טבעוני וטוב לו: גודנס ועוד שש מנות טבעוניות לוהטות בעיר

גודנס, הדיינר הטבעוני החדש במלך ג'ורג', הוא עוד הוכחה לכך שגם לטבעוני מותר להיות מושחת: שלל מנות עם דנא אמריקאי לגמרי, והתור מתארך מרגע לרגע

גודנס, טבעוני, טעים ושמח. צילום: אנטולי מיכאלו
גודנס, טבעוני, טעים ושמח. צילום: אנטולי מיכאלו

טבעונים שנקלעים למרכז העיר ותרים רעבים אחרי מנה מהירה ומשביעה מגלים במהרה שהאפשרויות העומדות בפניהם הן בעיקר פלאפל וחומוס. עבור הטבעונים הרעבים נפתחה גודנס, מזללה ברחוב המלך ג'ורג' ההומה שמשלבת בין אוכל רחוב לדיינר אמריקאי. המסעדה שהוקמה על חורבות מאפיית בונז'ור נמצאת עדיין בהרצה אך תורים לקופה כבר נצפו בשבוע שעבר בעקבות באזז שנוצר בקבוצות טבעוניות בפייסבוק. "זה לא מקום יומרני, אנחנו לא מסעדת שף", אומרת אילאיל יהב, היזמת והבעלים של גודנס ושל השווארמה הטבעונית הוותיקה בהמשך הרחוב. "המטרה היא לפנות לקהל הרחב. לא רק לטבעונים אלא לכל אחד שמחפש ארוחה טובה ומהירה במחירים נגישים לכל כיס".

גודנס. צילום: אנטולי מיכאלו
גודנס. צילום: אנטולי מיכאלו

יהב, 38, הייתה עיתונאית ("דה מרקר", "כלכליסט", ערוץ 2) ומתנדבת בצער בעלי חיים, ויום אחד הבינה שהיא מצילה כלבים אך אוכלת פרות שסבלו בתעשיית המשק החי. היא החליטה לעבור לטבעונות ובהמשך עברה לעסקי המסעדנות כשרכשה את השווארמה הטבעונית שניהל בן זוגה לשעבר, והצעידה אותה מהפסדים לרווחים.

פה גדול. המבורגר טבעוני בגודנס. צילום: אנטולי מיכאלו
פה גדול. המבורגר טבעוני בגודנס. צילום: אנטולי מיכאלו

בגודנס היא מציעה תפריט אמריקאי קלאסי עם פרשנויות טבעוניות למנות המוכרות. סלופי ג'ו מוצע בגרסה הכוללת שעועית שחורה ופטריות שימג'י ברוטב ברביקיו בתיבת פוקצ'ה עם רוקט, עגבניות וחמוצים (38 ש"ח); הום פרייז עשויים מבטטה ותפוחי אדמה עם צ'ילי ושמנת סויה מלווים בגרידת לימון (24 ש"ח); קרפ כוסמת במילוי קרם קשיו וכרובית (28 ש"ח). מנת הדגל היא המבורגר פטריות פורצ'יני ושום קונפי על בסיס סויה, המוגש עם פלפל קלוי, רוקט וחמוצים (42 ש"ח), עם תוספות לבחירה כמו גבינה, אננס, ופטריות פורטובלו (8 ש"ח לתוספת).

ברוח הזמן, שמצפה גם מטבעוני להיות "מושחת", תפריט הקינוחים מציע, בין השאר, מנת גלקסיה של שוקולד – כדור שוקולד עם גלידת מוס על מצע קרמבל ורוטב שוקולד (36 ש"ח), ומלבי על בסיס קרם קוקוס (16 ש"ח).

גלקסיה של שוקולד בגודנס. צילום: אנטולי מיכאלו
גלקסיה של שוקולד בגודנס. צילום: אנטולי מיכאלו

גודנס

ואם זה לא מספיק, הנה עוד שש מנות דיינר טבעוניות שכדאי לטעום בעיר:

המבורגר | פרנץ' 57

שיראל בורגר – נתח כרובית מטוגנת, מלפפון חמוץ, קולסלו, בצל ורוטב ברביקיו בלחמניית המבורגר (59 ש"ח).

פרנץ' 57 (בערבי ראשון בלבד)

המבורגר כרובית בפרנץ 57. צילום: אביגיל קרויטור
המבורגר כרובית בפרנץ 57. צילום: אביגיל קרויטור

 

קרמבל תפוחים | אנסטסיה

קרמבל תפוחים מקרם פיננסייר פרג עם שטרויזל קינמון בליווי כדור גלידה וניל (42 ש"ח).

אנסטסיה

אנסטסיה, קרמל תפוחים. צילום: רועי חסן
אנסטסיה, קרמל תפוחים. צילום: רועי חסן

סלט בלו צ'יז | אלגריה

חסות, בטטה אפויה, תפוח סמית, שרי, גבינת רוקפור ורוטב בלו צ'יז (48 ש"ח).

אלגריה

סלט בלו צ'יז של אלגריה. צילום: מאיה אלוני
סלט בלו צ'יז של אלגריה. צילום: מאיה אלוני

"קלמרי" מטוגן | 416

טבעות "קלמרי" מפטריית מלך היער בציפוי פנקו בליווי רוטב טרטר ולימון (48 ש"ח).

416

אז ככה נראה קלמרי טבעוני. צילום: אנטולי מיכאלו
אז ככה נראה קלמרי טבעוני. צילום: אנטולי מיכאלו

המבורגר | ננוצ'קה

המבורגר מפטריות ועדשים בליווי צ'יפס (62 ש"ח).

ננוצ'קה

המבורגר טבעוני בננוצ'קה. צילום: דדי ליפשיץ
המבורגר טבעוני בננוצ'קה. צילום: דדי ליפשיץ

פנקייק | משק ברזילי

פנקייק מקמח מלא עם פירות העונה ומייפל (42 ש"ח).

משק ברזילי

הפנקייק של משק ברזילי. צילום אפיק גבאי
הפנקייק של משק ברזילי. צילום אפיק גבאי