חלום משופץ: מתוך חיפוש הדירה המייאש נולדו 5 חדרים לכל המשפחה
הדירה בבר כוכבא שהייתה פעם הקליניקה של הסבתא הקוסמטיקאית, הפכה לדירת שותפים, אחר כך לדירת זוג ולבסוף גם לדירה של המשפחה שהזוג הזה הקים. אז איך עוברים את כל הטרנספורמציות האלה? זה קצת יותר קל כשיש מעצבת פנים בבית ואינסוף נכונות לשבור קירות
מי: חן שדמי (41), עופר שדמי (41) והילדים – גילי (12), ניצן (10), ועידו (5)
איפה: בר כוכבא
ותק: 18 שנה לסירוגין
מטראז': 94 מ"ר
מהקליניקה של סבתא אדית הקוסמטיקאית, לדירת זוג מרווחת, לדירת משפחה בת 5 חדרים – זה המהפך שעברה הדירה של חן ועופר שדמי. איך אתם שואלים? קודם כל, כי חן היא מעצבת פנים מוכשרת שהכירה את הדירה כמו את כף ידה, ואחרי זה כי פשוט היה צריך, ומהצורך נולדה היצירה.
"בשנת 68' סבא וסבתא של עופר נכנסו לדירה, בה גדל אבא של עופר ובה הפעילה סבתא אדית את הקליניקה שלה כקוסמטיקאית". מספרת חן. "השנים עברו ועופר נכנס בעצמו לדירה עם שותף. בשנת 2005 אנחנו הכרנו, הדחנו את השותף, התחתנו, והעברנו את הדירה שיפוץ ראשון. זה כלל בעיקר קוסמטיקה, פתיחת המטבח וחיבור הקליניקה לחלל הבית. עם הזמן הילדים נולדו ואיתם העסק שלי לעיצוב פנים, אחרי תקופה ארוכה של למידה והוראה של המקצוע, וכך, נולד גם הצורך לבית גדול יותר".
"פצחנו במסע התל אביבי והמייאש של חיפוש דירות כשבשכונה שלנו כמעט ולא קיימות דירות 5 חדרים, כך שמהר מאוד הבנו שהפתרון טמון בשיפוץ נוסף. להפוך את הדירה הזו לדירת משפחה שתכלול גם חדר לכל ילד וגם מרחב משותף פתוח ונעים הייתה משימה לא פשוטה, שדרשה את תכנון החלל הפנימי ממש מההתחלה, בדיוק מופתי".
המטבח
"המטבח כולו מותאם לילדים ולאירוח. כולנו מאוד אוהבים לבשל וכמעט כל יום חברים של הילדים מגיעים לאכול אצלנו. כך בחרתי למשל שכל המשטחים יהיו משיש כדי לאפשר עליהם עבודה, כולל המשטח של שולחן האוכל שעיצבתי בהתאמה אישית. בחרתי לתת לו סיומת עגולה שמקבלת טוב יותר הוספה של כסאות, ולהתאים לו ספסל שיכול להכיל מספר מפתיע של ילדים, בנוסף לכיסאות של פיק-אפ. השולחן הזה הוא לגמרי מרכז הבית".
פינת הקפה
"על אחד ממשטחי העבודה במטבח מיקמנו את פינת הקפה, בתוך מסגרת עץ בין הארונות. תמיד אהבנו קפה אבל כשקיבלתי את המכונה הזו במתנה מלקוחות אהובים, הרגלי הקפה בבית השתדרגו ועופר הפך לבריסטה הראשי. בעת הצורך, המכונה יודעת לזוז ולאפשר עוד מרחב של עבודת מטבח".
הסלון
"במהלך השיפוץ ביקשתי מהקבלן לחשוף באזור הסלון את הקיר הקונסטרוקטיבי. זו בדרך כלל פעולה שאני עושה בפרויקטים שלי – כזו שעושה כבוד למה שהיה פעם, ובמידה והגילוי יפה, אני נותנת לו את מקומו הראוי. פה חשיפת הקיר היפיפה שמורכב מקורת בטון ולבני איטונג הפכה להיות 'תמונת הסלון' וקיבלה מקום מרכזי. שידת הטלוויזיה היא אינטרפרטציה מודרנית לזו שהייתה פה בתקופה של סבא וסבתא. לקחתי את קווי המתאר של השידה הישנה מעץ, ויצרתי אותם בברזל למראה קליל יותר שנושא זיכרון. שולחן הווינטג' לעומת זאת, נשאר בדיוק כפי שהוא".
ספסל העץ
"מרחב המרפסת הסגורה הוא המקום האהוב עליי בבית. יצרתי לפה ספסל מעץ אלון עם אחסון, שהוא גם מרגיש כמו חלק מהסלון אבל הוא גם צופה החוצה לרחוב ומאפשר לחוות את החוץ. אני הכי אוהבת לשבת פה בשעה ארבע, כשהשמש מאירה את הפינה באופן קסום, ובחוץ רעש של ילדים שמחים שסיימו את הגן".
חדרי הילדים
"כדי לייצר בבית שלושה חדרי ילדים ראויים הייתי צריכה לעשות חלוקה מחודשת של החלל שמתוכנן לפרטים – מהזזת הקירות מספר סנטימטרים הצידה ועד לתכנון הריהוט שנתפר בדיוק למידותיהם. החדרים קטנים אך גם מכילים כל מה שמתבגר צריך ועוצבו שונה בהתאם לאופי של כל אחד מהילדים. למשל גילי, הגדולה, קיבלה את החדר האחרון והפרטי ביותר בו הצבע הוורוד שולט. ניצן, אוהבת תכלת ורצתה את החדר הכי קרוב לשירותים, ועידו הקטן הכי קרוב אלינו".
חדר הרחצה
"כולו מרוצץ טראצו מודרני שמאזכר את הטראצו הישן שהיה פה בעבר. בגלל שהילדים חולקים את אותו חדר רחצה בחרתי בזכוכית גלית למקלחון שמאפשרת פרטיות מרבית. את השידה תכננתי עד לפרט האחרון לפי פונקציות וצרכים שקיימים לילדים".
חדר ההורים
"חדר השינה שלנו חולק קיר דק עם הסלון של השכנים מה שהוביל לרעש נוראי בתוכו. בשיפוץ הוספנו שכבה אקוסטית מורכבת לקיר, ובנינו עליו קיר ארונות מלא עם נישה מותאמת למיטה, שנתן מענה מושלם לבעיה. חדר השינה הוא גם מרחב העבודה שלי, על שולחן יפיפה של המותג רק אנד טק הישראלי, שפונה החוצה לחלון רחב המשקיף על העיר".
הכניסה
"הכניסה היא אחד האזורים החשובים בבית, וזו תוכננה בהתאם במחשבה רבה. עשיתי מעבר על כל הציוד שיש לנו ויצרתי עבורו את המקום המתאים, בתוך שלוש ארונות עץ עם נישות שונות לאחסון. באזור הכניסה יש גם את כוורת הקיר האייקונית של ויטרה, שעופר קנה לי ליומולדת, וזו חד משמעית המתנה הכי טובה שיכולתי לקבל".