היכונו, הסופ"ש בדרך: הבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב לקיץ זה

ככה פותחים סופ"ש. הבראנץ' בקאב קם (צילום יהונתן בן חיים)
ככה פותחים סופ"ש. הבראנץ' בקאב קם (צילום יהונתן בן חיים)

בראנצ'ים כבר מזמן השתלטו על כל פינה בעיר, ואם אי אפשר להילחם בהם, אז כבר עדיף שתצטרפו כי בצד שלהם יש ביצים עלומות ומימוזה. אספנו את הבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב כדי שתוכלו לפתוח את הסופ"ש שלכם כמו שצריך - מפוצצים באוכל ואלכוהול

28 באוגוסט 2024

זה אמנם רק יום רביעי, אבל סוף השבוע כבר מעבר לפינה, ובטוח שנהיה רעבים. הבראנצ'ים שנעלמו בתחילת המלחמה חוזרים אט אט לנוף, ולעיר יש הרבה מה להציע בתחום – מקסיקני ותאילנדי, יווני וצרפתי, בסגנון יפו ובסגנון פיוז'ן. בתוך המגוון הזה אפשר להסתפק במשהו קטן וקוקטייל או לפתוח שולחן, שני תרחישים שיובילו אתכם בסוף לשנ"צ מתוק עם איחולי יקיצה טבעית. אספנו עבורכם את הבראנצ'ים הכי שווים וראויים כרגע, ונוסיף המלצה חמה לדאוג למקום כבר מעכשיו.

>> הסעודה האחרונה: 42 מסעדות, ברים ובתי קפה שנסגרו בגלל המלחמה

החדשים

קאב קם

הבר התאילנדי האהוב מחזיר את הבראנץ' וזו כבר סיבה לצאת מהמיטה, כי תאילנד עצמה רחוקה ויקרה מתמיד. יש כאן שפע של מנות בועטות וסקסיות, חלקן בחריפות שגורמת לעיניים לדמוע, קוקטיילים נהדרים לכבות את השריפה ושירות שיודע איך לבנות את הארוחה כדי שתגיעו הביתה מגרגרים מהנאה. מתוך המנות החדשות אל תפספסו את הסופ מקאה פלה – דג ים במחית חצילים מצ'אנג מאי וביצה מעושנת בעלי בננה (69 ש"ח) ונאה טון פאד פריק תאי דאם – נתח אונטריב בבישול ארוך (82 ש"ח). עונג שבת? אז ככה.
לינקולן 11, שבת 12:00-15:30

לה מעלה

המקסיקנית הצבעונית בקריית המלאכה מציעה בראנץ' שמח ומשכר עם כל החשודים המיידיים – נאצ'וס וטאקוס, טמאלס וצ'ילי קון קרנה, טקילה שנמזגת כמים ופסקול לטיני גרובי. כיף אדיר לפני השנ"צ.
שביל המרץ 5, שישי ושבת מ-12:30

ויוה מחיקו גם בבוקר (צילום: לה מעלה)
ויוה מחיקו גם בבוקר (צילום: לה מעלה)

הנסיך

בבר שמשקיף על נחל בנימין מגבוה הושק לא מזמן בראנץ' שנוגע במטבחים שתל אביב הכי אוהבת, עם טייק אוף מקומי. תוכלו לנשנש כאן קרוקטים במילוי מוצרלה ופרמזן ובורקס מים, מסבחה שעועית לימה וטוסט בירייה ועוד מנות חדשות וותיקות. את הקוקטיילים אפשר להזמין גם בקראף, ובעינינו בסופ"ש זהו צעד מתבקש.
נחלת בנימין 18, שישי 12:00-17:00, שבת 12:00-18:00

אמא, הבטחת לנו קרוקט לשבת. הנסיך (צילום מתוך האינסטגרם the_prince_tlv)
אמא, הבטחת לנו קרוקט לשבת. הנסיך (צילום מתוך האינסטגרם the_prince_tlv)

