אוכל, שתייה, גבר, אישה: 15 הגסטרו-ברים הכי טובים בתל אביב

קאב קם (צילום: יחסי ציבור)
קאב קם (צילום: יחסי ציבור)

בין אם זה גסטרו בר, בר עם אוכל מצוין או פשוט מסעדה ממש אלכוהולית, אין שילוב יותר מוצלח מלשתות טוב ולאכול עוד יותר טוב. יצאנו לאסוף את הברים עם האוכל הכי טוב בתל אביב, וחזרנו מתנדנדים ומפוצצים. עד הביס והבר הבא

29 במאי 2024

מכיוון שבימינו במדינת ישראל אין יותר מסעדות שהן רק מסעדות, נולדו המון מוטציות מעניינות – גסטרו בר, ברים שמתמקדים באוכל או סתם מסעדות שהלכה למעשה מתפקדות כבר לשעות ערב. והם אמנם קצת הורידו את הרשמיות של מסעדות, אבל אנחנו הרווחנו ברים עם אוכל מצוין, מבלי בהכרח לקרוע את הכיס. אספנו את הברים והגסטרו ברים הכי טעימים בעיר, כי זה שאתם שיכורים לא אומר שבלוטות הטעם שלכם צריכות לסבול.

>> 12 מקומות חדשים שנפתחו בחודש האחרון כדי לאכול ולשתות ולשרוד

תרצה

תרצה היא לא רק ההזדמנות לאכול את האוכל של רז רהב מבלי לחכות שנתיים בתור ל-OCD, היא גם מקום נהדר בפני עצמו שמציע ארנסל יינות רחב ורציני, לצד מנות מהטובות שאכלנו. היופי הוא שאפשר להזמין גם חצי כוס יין, וכך להתנסות ביותר ויותר טעמים ויינות מעניינים, וגם להשתכר מבלי משים. אהבנו. בתרצה מסבירים כי מטרת המנות היא ללוות את היין, אבל בואו נגיד שהן לא מחווירות לצדו, ומצטיינות בטעמים מרגשים ונבונים. המנות מתחלפות כל העת לפי העונה והחשק, אבל לשמחתנו מי שעדיין בתפריט היא ברוסטקת התמר ושומן הכבש, שאנחנו פשוט לא מצליחים לשכוח, ומבטיחה ביס מתקתק וקראנצ'י חלומי.
החלוצים 3, 03-6652-303

איז דיס סביח? תרצה בר. צילום: חיים יוסף
איז דיס סביח? תרצה בר. צילום: חיים יוסף

וינונה פוראבר

וינונה פוראבר חוגגת כעת שנתיים של פעילות, במהלכן רשמנו בה לא מעט ערבים מבושמים עם אוכל מצוין. בוינונה יש ייצוג הולם ליינות טבעיים מיקבים קטנים בארץ ובעולם, אותם אצר בקפידה הסומלייר אלעד שהם, ויש אוכל מצוין שמבושל ביד מיומנת על ידי השף אביתר מלכה. מלכה משלב בתפריט ניחוחות ביתיים לצד טעמים מקוריים ועדכניים, ומבטיח ארוחה נעימה וטעימה, מלאה ביין טוב ובאווירה נונשלנטית נחוצה. למשל בתפריט: ניוקי אלה רומנה עם תרד שחור (78 ש"ח), קלמרי צרוב עם מסבחה (86 ש"ח), טרטר בלופין על קרקר פיצוחים (64 ש"ח) ועוד ועוד.
שלמה המלך 2

שעות שמחות לכיס. וינונה פוראבר (צילום: רן בירן)
שעות שמחות לכיס. וינונה פוראבר (צילום: רן בירן)

ביינה

ביינה של שפית נרקיס אלפי היא מקודם שהגדרתו היא בין לבין – בין בר אוכל לבין מסעדה. אלפי מבשלת אוכל מצוין, מרגש ומנחם שמתאפיין בטעמים ייחודים ולא שגרתיים. גודל המנות, גם הוא כמובן, בין לבין – מה שמאפשר לשתות יין מצוין תוך כדי האכילה כמו שצריך מבלי לצאת על ארבע, וגם מבלי לשלם יותר מדי, מה שאנחנו כבר אוהבים. בתפריט למשל, לוביה בבישול ארוך עם טחינה (58 ש"ח), כיסוני מנגולד מטוגנים (64 ש"ח), סלט עשבים וקלמרי בחמאה חומה (72 ש"ח) ועוד מסקרנים שגם מתחלפים כל העת.
טשרניחובסקי 4

