Time Out תל אביב About Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.

טיים אאוט
טיים אאוט

9 דמויות קומיקס שממש, אבל ממש, לא צריכות להגיע לקולנוע

סברה "גיבורת העל הישראלית" בקומיקס של מארוול
סברה "גיבורת העל הישראלית" בקומיקס של מארוול

אחרי שנודע לנו שסברה, גיבורת העל הישראלית, קיבלה מקום על המסך הגדול, לא ידענו את מי ישלפו מהקומיקס עכשיו - ביצה ענקית שהיא גם סטריאוטיפ גזעני במיוחד? ילד מתכנת שכוח העל שלו הוא להיות ממש מעצבן? נבל-על שיורה טילים, סליחה על הצרפתית, מהזין שלו? אלו הדמויות שתעשיית הקולנוע חייבת להתרחק מהן

2 בספטמבר 2022

נדמה שהיום כולם, גם הסנובים ביותר, צורכים מכיוון כזה או אחר תרבות קומיקס באיזשהו אופן. לא רציתם את ה-MCU בקולנוע? תראו "דה בויז" בטלוויזיה. לא רציתם גם את זה? תקבלו את גיבורי הקומיקס האהובים יותר או פחות עליכם בפלייסטיישן, לכל הפחות מתישהו תצאו מהבית עם חולצה של באטמן גם אם לא החזקתם חוברת שלו בחיים. אבל מרוב הפגזת הקומיקס הבלתי פוסקת הזאת. נראהשלאחרונה ארסנל הדמויות המוכרות הצטמצם והתחילו להביא דמויות שוליות יותר. זה התחיל מעץ שאוצר המילים שלו מורכב משלוש בדיוק, או איש שכוח העל שלו זה נקודות. לא ניקוד, נקודות. בצבעים. הן חותכות דברים. אולי אפילו אפשר לקרוא להן דיסקיות. אבל אם את ה-Polka Dot Man הצליחו להביא למסך (ב"חוליית המתאבדים" האחרון)בדרך אותנטית ומודעת לעצמה, והפכו את כוח העל הבאמת מטומטם שלו לסיפור טראגי – יש כמה דמויות שגם העיבוד הטראגי (או הקומי) ביותר לא יצליח להציל.

9. גלוב הרמן

זהות סודית:רוברט הרמן
הופעה ראשונה:2001
סיפור מקור:גלוב הרמן הוא מוטנט שהעור שלו עשוי משעווה חיה (ביו-פאראפין), מה שאומר שהעור שקוף לגמרי וניתן לראות את כל השלד שלו (איכס). הוא גדל עם אבא ששונא מוטנטים ואמא שמפרנסת את המשפחה. כשהמוטציה של גלוב התפתחה, אביו היה מוציא עליו את הכעס עד שאמו מסרה אותו לפרופסור אקס שיגדל אותו בבית הספר למוטנטים. אף על פי ששנא את ביתו החדש בהתחלה, גלוב הרמן הסתגל די מהר וכיום הוא אפילו מנהיג את קבוצת המוטנטים החדשים.
כוחות:העור של גלוב מאד דליק ומאפשר לו להדליק את עצמו באש. יש לו כוח-על (Super Strength) ומבנה גוף שהופך אותו לחסין יותר בפני סכנות שונות ומהיר באופן מפתיע. וגם רואים לו את השלד. זה לא כוח, אבל זה… מרשים?
למה לא בעצם:גלוב הרמן הוא דמות שאיך נאמר בעדינות, לא עוברת מסך. אם הוא היה הולך לאודישן היו אומרים לו "אל תתקשר אלינו, אנחנו נתקשר אליך" עוד לפני שהאודישן יתחיל. הוא דמות חשובה באקס-מן, אבל העיצוב שלו נראה פשוט רע וחסר טעם ובקולנוע הוא יראה אפילו יותר רע.

