קינוח מושחת: טעמנו את גלידת הזהב של אניטה
ממה עשויה הגלידה בעלת השם המבטיח והמפוקפק ביותר בעיר וכמה היא עולה? פחות מטבעת הנישואין שלכם, תתנחמו בזה
אז כבר העלתם לאינסטגרם שאתם קופצים עם הילדים לניו יורק במחלקת עסקים, ושהמגה שף בישל לכם במיוחד על היאכטה. מה עוד תעלו? פחחח, ברור. גלידת זהב. כי גלידריה אניטה מכירה את בן משפחת טורטל החבוי בכל אחד ואחת מכם (היוש חי וספיר). אחרי שהיו פה השנה סופגניות זהב בחנוכה, ומקרונים של זהב בכל עונות השנה, רק טבעי לגלות שזה הקיץ של הזהב בגלידה. אניטה יצרו גלידת שוקולד בשתי שכבות, כשהעליונה מזכירה ציפוי עוגה חלק, והתחתונה נעה בין תחושת מוס שוקולד לפאדג' עם מלח הימלאיה ורוד, ודפי זהב דקיקים קרועים לשביבים, ובתוך הגלידה חבויות הפתעות קראנצ'יות ושוקולדיות. גלידה נוספת עשויה מפרי אסאי עם שבבי זהב ועורק רוטב זהב מתפתל בה, וגלידת וניל מדגסקר עם כמהין ושבבי זהב.
עוד כתבות שיעניינו אותך:
5 מקומות חדשים ששווה לעצור בהם בשוק הכרמל
10 טעמי הגלידה החדשים שאתם חייבים לנסות
שליחות קטלנית: ביקורת משלוחי אוכל ליפו
בהתחשב בעובדה שמחירי הוניל האמירו והם קרובים למחירי הזהב, ומחירי הכמהין מעולם לא היו זולים, מדובר בגלידה המוכתרת כיוקרתית ביותר בארץ נכון לעכשיו. אם לא די בזה, למי שמגיע לאכול בסניף של אניטה (ולא סתם רוכש גלידה הביתה בקלקר) מוזגים בנדיבות סירופ זהב על המנה.
האם זה טעים? לגלידת השוקולד מרקם מנצח (אפשר היה קצת להנמיך במתיקות כדי שתהיה מושלמת) והיא ממש עשירה עוד לפני הזהב במרקם מאוד שמנתי. סורבה האסאי מוצלח, וגלידת הוניל מפתיעה כי הכמהין משמש כמקפצת טעמים לתבלין הוניל וזה בהחלט עובד (אם כי הסוכריות שנמצאו בגלידה סתם הפריעו ליהנות מכך שהיא כל כך חלקה).
נשאלת השאלה מה עושה בגלידה לעזאזל הזהב, שלא מוסיף שום טעם או מרקם, למעט תרומתו לצילום הראשוני לאינסטגרם וההשטאג "מחרבןזהבהערב". 17 ₪ למנה, 90 ₪ לק"ג הביתה.
אניטה, שבזי 40, תל אביב, 03-6246383