ביינה (צילום: מיטל חדד)
ביינה (צילום: מיטל חדד)

הלנה

הלנה בבית הלנה רובינשטיין, עליה מנצח השף דור ברזילי, אמנם מכנה את עצמה בר יין – אבל אנחנו מצאנו בה הרבה יותר. הויטרינה הצבעונית במקום תזרוק אתכם לספרד ותציע לכם מיני נשנושים, פינצ'וס, אויסטרים (ב-12 ש"ח ליחידה!) ברוסקטות ומנות קטנות ומצוינות שהולכות נהדר עם היין, וגם עם שלל קוקטיילים שמוגשים במקום. והאווירה במקום היא בדיוק מה שאנחנו מצפים לה מגסטרו בר, כלומר אלגנטית במידה אך לא מהוגנת מדי, ומקום שתמיד ממש זורם לנו לשבת בו, לשתות ולאכול מבלי לחשוב על מחר.
שדרות תרס"ט 6

אוממיות קטיפתית. הלנה (צילום אפיק גבאי)
אוממיות קטיפתית. הלנה (צילום אפיק גבאי)

קרוט

בקרוט רוצים להגיש לכם אוכל מצוין, ויין מצוין לא פחות, מבלי להיכנס לגינונים של מסעדה. אולי הם לא רוצים להיכנס להגדרות כאלה ואחרות, אבל אנחנו חושבים שמקומם בהחלט ברשימה שלנו. רוב הסיכויים שכשתגיעו לקרוט ותעמדו עם כוס יין – אמרנו בלי גינונים של מסעדה – ובגלל שכל הרעיון הזה הוא הכי אירופה, אז גם השירות הוא מהדלפק. בכל מקרה האוכל מצוין, שף אביעד פלד מציע למשל ג'חנון עם רסק עגבניות וסחוג (22 ש"ח), סלט ניסואז עם פלמידה קונפי (48 ש"ח), לטקס עם ביצה עלומה (48 ש"ח) ועוד ועוד.
שדרות תרס"ט 4

איטה

איטה היא שחקנית חדשה וטרייה מאוד בתחום הגסטרו בר, וגם היא בכלל קוראת לעצמה בר יין. אבל באיטה מבית פופינה מצאנו מנות של ממש שמכניסות אותה לעניות דעתנו, תחת ההגדרה גסטרו בר. אז מלבד יינות מצוינים שמוצעים ברובם לכוסות (ונעים בין 39-63 ש"ח לכוס), יש אוכל מצוין שניכרת בו החתימה הייחודית של שף אוראל קמחי. ספריבס חזיר לחלום עליהם בלילה (74 ש"ח), ספרינג רול ויאטנמיים מטוגנים ורעננים בעת ובעונה אחת (74 ש"ח), קרודו חזה אווז (68 ש"ח) וגם צלחת גבינות (78 ש"ח) כי הם בכל זאת בר יין, אבל עם אוכל כזה אנחנו פחות בקטע של הגדרות.
שבזי 62

חדש, מה לא תנסו? איטה. צילום: חיים יוסף
חדש, מה לא תנסו? איטה. צילום: חיים יוסף

מנזר

המנזר זו דוגמא מצוינת לגסטרו בר, שמזכירה שלא צריך דוואינים מיותרים כדי לקרוא לעצמך גסטרו בר. כלומר אפשר להיות בר במלוא מובן המילה, וגם גסטרו במלוא מובן המילה, כשאף אחד מההגדרות לא מפחיתה מהשנייה. ואחרי שהבהרנו את זה, נגיד שאין תענוג יותר גדול מלזלול נקניקייה עם כרוב כבוש (68 ש"ח), סלט קיסר עם אנשובי (54 ש"ח), ויטאלו טונאטו ושלל תבשילים מסקרנים ומתחלפים לצד כוס גדולה וצוננת של בירה שנמזגת הישר מהחבית. קיצר. הרי אם בא לכם מקום לאכול ולשתות בו, המנזר תמיד יהיה שם בשבילכם, (כמעט) בכל שעות היממה.
אלנבי 60