קפה 65

אחרי תקופה ארוכה בה סגר את שעריו לקהל הרחב בעקבות המלחמה, הבראנץ׳ במלון הבוטיק 65 ברוטשילד חוזר. המרפסת עדיין משקיפה על השדרה ובבופה כאילו כלום לא קרה – אותם שולחנות עמוסי דגים וגבינות, סלטים ואנטי פסטי, עמדת סביח בהרכבה ועמדת בריאות בהזמנה, לחמים ומאפי בוקר מלוחים ומתוקים וכל מה שאפשר לבקש בנסיבות אלו, פלאס מנה אישית וקאווה ומימוזה ללא הגבלה. 145 ש"ח.
רוטשילד 65, ראשון-חמישי 7:00-12:00, שישי-שבת 7:00-13:00

הוא חזר. הבראנץ של רוטשילד 65 (צילום נועם פריסמן)
הוא חזר. הבראנץ של רוטשילד 65 (צילום נועם פריסמן)

מרקט האוס

בחלל היפהפיה של קומת הכניסה של מלון מרקט האוס שבכיכר השעון תוכלו לשבת לבראנץ' יפואי כהלכה, שמתחיל במזנון עשיר שגולת הכותרת בו היא פינת בורקס יפואי עם ביצים קשות, רסק עגבניות מגורדות, סחוג ירוק וחמוצי הבית, ונמשך במנות עיקריות מעניינות עוד יותר – העיג׳ה של מייסר (קציצות ירק עם יוגורט, שום ונענע), בוריק, מסבחה ופלאפל ועוד. זוהי יפו, והיא טעימה ונהדרת, ורק המחיר תל אביבי – 145 ש"ח.
ראשון-חמישי 7:00-11:30, שישי 7:00-13:00, שבת סגור

בראנץ' יפואי, מלון מרקט האוס (צילום נועם פריסמן)
בראנץ' יפואי, מלון מרקט האוס (צילום נועם פריסמן)

ותיקים וטובים

אקא 44

קו דמיוני שמחבר בין שוק הכרמל ושוק לוינסקי עומד בבסיס הבראנץ' המוצלח ב-AKA44, אקא בקיצור. סלטים וממרחים, דגים נאים ומנות בראנץ' סקסיות שמתחלפות כל שבוע מוגשים על שולחנות שגולשים למדרכה, עם קוקטיילים קלילים לבוקר ויינות מבר היין שבקומה העליונה. אם טרם טעמתם את ההמבורגר המעולה שמגישים כאן, יפה שעה אחת קודם.
נחלת בנימין 44, שישי ושבת 16:00-12:00

ככה עושים בראנץ. AKA44 (צילום חיים יוסף)
ככה עושים בראנץ. AKA44 (צילום חיים יוסף)

שה ויוי

מסעדות וברים שנפתחו בתקופה האחרונה בדיזינגוף משיבות לרחוב את מעמדו מפעם כאזור בילוי, ואנחנו לגמרי בעד. ביסטרו של שף גיא גמזו משלב שיק פריזאי ונינוחות תל אביבית בתפריט בראנץ' שמתכתב עם קלאסיקות מכל העולם – מסלט ניסואז ושניצל קאצו עוף ועד רוסטביף מתובל בזעתר ובלסמי. גם התמחור סביר ביחס לנעשה בעירנו, כ-50 ש"ח בממוצע למנה.
דיזינגוף 166, שישי 10:00-15:30, שבת 10:00-16:00

מזדנגפים שוב. שה ויוי (צילום מתוך האינסטגרם vivietlv)
מזדנגפים שוב. שה ויוי (צילום מתוך האינסטגרם vivietlv)

בית קנדינוף

מבנה עתיק ויפהפה שקירותיו מכוסים יצירות האמנות מצליח ליצור נתק חיוני – ולו לקצת – בין המילה הזו שמתחילה באל"ף והמציאות. תפריט הבראנץ' בבית קנדינוף קורץ ליפו, לספרד ולאגן הים התיכון כולו בביסק ים, שישברק חצילים שרופים וריקוטה וסטייק דלעת ברוטב אחו בלנקו. אחר כך תנו לעצמכם ללכת לאיבוד בסמטאות הציוריות עד לנקודה שבה פתאום רואים את הים, ואז הלב נפתח.
הצורפים 14, יפו העתיקה, שישי 12:00-17:00

נתק קל מהמציאות. בית קנדינוף (צילום: אנטולי מיכאלו)
נתק קל מהמציאות. בית קנדינוף (צילום: אנטולי מיכאלו)

