טיים אאוט timeout

כשר ולעניין: המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

בימינו, כשר היא לא מילה גסה, יותר אנשים מחפשים אוכל איכותי שהוא גם כשר, והשפים לא נשארים אדישים לעניין. הנוף התל אביבי מתכסה במסעדות שף שמציעות גורמה שאלוהים לגמרי היה מאשר. קבלו את המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב, אין כניסה לפירות ים

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/02/sizes/ווסט-סייד-פילה-בקר-אנטולי-מיכאלו_h_wo_680_382.jpg
כשר ובועט. פילה בקר של ווסט סייד. צילום: אנטולי מיכאלו

הימים שבהם מסעדה כשרה הייתה שם נרדף לסטייק סוליה וקינוחי פלסטיק עברו מהעולם, או לפחות בחלקם. בעיר יש לא מעט מסעדות כשרות – חלקן של שפים מהשורה הראשונה – שמשתמשות בחומרי גלם משובחים, שואבות השראה ממטבחים באירופה ובמזרח ומייצרות חוויית בילוי שלא נופלת מהמסעדות הלא-כשרות הטובות ביותר. לא מדובר פה באוכל רחוב, בכריכים או באוכל טבעוני אלא באוכל כשר מהשורה הראשונה.

אוברג'ין

כשהשף אלון הירטנשטיין אירח בחודש ינואר השנה שפים מברלין, מרסיי ואמסטרדם בפסטיבל The Best of The Taste of Michelin, קיבלו חובבי קולינריה שומרי כשרות אישור לרלוונטיות של המטבח הכשר לא רק בישראל אלא בכל העולם. אוברג'ין נמצאת אמנם בנווה צדק אך נהנית מאווירת יוקרה בינלאומית, שבאה לידי ביטוי במנות בהשפעה אירופית כמו מדליוני כבד אווז על ירקות כתומים או ריזוטו פטריות יער. מצד שני אינטיאס שהשף כובש בעצמו, צלע עגל בגידול חופשי מרמת הגולן ונוכחות של יין ישראלי מייצגים את המטבח המקומי העכשווי ואת התוצרת הישראלית המובחרת. שירות מקצועי ותפריט יין מגוון משלימים את החוויה הכמעט-חו"לית.

אוברג'ין

אוברג'ין. צילום: אפיק גבאי

אוברג'ין. צילום: אפיק גבאי

בלו סקיי

המסעדה הכשרה השנייה של השף מאיר אדוני במלון קרלטון ממוקמת בלוקיישן הכי עוצר נשימה שיש – בגג. את הנוף שנשקף מהמרפסת קשה לתאר במילים, והוא משתפר עוד יותר אם עולים עם כוס יין לדק העליון ליד הבריכה. המסעדה האסייתית נותנת במה לסגנון הבישול המורכב של המגה-שף: המון חומרי גלם בכל מנה, טכניקות מולקולריות וצילחות ששמור למגזינים מהשורה הראשונה.  הבראנצ' של שישי בבוקר הוא מהטובים בעיר והקינוחים הם מופת לשחיתות חושנית גם לאנשים שכשרות אינה כוס התה שלהם.

בלו סקיי

בלו סקיי. צילום: שרית גופן

בלו סקיי. צילום: שרית גופן

Deca

למרות שהשנה היא חוגגת יום הולדת 10 לא רואים על דקא אף לא קמט אחד. האלגנטיות שאפיינה אותה בהתחלה עדיין קיימת ומושכת חברי כנסת, שרים ואנשי עסקים, שנהנים משילוב מנצח של  מטבח כשר-עילי ודיסקרטיות מתבקשת. תאורה רכה, מפות לבנות ועיצוב מאופק משרים אווירה שקטה שהולמת את התפריט שיצר השף רועי כהן. השחקנים העיקריים בו הם דגים טריים במגוון שיטות הכנה: טרטר סלמון, קבב בורי, פילה לברק בירקות מזוגגים, פילה טונה אדומה עם גראטן סלק (מנה שנראית כמו בז'ורנלים) ועוד. למרות הכול את ההצגה גונבת דווקא מנה צמחונית – ניוקי שקדים וצנוברים בעבודת יד ברוטב גבינות, שאלוט, מרווה ודבש טהור. ככה עושים מטבח שף כשר שלא נופל מאף מסעדה לא כשרה.