המנזר. צילום: עדי פועה וענבל קורמן
המנזר. צילום: עדי פועה וענבל קורמן

קאב קם

קאב קם הוא גסטרו בר כמו שהתכוונו בבנגקוק – קוקטיילים מטריפים עם ערב רב של טעמים שנעים בין עשבוני, פיקנטי, חמצמץ, פירותי וטרופי במידה. בקיצור, בלגימה אחת תרגישו כמעט הכל, כולל זיכרון מהחופשה האחרונה בקופנגן. הקוקטיילים משלבים בתוכם פירות טריים לצד עשבי תיבול ותבלינים הישר מתאילנד, ומשתלבים נהדר עם המנות הקלילות שכולן בנוסח תאי מובהק. אין כמו לשבת על הבר בקאב קם, לשלוק מתוך חסה מיאנג פלה בחריפות מעקצצת (52 ש"ח), וללגום לצדו בנגקוק מיול עם סירופ ג'ינג'ר ביתי (52 ש"ח).
לינקולן 11

תאילנד על גחלים. קאב קם (צילום: דן פרץ)
תאילנד על גחלים. קאב קם (צילום: דן פרץ)

ורמוטריה

היופי בורמוטריה, שבזכותו גם בחרנו להוסיף אותה לרשימה זו, היא שהדריניקים מושקעים לא פחות ממנות הטאפאס ולהפך. קודם כל היא מכבדת את שמה עם שלל ורמוטים מצרפת, איטליה, ספרד, גרמניה וגם ממזקקות מקומיות מבית. בהמשך, הוורמוטים משולבים בקוקטיילים מסקרנים ומדויקים (שנעים בין 49-54 ש"ח), ולקראת סיום, נזכיר כי יש בורמוטריה אוכל נהדר, מקורי, שמחמיא לדריניקים ולא מאפיל עליהם לרגע. יש פינצ'וס קלילים ומהנים (18 ש"ח ליחידה), טוסטדות מפתיעות (בין 42-54 ש"ח) ועוד שלל דליקטסים שבא לנו עליהם תמיד. וגם צ'ורוס (47 ש"ח), שאין תענוג כמו לסיים איתו ארוחה.
נחלת בנימין 25

פאן קון טומאט, אנשובי וחמון. ורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)
פאן קון טומאט, אנשובי וחמון. ורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)

ג'ונז

ג'ונז של מוטי טיטמן הוא ממקומות הבילוי החביבים עלינו בעיר. יש בו כל מה שצריך, אווירה סקסית ואפלולית במידה, קוקטיילים מצוינים, מוזיקת ג'אז שמתנגנת בנעימים ופיצות משובחות שיוצאות מהטאבון עם מעטה קשיח ומתפצח ותוספות מסקרנות. הפיצות גדולות מימדים ודקיקות, בנוסח שנע בין נאפולי לניו-יורק. לא מפתיע בהתחשב באווירה הניו יורקית במקום. חוץ מזה, מלבד הפיצות הנהדרות, יש נקניקים, צלחת גבינות, דגים כבושים, מנות ירקות ועוד נשנושים שהולמים את הקוקטיילים הקלאסיים (נגרוני, דריי מרטיני, אולד פאשן ונוספים שנעים בין 48-58 ש"ח). קיצר, מקום אידיאלי לדייט שאפשר לאכול בו ולהתבשם בו בסטייל.
זבולון 13

קחו חתיכה. ג'ונז (צילום בר כהן)
קחו חתיכה. ג'ונז (צילום בר כהן)

צ'יקטי

מה נגיד, בית היוצר של אבי קאשי מנסח בכישרון והצלחה גסטרו ברים שהפכו למוסדות אהובים בעירנו. קודם עסקנו בורמוטריה, ולרגע אנחנו לא שוכחים שהכל התחיל עם צ'יקטי. תמצאו בה בנוהל מנות איטלקיות קלילות ומהנות עם חומרי גלם טריים ומובחרים (ארנצ'יני חד פעמי, לינגוויני סיצילאני ופיצטות) וגם כמובן שפריצים, קוקטיילים, יינות ועוד משקאות מתוקים-מרירים כדי לשתות ולשכוח. המחירים גם הם הוגנים באופן יחסי, במיוחד בימי השבוע בשעות האפרטיבו שמספקות 30 אחוז הנחה על התפריט כולו (בין 17:00-19:00).
יהודה הלוי 58

