מצפון ועד חלמון: הבראנצ'ים הכי שווים מחוץ לתל אביב

הסיבה הכי טובה שאנחנו מכירים לצאת מחוץ לעיר היא ארוחה משובחת. רשימת בראנצ'ים שמצדיקים את המאמץ ושישאירו אתכם מחרחרים כל הדרך חזרה לעיר

אלבאבור בראנץ', בואו רעבים. צילום: בועז לביא
אלבאבור בראנץ', בואו רעבים. צילום: בועז לביא
11 באוקטובר 2018

ידוע שמול נוף פסטורלי הבריוש נעשה אפילו טעים יותר. אם אתם פודיז אמתיים, אל תוותרו על התענוג הזה וסעו בעקבות הבטן. קבלו את ארוחות הבוהריים הכי לוהטות מחוץ לאזור חיוג 03:

  1. אלחנן תרבות לחם | משמרות

מאז פתיחתה לפני כשנתיים משמשת המאפיית של השף אלדד שמואלי (אברקסס צפון וקלארו לשעבר) עוגן קולינרי בצפון השרון. תהליכי עבודה מסורתיים וסוגי חיטה שאין בכל מקום הם הבסיס ללחמים ארטיזנליים כמו בצרפת, והבראנץ' החדש הוא הדובדבן שבקצפת.

מה אוכלים: מגש זוגי עם גבינות משק מקומיות, ירקות טריים ומבושלים, אגוזים, פירות, חמאה, ריבה, ממרחים וכמובן מגוון לחמים טריים מהמאפייה.

מחיר: 65 ש"ח לאדם

מתי: שישי 7:00־15:00

קיבוץ משמרות, 04-8838200

לחם תרבותי. אלחנן. צילום: אפיק גבאי
לחם תרבותי. אלחנן. צילום: אפיק גבאי
  1. Furman's | חיפה

שמו של הבופה במסעדה קונדיטוריה בפאתי חיפה פרץ את הגבולות הגיאוגרפיים ומשך גם סועדים מהמרכז שהשפע קסם להם. לאחרונה החליטו הבעלים השף אביעד פורמן ואחותו אביבית לשנות קונספט, הסירו את הכשרות והוסיפו מאפי בשר מהטאבון.

מה אוכלים: פוקאצ'ה מיטבולז, פוקאצ'ווארמה, פיצות, מאפה תרד וגבינות, פוקאצ'ה חריימה, קרואסון בנדיקט עם גבינת שמנת סלק, ביצי עין, סלמון כבוש ורוטב הולנדז. במתוקים לכו על קרפ קייק – 40 קרפים, בהם של נוטלה וריבת חלב ומעל רוטב שוקולד, טופי קרמל ובננות מקורמלות.

מחיר:  28־78 ש"ח

מתי: שישי 8:30־15:00

איתין יהודה 5 חיפה, 050-2377559

פחמימות ובשר זה החיים. צילום: אביעד פורמן
פחמימות ובשר זה החיים. צילום: אביעד פורמן

  1. פארו | בית ינאי

עוד בראנץ' שמצדיק יציאה מהעיר מתקיים בפארו, האיטלקית החדשה של השף יואב בר ממסעדת מאראבו לשעבר למי שזוכר. במרכז הפיזי והקונספטואלי עומד טאבון שמשגר ניחוח מפתה ומאפים סקסיים. כל השאר מבחינתנו הוא בונוס.

מה אוכלים: מזנון עם פוקאצ'ות, סלטי השף, גבינות, ביצה לבחירה עם אפשרות לתוספות, קינוחים ופירות, או מנות בוקר אישיות כמו ביצים עלומות על קרם ראטה; תבשיל תרד, מנגולד וביצים בקדרת חרס; טאפאס ועוד.

מחיר: 78 ש"ח למזנון (כולל שתיה קלה וחמה), מנות בוקר כ־50 ש"ח בממוצע.

מתי: שישי ושבת  8:30־12:00

מתחם M  הדרך, מחלף בית ינאי, 09-760-3330

פיצה ישר מהטאבון. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה ישר מהטאבון. צילום: אנטולי מיכאלו

  1. רוטנברג | גשר

נכון שהמסעדה הזאת ממש רחוקה מתל אביב ונכון שביקורת שהתפרסמה לאחרונה לא החמיאה לה, בלשון המעטה, אבל לנו יש רק דברים טובים להגיד על הילה רונן ויזהר סער – אשת יין ושף שמתעקשים על מטבח מקומי עונתי והולכים עם האמת שלהם בלי לעגל פינות.

