"היט סמאש בורגר" נוחת על שוק הכרמל כמו להיט קטן ומדויק

מצוידת בשנים של ניסיון ועמידות לחום של הפלנצ'ה, לי מרן תפסה חור בקיר בשוק הכרמל כדי להכין סמאש בורגרים קטנים ומדויקים במחירים נוחים. "אני קוראת לזה המבורגר לכוסיות, כי הוא לא אירוע. זה המבורגר לקחת לדרך או אפילו לים"
בערך בגיל 16 היא כבר עברה מהפס הקר לפס החם, ומאז הספיקה לנהל את פיצריית טוני וספה, לעבוד במסעדת ליליות, לנהל קייטרינג וליצור פופ-אפ סמאשבורגר בסוף השנה שעברה, אבל לי מרן החליטה שהיא רוצה לפתוח משהו משלה. או במילותיה: "אחרי שעבדתי בשביל כולם, החלטתי שאני רוצה לעבוד בשביל עצמי". ועבורכם זה אומר "היט סמאש בורגר", שזה אחד מהסמאש בורגרים הכי מדויקים שטעמנו בעיר לאחרונה. וטעמנו.
>> "טאקו בא": זה היה רק עניין של זמן עד ששוק לוינסקי יקבל בר טאקוס
>> שוק לילה, מסיבת נקניקיות, כריכים של טום אביב ועוד חדשות אוכל
בדוכן קטן וערמומי בשוק הכרמל – מה שקוראים אותו חור בקיר – הציבה מרן פלנצ׳ה לוהטת ומאוורר קטן, וניגשה לעבודה חמושה בניסיון של שנים ומלא מוטיבציה. גם החום הנורא של חודש יולי לא יעצור אותה מלעמוד על הגריל. ״טעמתי את כל הסמאשים בעיר אחד אחד עד שדייקתי את הביס ואיך הוא בדיוק צריך להיות. כל ביס פה מחושב", מסבירה מרן. "מהצלייה של הסמאש, דרך הכנת התוספות בעצמי ועד לרוטב הבית ולבצל קריספי – הכל בול במקום״.
התוצאה מכך היא הבורגר לא אימתני, כזה שלא דורש לעיסה, עיכול וצרבת – אלא מנה שבנויה נכון, נשארת קלילה ונעימה ובאמת לא מכבידה על הבטן. "אני קוראת לזה המבורגר לכוסיות, כי הוא לא אירוע. זה המבורגר לקחת לדרך או אפילו לים, לסגור פינה בטוב ולהמשיך את היום בסבבה". הלחמנייה אוורירית, הסמאש מעוך למידת העשייה הרצויה (שזה אומר פריך וערב לחיך), רוטב הבית הסודי מותיר ניחוח אוממי מתבקש, והבצל הקריספי בול בפוני. אכלנו אותו בעמידה בחמישה ביסים טובים ונאים, וראינו כי טוב. אגב, אולי בשל החום המייבש נמנענו מלדגום את הכנפיים המזוגגות שעונות לשם המופלא "ביקיני בוטן", הודות לרוטב הבוטנים, אבל בהחלט נשמח לחזור לטובתן.
המקום החדש צבוע אדום וצהוב, ואם זה מזכיר לכם איזו רשת המבורגרים מסוימת, נספר שהדמיון משתגף גם בגודל הבורגר של היט, שאכן דומים למקדונלדס. אך מבחינת האיכות, עם כל הכבוד למר רונלד מקדונלד – אין מה להשוות. גם המחירים שכאן נוחים למדי, כאשר קציצת סינגל במשקל 75 גרם תעלה לכם 30 ש״ח, דאבל יעלה 40 ש״ח וטריפל יוציא מכם 50 שקלקלים חדשים. יש גם אפשרות להגדיל עם צ׳יפס ושתייה תמורת 20 ש"ח נוספים, והרי לכם מחירי שוק נוחים ומאפשרים.
השוק עצמו, לעומת זאת, עוד לא חזר לתנועה הרגילה וחסרונם של התיירים בהחלט מורגש, אבל מרן לא מתרגשת. ״חייבים לנסות ולחזור למסלול של החיים ולהניע אותו גם כשהמצב לא צפוי ולא ברור מתי ישתנה״, אומרת מרן. לעיתים הסמאש של היט צפוי גם לצאת מגבולות שוק הכרמל הודות לשותף של לי, גרג גולדנברג, שמגיע מחיי הלילה והמוזיקה, והצטרף להרפתקאת הקציצות של מרן. בסופ״ש הקודם, למשל, הסמאש כיכב בכולי עלמא, ובהמשך הוא צפוי לצוץ גם באירועים נוספים בעיר, כך יש למה לחכות.
היט סמאש בורגר, רמב״ם 2 תל אביב. ימים א'-ה', 12:00-20:00