גרקו

הבראנץ' היווני הוא תזכורת ליקום שפוי יותר שנמצא במרחק קפיצה קטנה מנתב"ג. במסעדות באזורי ח"ן ובחוף פרישמן ובגרקו הכשרה (שישי בלבד) תוכלו לנגב סקורדליה, לנשנש עלי גפן ממולאים וסלט יווני ולשטוף הכול בקוקטיילים. מוזיקה יוונית ברקע ומספיק ושוטים של אוזו עוזרים לשכוח רעשי רקע ולהתמקד בחצי המלא של הכוס.
גרקו, שישי-שבת 10:00-12:00

לפעמים חלומות מתגשמים. גרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
לפעמים חלומות מתגשמים. גרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)

דיקסי

ארוחות הבוקר של דיקסי היו פעם מיתולוגיה עירונית, והיו נבלסות בדרך כלל על ידי פליטי מועדוני העיר בשעות המופרכות ביותר של הבוקר עוד לפני עלות השמש. הזמנים אמנם השתנו, אבל חיים כהן מחזיר אותן לחיים – ואתם יודעים מה זה אומר: אומלט ענקי משלוש ביצים עם בייקון וגבינת צ'דר; שתי גרסאות בנדיקט; ארוחת בוקר אמריקנית – שלוש ביצים איך שתרצו, טוסט וחמאה, בייקון/גבינת שמנת וגאודה עם הום פרייז; ביפבורגר פרנץ' טוסט; סטייק אנד אגז וקינוחים מוגזמים בהתאם (42-115 ש"ח).
יגאל אלון 120, שישי ושבת בין 09:00-11:30 

מחזיר אהבות קודמות. חיים כהן והבראנץ' בדיקסי (צילום אסף קרלה)
מחזיר אהבות קודמות. חיים כהן והבראנץ' בדיקסי (צילום אסף קרלה)

דלאל

במסעדה הוותיקה והאהובה בשבזי הרחיבו את מושג הבוהוריים לבראנץ'-לאנץ' הכולל בורקסביח, בייגל קרואסון במילוי תרד בשמנת וסלמון ועוד מנות שישלחו אתכם לשנץ מלא חלומות טובים גם באמצע השבוע (58-82 ש"ח). בקפה דלאל בצפון העיר תוכלו למצוא חלק מהמנות וגם מאפים מלוחים ומתוקים, כריכים וסלטים מושקעים.
שבזי 10, שני-חמישי 11:00-18:00, שישי-שבת 09:00-17:00; ז'בוטינסקי 108, ראשון-שבת 07:30-16:00

שנץ לטיגימי באמצע השבוע. דלאל (צילום אסף קרלה)
שנץ לטיגימי באמצע השבוע. דלאל (צילום אסף קרלה)

הרצל 16

רותי ברודו מבינה ללב לקוחותיה ולכן הבראנץ' מוגש עמוק אל תוך אחר הצוהריים. השיק הנונשלנטי שמאפיין את מקומות קבוצת R2M מתורגם לכריך קובני, שויו ראמן, קריספי צ'יקן וג'ינגס חאן – שווארמה טלה ופרגית בלאפה יפנית שאולי נשמע מוזר אבל לגמרי עובד. והקוקטיילין כרגיל קלאס באפס מאמץ.
הרצל 16, שישי-שבת 08:00-17:00

בראנץ' לאנץ' בהרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)
בראנץ' לאנץ' בהרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)

וילה מארה

במסעדה שמול הים תוכלו לזלול קרוק מאדאם, קרואסון סלמון ושרימפס אנד אגס, אך השוס הרציני כאן הן מנות שהבעלים אלכסנדר דרוז זוכר מילדותו באוקראינה, למשל לבאשי ארמנימאפים מבצק דקיק במילוי תערובת גבינות גאורגיות. מנות הבוקר מוגשות עם קפה ומיץ טרי סחוט ולאורך כל הסופ"ש.
הרברט סמואל 88, ראשון-שבת, 9:00-11:45

קרואסון סלמון מול הים. וילה מארה (צילום דוד מויאל)
קרואסון סלמון מול הים. וילה מארה (צילום דוד מויאל)