מה אוכלים: טעימות משלושה סוגי בשר (ברווז, טלה ובקר או חלק מהם) ודגים (שרימפס, קלמארי ודג) לפי מה שהגיע למטבח באותו בוקר, גבינות מקומיות, אנטיפסטי מירקות הגינה ככל האפשר, סלטים טריים, לחמים מתוצרת בית, ביצים פלורנטין או בנדיקט לבחירה, קינוחים.

מחיר: 180 ש"ח לזוג כולל קאווה, לימונדה ושתיה חמה

מתי: שישי־שבת 10:00־12:00

רוטנברג, חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 04-6752237  

בראנץ' רוטנברג. צילום: חיים יוסף
בראנץ' רוטנברג. צילום: חיים יוסף
  1. שירת רועים | לטם

הגבינות מחלב עזים וכבשים שמייצרת הגבנית מיכל מור-מלמד זכו במדליות בתחרויות בארץ ובחו"ל. בבראנץ' שמוגש בבית לגבינות, מעין מסעדה כפרית קטנה, אפשר לטעום מהן וגם  להציץ במחלבה ובחדר ההבשלה ולקנות הביתה.

מה אוכלים: פלטה זוגית עם גבינות עם לחם כפרי, ממרחים, חמאה וסלט קטן, קרפצ'ו סלק וגבינת כנרת, פנקוטה מלוחה עם סלסה ורדה וחומץ בלזמי מצומצם, עוגת גבינה עוגה עם גבינה בסגנון פקורינו וסוכריות שרי. לארוחה המשפחתית (ארבעה־חמישה אנשים) נוספים קיש שירת רועים ומנת פסטה וגבינות.

מחיר: 160 ש"ח לזוג/340 ש"ח לחבילה משפחתית.

מתי: שישי־שבת 10:00־17:00 (בחורף עד 16:00)

קיבוץ לטם, גוש משגב (ליד כרמיאל), 052-2548052 (מיכל)

אחלה סונג. שירת רועים. צילום: רם שנבל
אחלה סונג. שירת רועים. צילום: רם שנבל
  1. אושימרקט | כפר סבא

למזנון אכול כפי יכולתך קשה לסרב, על אחת כמה וכמה כשהוא מוגש במחיר של קפה וכריך. בקניון אושימרקט השפים בני בז'ה (רפאל ובר האוכל יאמן סטריט ברחובות) ולירן בלו (המקדש) פותחים בופה ללא הגבלה שהמושג value for money קטן עליו. תודו לנו אחר כך.

מה אוכלים: מאפים ולחמים טריים, קובנה חמאה, בלינצ'ס במילוי פטריות או גבינה מתוקה, עגבניות וזוקיני בגריל, סלק וגבינת פטה, ממרחים וחמוצים, גבינות ויוגורט ממחלבת הגבינות של עופר, אנטיפסטי, עמדת חביתות בהזמנה, פירות טריים, טארטלטים, עוגות וקינוחים.

מחיר: 129 ש"ח לזוג כולל שתיה קלה וחמה

מתי: שישי 9:00־13:00

עתיר ידע 4, א"ת כפר סבא (מתחם אושילנד)

גם יפה גם מאפה. צילום: יח"צ
גם יפה גם מאפה. צילום: יח"צ
  1. אנדיב | אשדוד

כדי להגיע לבראנץ' במלון הבוטיק ווסט באשדוד אין צורך להשכים כי הוא מוגש באופן מתחשב עד הצהריים. הסטייל היווני מתורגם למזנון נדיב עם סלטים טריים, מאפים, ממרחים ולחמים, ולנוף רצועת חוף שתל אביב יכולה רק להתקנא בו.

מה אוכלים: צזיקי, דגים מלוחים, סלמון בכבישה ביתית, גלילות חצילים במילוי פטה, גבינות בוטיק מהארץ ומחו"ל, כרובית על יוגורט ושמן זית, סלטים, פירות טריים ויבשים, קישים ומאפים, דגים בתנור, חביתות ואומלטים בהכנה אישית, לחמים וקינוחים.

