תאכלו ותשתו: 5 גסטרו ברים שחובה לקפוץ אליהם

אוכל קטן ואלכוהול, ככה אנחנו אוהבות. קנטינה סן רמו (צילום: אסף קרלה)
אוכל קטן ואלכוהול, ככה אנחנו אוהבות. קנטינה סן רמו (צילום: אסף קרלה)

בתקופה האחרונה נפתחים ויותר ויותר גסטרו ברים ברחבי העיר ואנחנו לגמרי בסדר עם זה. אספנו עבורכם את השמות החדשים לצד שם אחד שהוא ממש לא חדש אבל חובה להזכיר אותו

24 באוקטובר 2021

זוכרים את ימי הסגר, כשישבנו על ארגזי פלסטיק ירוקים ואכלנו בחוץ אוכל קטן בצלחות חד פעמיות? זוהי כנראה נקודת הפתיחה של גל הגסטרו ברים ששוטף את העיר. להבדיל מברים עם אוכל, מנות גדולות ו/או מוגזמות והרבה אלכוהול, בגסטרו ברים הקונספט מעט שונה: דרינקים קלילים ומנות קטנות שמתדלקים את הבילוי, ואינם האטרקציה המרכזית.

קנטינה סן רמו

הכיכר הצמודה לתיאטרון נוגה, עם המזרקה ומינוס עבודות הרכבת הקלה, מזכירה יותר מכל פיאצה באיטליה. לכן טוב ונכון עשו בעלי קזינו סן רמו שהחליטו לפתוח מול המסעדה מקום קז'ואלי לאלכוהול ונשנושים. מולים בחמאת אריסה ועראק, קרודו דג ים עם לאבנה וסומאק, טרטר בקר בעשבי תיבול ורסק רימונים ועוד מנות קטנות מוגשים ליד יינות אורגניים, טבעיים ומיוחדים באופן כללי.
נחמה 1, יפו, 051-5531835

קנטינה סן רמו (צילום אסף קרלה)
קנטינה סן רמו (צילום אסף קרלה)

DePi

את כל הפרטים כבר מסרנו כאן, אך בקצרה נספר שמדובר במקום חדש וקולי בבעלות אנשי לילה וקולינריה מנוסים (בוטי, ביתא קפה). שף משה דביר (החלוצים 3, מונא) הרכיב תפריט של מנות קטנות וסקסיות כמו טרטר ירושלמי בבצק פילו, מהביסים הטעימים שפגשנו לאחרונה וקינוח פרנץ' טוסט בהשראה איטלקית שפשוט אסור לוותר עליו. המוזיקה טובה ממש, העיצוב מינימליסטי אך לא מחופף ומתכתב עם עבודות הבינוי בחוץ – בקיצור יופי של מקום להעביר בו ערב.
דה פיג'וטו 23, תל אביב, 050-2623332

DEPI. מתוך אינסטגרם
DEPI. מתוך אינסטגרם

מושו

בר הקוקטיילים מתחת לק-פה האנוי, שנפתח לרגעים ספורים לפני פרוץ הקורונה ואז נסגר, נפתח כעת שוב בגרסה שונה מעט. המיקסולוג אורי גופר, שמתמחה בכימיה של הקוקטיילים, בוורמוטים ובביטרים (תודו שנשמע מסקרן), משקשק משקאות מורכבים שמוגשים ליד מנות טאפאס בסגנון אסיאתי. אווירה אפלולית בחלל שהיה בעבר מרתף בנק מוסיפה לאפיל הסקסי.
פרישמן 77, תל אביב, 054-7000163

מושו (צילום: יהונתן בן חיים)
מושו (צילום: יהונתן בן חיים)

דיקנטר

הבר החדש של האחים אבידן (קונסיירז', בונסאי, איבני) מכוון לאיטליה בפוקאצ'ה וסלטי קפרזה וקיסר, ארנצ'יני טרטופו, פולנטה ופטריות צלויות ועוד גרסאות מוקטנות למנות איטלקיות אהובות. היין מגיע עם ביס קטן ליד, רעיון שהושאל מאירופה ונשמח אם יופיע בעוד מקומות.
דיזינגוף 69 תל אביב, 03-9172252

משהו קטן ליד היין. דיקנטר (צילום: שלומי יוסף)
משהו קטן ליד היין. דיקנטר (צילום: שלומי יוסף)

למון טרי

צריך אומץ לפתוח מקום שמתמקד בדגים צמוד למסעדת שף שידועה בדגים ופירות הים שלה. למון טרי חבוק מכל צדדיו כמעט על ידי מסעדת שיינע, מה שלא מונע ממנו להגיש טטאקי טונה אדומה ברוטב נאם-טוק ואפונת וואסבי וסיגר במילוי דג ועשבי תיבול עם צזיקי לצד קוקטיילים ויינות מהארץ ומחו"ל.
אחד העם 19, תל אביב, 054-2946161

https://www.instagram.com/p/CVK108-IR0g/

צ'יקטי

אף כתבה על גסטרו ברים לא תהיה שלמה ללא הצ'יקטי, האב המייסד של הז'אנר. הבר הוותיק מסמן וי בכל המשבצות: צלחות קטנות ומצטיינות, אלכוהול מדויק ולוקיישן שכמו נלקח מסרט של פליני, והוא עושה זאת בחן איטלקי על זמני.
יהודה הלוי 58, תל אביב, 03-6853499

צ'יקטי. צילום: איליה מלניקוב
צ'יקטי. צילום: איליה מלניקוב