Deca

כשרה וטוב לה. Deca. צילום: אנטולי מיכאלו

כשרה וטוב לה. Deca. צילום: אנטולי מיכאלו

הירקון 99

מסעדת הדגל של מלון דן היא מיקרוקוסמוס של המוסד שבו היא שוכנת: חלל אלגנטי עם עיצוב יוקרתי שמבוסס על מוטיבים קלאסיים מהמסורת של רשת מלונות דן, ושירות שקשוב למשאלות ליבו של כל אורח. במסעדה יש בסך הכול 40 מקומות ישיבה, ולכן האווירה אינטימית כמעט כמו בסלון של דוד עשיר. שף המלון, עובד אלפיה, הרכיב תפריט שפונה לאורחי המלון ולסועדים מבחוץ ומייצר אופציה יוקרתית לאנשי עסקים, פוליטיקאים וכל מי שמחפש מענה כשר ברמה הגבוהה ביותר. במנות אפשר לזהות השפעות מהמטבח היהודי המסורתי שתיירים כל כך אוהבים, למשל מרק עוף עם נטיפי ביצים, לצד מנות עם די.אן.איי חובק עולם כגון המבורגר במילוי כבד אווז, אספרגוס לבן וביצה עלומה וטורטליני לחי עגל וארטישוק. תפריט היינות של המסעדה עומד באותו סטנדרט ומציע את מיטב היינות של יקבי הבוטיק המקומיים.

הירקון 99

טורטליני ארטישוק של מסעדת הירקון 99. צילום: יורם אשהיים

טורטליני ארטישוק של מסעדת הירקון 99. צילום: יורם אשהיים

ווסט סייד

המסעדה הכשרה של השף איתן מזרחי מוסתרת אמנם במלון רויאל ביץ' אך מצליחה למשוך קהל של אנשי עסקים מהארץ ומחו"ל ואפילו סתם סועדים ללא כיפה. התפריט שואב השראה מהמטבח הישראלי העכשווי וממטבחי מזרח אסיה בשילובים שמזכירים מסעדות מעודכנות בתל אביב ובחו"ל:  טרטר דג-ים ומלפפונים, טונה ניסואז, ניוקי עגבניות ויין לבן, סמיפרדו שוקולד ועוד. בשעות הבוקר (06:30 – 10:30) מוגשת במסעדה ארוחת בוקר לאורחי המלון ולאורחים מבחוץ (בתיאום מראש), ובשעות הערב היא לובשת מראה של מסעדת שף עם מטבח פתוח טרנדי, שירות מקצועי ואווירה יוקרתית.

ווסט סייד

ווסט סייד סטורי. צילום: אנטולי מיכאלו

ווסט סייד סטורי. צילום: אנטולי מיכאלו

יאקימונו

האחות הכשרה של המסעדה היפנית הוותיקה ממוקמת במלון הילטון כיאה לסמל של מצוינות. הנאמנות למקור מורגשת בכל פינה, החל משירות מופתי ועד תפריט שכל יפני היה מרגיש איתו בבית, אם כי פה ושם ניכרים בכל זאת חיבור למטבח הישראלי ולאזור הים התיכון. חומרי גלם טריים ללא פשרות הופכים בידי סושי מאסטרים מיומנים למנות שמשלבות עדינות ואסתטיקה מאופקת. לרגל שיפוץ התמקם הסושי בר של יאקימונו בלובי עם תפריט מצומצם, אך בחודש מרץ אמורה המסעדה לחזור לפעול כרגיל.