מחיר: 89 ש"ח כולל שתיה קלה וחמה

מתי: שישי 10:00־14:00

מלון West, הטיילת 21 אשדוד, 073-2866806

בראנץ' חדש באנדיב. צילום: רונן דבש
בראנץ' חדש באנדיב. צילום: רונן דבש

אברטו | דרום

המסעדה של השף אסף שטרן (לשעבר המזללה) נמצאת בגדרה, מתרחקת במכוון מכל מה שמריח תל אביב ומכוונת למסעדות בצרפת ובאיטליה, שכדי להגיע אליהן צריך לנסוע בדרכים צדדיות. חומרי הגלם מגיעים ממשקים חקלאיים מהסביבה ומגינת תבלינים בחצר המסעדה, כמתבקש. הבראנץ' נפתח במזנון לחמים, סלטים, ממרחים ומטבלים משתנים, וממשיך במנה אישית לבחירה. חוויה מפתיעה במקום הכי לא צפוי.
מה אוכלים: בנדיקט ביצים עלומות עם פונדו תרד, פרמז׳ן ורוטב הולנדז; קרואסון סביח עם אריסה, תפוחי אדמה, ביצה רכה וטחינה; קרוק מאדאם – טוסט גרוייר, ביצי עין, קציפת פרמזן ודוקסל פטריות; פרנץ' טוסט חלה ותרד ועוד. 89 ש"ח למזנון + חביתה, 99 ש"ח כולל מנות עיקריות. לילדים: חביתה, עין או מקושקשת לבחירה וסלט ירקות ב-45 ש"ח.
מתי: שישי שבת 09:00-13:00

אברטו

חגיגת הבוקר של אברטו. צילום רונן מלחן
חגיגת הבוקר של אברטו. צילום רונן מלחן

אדלינה | צפון

בראנץ' ים-תיכוני – גלילי עם השפעות מספרד, חיבור שעובד טוב במיוחד בשעת בוקר מאוחרת בסופ"ש. הבראנץ' נפתח במנות טאפאס לבחירה, ממשיך לעיקריות בוקר קלאסיות או מנות צהריים עסיסיות, ומסתיים בקנקן תה צמחים מגינת המסעדה וקינוח אישי. מבנה האבן הרומנטי והנופים הירוקים שנשקפים מהחלון יוצרים תחושה של כמעט חופשה בפרובאנס.
מה אוכלים: מזאטים – קרם חציל קלוי עם לאבנה בשמן זית, סלט עלים, כרובית בטחינה, לחם ומטבלים ועוד, סלמון מעושן על חלה קלויה וביצת עין, פריקי עם ירקות העונה, כבד עוף מוקפץ ביין מרסאלה ובצל עם פריקי, פסטה בשמן זית, שום ועשבי תיבול, צלע לבן בגריל ברוטב יין אדום וציר בקר עם פירה וכרוב מזוגג (70 ש"ח לאדם, חלק מהמנות בתוספת תשלום).
מתי: שישי 11:00-15:00

אדלינה

אדלינה, בראנץ' מפנק. צילום: יעל האן
אדלינה, בראנץ' מפנק. צילום: יעל האן

אנה | ירושלים

עזבו את העובדה שבית אנה טיכו הוא קסם של מקום עם רומנטיקה בטעם של פעם, ועסק חברתי שמעסיק נוער בסיכון. כל אלה מתגמדים לעומת התפריט: מאפים טריים מלוחים ומתוקים, ירקות מטופלים בשיא העדינות, פיצות דקיקות ופריכות, מנות איטלקיות מהטובות שטעמנו וקינוחים נפלאים. מכאן נובע גם המינוס היחיד: צריך להזמין הרבה זמן מראש.
מה אוכלים: פוקאצ'ה עם גבינת צאן, קטיפת עגבניות ופלפל חריף (48 ש"ח), ניוקי קרם פרש ואעגבניות לחות (62 ש"ח), פיצה מרגריטה (58 ש"ח), ביצה עין ותבשיל קפונטה (37 ש"ח), ארוחת בוקר זוגית (170 ש"ח).
מתי: שישי 08:00-שעה לפני כניסת השבת

אנה

מסעדת אנה. צילום: דוד זיסר
מסעדת אנה. צילום: דוד זיסר

גוז' ודניאל | השרון

תפריט על גבול המושחת, שירות מתוקתק, אווירת עושר ואושר וטיול קטן למושב בשרון – מה עוד צריך הבנאדם לפתיחת הסופ"ש? המנות נמצאות על הרצף שבין ישראלי לבינלאומי-קלאסי, ומתאימות ליום שבו אפשר לשחרר את העניבה ואת האחיזה במציאות.
מה אוכלים: שקשוקה פיקנטית עם ירקות טריים, פוקצ׳ה וגבינת עיזים הכוללת חצילים קלויים, עגבניות לחות ועשבים מהגינה, BLT  קלאסי בלחמניית שמרים עם ביצת עין, מוזלי, גרנולה תוצרת בית, יוגורט ופירות (52-78 ש"ח).
מתי: שישי  9:00 -11:45