חצר גולדמן

אין הרבה מקומות בעיר שהנוף בהם הוא כל כך מיד ראשונה והים במרחק נגיעה כמעט. על הרקע המושלם הזה בין תל אביב ליפו מתבקש בראנץ' ירדני-ים תיכוני כמו שמגישים בחצר גולדמן: חומוס פול, סלט פלאחי, מקדוס ושנקליש, מנות ביצים לא שגרתיות והמון צלוחיות שכיף לנגב (115 ש"ח), ויש גם תפריט שמותאם לילדים.
נחום גולדמן 6, שישי 09:00-13:00, שבת 09:30-13:00

בראנץ' ירדני ים תיכוני. חצר גולדמן (צילום מתוך עמוד האינסטגרם goldman_garden@)
בראנץ' ירדני ים תיכוני. חצר גולדמן (צילום מתוך עמוד האינסטגרם goldman_garden@)

טאיזו

שף יובל בן נריה מעניק למנות בוהוריים קלאסיות נגיעה פאן אסיאתית בפתיח זוגי (כולל הר גאו שרימפס המיתולוגי) ועיקרית לבחירה כגון אגז בומביי פלורנטין וקריספי צ'יקן. יש סיבה שהקהל מצביע ברגליים. 168 ש"ח.
מנחם בגין 23, שישי מ-11:00

גם קריספי צ'יקן יש. טאיזו (צילום עדי פרי)
גם קריספי צ'יקן יש. טאיזו (צילום עדי פרי)

לונל

לאחר סאגה שעברה בתחילת המלחמה שבה מסעדת לונל לעצמה במלוא המרץ. הבראנץ'-לאנץ' מורכב מפרשנויות מענגות למנות בוהוריים – בריוש סביח צרפתי ופנקייק מלוח עם בייקון טלה ומייפל למשל, ממנות צוהריים (סמאשבורגר, ניוקי עננים) ומדברים טעימים מתפריט הערב. מהאגף האחרון מומלץ לא לפספס את ריבת הסלרי הנהדרת ששף ינון אלעל מכין. 58-82 ש"ח.
אברבנאל 72, שישי-שבת 9:00-15:00

שב בכוחות מחודשים. לונל (צילום איתמר גינזבורג)
שב בכוחות מחודשים. לונל (צילום איתמר גינזבורג)

מאנטה ריי

דירוג La Liste מונה את מאנטה ריי כאחת המסעדות הטובות בישראל. האם הבראנץ' שיחק תפקיד בכך אין לדעת, אך ללא ספק זוהי אחת מארוחות הבוהוריים הרומנטיות בעיר, ולו רק בגלל הנוף. מזאטים ושפריצים, שקשוקה ובייגל סלמון הם לגמרי בונוס, והמינוס היחיד – תיאלצו להתעורר ממש מוקדם.
קויפמן 7, שישי-שבת 9:00-11:45

החלק הטוב בארוחה. המאזטים של מאנטה ריי (צילום: יחסי ציבור)
החלק הטוב בארוחה. המאזטים של מאנטה ריי (צילום: יחסי ציבור)

משייה

הבראנץ' במשייה תמיד היה מוצלח ובזכות שף גיא אריש הוא השתדרג לרמת פיין דיינינג. למזנון העשיר בקטע טוב – גבינות ממלחבות בוטיק וממרחים, ירקות בכל צורה, דגים כבושים והמון דברים טובים, נוספו מנות עיקריות מתוחכמות ומקוריות, למשל אגז בנדיקט ברוטב הולנדייז שמרים שלא דומה לשום דבר אחר שטעמתם. 148 ש"ח כולל כוס מיץ ושתייה חמה.
מנדלי 5, שישי-שבת 8:00-12:00

מתוחכם ואלגנטי. משייה (צילום מתוך עמוד האינסטגרם mashya_restaurant@)
מתוחכם ואלגנטי. משייה (צילום מתוך עמוד האינסטגרם mashya_restaurant@)

מלון בקסטייג'

