ראמן-מניה: הטירוף סביב מרק האטריות היפני מגיע לעוד פופ-אפ
"העפתי 108 מנות בקצת פחות מארבע שעות", משחזר אסף שטרית (פנדה, רומיה, המנזר) את הטרפת בפופ-אפ "אסף הראמן המקורי" בשבוע שעבר, ואם גם אתם רוצים לטעום ראמן עוף וטארה שויו עם ציר עוף ואטריות שהשף הכין בעצמו, אז כדאי שתמהרו - כי גם השבוע זה מתחסל מהר
כזה עוד לא היה לנו. גם זקני תל אביב לא זוכרים מצב שבו בשבוע אחד נפתחים בבת אחת שלושה מקומות יפניים, ולא סתם מסעדות – אלא כאלו ששמות את הראמן במרכז: Wabi של דין שושני שחוזרת בפורמט קבוע, קוקו נקו של אנשי פיצריית לה טיגרה ו-Saka Ba מבית מנטנטן. שלושה מקומות של אנשים רציניים שהחליטו שבחורף 2025 נאכל ראמן. אבל זה לא נגמר כאן כי סצנת הראמן אינה מגבילה את עצמה למסעדות. נהפוך הוא – ראמנולוגים מומחים טוענים שכדי להצליח עם ראמן צריך להתרכז רק בו, כפי שקורה ביפן. אסף שטרית (פנדה, רומיה, המנזר) שייך לקבוצה הזאת של אנשים שיהפכו עולמות, ילמדו וינסו שוב ושוב עד שייצא להם ראמן כהלכתו. אלא שגם בחלומות הכי פרועים שלו הוא לא דמיין כזאת הסתערות.
>> התבשרנו: אחת ממסעדות הבשרים הטובות בישראל נחתה בתל אביב
"תום שמיר בא והעלה סטורי ואחריו הגיע שגיא דדוש שגם עף על הראמן. הוא העלה סטורי ותוך 20 דקות התחילו לבוא מלא אנשים שאני לא מכיר ולא מתל אביב. שאלתי איך הם הגיעו וכולם ענו מהסטורי. העפתי 108 מנות בקצת פחות מארבע שעות", הוא משחזר את הטרפת בפופ אפ "אסף הראמן המקורי" בשבוע שעבר. מי שלא התייאש והצליח להגיע לראש התור זכה בגביע הקדוש: ראמן עוף וטארה שויו עם ציר עוף ואטריות ששטרית מכין בעצמו. "אני זה שמנקה את הפלנצ'ה בשלוש לפנות בוקר ולא פוחד מעבודה קשה. אני במטבח כל החיים ואוהב הכנות קשות אבל להכין אטריות זו רמה אחרת של התמסרות. צריך מישהו שיהיה רק על זה".
הדבקות של שטרית במטרה מרשימה. הוא לא מצליח להיזכר מתי ואיך נדבק במחלה ששמה ראמן, אבל יודע לומר בוודאות שהוא לא תיאר לעצמו כמה עבודה כרוכה בהרמת הפופ אפ. עצם העובדה שהאירוע מתקיים שקולה בעיניו לנס. "ראמן זו הטכנולוגיה הכי משוכללת באוכל ולא הבנתי את גודל הבור שהכנסתי את עצמי לתוכו. בשישי אחר הצהריים היה לי רק טארה. עבדתי עד חצות והבנתי שיש שלי 40 מנות בלחץ, וזה לא מספיק לכלום. בחיים לא הייתי לחוץ ככה, וכל שניה מתגלה בלת"מ יותר גדול".
פוסט בקבוצת הפייסבוק פרלמנט קולינרי 1.1 שיבח את הראמן והתבאס מכל מה שמסביב. ובמילים מדויקות: "ראמן ברמה של יפן, שירות ברמה של קריית גת. ראמן בעבודת יד, ניהול בסגנון חוג מלאכה לגידמים". שטרית מודה בכשלים, ומספר שבזמן אמת לא היה לו מושג שקיימת בעייה. "זאת הייתה פעם ראשונה והיה טירוף של ערב. עד שלא קראתי את הפוסט לא ידעתי מה קורה כי כל הערב לא זזתי מהעמדה. אני צריך לחשוב איך לשפר, למרות שבכל פופ אפ יש עומס". הוא מספר שנתקל בתור ארוך בדאונטאון ראמן של שגיא דדוש, ומנסה למצוא פיתרון. "בפופ אפים תמיד יש תור היסטרי. אני לא רוצה להגביל זמן ישיבה כי זה הכי מבאס אותי, אפילו שיש לכך משמעות כספית. לא נעים להקים אדם שבא לאכול ולבלות. אין לי אומץ. בשבוע שעבר אלוהים כאילו אמר לי 'הפעם זה עליי, אבל מעכשיו אל תפשל'".
בינתיים הפופ אפ ממשיך לדהור קדימה. היום (חמישי) שטרית מתמקם בשוק הכרמל, בדוכן שמול רומיה ("בסטה יפה וסקסית עם ארבעה כיסאות"). בשבת (11.1) הוא חוזר לזירת הפשע משבוע שעבר, הבר־משתלה Roots במזא"ה. כדי להימנע ממצבי קיצון כמו בפעם הקודמת, 300 מנות כבר בהכנה להיום ולשבת. "אם נראה שקרה אסון, חיובי כמובן, בשישי נכין עוד", הוא צוחק ומספר שבראש כבר מתבשלים רעיונות למנות נוספות, בייחוד ראמן צמחוני ("שגם אחותי תוכל לאכול") וגיוזות. חברים, לקוחות מפרגנים ומאות עוקבים שנוספו לחשבון האינסטגרם מעודדים אותו להמשיך ולהתמקצע ולהתעלם מרעשי רקע. "קהילת הראמן מאוד מפרגנת ושפים עוזרים אחד לשני. במטבחים זה תמיד מרפקים ובקהילה הזאת כולם עוזרים לכולם. אני לא יודע אם זה קשור לאופי היפני אבל אני מת על זה. היפנים הם העם הנבחר, לא אנחנו".
הכרמל 15 (מול רומיה) חמישי (9.1) 13:00-21:00; מזא"ה 4, מוצ"ש (11.1) מ-17:00