גוז' ודניאל

ארוחת הבוקר בגוז׳ ודניאל. צילום: טל ציפורי
ארוחת הבוקר בגוז׳ ודניאל. צילום: טל ציפורי

iCook – המטבח של דורון בר און | צפון

הבראנץ' החקלאי של דורון בר און הוא חוויה לכל החושים. זה מתחיל בלוקיישן הכפרי, נמשך בבית מעוצב מוקף בגינה מטופחת ונגמר בארוחה במטבח ממש כמו בבית, אבל עם אלגנטיות של שף. חקלאים ויצרנים מקומיים מספקים את חומרי הגלם ולכן התפריט עונתי ומתחלף, אבל תמיד יהיו בו שמונה סוגי סלטים וירקות, מנה  לבחירה וספיישלים מבשר ודגים. ארבעה קינוחים ביתיים, קפה ותה מגינת התבלינים ישלחו אתכם הביתה בחיוך מאושר.
מה אוכלים: ריבה של ענת (אשתו של בר און), קרם פרש ממחלבת יוגבי העמקים, סלסלת לחמים מתוצרת בית, ביצים ממשק כרמל, קרוק מאדאם, בנדיקט בורקס מבצק עלים חמאה, עלים ירוקים מאודים, גבינה בולגרית, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז, מוסקה, האש בראונז, סטייק אנד אגז ועוד (90 ש"ח לאדם).
מתי: חמישי-שישי 15:00-09:00

iCook, מושב היוגב, 04-9893247

טבע פראי, הבראנץ' של בר און. צילום: דרור כץ
טבע פראי, הבראנץ' של בר און. צילום: דרור כץ

האפנדי | צפון

מלון הבוטיק העכואי של אורי ירמיאס, אורי בורי בשבילכם, הוא מלאכת מחשבת של שיחזור ושימור, שכל תכליתה להחזיר למבנה העתיק את זוהרו ולהפוך אותו לחלום בוטיקי. ארוחת הבוקר מוגשת בחלל יפהפה סביב שולחן אבירים, דבר שמגביל את מספר המשתתפים ושומר על אווירה אינטימית. את הקפה או כוס היין שאחרי בקשו לשתות במרפסת הגג מול נוף כחול עד קצה האופק.
מה אוכלים: סלטים וממרחים, גבינות בוטיק ביצים לבחירה, שקשוקה חריפה, לחמים ומאפים טריים מ"לחם טנא", פטאייר עכואי אותנטי ועוד מנות בהשראה ערבית-גלילית (90 ש"ח לאדם).
מתי: שישי-שבת 11:00-09:00

האפנדי, רחוב לואי התשיעי עכו, 074-7299799

ארוחת בוקר בשולחן האבירים, מלון האפנדי, עכו. צילום: שירן כרמל
ארוחת בוקר בשולחן האבירים, מלון האפנדי, עכו. צילום: שירן כרמל

וילה בראון | ירושלים

מלון וילה בראון בירושלים הוא אחיו של מלון בראון התל אביבי ומאופיין כמותו בשיק מיוחד ואווירה אינטימית-רומנטית. על הבראנץ', כמו התפריט כולו, חתום השף מאיר אדוני והוא כולל מנות פתיחה קטנות א לה קארט ומנה עיקרית. בשבת מבחר המנות החמות מצומצם מפאת מגבלות כשרות, אבל הנוף והאוויר הצלול מפצים על כך.
מה אוכלים: סלסלת לחמים ומאפים ומזאטים למרכז שולחן: שמן זית ודואה – תערובת תבלינים מצרית, ריבת פירות ביתית, תערובת זיתים, סלט שוק, סלט קרוטונים, פילה הרינג ובצל כבוש, חזרת וקרם פרש, סלט קישואים, סלט חיטה. מנות עיקריות: שקשוקה ירושלמית חריפה; בורקס טורקי בעבודת יד עם ביצה קשה, זיתים, תפוחי אדמה ופאקוס וקערית של קרם פרש, סחוג וגרידת עגבניות, מוזלי פירות טריים וסלט ניסואז עשיר ועוד ( 120 ש"ח לאדם).
מתי: שישי-שבת 14:00-11:00