הבראנץ' התיאטרלי הוא אחד מהמבוקשים בעיר, כפי שמוכיחה רשימת המתנה שגולשת לקצה גבול היומן. במזנון תמצאו לחמים ומאפים, סלטים, גבינות ודגים במבחר קטן אך איכותי, ובהמשך תבחרו מנה אישית שתוגש לשולחן – ביצי עין על פרנץ' טוסט מלוח וגאודה, ברד פודינג עם סלט ביצים וטרגון ועוד. אם אין לכם לחץ להגיע דווקא בסופ"ש, באמצע השבוע הזמינות גבוהה יותר. 145 ש"ח למבוגר (155 ש"ח מ-1.9).
מלון בקסטייג', בילינסון 6, ראשון-חמישי, 07:00-13:45 (הושבה אחרונה ב-12:00), שישי ושבת, 07:00-14:15 (הושבה אחרונה ב-12:30), להזמנות

טו בי אור נוט טו בי. בראנץ' בבקסטייג' (צילום: נועם רון)
טו בי אור נוט טו בי. בראנץ' בבקסטייג' (צילום: נועם רון)

נורדר

מה יכול בנאדם לרצות בבוקר סופ"ש? בריוש ביצה עלומה והולנדייז תירס, בורקס במילוי פורל ורוטב רומסקו ועוד המון מנות שנשמעות טוב ונטעמות עוד יותר טוב. וקוקטייל או כוס יין כמובן. 52-144 ש"ח.
דיזנגוף 245, שישי-שבת 10:00-16:00

פתיחה טובה לסופ"ש. נורדר (צילום ניב הרמתי)
פתיחה טובה לסופ"ש. נורדר (צילום ניב הרמתי)

קפה סוסייטי 

בועת אסקפיזם רומנטית מספק ליין הבראנצ'ים בג'ונז, הבר של שף מוטי טיטמן ושותפו בן רינג (מלגו ומלבר) בשוק לוינסקי. בשעות הבוקר של יום שישי הופך החלל האפלולי לביסטרו סקסי עם תצוגת תכלית של מנות קטנות, קוקטיילים תואמים ואווירה שמשאירה את האירועים מחוץ לדלת. אם המקום מלא – מה שקורה לרוב – אפשר לעצור לדרינק בעמידה או לנסות את מזלכם בסניף קריית אונו. 29-55 ש"ח.
זבולון 13, שישי 15:00-10:00

שיק של יום שישי. קפה סוסייטי (צילום בר כהן)
שיק של יום שישי. קפה סוסייטי (צילום בר כהן)

פר דרייר

עם שוב המסעדות לפעולה עברה הפנינה של מתחם נוגה מתיחת פנים קולינרית נחוצה, שהופכת אותה למקום שנעים לבלות בו ערב (ולא רק לאכול וללכת כמו קודם). הבראנץ' המעודכן מוגש במתכונת שנשענת על מנות ותיקות ואהובות (אגז בנדיקט, פרנץ' טוסט) בתוספת מנות שיצר שף יואב שמואלי – סמאשבורגר מבשר טלה בלחם קסטן עם גבינת המחלבה הקטנה, דלעת ערמונים אפויה במילוי תבשיל ירקות סיציליאני (טבעוני) ועוד. הפיצה והפסטה נשארו אך הועברו לאגף הילדים (למי יש כוח לעיקומי פרצוף בשבת בבוקר) והפאטיו ירוק ונעים מתמיד. 48-69 ש"ח
בת עמי 7, שישי-שבת 10:00-16:00

בוקר של יום חדש. פר דרייר (צילום חיים יוסף)
בוקר של יום חדש. פר דרייר (צילום חיים יוסף)

פופ אנד פופ

מאז השבעה באוקטובר שהה שף שחף שבתאי בקיבוץ עמיעד בגליל העליון שבו גדל, הוביל את כיתת הכוננות בלילה וביום עבד בקטיף. כשפופ אנד פופ נפתחה שוב הוא החזיר את הבראנץ' הישראלי־אסיאתי האהוב, ובו מגש פחמימות מושלם (בשביל הבורקס נשוב במיוחד לבייקרי שבקומת הקרקע), מנות פתיחה למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה אישית, למשל קארי אדום, נודלס עם פילה בקר ובריסקט וואגיו בבישול ארוך (180 ש"ח לאדם). ילדים יקבלו כאן מגש בראנץ' חדש עם גבינות, סלמון, ירקות, ספרינג רול עוף ועוד, ומנה עיקרית לבחירה – נודלס ווק עוף/ירקות ושניצל וצ'יפס (89 ש"ח).
הארבעה 28, שבת 12:00-16:00

