ממלכת דנמרק: הצצה למקדש קטן של סטייל אקלקטי בצפון הישן
המדור "דירה להכיר" חזר מ-100 ימי מילואים, היישר אל תוך הדירה היפהפיה של דניאלה גלפר, שעלתה לארץ מקופנהגן לפני 14 שנה ויצרה לעצמה דירה מלאה בהמוני פריטי וינטג' ואספנות עיצוביים שיפערו לכם את העיניים, באסתטיקה מדויקת, וגם בחדר הילדות הכי מתוק שראינו. מקום טוב לחזור אליו
מי: דניאלה גלפר (45), מרגו (6.5), לורל (1.9)
איפה: ויזל
ותק: 5 שנים
מטראז': 70 מ"ר
דניאלה היא מעצבת אופנה מוכשרת ומלבישת בתים שגדלה בקופנהגן, עברה לניו יורק, למדה במילאנו ועבדה בפריז. לפני 14 שנה היא החליטה לעשות עלייה לישראל ולהקים דווקא פה את חנות הבגדים שלה – גלפר דיזיין בכיכר בזל, בה עיצובים יפהפיים, צבעוניים ואיכותיים. הסטייל האקלקטי והאסתטיקה המדויקת באים לידי ביטוי בכל דבר שדניאלה עושה, כך גם בבניית ביתה.
>> ממ"ד להכיר: מצאנו את הממ"ד הכי יפה בעיר
"אני חיה עולם שלם של עיצוב, שם התשוקה שלי. אני חושבת שכשהלב פתוח לעיצוב וליופי, אז אין באמת גבולות שחוצים בין התחומים השונים. אני לפעמים עושה הום סטיילינג, לפעמים מעצבת חלונות ראווה, וכשאני מבשלת, זה תמיד יהיה יפה." מספרת דניאלה. "הבית שלי נבנה בשנים של אספנות וליקוט מכל רחבי העולם ומכל תקופות ההיסטוריה. לכל מדינה ולכל תקופה יש את החומר שלה, את השפה שלה, את המסורת שלה. זה מרתק אותי".
הסלון
"גדלתי בקופנהגן בבית צבעוני, והושפעתי לאורך השנים מהמון תרבויות שונות, כשמכל מקום אספתי משהו. השטיח הוא וינטג' דני, הפוף הגיע ממרוקו, והשולחן הוא פיס שקניתי בשוק הפשפשים לפני 14 שנה. על הקיר יש ציור מהמם של דפנה אלון שהיא אחת האמניות האהובות עליי. מעל הטלוויזיה יש שני פרינטים של מרגלית מנור לצד שעון קוקייה שהבאתי ממילאנו לפני 30 שנה, ועדיין עובד. על השידה גוף תאורה עשוי נייר ופטיפון שמנגן אצלנו בלי הפסקה".
יחידת המדפים
השידה היא אמנם שידה רגילה מאיקאה, אבל היא מלאה בפריטים לא רגילים בכלל. "יש לי אהבה גדולה למסכות שבטיות שמפוזרות במדפים, שאת רובן הבאתי מבאלי, מיפן הבאתי חבית סאקה קטנה, מהודו מסגרות תמונה עשויות עצם של גמל, פמוטי הנרות ממילאנו, יש גם כדים מקולומביה, דמויות אינדיאניות מאריזונה, כד זכוכית דני וכלי קרמיקה דני משנות ה-60 שהוא פריט אספנות נדיר. הספרים כולם מתחומי האופנה, האמנות, העיצוב והצילום. לצד השידה, ציור שאחותי ציירה".
פינת האוכל
"השולחן העגול הוא וינטג' שקניתי מאחת החנויות בפשפשים, סביבו מיקס כסאות של איקאה שקניתי מיד שנייה. על השולחן מונחים שלושה פריטים שיקרים לליבי במיוחד – פמוט הקרמיקה הוא פריט אספנות מיוחד משנות ה-60 של האמן Bjørn Wiinblad, הואזה מזכוכית של אמן דני אחר שאני אוהבת מאוד, וקערת הקרמיקה הצבעונית של גור ענבר. על הקיר, פרינט של אמני הגרפיטי גוסט טאון החיפאים, לצד פרינט של העיתונאי הדני STORM P משנות ה-50. המנורה היא פיס של המעצב האיטלקי אוסקר טורלסקו שאיכשהו מצאתי בחנות בשוק בצלאל".
מטבח
"סבא שלי היה אספן של ענתיקות בדנמרק וככל הנראה הוא זה שהכניס לי את האהבה הגדולה לוינטג', לפריטים עם סיפור. על הקיר תלויות שלוש צלחות קרמיקה שהוא הביא לי במתנה, כשבמדפים מסביב כלי קרמיקה מצרפת, מיפן, מישראל ומדנמרק, עם ייצוג של רויאל קופנהגן מכל מיני תקופות. האהובות עליי הן כוסות הקרמיקה שנוצרו בשיתוף פעולה בין האמן היהודי גריגסט לבין רויאל קופנהגן שנראות פשוט כמו תכשיט. סט מלא שלהן עולה עשרות אלפי שקלים".
המסדרון
"בכניסה לבית יש שידת מגירות טורקיז מהפשפשים שנמצאת אצלי כבר שנים, עליה קופסא אדומה מסינגפור, כלי קרמיקה נוסף של גור ענבר, וכד מתכת של האמן צרפתי fabienne jouvin שאני אוהבת מאוד. מעל השידה, פרינטים אבסטרקטים של אלימה ריטה".
חדר השינה
על המיטה המלכותית מגוון סוגי טקסטיל צבעוניים, שעובדים נהדר יחד ויוצרים מראה חגיגי וחם. "שמיכת הקטיפה האדמדמה מלונדון, שמיכת הצמר מפורטוגל וכרית הצדף של המעצבת תמר מוגנדורף. לצד המיטה, שידה מהפשפשים עליה תמונות מיפן, מנורת לילה מבית הילדות שלי בקופנהגן, וכד נייר של מעצבת ישראלית. על הקיר תלוי ציור מסורתי שהבאתי מסין, לצד מובייל קינטי מדנמרק. על הקונסולה מנורת עץ מאלמנטו, כד ממילאנו, בשמי וינטג' שקניתי לפני יותר מ-20 שנה, וקופסא מבאלי. מעליהם, צילום קולאז' של לירון קרול, שקיבלתי לכבוד הלידה של מרגו".
חדר הילדות
"הממלכה של הבנות שלי. על המיטה של מרגו כיסוי ורוד שקניתי בסן טרופה בגיל 20, יש לה גם מנורת וינטג' ורדרדה ומובייל שיומסקו הכין לה בהזמנה אישית כשהיה ממש בתחילת דרכו. מעל הארון ציפורים וכד של אמן דני. על הקירות תמונות שהבאתי ממקסיקו וניו יורק לפני שנים, ובשידה, משחקי וינטג' יפהפיים מקופנהגן וגרמניה".
>> גם לכם ולכן יש דירה מיוחדת או מעוצבת או תל אביבית במיוחד? מעוניינות שהיא תופיע במדור "דירה להכיר"? כתבו לנו: dira.lehakir1@gmail.com