גלוב הרמן ב-"New X-Men"
גלוב הרמן ב-"New X-Men"

>>תעצרו את היקום: הם לא מארוול. הם לא דיסי. הם משהו אחר לגמרי
>>צריך גיבור: 20 הסרטים הכי טובים של מארוול, מדורגים

8. שם: Matter Eater Lad

זהות סודית:טנזיל קם
הופעה ראשונה:1962
סיפור מקור:טנזיל קם, או הנער שאוכל חומר, הוא לא סטלן בשירותים של תחנת משטרה כפי שניתן להסיק מהשם שלו, אלא חייזר מכוכב ביסמול ביקום של DC. הביסמולים מצאו חיידק שהפך את כל המזון שלהם ללא אכיל, והגזע שלו בעצם פיתח את היכולת לאכול כל סוג של חומר כדי לשרוד.
כוחות:הוא יכול לאכול הכל (אפילו את סופרמן), עיכול-על, מטבוליזם סופר מהיר.
למה לא בעצם:הכותבים של הקומיקס עצמם התקשו למצוא דרך שבה הכוחות שלו הופכים לשימושיים או מעניינים, אז אפשר רק לתאר כמה קשה יהיה לכתוב דמות כל כך מגוחכת במציאות. גם אם הגזע שלו התפתח ברמה שבה הם יכולים לאכול הכל, למה הם פשוט אוכלים את האוכל עם החיידקים? למה הם צריכים לאכול כל סוג של חומר? יש המון בעיות עם דמות כל כך מגוחכת. למרות זאת, בסדרה "פיסמייקר" בכיכובו של ג'ון סינה אושר רשמית הקיום שלו ביקום הקולנועי העדכני של DC, כאשר פיסמייקר מזכיר בשלב מסויים שהוא שיתף איתו פעולה בעבר, אז לכו תדעו.

הנער שאוכל חומר, מתוך "Legion of Super Heroes"
הנער שאוכל חומר, מתוך "Legion of Super Heroes"

7. מוגו, הכוכב החי

זהות סודית:אממ… כוכב לא חי?
הופעה ראשונה:
1985
סיפור מקור:זאת ציפור? זה מטוס? לא, זה רק כוכב בעל תבונה שהוא גם חלק מהפנסים הירוקים (Green Lanterns). אז יש לנו כוכב לכת חי, שהוא גם פקח גלקטי ששומר על הסדר. באחד מהסיפורים הראשונים על מוגו, בולפונגה הבלתי מרפה (זה השם, נשבע לכם), צייד ראשים שמחפש אחר הטבעת הירוקה, נוחת על מוגו ולא מוצא זכר לטבעת. בסוף הסיפור בולפונגה מגלה שמוגו הוא הכוכב עצמו. מוגו הוא לא יצור חברותי, אך לא פעם עמד במרכזם של אירועים חשובים ביקום של DC, כנראה בגלל שהם נשאבו למסלול שלו.
כוחות:בנוסף לכוחות הרגילים של הפקחים הירוקים, כמו יצירת אשליות ויצירה של דברים שונים מהכוח של הטבעת, מוגו יכול גם לשנות את מזג האוויר שלו, לשנות את קצב הצמיחה בו וכמו כן לשלוט בכוח המשיכה. הוא יכול לטייל בחלל מהר יותר ממהירות האור ויש לו מודעות למה שקורה בו. אה, וכמובן שיש לו גם יכולות טלפתיה.
למה לא בעצם:בתור התחלה, כבר היה לנו כוכב תבוני שכזה על המסך ("שומרי הגלקסיה 2"). שם זה היה בסדר גמור, נעשה בהומור ומודעות לכמה שזה מגוחך. עם זאת, הומור ומודעות עצמית הן תכונות שרק לאחרונה החלו לפתח אצל החבר'ה ב-WB. בנוסף לזה, הוא פקח ירוק ששואב את כוחו מטבעת ענקית שהוא לובש כמו מייבש זיעה. זה כוכב, עם תבונה וטבעת ירוקה ענקית שמחזיקה אותו בחיים מסביבו. אין דרך לעשות משהו נורמלי, מקסימום בדיחת רקע.