אפשר גם לילדים ברוחם? פופ אנד פופ (צילום אסף קרלה)
אפשר גם לילדים ברוחם? פופ אנד פופ (צילום אסף קרלה)

פליקס

בר היין של קבוצת הבלבוי מביא מעט עידון פריזאי לתל אביב המהבילה בברוסקטות קטנות, צלחות קטנות (פלפלי פדרון, סלט קיסר קטן, שלוש גבינות ופרי) ו"קטנות וחמימות" (טוסט איכרים, בייגל סלמון, כריך סלט ביצים) במחירים קטנים גם כן, 24-72 ש"ח. כוס/קנקן סנגרייה לבנה/אדומה או אפרול שפריץ והחיים נראים כמעט נורמליים.
דיזנגוף 230, שישי-שבת מ־10:00

בראנץ' בקטנה. פליקס (צילום אנטולי מיכאלו)
בראנץ' בקטנה. פליקס (צילום אנטולי מיכאלו)

צ'נה

כחלק ממתיחת הפנים שצ'נה עברה בעקבות המלחמה מגיש שף גיל דהאן בראנץ' יוצא דופן, נטול אגז בנדיקט ופנקייקס. במקום זאת תוכלו להזמין סאנדו (סנדוויץ' יפני) רייט טלה, פטריית אויסטר וגלידת שיטאקה מלוחה ועוד מנות מקוריות ומאוד טעימות. רשימת ההמתנה ארוכה אבל כדאי להתעקש. 47-89 ש"ח.
הרצל 10, שישי-שבת, 12:00-16:00

אוקיי, אז ככה סוגרים שבוע. בראנץ' בצ'נה (צילום: פופ תקשורת)
אוקיי, אז ככה סוגרים שבוע. בראנץ' בצ'נה (צילום: פופ תקשורת)

קלארו

שיק רומנטי, שירות שיודע מה תרצו עוד לפני שחשבתם על כך ואוכל טעים עם עמוד שדרה מקומי מרכיבים את תפריט הבראנץ' בקלארו. "הטוסט הכי מושחת בעיר" (שינקן, גאודה וציפוי קורנפלקס ערמומי), אגז בנדיקט על חלה קלויה עם פטריות ואספרגוס, סביח קלארו ולביבות תפוחי אדמה (54-98 ש"ח) יסדרו לכם סופשבוע רגוע, בתקווה שנסראללה לא יפריע.
הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, שישי 09:00-15:00, שבת- 09:00-12:30

מקומי, עונתי וחדש. קלארו (צילום שני בריל)
מקומי, עונתי וחדש. קלארו (צילום שני בריל)

קפה זוהו

אף רשימת בראנצ'ים בעיר לא תהיה שלמה ללא קפה זוהו האהוב, שכעת הוא גם כשר. יש כאן שפע מנות בוהוריים כיפיות, מבחר נאה לטבעונים ולגרגרנים ואווירה כיפית – כל חומרי הגלם הנכונים לפתיחת הסופ"ש.
בן יהודה 73, שישי עד 16:00

לשומרי כשרות ובכלל. קפה זוהו (צילום מתוך האינסטגרם cafexoho)
לשומרי כשרות ובכלל. קפה זוהו (צילום מתוך האינסטגרם cafexoho)

רדלר

שף מושיקו גלמליאלי פותח את דלתות מסעדת רדלר לבראנץ'-לאנץ' סקסי, מהודק, אלכוהולי ומפנק ובו רושטי עם גרבלקס, שמנת חמוצה, סלקים וחזרת; אגז בנדיקט על לחם קסטן מחמצת עם חמאת מיסו וסלמון/בייקון; אניולוטי ריקוטה ותרד בחמאת מרווה ועוד מנות מענגות וקוקטיילים לצוהרי הסופ"ש.
נחלת בנימין 48, שישי ושבת 12:00-15:00

בשורה לסופ"ש. רדלר (צילום אלון ולנסי)
בשורה לסופ"ש. רדלר (צילום אלון ולנסי)