נפתחה בולנז'רי 96: המאפייה-קונדיטוריה של ערן שוורצברד
במאפייה-קונדיטוריה-בית קפה שבמרכז העסקים ביגאל אלון יימכרו הלחמים, המאפים וכמובן, קינוחי הדגל של השף קונדיטור המוכשר
אחרי שדיווחנו על כך לפני תשעה חודשים, השף-קונדיטור ערן שוורצברד השיק סוף סוף את המקום החדש שלו: מאפייה-קונדיטוריה-בית קפה במרכז העסקים ברחוב יגאל אלון. שמועות על ההרצה שהחלה לפני כמה ימים התפשטו אל עובדי המשרדים שכבר עומדים בתור. החלל גדול, מרווח ומעוצב בסגנון נקי, וגם בהתקהלות של שיא הצהריים לא מרגישים שצפוף.
רוב הביקוש כרגע הוא לכריכים, פוקאצ'ות, סלטים ומאפים, וגם ללחמים שנמכרים במחיר הרצה של 10 ש"ח בלבד. בוויטרינות כבר אפשר למצוא פאי (80-120 ש"ח), קינוחים ועוגות בסגנון האמנותי ששוורצברד מצטיין בו, ועל המדפים עומדים מארזי עוגות שמרים עוגיות וצנצנות ריבה וגרנולה מלוחה מתוצרת בית. מהדלפק יוצאות לקהל הרעב טעימות של לחמים ובראוניז שוקולד גבינה.
שוברים את הכלים: הדור הצעיר של השפים מחפש זהות
שוברים את הכלים: לאן נעלמו מסעדות הפיין דייניניג ומה מחליף אותן?
שוברים את הכלים: איך שינתה המדיה החברתית את כללי המשחק הקולינרי?
נושא הלחמים מקבל בבולנז'רי דגש מיוחד. "השכלנו להבין שיש דרישה ללחמים לחמים מיוחדים ומלאים ולכן קמח לבן יתפוס רק כ-15 אחוז מתוך התמהיל. השאר יהיה מקמח מלא, שיפון, כוסמין וקמחים עתיקים כמו אמר, קמוט ואיינקורן" אומר שוורצברד. כרגע נמכרים לחם 5 קמחים, בגטים, חלות ולחם צרפתי (18-22 ש"ח). בקרוב יתווספו לחמים עם זיתים או שמנים מיוחדים (24 ש"ח).
תפריט מסודר עדיין אין אך הכיוון הוא חלבי-פרווה, למשל סלט פריקי וקינואה עם סלמון צרוב וירקות או סלט גבינת פטה של מחלבת עברי וירקות (כ-30 ש"ח). "אנחנו מתכוונים לעבוד עם חומרי גלם טריים ולשנות כל הזמן". מתוך רצון להנגיש את המקום לעובדי המשרדים יימכר חלק מהמוצרים במחיר מוזל ללא קשר לתקופת ההרצה, למשל: קרואסון חמאה/ג'בטה 8 ש"ח, קפה קטן 8 ש"ח, מים מינרלים 5 ש"ח. "השותף שלי הוא איש עסקים, והטיל וטו על מחירי מספר מוצרים שאנשים צורכים ביומיום".
ההרצה תסתיים בתחילת השבוע הבא ואז גם יסתיימו העבודות על סגירת החורף שתאפשר ישיבה בחוץ.
בולנז'רי 96, יגאל אלון 96 תל אביב, ראשון-חמישי 06:30-21:00, שישי 07:00-כניסת השבת, 03-9620245