יאקימונו

שמח ביאקימונו צילום: מיטל סלומון

שמח ביאקימונו. צילום: מיטל סלומון

לומינה

המסעדה הבשרית של השף מאיר אדוני מוכיחה שאפשר לעשות מטבח עילי כשר בלי לעגל פינות. התפריט מוגדר כביסטרו ומושתת על שני עוגנים מרכזיים – הבישול העכשווי של אדוני והשפעות ממנות ממטבחים יהודיים בתפוצות, חלקם פרי שיתוף פעולה עם קשישים מעמותת "שורשים". בין המנות שאסור לפספס נמצאות הקובנה שכבר הפכה למיתולוגית, קרואסון בולנז'רי עם מוח עגל ואריסה של סבתא מסעודה, וקרפ הונגרי עם ראגו זנב שור. מטבח פתוח נוצץ מניקיון מאפשר להתפעל מהמקצוענות של הטבחים, ומהחלון ניבט ים כחול מקצה לקצה.

לומינה

לומינה. צילום: דן פרץ

לומינה. צילום: דן פרץ

מיט קיטשן

המסעדה של השפים נדב נצר ואלעד לוי מחברת מקצוענות גסטרונומית עם אווירת בראסרי קלילה. כיוצאי מסעדות מהאיי-ליסט בתל אביב נצר ולוי משתמשים במיכשור המתקדם ביותר ובנתחים מובחרים כדי ליצור מסעדת בשר משובחת שהיא גם כשרה.  התפריט מסתמך על קלאסיקות ממטבחי אירופה בתוספת מגע ישראלי עכשווי, למשל ברזאולה על ירקות וחרדל דיז'ון לצד שקדי עגל עם קובה של סבתא אסתר, או צלעות טלה מקומיות שמתחרות על תשומת הלב עם נתח קצבים על פירה כפרי. תבלינים וחומרי גלם מקומיים מחברים את הנתחים לתל אביב של שנת 2017 באופן שגם חילונים יכולים להתחבר אליו.

מיט קיטשן

מיט קיטשן, קרפצ'יו פילה בקר. צילום:אנטולי מיכאלו

מיט קיטשן, קרפצ'יו פילה בקר. צילום:אנטולי מיכאלו

פיש מרקט

מסעדת פיש מרקט התוססת מבוססת על מטבח דגים חלבי מודרני וכשר באווירת קז'ואל תל אביבית. דגים טריים, מאפים – ובמיוחד פוקצ'ת הבית ופיצת הבית שריחם ממלא את החלל. גם פסטות מתוצרת בית ומשקה עראק שקדים לפי מתכון סודי של השף קובי עבד, חוברים לקונספט של מסעדה יוונית שמחה ומשוחררת. מטבח פתוח, עמדות שוק עם מבחר ירקות שמשמשים כחומרי גלם, ובקבוקי עראק ואוזו אותנטיים מוסיפים לחגיגה הצבעונית שמתרחשת גם בתפריט: צזיקי ועלי גפן ממולאים, קציצות כרישה, קבב דגי ים, סלטים, פסטה ופיצות. יאסו.

פיש מרקט

הסלמון של פיש מרקט. צילום: מירי משה

הסלמון של פיש מרקט. צילום: מירי משה

קינטו

למסעדה הגיאורגית מול הטיילת של יש לוק של אולם אירועים נוצץ ואווירת בילוי כמו שרק הגרוזינים יודעים. הבעלים מוריס ג'נשווילי הוא סופרסטאר בגיאורגיה ובעל ערוץ טלוויזיה לאומי (GTV, אפיק 123 ב-YES). בין הופעה בטביליסי לטקס קבלת כוכב במדרכה הכי מרכזית בעיר, הוא התפנה לפתוח בתל אביב מסעדה אותנטית כשרה, כדי ששומרי כשרות מהעדה יוכלו לצאת לבלות ומי ששומר כשרות ולא מהעדה – יבוא להכיר. בתפריט אפשר למצוא ביצוע מוקפד של כל החשודים המיידיים: גלילות חצילים, חינקלי, לוביו ועוד, וכמובן צ'צ'ה שזורמת כמים ומלווה את ההופעות החיות.

קינטו

אחד אחד, קינטו. צילום: תמוז רחמן

אחד אחד, קינטו. צילום: תמוז רחמן

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 1c8420a37da