וילה בראון, רחוב הנביאים 54, ירושלים, 02-5011555

לפנק לפנק. וילה בראון וארוחת הבוקר שלה. צילום: אסף פינצ'וק
לפנק לפנק. וילה בראון וארוחת הבוקר שלה. צילום: אסף פינצ'וק

יקב תשבי | צפון

מאחורי השם הצנוע מסתתרת ארץ פלאות לפודי'ז: מרכז טעימות יין, ברנדי ושוקולדים מתוצרת ולרונה; ריבות ושמן זית, מאפייה ומסעדה חלבית שפועלת בשעות הבוקר והצהריים. בימי שישי תנור האבן מתחיל לפעול מוקדם מהרגיל לטובת לחמי שאור, פיצות ומאפים עבור אורחי הבראנץ'. באותו זמן משחיז גונתר בידרמן, שף ממוצא אוסטרי, את הסכינים, ומניח על הדלפק חומרי גלם מהסביבה שירכיבו את הארוחה. בתום הזלילה כדאי לקנות בקבוק יין, להצטייד בשמיכה שהכינותם מראש ולחפש חיק טבע לנמנום בשמש.
מה אוכלים: בוקר פריטטה סלמון מעושן – חביתה איטלקית משלוש ביצים עם פטריות, בצל, עשבי תיבול, גבינת פטה וקשקבל, מוגשת עם סלט ירוק ונתח סלמון מעושן בעץ משמש במעשנת היקב (65 ש"ח ליחיד/120 ש"ח לזוג); בוקר בריוש פרימוורה – ביצה עלומה על בריוש עם תרד, ברוקולי, עגבניות ורוטב הולנדז, מוגש עם סלט ירוק (68 ש"ח); קלצ'ונה במילוי פטריות מלך היער, תרד וצ'דר (68 ש"ח), מתוקים, קינוחים וגלידות משוקולד ולרונה.
.
מתי: שישי 14:00-08:00

יקב תשבי, מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, 04-6288195

בוקר תשבי, בוקר טוב. צילום: דני גולן
בוקר תשבי, בוקר טוב. צילום: דני גולן

שטרודל | צפון

כל נתוני הפתיחה מושכים לכיוון אירופה: מבנה טמפלרי עתיק עם גג רעפים, מיקום בלב המושבה הגרמנית בחיפה ושם עם ניחוח אוסטרי. המציאות לא יכולה להיות שונה יותר, כי קפה שטרודל הוא בעצם מסעדה ערבית מסורתית עם ניצוצות מודרניים. האחים עלאא ועיסא אסעד, מסעדנים ילדי העיר, הפקידו את החלק הערבי של התפריט בידי אמם, והוסיפו קצת מצרפת ומאיטליה. הבראנץ' הוא תהלוכה אינסופית כמעט של סלטים ופחמימות ופתיחה מושלמת לסופ"ש.
מה אוכלים: הבלאדי של סבתא – גבינה ערבית, כדורי לבנה, סלט חצילים, שמן זית וזעתר, ביצים קשות, מסבחה, לחם, ירקות חתוכים, שתייה חמה או מיץ טבעי, פוקאצ'ה גבינות, מחמאר עוף (רצועות עוף עם בצל וסומק בשמן זית על פוקצ'ה עם סלט קצוץ) עלי גפן, קובה מטוגנת, עראייס ושישברק (46-78 ש"ח).
מתי: שישי ושבת 09:00-17:00

קפה שטרודל

שטרודל קפה עם בוקר של סבתא, אבל לא רק לה. צילום: גלעד הר שלג
שטרודל קפה עם בוקר של סבתא, אבל לא רק לה. צילום: גלעד הר שלג

רוטנברג | צפון

מסעדת רוטנברג שבעמק המעיינות היא הכי פרובאנס שתמצאו כאן  – בטח בימי החורף, כשהעמק כולו מכוסה ירוק ופורח. תפריט המסעדה, בניצוחו של השף יזהר סהר, מתבסס על אוכל מקומי־עונתי, שלא מעט ממנו מלוקט מן הבר – והבראנץ' מדבר באותה השפה. בחלל קטן ואינטימי, המשקיף על הגבול עם ירדן, יפתחו לכם שולחן (קצת מכל דבר) שבו כמה עוגנים בסיסיים וכל היתר אלתור.
מה אוכלים: טעימות משלושה סוגי בשר (ברווז, טלה ובקר או חלק מהם) ודגים (שרימפס, קלמארי ודג) לפי מה שהגיע למטבח באותו בוקר, גבינות מקומיות, אנטיפסטי מירקות הגינה ככל האפשר, סלטים טריים, לחמים מתוצרת בית, ביצים פלורנטין או בנדיקט לבחירה, קינוחים. 180 ש"ח לזוג כולל קאווה, לימונדה ושתיה חמה
180 ש"ח לזוג).
מתי: שישי־שבת, 10:00־12:00,