Mogo, the Living Planet מתוך Green Lantern
Mogo, the Living Planet מתוך Green Lantern

6. אג-פו

זהות סודית:אדגר פולרטון יאונג בגרסה האחרונה שלו, צ'אנג צו בגרסה שלפניה.
הופעה ראשונה:1965
סיפור מקור:אם יש משהו ש-DC אוהבים לעשות, זה אתחולים. היופי הוא שהדמות הגזענית הזאת שרדה את כל האתחולים האלה, כל פעם בצורה אחרת. אג-פו הוא ביצה סינית תבונית בגודל של בית שמדברת באנגלית קלוקלת. כן, כן. ביצה סינית תבונית. בגודל של בית. בשם אג-פו, כמו קונג פו אבל עם ביצה. בגרסה הראשונה שלו אג-פו הוא סוכן קומוניסטי סיני שחוטף את סטיב טרבור, מושא אהבתה של וונדר וומן, והופך אותו לפצצה. אם חשבתם שזה גרוע, אז יש לנו בשבילכם את אג-פו החמישי, שחוטף את וונדר-וומן מתחת למים וכולא אותה עם לאסו האמת, הנשק האייקוני שלה. כדי להינצל היא מציעה לרקוד עבור הביצה הענקית, הוא כמובן מסכים לשחרר אותה וכך היא מביסה אותו. יש גם את התאום המרושע והרובוטי של אג-פו, ד"ר יס (כן, כמו ד"ר נו) ובגרסה חדשה יותר בתור סופר-מחשב מהמאה ה-19 שהופך לאטרקציה בקרנבל על הטיילת, אך מחוץ לקרנבל מופיעים מפגינים הטוענים כי המיצג הוא גזעני (נו שיט).
כוחות:הגודל העצום של אג-פו בהחלט נותן לו ייתרון משמעותי. כמו כן הוא משתמש בשפם שלו בתור כלי נשק.
למה לא בעצם:אג-פו נוצר מתוך גזענות טהורה ואיכשהו, כנראה מרוב שהוא מופרך, נדבק ליקום הקומיקס של DC כמו קקי של כלב לנעל. אין דרך להביא את הדמות הזאת לידי ביטוי מבלי לפגוע ברגשות של הרבה אנשים ובאינטליגנציה של השאר. בקיצור, שריד לתקופה בה קומיקס היה מלא בתעמולה אנטי-קומוניסטית, ולא המחמיא שבהם.

Egg-Fu בWonder Woman
Egg-Fu בWonder Woman

5. קודפיס

זהות סודית:נער תיכון עם תסביך נחיתות.
הופעה ראשונה:1993
סיפור מקור:כשקודפיס היה בתיכון אחת הבנות אמרה לו שהגודל דווקא כן קובע. היא התכוונה לגובה שלו, אבל הוא הבין את זה אחרת והלך לטפל בבעיה. הוא בנה חליפה עם זין שהוא גם כלי זין (איך השפה העברית אוהבת להסביר את הסאבטקסט).
כוחות:המולטי-נשק שיוצא לו מהמפשעה מכיל תותח, משגר טילים, התקפה קולית, שתי כפפות אגרוף על קפיץ, מספריים, מקדחה והרבה פיצוי יתר.
למה לא בעצם:הסיפור אמנם משעשע ואכן נשמע שאפשר להביא אותו לסדרה בה התחיל – דום פטרול, אבל אין לו תפקיד מאד משמעותי בקומיקס ויש סיבה שהוא לא שרד. הוא אפילו לא כל כך ישן, אבל גם יש כל כך הרבה חלקים תלושים בסיפור המקור שלו שידרשו להמציא מחדש את הדמות לחלוטין, בטח בימינו.

