Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

המלבי של מסעדת כפות תמרים

מלבי עשיר וקטיפתי עם רוטב מי ורדים מועשר בגרנדין וברצועות דקיקות של גזר מתקתק

מלבי קוקוס, צלוחית של אושר ורדרד. צילום: שאטרסטוק
מלבי קוקוס, צלוחית של אושר ורדרד. צילום: שאטרסטוק

מלבי שעשה היסטוריה: עופר גל, השף של כפות תמרים, היה הראשון שלקח את הקינוח הטורקי והכניס אותו לתפריט של מסעדת יוקרה.

30 מנות איקוניות שעדיין מוגשות במסעדות העיר

הקראק פאי האגדי של M25

החומרים ל־8 מנות:

לרוטב מי ורדים:

2 כוסות מים

1 כוס סוכר

50 מ"ל מי ורדים

20 מ"ל ליקר גרנדין

2 גזרים, חתוכים לג'וליאנים

זרעים מ־2 רימונים

למלבי:

1/2 ליטר שמנת מתוקה

1/2 ליטר מים

40 מ"ל מי ורדים

150 גרם סוכר

75 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:

הרוטב:

מביאים לרתיחה מים, סוכר, מי ורדים וגרנדין יחד עם רצועות הגזר ומבשלים כדקה. שומרים במקרר לפחות במשך הלילה.

המלבי:

בסיר ממיסים קורנפלור עם מעט חלב תוך ערבוב במטרפה. מגבירים את האש, מוסיפים את כל החומרים וממשיכים לערבב כל העת עד לרתיחה. ממשיכים לערבב עוד 15 שניות ומכבים.

מטפטפים טיפת מים בבסיס הכלי שבו מקררים (כדי שיהיה נוח לחלץ את המלבי מהכלי לפני ההגשה) ומוזגים בעזרת מצקת את התערובת. אם נשארת שכבה שרופה בתחתית הסיר שבו בושל המלבי, מקפידים לא לגרד אותה.

מקררים לפחות 3־4 שעות.

הופכים על צלחת הגשה. מוסיפים את זרעי הרימונים לרוטב ומגישים עם המלבי.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!