רוטנברג

מלקטים ואוכלים, הבראנץ' של רוטנברג. צילום: מרב סריג
מלקטים ואוכלים, הבראנץ' של רוטנברג. צילום: מרב סריג

שרגא | ירושלים

אם טעמתם את כל מה שלשוק מחנה יהודה יש להציע ואתם מחפשים אלטרנטיבה קצת יותר רגועה אך עדיין עם ווייב ירושלמי, זכרו את השם קפה שרגא. בכל יום תמצאו כאן כריכים טעימים ואווירה צעירה ותוססת אך ביום שישי, כהכנה לשבת, המקום משנה את פניו: על הבר מונחים מאפים ועוגות אישיות בחושות, סקונס פרמז'ן ועשבי תיבול, עוגיות מתוקות ומלוחות וכמובן חלות. הבראנץ' פועל על עיקרון מזאטים לבחירה ממגש, ומי שרוצה מוסיף לעצמו מנה עיקרית. הכל צועק טריות ורעננות והמאפים פשוט מושלמים.
מה אוכלים: סלט שומר, קולרבי ותפוז, סלט סלק ופטה, דגים כבושים מתוצרת בית,שקשוקה; ופל וירוקים אורגניים, סלמון וביצים עלומות, פריטטה ועוד (מזאטים 20-14 ש"ח לצלחת, מנה עיקרית 42-46 ש"ח).
מתי: שישי 08:00-שעה לפני כניסת השבת

שרגא

נומילי | השרון
בסניפי רשת הפטיסרי ברעננה, כפר סבא והוד השרון מחבר השף קונדיטור דן קלי את ההשכלה שרכש בצרפת עם גבינות איכותיות, פירות אורגנים, שוקולד וחמאה צרפתים ועוד חומרי גלם איכותיים. התוצאה: מנות ומאפים כמו שפגשתם בטיול האחרון בפריז.
מה אוכלים: קרוק ברי – ברוטב בשמל, ריבת בצל וגבינת ברי עם אגוזי פקאן; בוקר בורקס צרפתי-ישראלי – מאפה בצק עלים על בסיס חמאה במילוי פטה עם טחינה, ביצה קשה, ירקות וזיתים; קרואסון סנט מור; קרואסון מארסיי עם פטריות שמפיניון, צ’דר וביצת עין. במחלקת המתוקים תמצאו קרואסונים חמאה, שוקולד, פיסטוק-שוקולד וקרואסון שקדים, בריוש פנינה, שוסון אה פום (כיס תפוחים עם קרם פטיסייר), שבלול קינמון, בריוש דובדבנים ועוד. 22-45 ש"ח.
מתי בכל שעות הפעילות
פטיסרי נומילי

אום נום נום נומילי. צילום: יהונתן בן חיים
אום נום נום נומילי. צילום: יהונתן בן חיים

תל יצחק | השרון

ארוחת הבוקר של המסעדה בתל יצחק היא כל מה שגרגרנים חולמים עליו: מזנון עמוס במטעמים עם אופציה להזמנת מנה אישית. מהחלונות נשקף נוף ירוק, וכשלילדים נמאס לשבת אפשר לשלוח אותם להוציא מרץ בגינה. מסעדה כפרית במובן הטוב של המילה.
מה אוכלים: המנת ביצים לבחירה עם מגוון תוספות, סלטים, דגים כבושים, גבינות, מתוקים ועוד, כולל אופציות לצמחונים ולטבעונים. מנות אישיות: עיג'ה, טוסט פתוח, שקשוקה ירוקה, קרואסון שרימפס, פנקייק מוגזם – שלושה פנקייקים עם חלבה, פתיתי שוקולד, פירות טריים, מייפל וגלידת וניל.
מחיר:  מזנון חופשי 85 ש"ח,, מנות אישיות 52-120 ש"ח.
מתי: שישי ושבת  8:30־12:00
מסעדת תל יצחק

שקשוקה אישית. צילום: בן יוסטר
שקשוקה אישית. צילום: בן יוסטר