קודפיס ב-Doom Patrol
קודפיס ב-Doom Patrol

4. פלאטמן

זהות סודית:מאט. כן, ככה, פשוט מאט.
הופעה ראשונה:1989
סיפור מקור:מאט הוא מוטנט בעל היכולת למתוח את גופו למימדים עצומים. הוא נשר מהתיכון והחל לעבוד אצל בחור בשם אנדרו בתור חקיין של ריד ריצ'רדס מארבעת המופלאים, אך לבסוף נמאס לו לחקות את ריד ריצ'רדס ושינה את שמו לד"ר ואל ונטורה (מאיפה הוא התארגן על דוקטורט? הוא נשר מהתיכון) ולבסוף – פלאטמן. למרות ההתחלה הלא מחמיאה, הוא היה חלק מכמה וכמה קבוצות גיבורי על ביקום של מארוול.
כוחות:הוא שטוח ויכול למתוח את הגוף שלו לאורך רב. הוא יכול גם לקפל את עצמו לכל צורה או חיה כמו אוריגמי. כן, כוח העל שלו הוא אוריגמי אנושי.
למה לא בעצם:פלאטמן הוא חיקוי של ריד ריצ'רדס. אפילו התלבושת שלהם דומה והיקום הקולנועי של מארוול עמוס גם ככה בדמויות מרכזיות ודמויות משנה. במובן מסוים כוחות על ביקום קולנועי הם כמו שמלות בנשף בתיכון – כל אחת צריכה להיות ייחודית ואין ליותר מאחת. חוץ מזה, מי לעזאזל צריך גרסת דו-מימד של מר פנטסטיק?

פלאטמן על העטיפה של Super Team Family
פלאטמן על העטיפה של Super Team Family

3. ילד הבדיעבד (Hindsight Lad)

זהות סודית:קרלטון לה פרויג'
הופעה ראשונה:1993
סיפור מקור:קרלטון לה פרויג', מתכנת שמעריץ גיבורי על, מגלה שגיבור העל "ספידבול" עבר לגור בבניין שלו ומחליט לסחוט אותו עם המידע הזה אלא אם כן הוא יצטרף לצוות "הלוחמים החדשים". למרות התנגדותו של ספידבול לבסוף הוא מצטרף בתור הינדסייט (בדיעבד).
כוחות:להינדסייט אין כוח-על, הוא מתכנת, יש לו קצת ידע במחשבים ויכולות טקטיות מסויימות, אבל היכולת המרכזית שלו היא להסתכל על מקרים שכבר קרו ולנתח מה היה יכול לקרות אם הצוות היה מקבל החלטות אחרות, או בגדול פשוט להגיד "אמרתי לכם".
למה לא בעצם:עוד דמות שפשוט אין בה צורך. מעבר לכך שהלוחמים החדשים לא קיימים עדיין ביקום הקולנועי של מארוול, אין צורך בעוד קבוצות גיבורי על ואם כבר גיבור ללא כוחות על, שלפחות יעשה משהו מועיל יותר מאשר לנתח "מה אם". מעבר לכך הוא נשמע כמו איש נורא שמאד לא כיף להיות בחברתו.

