מה הסיפור של החבר'ה שמקריאים מחזות בכיכר הבימה?
הפגנות באות בכל מיני צורות, וקבוצת "חרטא" פצחה בפסטיבל "ארט-אח" שכולו מחאה על התרבות הגוססת בידי הממשלה. בואו בואו
בימים בהם גל מחאה שוטף את הארץ והתרבות מושתקת, אנחנו, אנשי האמנות, יוצאים לרחובות פעם בשבוע כדי ליצור תרבות ואמנות במרחב הפתוח והנגיש.
בכל שבוע אנו מבצעים קריאה תיאטרלית של סיפורים ומחזות, מאפשרים למוזיקה להדהד ומבטאים את רחשי לבנו – לא רק באמצעות שלטים וצעקות, אלא פשוט באמצעות הפגשת התרבות עם המרחב מחדש, בצורה ישירה ופתוחה.
אני מרגישה שזוהי הדרך שלנו למחות, לקרוא לעצמנו, לציבור ולהנהגה שלנו להתעורר אל האנושי שבנו. הפסטיבל התחיל כיזומה של עופר שגיא, במאי ואיש תיאטרון, והיום אנו מונים קרוב ל-40 איש הפעילים כל אחת ואחד בדרכם הם בתוך מסגרת הפסטיבל. העשייה שלנו היא פעילות חופשית התנדבותית מוחלטת, של כל המשתתפים.
חשוב לנו לקרוא להנהגה, לציבור ולמקבלי ההחלטות לא לוותר על הקול הייחודי של כל אחת ואחד מאיתנו, על היצירה, על העשייה החשובה של האומנות והתרבות במרחב. לא מדובר כאן בעניין כלכלי נטו, אלא בכך שהתרבות והאמנות הם חלק בלתי נפרד ממערכת החיסון הנפשית של בני האדם, ולכן היא חשובה תמיד, ובפרט בשעות משבר.
עד כה העלנו קריאות של: אנטיגונה, סיפורי האחים גרים, טרטיף, מדיאה, חלום ליל קיץ, אדיפוס המלך, מחכים לגודו, פרומתיאוס הכבול, סיפורי ילדים ומחזות קצרים נוספים.
השבוע (חמישי, 10.9, כיכר הבימה) יעלה הפסטיבל במתכונת "מגדל בבל המודרני": הקראה תיאטרלית של מחזות שונים בשפות המקור: עברית, אנגלית, ערבית, צרפתית, רוסית, אמהרית, יידיש ועוד.
נשמח לעוד משתתפים המזדהים עם המסר, ומעוניינים להיות חלק מצוות ההפקה, לתמוך טכנית או כלכלית ולעזור במה שאפשר. בואו לקחת חלק באירוע מתהווה, בו אנחנו מחזירים את התרבות לשיח הציבורי.