תאכלו ותשתו: 5 גסטרו ברים שחובה לקפוץ אליהם
בתקופה האחרונה נפתחים ויותר ויותר גסטרו ברים ברחבי העיר ואנחנו לגמרי בסדר עם זה. אספנו עבורכם את השמות החדשים לצד שם אחד שהוא ממש לא חדש אבל חובה להזכיר אותו
זוכרים את ימי הסגר, כשישבנו על ארגזי פלסטיק ירוקים ואכלנו בחוץ אוכל קטן בצלחות חד פעמיות? זוהי כנראה נקודת הפתיחה של גל הגסטרו ברים ששוטף את העיר. להבדיל מברים עם אוכל, מנות גדולות ו/או מוגזמות והרבה אלכוהול, בגסטרו ברים הקונספט מעט שונה: דרינקים קלילים ומנות קטנות שמתדלקים את הבילוי, ואינם האטרקציה המרכזית.
קנטינה סן רמו
הכיכר הצמודה לתיאטרון נוגה, עם המזרקה ומינוס עבודות הרכבת הקלה, מזכירה יותר מכל פיאצה באיטליה. לכן טוב ונכון עשו בעלי קזינו סן רמו שהחליטו לפתוח מול המסעדה מקום קז'ואלי לאלכוהול ונשנושים. מולים בחמאת אריסה ועראק, קרודו דג ים עם לאבנה וסומאק, טרטר בקר בעשבי תיבול ורסק רימונים ועוד מנות קטנות מוגשים ליד יינות אורגניים, טבעיים ומיוחדים באופן כללי.
נחמה 1, יפו, 051-5531835
DePi
את כל הפרטים כבר מסרנו כאן, אך בקצרה נספר שמדובר במקום חדש וקולי בבעלות אנשי לילה וקולינריה מנוסים (בוטי, ביתא קפה). שף משה דביר (החלוצים 3, מונא) הרכיב תפריט של מנות קטנות וסקסיות כמו טרטר ירושלמי בבצק פילו, מהביסים הטעימים שפגשנו לאחרונה וקינוח פרנץ' טוסט בהשראה איטלקית שפשוט אסור לוותר עליו. המוזיקה טובה ממש, העיצוב מינימליסטי אך לא מחופף ומתכתב עם עבודות הבינוי בחוץ – בקיצור יופי של מקום להעביר בו ערב.
דה פיג'וטו 23, תל אביב, 050-2623332
מושו
בר הקוקטיילים מתחת לק-פה האנוי, שנפתח לרגעים ספורים לפני פרוץ הקורונה ואז נסגר, נפתח כעת שוב בגרסה שונה מעט. המיקסולוג אורי גופר, שמתמחה בכימיה של הקוקטיילים, בוורמוטים ובביטרים (תודו שנשמע מסקרן), משקשק משקאות מורכבים שמוגשים ליד מנות טאפאס בסגנון אסיאתי. אווירה אפלולית בחלל שהיה בעבר מרתף בנק מוסיפה לאפיל הסקסי.
פרישמן 77, תל אביב, 054-7000163
דיקנטר
הבר החדש של האחים אבידן (קונסיירז', בונסאי, איבני) מכוון לאיטליה בפוקאצ'ה וסלטי קפרזה וקיסר, ארנצ'יני טרטופו, פולנטה ופטריות צלויות ועוד גרסאות מוקטנות למנות איטלקיות אהובות. היין מגיע עם ביס קטן ליד, רעיון שהושאל מאירופה ונשמח אם יופיע בעוד מקומות.
דיזינגוף 69 תל אביב, 03-9172252
למון טרי
צריך אומץ לפתוח מקום שמתמקד בדגים צמוד למסעדת שף שידועה בדגים ופירות הים שלה. למון טרי חבוק מכל צדדיו כמעט על ידי מסעדת שיינע, מה שלא מונע ממנו להגיש טטאקי טונה אדומה ברוטב נאם-טוק ואפונת וואסבי וסיגר במילוי דג ועשבי תיבול עם צזיקי לצד קוקטיילים ויינות מהארץ ומחו"ל.
אחד העם 19, תל אביב, 054-2946161
https://www.instagram.com/p/CVK108-IR0g/
צ'יקטי
אף כתבה על גסטרו ברים לא תהיה שלמה ללא הצ'יקטי, האב המייסד של הז'אנר. הבר הוותיק מסמן וי בכל המשבצות: צלחות קטנות ומצטיינות, אלכוהול מדויק ולוקיישן שכמו נלקח מסרט של פליני, והוא עושה זאת בחן איטלקי על זמני.
יהודה הלוי 58, תל אביב, 03-6853499