Hindsight Lad
Hindsight Lad

2. גרין לנטרן

זהות סודית:אלן סקוט, האל ג'ורדן, גאי גרדנר, ג'ון סטוארט, קייל ריינר, סיימון באז, ג'סיקה קרוז וג'ייד
הופעה ראשונה:1940
סיפור מקור:גרין לנטרן הוא פקח ירוק בחיל הפנסים הירוקים. במהלך השנים היו מספר פקחים ירוקים, שמקור כוחם זהה: טבעת ירוקה מעניקה כוחות הנשאבים מהחלק הירוק של הספקטרום הרגשי (רגע, מה?) – כוח הרצון (בסדר, נניח). אלן סקוט היה מהנדס רכבות צעיר שקיבל את הכוח שלו בעקבות התמוטטות של גשר מסילת רכבת, האל ג'ורדן היה טייס ניסוי שקיבל את הטבעת מחייזר גוסס שהתרסק בכדור הארץ, גאי גרדנר היה הבחירה השנייה לחייזר ונשמר על אש קטנה כתגבור להאל ג'ורדן. ג'ון סטוארט (לא המנחה) הוא ארכיטקט ולוחם לשעבר במרינס שמחליף את גרדנר כפקח ירוק בזמן שגרדנר בקומה. בגדול, הטבעת עוברת מדמות לדמות כמו כסף קטן במונית שירות.
כוחות:יצירת אפקטים שונים המוגבלים רק על ידי הדמיון וכוח הרצון של מי שעונד אותה. הטבעת מתוארת לרוב בתור "הנשק החזק ביקום" ויכולה לשמש להמון דברים, בין היתר תעופה, יצירת מבנים מוצקים של אנרגיה ירוקה, טלפורטציה, מסע בזמן, שינוי מצב צבירה של חומרים שונים, היפנוזה ועוד מלא. החולשה היחידה של הטבעת נמצאת במי שעונד אותה.
למה לא בעצם:לפני שכולם התאהבו בריאן ריינולדס בזכות דדפול, הוא הופיע בסרט "גרין לנטרן" שהיה לכשלון מחפיר שריינולדס צוחק עליו עד היום (קל לצחוק כשהתקמבקת בענק בתור דדפול, כמובן). הסרט כולו, מלבד הראש של ריינולדס, היה בנוי בהדמיית מחשב, העלילה הייתה מזעזעתושום דבר לא הצליח להציל את הספינה הטובעת הזאת. בנוסף, הרעיון שכוח העל טמון בכוח הרצון הוא משהו שעבד אולי לפני עשרים שנה, אבל היום נשמע מטופש ונאיבי.

1. סופרמן

זהות סודית:קלארק קנט
הופעה ראשונה:1938
סיפור מקור:קאל-אל היה רק תינוק כשכוכב הבית שלו קריפטון, הושמד. רגע לפני ההשמדה הספיק אביו של קאל-אל לשגר אותו אל כדור הארץ, שם גידלו אותו זוג איכרים שמצאו אותו לאחר שהתרסק אצלם בחצר ונתנו לו את השם "קלארק קנט". עם התבגרותו הוא מגלה את כוחותיו, מחליט משום מה ללבוש את התחתונים מעל למכנסיים ולהלחם בפשע.
כוחות:סופרמן הוא בעקרון אל, כל עוד הוא מקבל מספיק אנרגיה מהשמש וכל אין קריפטונייט באיזור. יש לו כוח גופני עצום, הוא יכול לעוף והוא מאוד מהיר. הוא חסין כמעט בפני הכל, הוא שרד פצצות אטום וסופרנובות. בנוסף יש לו, ראיית רנטגן, שמיעת על ונשיפת על שיכולה להפוך כל קפה חם לאייס קפה בשנייה.
למה לא בעצם:כי די. מיצינו. אפילו הסרטים הטובים של סופרמן היום לא נראים כאלה טובים. מה מעניין בגיבור שתמיד מנצח ואין לו פגמים? אפילו כשהוא מת, הוא חוזר לחיים והגרסאות המעניינות שלו הן כשהוא הופך לדיקטטור. סופרמן הוא גיבור איקוני מדי, הוא שרד הרבה יותר מדי זמן ואין כבר מה לעשות איתו. תעשו טובה, בפעם הבאה שאתם הורגים את סופרמן, תשאירו אותו בקבר.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
טיים אאוט

ערוצי תוכן

מיוחדים

שירות לקוחות

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2026
Designed, Developed and Powered byRGB Media
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!