היפות והנכונות: 3 מסעדות חדשות בתל אביב שעושות הכל נכון

קשה מאוד לפתוח מסעדה חדשה בתל אביב, וקשה עוד יותר לפתוח מסעדה ומיד לזכות בהצלחה, הערכה ולקוחות שעומדים בתור. אבל זה אפשרי. בחרנו שלוש מסעדות שנפתחו בחודשים האחרונים והוכיחו את זה, כל אחת בדרכה המיוחדת. מה אפשר ללמוד מהן? לא מעט
אף פעם לא פשוט לפתוח מסעדה בתל אביב, בטח לא בשנה האחרונה שהתאפיינה במשבר עמוק בענף כולו, אבל גם בימים הכי קשים מופיעות לפתע מסעדות חדשות שעושות הכל נכון מהרגע הראשון וזוכות להצלחה מיידית. בחרנו להמליץ היום על שלוש מסעדות שעשו בדיוק את זה בחודשים האחרונים, ומה שמעניין זה שהחוט המקשר היחיד ביניהן הוא הרצינות והדיוק, ההקפדה על הפרטים והשאיפה לעשות את הדברים קצת אחרת מכולם. הן אולי כבר לא צריכות שנמליץ עליהן, אבל זה רק הופך את זה לעוד יותר כיף. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> קוניצ'יווה תל אביב: המסעדות החדשות הכי חמות של פברואר
>> "וולט פוגעים קודם כל בעסקים ובשליחים, ועכשיו גם בלקוחות"
המיוחדת // אברי
למה כדאי: אברי (Abri, לא כמו המעצבן ההוא מהטלוויזיות) היא מסעדה/ביסטרו שקשה לא להתאהב בה מהרגע הראשון, ואין סיבה להתאמץ ולהתנגד לאינסטינקט. השף אדר לוטן, שכבר סומן לגדולות כשעמד בראש המטבח של "שחקי שחקי", מציג כאן מקום עם חותם אישי ברור שלא יהיה קל לשכפל.
מה טעים: לוטן מתקין מנות עם טאץ' ייחודי, שאמנם מתכתבות עם מה שהולך עכשיו, אבל מציגות פרשנות אישית מעניינת ומקורית. נגיד, כופתאות ריקוטה עם גבינת עיזים, שיטאקי, שומשום ומרווה או שיפוד תמנון וליה עם אריסה ובצל מבושל ביוגורט. ממממ.
אווירה: לא מכאן. מקום נינוח שכיף לברוח לתוכו.
>> אברי, אחוזת בית 5, א'-ה' החל מ-18:30

הטרנדית // קוקו נקו
למה כדאי: את התור הארוך שמשתרך בכניסה כבר בטח ראיתם. האנשים שעומדים שם אינם טועים. בעיר שבה נדבקו כולם במגפת הראמן, קוקו נקו מציעה את הדבר הכי קרוב שהיה לנו לראמניה יפנית אותנטית ומחזירה תמורה מעולה לכסף. מה צריך יותר.
מה טעים: ראמן, ראמן, ראמן.
אווירה: התור נעים ומנומס בדרך כלל. בפנים זה מרגיש כמו פלורנטין פינת הרג'וקו.
>> קוקו נקו, פלורנטין 5, ב'-שבת 16:00-12:00, 22:00-17:00

הלוהטת // צ'אקולי
למה כדאי: אם היינו צריכים להזין לתוך צ'אטGPT את כל הפרמטרים שהופכים מסעדה ל"מסעדה תל אביבית מושלמת", כנראה שהתוצאה הייתה נראית כמו צ'אקולי. הלוקיישן על החוף, במבנה הנקי והצנוע של מרכז הספורט הימי החדש, עושה שליש מהעבודה, במטבח עושה השפית ירדן שי עוד חלק מרכזי מהעבודה, ואת היתר אפשר לזקוף לזכות ההקפדה על הפרטים של השף-בעלים גיא גמזו. ככה עושים את המקום הכי חם בעיר. פשוט, לא?
מה טעים: התפריט מסחרר למדי, הדגה משובחת והמנות המוקפדות של ירדן שי מענגות מאוד, אבל חלק ממה שכיף זה שבאמת אפשר להתיישב בחוץ, להזמין כמה מנות מונטדיטוס קטנות וטעימות להפליא (כריכונים קטנים ופתוחים, 24-18 ש"ח) ליד כוס יין, להסתכל על כל הכחול ולהרגיש שניצחתם את העולם.
אווירה: תל אביב היא העיר הטובה בעולם.
>> צ'אקולי, ראשון עד שבת 01:00-17:00, חוף הדולפינריום החדש
