסעדות והדוכנים הכי שווים בשוק התקווה
מסעדות ודוכנים שאסור לפספס בשוק הכרמל

אונזה

בר-מסעדה שמציב סטנדרט מגניבות גבוה אפילו בשוק הפשפשים המגניב כשלעצמו. הקונספט העות'מאני שתפרו השפים אריק דרחני ומולי מגריסו תפור על המבנה המשופץ ועל האווירה היפואית-פשפשית, והוא מחזיר את המטבח הטורקי הנדיב והצבעוני אל מרכז השולחן.

ONZA

אונזה. צילום: אנטולי מיכאלו

אונזה. צילום: אנטולי מיכאלו

איטלקיה בפשפשים

טרטוריה קטנה וותיקה כמו שאנחנו תמיד מחפשים באיטליה, עם מפות משובצות, פחמימות למכביר ויין טוב (ולא יקר). פוקאצ'ות, פיצות, מנות פסטה ועוד קלאסיקות אהובות מהמטבח האיטלקי מוגשות בביצוע מדויק ובאווירה חמה וחברית. קפיצה לחו"ל בלי להחתים דרכון.

איטלקיה בפשפשים

איטלקיה בפשפשים. צילום: יח"צ

איטלקיה בפשפשים. צילום: יח"צ

דוקטור שקשוקה

אחד המוסדות הקולינריים שהכי מזוהים עם יפו בכלל, ושוק הפשפשים בפרט, הוא בינו גבסו, דוקטור שקשוקה בשבילכם. במטבח לא מפונפן מכינים הדוקטור והצוות קוסקוס ומפרום, שווארמה, נקניקיות וכעשרה סוגי שקשוקה, כולל טבעונית. התפאורה מסביב פשוטה ואותנטית אבל האוכל ללקק את האצבעות ולהשאיר מחבת ריקה.

דוקטור שקשוקה

דוקטורט בשקשוקה. צילום: דרור כץ

דוקטורט בשקשוקה. צילום: דרור כץ

טש וטשה

חמארה ומסעדה גרוזינית מודרנית של המוזיקאי מיקי מיראל (טש טש) ובת זוגו יפעת טללייבסקי. חלוקת התפקידים ברורה: טש טש שר ומנהל את המטבח, ויפעת רוקדת ואחראית על האירוח. את האוכל במקום מכינות נשים שלמדו את המלאכה בבית והוא אותנטי ומדויק: חינקאלי מבצק דקיק, גלילי חציל בדריג'אני, מרק חרצ'ו בשרי ועוד. בצהריים יש ארוחות עסקיות במחיר נוח ובערב שירים וריקודים כמו שרק הגרוזינים יודעים.

טש וטשה

כנאפה בטש וטשה. צילום: בר איילון

כנאפה בטש וטשה. צילום: בר איילון

פועה

על קו התפר שבין סלון ביתי לבית קפה לביסטרו, ממוקמת פועה הוותיקה, שכבר כמעט עשרים שנה מהווה אטרקציה בשוק הפשפשים. סוד ההצלחה של המקום, מלבד הלוק האקלקטי, הוא התפריט: שילוב בין מטבח ים-תיכוני יפואי למגמות בקולינריה כמו אורגניות וטבעונות. התור מול עמדת המארחת תמיד ארוך אבל האוכל והווייב מצדיקים לגמרי את ההמתנה.

פועה

קפה פועה. צילום: יולי גורודינסקי

פועה. צילום: יולי גורודינסקי

שפרה

שפרה היא המעדנייה הצעירה מבית היוצר של פועה, שמתנהלת באלגנטיות ממש מול מסעדת האם. שפרה מתהדרת במגוון של שמני זית, גבינות ארטיזנליות שלוקטו במשקים ברחבי הארץ, תזקיקים של יוליוס ויינות בוטיק. בנוסף נמכרים כאן מיטב הממרחים והרטבים ממטבחה של פועה מטפנד ועד מטבוחה. מדובר בנקודה נפלאה בשוק להצטיידות ולזלילה.

שפרה

סלאס

השף והדייג אור גינסברג הקים את סלאס, מסעדת הקונספט וחלל האירועים האלטרנטיבי שלו, כמקום שבו הוא מלהטט בין התקנת מנות דגים נאים לבישול מולקולרי. רעשי זרימת המים המשקים את הצמחייה התלויה באוויר, ומדפי התבלינים הגבוהים, מעטירים על הלוקיישן מסתורין. למרות הבישול העילי, האווירה בסלאס משוחררת ומתוגברת בסאונד אימתני, ולפעמים מארח כאן גינסברג שפים חברים לקרבות קולינריים סוערים.

סלאס

אור גינסברג, סלאס. צילום: אנטולי מיכאלו

אור גינסברג, סלאס. צילום: אנטולי מיכאלו

ראיסה

השף אורי לוי חנך את מטבח הבר שבו הוא שותף ביפו, ראיסה, אחרי שנות עבודה בל'אטלייה של רובושון. לוי השאיר את הפורמליות מאחור, והתוצאה היא בר שלגמרי לגיטימי למבלים בו לקום ולפזז לפרקים. הבליינים מוזמנים להחליט האם להסתפק בדרינק או לפתוח לעצמם שולחן לבנטיני-ים תיכוני מדוגם.

ראיסה

ראיסה. צילום: בן דויד

ראיסה. צילום: בן דויד

המלביה

במיקום שבו מתנהל סחר הפשפשים הכי סואן של השוק היפואי, בין פמוטים נושנים למפות שולחן רקומות ברחוב עמיעד, מתחבא סניף זעיר ואנרגטי של המלביה. תוכלו ללקק לכם מלבי חלבי בטעם שמנתי או מלבי טבעוני, ולשתות כוס של בירה מהחבית, והכל במחירים ממש נוחים, לא להאמין אבל מטבעות ממש יספיקו.

המלביה

המלביה. צילום: אנטולי מיכאלו

המלביה. צילום: אנטולי מיכאלו

שאפה

חבורת השאפה השתלטה בשוק כמעט על סמטה שלמה, עם בית קפה סואן ואנרגטי, קבלות שבת מאוחרות בימי שישי, פליידייט לפעוטות בשבתות, והופעות חיות בתדירות גבוהה. תוכלו להכיר פה את תושבי השכונה כשאתם מגיעים לקפה בבוקר, לדרינק (ערק) של אחרי הצהריים או לארוחת בוקר משמחת.

השאפה

שאפה-בר, צילום: אינסטגרם amlass@

שאפה-בר, צילום: אינסטגרם amlass@

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb