טיים אאוט timeout

כשר ולעניין: המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

בימינו, כשר היא לא מילה גסה, יותר אנשים מחפשים אוכל איכותי שהוא גם כשר, והשפים לא נשארים אדישים לעניין. הנוף התל אביבי מתכסה במסעדות שף שמציעות גורמה שאלוהים לגמרי היה מאשר. קבלו את המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב, אין כניסה לפירות ים

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/02/sizes/ווסט-סייד-פילה-בקר-אנטולי-מיכאלו_h_wo_680_382.jpg
כשר ובועט. פילה בקר של ווסט סייד. צילום: אנטולי מיכאלו

הימים שבהם מסעדה כשרה הייתה שם נרדף לסטייק סוליה וקינוחי פלסטיק עברו מהעולם, או לפחות בחלקם. בעיר יש לא מעט מסעדות כשרות – חלקן של שפים מהשורה הראשונה – שמשתמשות בחומרי גלם משובחים, שואבות השראה ממטבחים באירופה ובמזרח ומייצרות חוויית בילוי שלא נופלת מהמסעדות הלא-כשרות הטובות ביותר. לא מדובר פה באוכל רחוב, בכריכים או באוכל טבעוני אלא באוכל כשר מהשורה הראשונה.

Nomi

לאחר תום פרק מול ים הצטרף השף יורם ניצן למלון דיוויד אינטרקונטיננטל, וכעת הוא מיישם במסעדת נומי את המטבח האירופי-עילי, רק במגבלות הכשרות. נתח קצבים ודובר סול, אנטריקוט אנגוס ופילה לוקוס מצוותים למיטב התוצרת החקלאית והופכים למנות אלגנטיות, שישמחו את האורחים מחו"ל ודודים שהגיעו לחגוג אירוע משפחתי. מרק שורשים שמלווה את ניצן עוד מימי מול ים נוכח גם הוא בתפריט, כי סוס מנצח לא מחליפים.

מלון דיוויד אינטרקונטיננטל, קויפמן 12 תל אביב, 03-7951255

נומי. צילום: אפיק גבאי

בלו סקיי

המסעדה הכשרה השנייה של השף מאיר אדוני במלון קרלטון ממוקמת בלוקיישן הכי עוצר נשימה שיש – בגג. את הנוף שנשקף מהמרפסת קשה לתאר במילים, והוא משתפר עוד יותר אם עולים עם כוס יין לדק העליון ליד הבריכה. המסעדה האסייתית נותנת במה לסגנון הבישול המורכב של המגה-שף: המון חומרי גלם בכל מנה, טכניקות מולקולריות וצילחות ששמור למגזינים מהשורה הראשונה.  הבראנצ' של שישי בבוקר הוא מהטובים בעיר והקינוחים הם מופת לשחיתות חושנית גם לאנשים שכשרות אינה כוס התה שלהם.

בלו סקיי

בלו סקיי. צילום: שרית גופן

בלו סקיי. צילום: שרית גופן

Deca

למרות שהיא פועלת כבר יותר מעשור, לא רואים על דקא אף לא קמט אחד. האלגנטיות שאפיינה אותה בהתחלה עדיין קיימת ומושכת חברי כנסת, שרים ואנשי עסקים, שנהנים משילוב מנצח של  מטבח כשר-עילי ודיסקרטיות מתבקשת. תאורה רכה, מפות לבנות ועיצוב מאופק משרים אווירה שקטה שהולמת את התפריט שיצר השף רועי כהן. השחקנים העיקריים בו הם דגים טריים במגוון שיטות הכנה: טרטר סלמון, קבב בורי, פילה לברק בירקות מזוגגים, פילה טונה אדומה עם גראטן סלק (מנה שנראית כמו בז'ורנלים) ועוד. למרות הכול את ההצגה גונבת דווקא מנה צמחונית – ניוקי שקדים וצנוברים בעבודת יד ברוטב גבינות, שאלוט, מרווה ודבש טהור. ככה עושים מטבח שף כשר שלא נופל מאף מסעדה לא כשרה.

Deca

כשרה וטוב לה. Deca. צילום: אנטולי מיכאלו

כשרה וטוב לה. Deca. צילום: אנטולי מיכאלו

הירקון 99

מסעדת הדגל של מלון דן היא מיקרוקוסמוס של המוסד שבו היא שוכנת: חלל אלגנטי עם עיצוב יוקרתי שמבוסס על מוטיבים קלאסיים מהמסורת של רשת מלונות דן, ושירות שקשוב למשאלות ליבו של כל אורח. במסעדה יש בסך הכול 40 מקומות ישיבה, ולכן האווירה אינטימית כמעט כמו בסלון של דוד עשיר. שף המלון, עובד אלפיה, הרכיב תפריט שפונה לאורחי המלון ולסועדים מבחוץ ומייצר אופציה יוקרתית לאנשי עסקים, פוליטיקאים וכל מי שמחפש מענה כשר ברמה הגבוהה ביותר. במנות אפשר לזהות השפעות מהמטבח היהודי המסורתי שתיירים כל כך אוהבים, למשל מרק עוף עם נטיפי ביצים, לצד מנות עם די.אן.איי חובק עולם כגון המבורגר במילוי כבד אווז, אספרגוס לבן וביצה עלומה וטורטליני לחי עגל וארטישוק. תפריט היינות של המסעדה עומד באותו סטנדרט ומציע את מיטב היינות של יקבי הבוטיק המקומיים.

הירקון 99

טורטליני ארטישוק של מסעדת הירקון 99. צילום: יורם אשהיים

טורטליני ארטישוק של מסעדת הירקון 99. צילום: יורם אשהיים

ווסט סייד

המסעדה האסייתית הכשרה מוסתרת אמנם במלון רויאל ביץ' אך מצליחה למשוך קהל של אנשי עסקים מהארץ ומחו"ל ואפילו סתם סועדים ללא כיפה. התפריט שואב השראה מהמטבח הישראלי העכשווי וממטבחי מזרח אסיה בשילובים שמזכירים מסעדות מעודכנות בתל אביב ובחו"ל:  טרטר דג-ים ומלפפונים, טונה ניסואז, ניוקי עגבניות ויין לבן, סמיפרדו שוקולד ועוד. בשעות הבוקר (06:30 – 10:30) מוגשת במסעדה ארוחת בוקר לאורחי המלון ולאורחים מבחוץ (בתיאום מראש), ובשעות הערב היא לובשת מראה של מסעדת שף עם מטבח פתוח טרנדי, שירות מקצועי ואווירה יוקרתית.

ווסט סייד

ווסט סייד סטורי. צילום: אנטולי מיכאלו

ווסט סייד סטורי. צילום: אנטולי מיכאלו

יאקימונו

האחות הכשרה של המסעדה היפנית הוותיקה ממוקמת במלון הילטון כיאה לסמל של מצוינות. הנאמנות למקור מורגשת בכל פינה, החל משירות מופתי ועד תפריט שכל יפני היה מרגיש איתו בבית, אם כי פה ושם ניכרים בכל זאת חיבור למטבח הישראלי ולאזור הים התיכון. חומרי גלם טריים ללא פשרות הופכים בידי סושי מאסטרים מיומנים למנות שמשלבות עדינות ואסתטיקה מאופקת. לפני מספר חודשים עברה המסעדה שיפוץ ועכשיו היא עוד יותר נעימה ורלוונטית.

יאקימונו

שמח ביאקימונו צילום: מיטל סלומון

שמח ביאקימונו. צילום: מיטל סלומון

לומינה

המסעדה הבשרית של השף מאיר אדוני מוכיחה שאפשר לעשות מטבח עילי כשר בלי לעגל פינות. התפריט מוגדר כביסטרו ומושתת על שני עוגנים מרכזיים – הבישול העכשווי של אדוני והשפעות ממנות ממטבחים יהודיים בתפוצות, חלקם פרי שיתוף פעולה עם קשישים מעמותת "שורשים". בין המנות שאסור לפספס נמצאות הקובנה שכבר הפכה למיתולוגית, קרואסון בולנז'רי עם מוח עגל ואריסה של סבתא מסעודה, וקרפ הונגרי עם ראגו זנב שור. מטבח פתוח נוצץ מניקיון מאפשר להתפעל מהמקצוענות של הטבחים, ומהחלון ניבט ים כחול מקצה לקצה.

לומינה

לומינה. צילום: דן פרץ

לומינה. צילום: דן פרץ

מיט קיטשן

המסעדה של השף נדב נצר מחברת מקצוענות גסטרונומית עם אווירת בראסרי קלילה.   התפריט מסתמך על קלאסיקות ממטבחי אירופה בתוספת מגע ישראלי עכשווי, למשל ברזאולה על ירקות וחרדל דיז'ון לצד שקדי עגל עם קובה של סבתא אסתר, או צלעות טלה מקומיות שמתחרות על תשומת הלב עם נתח קצבים על פירה כפרי. תבלינים וחומרי גלם מקומיים מחברים את הנתחים לתל אביב של שנת 2019 באופן שמדבר גם לחילונים.

מיט קיטשן

מיט קיטשן, קרפצ'יו פילה בקר. צילום:אנטולי מיכאלו

מיט קיטשן, קרפצ'יו פילה בקר. צילום:אנטולי מיכאלו

פיש מרקט

מסעדת פיש מרקט התוססת מבוססת על מטבח דגים חלבי מודרני וכשר באווירת קז'ואל תל אביבית. דגים טריים, מאפים – ובמיוחד פוקצ'ת הבית ופיצת הבית שריחם ממלא את החלל. גם פסטות מתוצרת בית ומשקה עראק שקדים לפי מתכון סודי של השף קובי עבד, חוברים לקונספט של מסעדה יוונית שמחה ומשוחררת. מטבח פתוח, עמדות שוק עם מבחר ירקות שמשמשים כחומרי גלם, ובקבוקי עראק ואוזו אותנטיים מוסיפים לחגיגה הצבעונית שמתרחשת גם בתפריט: צזיקי ועלי גפן ממולאים, קציצות כרישה, קבב דגי ים, סלטים, פסטה ופיצות. יאסו.

פיש מרקט

הסלמון של פיש מרקט. צילום: מירי משה

הסלמון של פיש מרקט. צילום: מירי משה

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0