המלבי של מסעדת כפות תמרים

מלבי עשיר וקטיפתי עם רוטב מי ורדים מועשר בגרנדין וברצועות דקיקות של גזר מתקתק

מלבי קוקוס, צלוחית של אושר ורדרד. צילום: שאטרסטוק
מלבי קוקוס, צלוחית של אושר ורדרד. צילום: שאטרסטוק
7 בספטמבר 2017

מלבי שעשה היסטוריה: עופר גל, השף של כפות תמרים, היה הראשון שלקח את הקינוח הטורקי והכניס אותו לתפריט של מסעדת יוקרה.

30 מנות איקוניות שעדיין מוגשות במסעדות העיר

הקראק פאי האגדי של M25

החומרים ל־8 מנות:

לרוטב מי ורדים:

 

2 כוסות מים

1 כוס סוכר

50 מ"ל מי ורדים

20 מ"ל ליקר גרנדין

2 גזרים, חתוכים לג'וליאנים

זרעים מ־2 רימונים

 

למלבי:

1/2 ליטר שמנת מתוקה

1/2 ליטר מים

40 מ"ל מי ורדים

150 גרם סוכר

75 גרם קורנפלור

 

אופן ההכנה:

הרוטב:

מביאים לרתיחה מים, סוכר, מי ורדים וגרנדין יחד עם רצועות הגזר ומבשלים כדקה. שומרים במקרר לפחות במשך הלילה.

 

המלבי:

בסיר ממיסים קורנפלור עם מעט חלב תוך ערבוב במטרפה. מגבירים את האש, מוסיפים את כל החומרים וממשיכים לערבב כל העת עד לרתיחה. ממשיכים לערבב עוד 15 שניות ומכבים.

מטפטפים טיפת מים בבסיס הכלי שבו מקררים (כדי שיהיה נוח לחלץ את המלבי מהכלי לפני ההגשה) ומוזגים בעזרת מצקת את התערובת. אם נשארת שכבה שרופה בתחתית הסיר שבו בושל המלבי, מקפידים לא לגרד אותה.

מקררים לפחות 3־4 שעות.

הופכים על צלחת הגשה. מוסיפים את זרעי הרימונים לרוטב ומגישים עם המלבי.