ג'יה ברוטשילד נסגרת: המיזם של אנשי הלילה ויוצאי הריאליטי לא צלח

אבירי השולחן העגול. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)
אבירי השולחן העגול. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)

המסעדה הקלאבית של אנשי הג'ימי הו ויוצאי הריאליטי תום חיימוב ותומר רוטשילד אמנם תפסה לוקיישן משגע ברוטשילד כשנפתחה לפני כשנתיים, אבל גם זה לא מספיק מול מלחמה, משבר כלכלי ומחירים שכאלה. לפחות הם ישארו יפים וצעירים

2 בינואר 2025

עוד מסעדה נפלה בסטטיסטיקה המבאסת, שראתה אינספור מסעדות שסגרו את שעריהן במהלך המלחמה. כנראה שהשנה החדשה לא הולכת לעשות לנו חיים קלים יותר – מסעדת ג'יה האסייתית סגרה אמש את שעריה, כך על פי דיווח של העיתונאי נדב בורנשטיין.

>> יש עוד דברים לעשות: 11 בילויים בתל אביב שלא כוללים מסעדה

מסעדת ג'יה נפתחה ברעש גדול בפברואר 2023, על חורבות יאקימונו שעמדה במשך 21 שנים בבנין בנין על רוטשילד. המסעדה (וגם הבר שמתחתחה 'ג'ון דאו') הוקמה על ידי קבוצת בעלים שהתגבשה מחיי הלילה וסצנת הבילוי בעיר – תום ברכה ומספר שותפים נוספים מהג'ימי הו חברו לאנשי הלילה עידו סגל וגל רמות וליוצאי הריאליטי תום חיימוב ותומר רוטשילד – והבטיחו חוויה אחרת. "פעם אנשים אהבו לצאת לנשנש איפושהו, להמשיך למקום אחר לדרינק ובסוף להגיע למיין איוונט. כאן אנחנו מנסים לרקוד על כל החתונות ולתת חוויית בילוי לאורך כל הערב", הסביר לנו דאז אורן דולפין. אם כן, חלק מהחתונות נסגרו, אם כי ה'ג'ון דאו' ישאר פתוח, ואנשי הג'יה מבטיחים שגם חלל המסעדה עוד ישומש בעתיד.

רק ביס קטן. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)
רק ביס קטן. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)

אך חלומות לחוד, ומציאות קשה לחוד. "לסגור פעילות עסקית שמעורבת בה כלכך הרבה השקעה רגשית וכספית זאת אף פעם לא החלטה קלה, אך המציאות הנוכחית לא מאפשרת את המשך הפעילות של ג'יה", מסר לנו המנהל התפעולי של המסעדה גל רמות. "לצערנו מהיום שפתחנו נלחמנו נגד השעון – פתחנו את העסק בזמנים של פוסט תקופת קורונה, המהפכה המשפטית וההשלכות של ההפגנות הסובבות את בית העסק שלנו. בשביעה לאוקטובר סגרנו את ג'יה לארבעה חודשים אחרי שאיבדנו מספר חברי צוות וחברים קרובים במסיבת הנובה, והחלטנו לפתוח מחדש למרות כל הקשיים. לאורך כל התקופה האחרונה הזרמנו כמויות כספים עצומות כדי לנסות ולהשאיר את החלום הזה בחיים, אך גם אנחנו הוכרענו ע"י הקשיים הבלתי נגמרים שקשורים בהפעלת עסק מהסוג הזה בזמנים האלו במדינה הזאת".

ג'יה, יש לומר בכנות, לא בדיוק תאמה את רוח התקופה. או במילים אחרות, בר אוכל יפני מדוקדק עם מאבטח לבוש שחורים בכניסה, ריהוט קטיפה כבד, רטבים שמוגשים בפיפטות מעבדה ואווירת בואו לבזבז את כספיכם לא התאימה לימים שבהם אנשים מוטרדים בדברים אחרים. בתפריט של השף אבנר עראג'י (מול ים, דיינינגס, הרברט סמואל) הופיעו פצצות ארנק כמו רול אבוקדו של 8 יחידות ב-68 ש"ח, או 83 ש"ח לרול טונה בלו פין. המנות אמנם היו מושקעות ואסתטיות לעילא ועילא, אך גם קטנות ובלתי משביעות. פינגר פוד מושקע לצד הדרינק. קרוב לשעת חצות המסיבה התחילה, וג'יה הפכה לסוג של קלאב אוכל מרים.

רצו להעלות את הסושי דרגה. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)
רצו להעלות את הסושי דרגה. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)

בריאיון הפתיחה שערכנו עם אנשי ג'יה, הם הדגישו את הקשר של המקום לאישה שנתנה לו את שמו – ג'יה קרנג'י, דוגמנית על משנות ה-80 שבעקבות ההצלחה התמכרה לסמים ומתה מאיידס. "היא דמות מוטרפת שמתאימה לתקופה שבה אנחנו חיים כיום. אישה שחיה מהר ובגדול, נהנתה מהרגע ותמיד תישאר יפה וצעירה", אמרו לנו דאז, ונראה שזו היתה תחזית לעתידה הקצרצר של מסעדת ג'יה. אבל יש סיבה לאופטימיות, כפי שמסביר רובין. "אנחנו מאמינים שמדובר בתקופת מעבר ומקווים שנוכל להיפגש בקרוב בזמנים טובים יותר ושפויים יותר עבור כולנו, מאחלים לכולם שנה אזרחית טובה ושהחטופים שלנו יחזרו במהרה. במקביל, אנחנו נמשיך להפעיל את חלל המקום כבית לאירועים פרטיים ומקום שמקדם אומנות ומוזיקה".