צ'יקטי. צילום: איליה מלניקוב
צ'יקטי. צילום: איליה מלניקוב

AKA 44

בין שלל המרחבים השונים ב-AKA 44 תמצאו בר אוכל מסקרן ועונתי, עליו מנצח השף איתי קושמרו. מומלץ לשבת על גבי הבר, ולצפות בכל מה שקורה במטבח ממש מקרוב. המלצה מיוחדת לבחון היטב את כלי החמאה הענק, שכן מדובר במראה משובב לכל הדעות, במיוחד כשתהיו עדים לנדיבות החמאה במנות. יש היצע יינות בכוסות או בבקבוקים וגם מבחר יינות מקומיים (יעקב אוריה, יקב עבייה וכרם ברק), קוקטיילים רעננים וערבים לחיך, ומנות נפלאות לא פחות דוגמת טרטר בקר אמריקן עם חלמון (78 ש"ח), רעמת האריה בפחמים בציר פטריות וקרם ארטישוק ירושלמי וגם תמנון בפחמים (82 ש"ח לשניהם).
נחלת בנימין 44

אוכלים שותים. AKA44 (צילום נדב יהלומי)
אוכלים שותים. AKA44 (צילום נדב יהלומי)

רומיה

רומיה היא חצר היין שנמצאת בשוק הכרמל ואותה מפעיל עידן פיינבורג (שאתם בוודאי מכירים גם כעידן פנדה). בגזרת האלכוהול תמצאו בעיקר יין, שנמזג ברובו גם בכוסות (מחירי הכוסות נעים בין 35-58 ש"ח). ונותן ייצוג ליקבים מכל העולם לצד מקומיים. התפריט הוא מה שנקרא צמחודגי, ומיטיב לשלב עם המורשת התימנית של רומיה עצמה יחד עם התוצרת המקומית של שוק הכרמל. על כן תמצאו לחוח עם טרטר דג ים (64 ש"ח), פסטה קישואים בסמנה ודג קונפי (68 ש"ח), וגם שווארמה טבעונית מסקרנת מזרעי דלעת וחמנייה בסאלוף (68 ש"ח).
הכרמל 15

אלטר אגו לשעות הבוקר. רומיה (צילום רן עפרון)
אלטר אגו לשעות הבוקר. רומיה (צילום רן עפרון)

שאפה

השאפה ביפו הוא ההגדרה האולטימטיבית לגסטרו בר, הבר מצוין, והגסטרו לא נופל ממנו ולו לרגע. קודם כל הוא מתכתב בדיוק עם האווירה השמחה והקז'ואלית של שוק הפשפשים (בימיו היפים, כן אמן במהרה בימינו), והוא שומר על תפריט אוכל מצוין שגם מקפיד להתחדש ולהתעדכן כל העת. עוד נגיד, שיש בו את ההאפי אוור הכי נדיב שנתקלנו בו – ימי השבוע מ-17:00-20:00 מציעים 1+1 אחד על האלכוהול. אז אפשר להשתכר בטוב ובזול, וגם לנשנש מנות מצוינות כגון פישבורגר מוש (66 ש"ח), בויבאז בר ים עם ריזוטו בורגול (88 ש"ח) וגם פיש אנד צ'יפס (76 ש"ח) עם צ'יפס שמוכן במקום, כדי לספוח את האלכוהול.
נחמן 2

סביצ'ה יפואי. שאפה בר (צילום: רן בירן)
סביצ'ה יפואי. שאפה בר (צילום: רן בירן)

בושוויק

בושוויק הוא גסטרו בר כהלכתו, מהסיבה הפשוטה שאפשר לאכול בו כמו שצריך ואפשר להשתכר בו כמו שצריך. אגב יש אפילו שעה אחת בכל יום בשבוע (בין 18:00-19:00, כולל בסופ"ש) שמאפשרת לכם לאכול ולהשתכר גם ב-20 אחוזי הנחה. האוכל מעולה ומוקפד, עם נגיעה קלה והכרחית של סליזיות עדינה שקריטית לספיגת האלכוהול מה שנקרא. למשל, דג בטמפורה (84 ש"ח), קרוקט עם צ'דר וקימצ'י (36 ש"ח לשתי יחידות) וקריספי צי'קן בלחם לבן עם קרם גבינה (76 ש"ח). חוץ מזה, יש קוקטיילים מצוינים ומחוזקים בהחלט, יין ובירה מהחבית.
נחלת בנימין 28

ממנהטן לנחלת בנימין. בושוויק (צילום יח"צ)
ממנהטן לנחלת בנימין. בושוויק (צילום יח"צ)