טרטר, סיגר וקרמבו: המנות החדשות הכי מעניינות בתל אביב כרגע
אבן היסוד של המסעדות בתל אביב היא הדחף לחדש, להתחדש ולהמציא גלגלים מחדש גם בתקופות הכי קשות. וזאת תקופה כזאת. בחרנו כמה מנות אדירות וחדשות שמדגימות יפה את הקונספט ויכניסו לכם מעט תקווה ללב (או לפחות הרבה טעים לחיך)
אלה לא זמנים טובים לסצנת האוכל בעיר, זה ידוע, אבל דווקא בזמנים קשים ובתנאים קשים יש שפים שיודעים להתעלות ולהפגין יצירתיות קולינרית מרשימה שמביאה לתל אביב טעמים חדשים שעוד לא היו כאן, או מחזירה אלינו טעמים שהיו ואינם. היכולת לחדש, להתחדש ולהמציא את הגלגל מחדש היא אחד מאבני היסוד של המסעדות בתל אביב, ומצאנו כמה דוגמאות נהדרות מהזמן האחרון שיפיחו מעט תקווה בלב (ואם לא בלב אז לפחות בחיך). רוצו לאכול אותן.
>> למשך שלושה ימים בלבד: הדליקטסן בראסרי הופך למסעדה איטלקית
>> פריך, מדופדף ומושחת: המאפים מהחלומות שמטריפים את פלורנטין
1. אצ'ארה | באן מי נונג
בבראנץ' החדש בבאן מי נונג יש כמה וכמה מנות שוות ובועטות, אבל אותנו כבשו הכבושים מתוך מגש מנות הפתיחה: חמוצים פיליפיניים עדינים אך עזי טעם, שפותחים את התיאבון ומכינים את החך לזלילה של שבת בצהריים. כמה פשוט, ככה ממכר. 36 ש"ח לאדם לפתיחת שולחן.
החשמל 33
2. סיגרים | פרדס
אנחנו אלא מחדשים כאן כלום כי המנה הזו היא קלאסיקה עוד מימי רפאל: עלה סיגר דקיק עד שקיפות ממולא תערובת לבבות וכבדי עוף ושומן בקר, ומוגש עם טחינה, לבנעמבה (עד מתי ההלחמים האלה), עגבניות מגורדות וסחוג. ולמה בכל זאת עכשיו? כי פרדס נפתחה לצהריים והיא יותר נעימה ופחות מעונבת מאשר בערב, וכי שף ברק אהרוני מכין את הסיגרים בדיוק כפי שלמד מרפי כהן.
טל ישראל 5
3. קורן דוג קוריאני | JMT
דמיינו ביס בבצק אוורירי וטיפ טיפה מתקתק ובתוכו גבינת מוצרלה לוהטת מותכת, שנמתחת לחוטים דקיקים כמו בדמיונות הכי גרגרניים שלנו. קולטים את התמונה? לקורן דוג במזללה הקוריאנית החדשה יש פוטנציאל ויראליות גבוה לא רק בגלל הלוק אלא גם בזכות שידוך מוצלח בין מיסו קרמל ורוטב איולי גוצ'וג'אנג פיקנטי. 42 ש"ח.
אחוזת בית 3
4. מרק גזר | פאסטל
לאור גל החורף שפקד אותנו השבוע מתבקש מרק חם ומנחם, ועדיף שיהיה בסטייל. מרק גזר של שף גל בן משה, שני כוכבי מישלן להזכירכם, עונה במדויק על ההגדרה ולוקח את המרק הכתום הרחק ממחוזות הגרבר: קרם קטיפתי עדין עם צ'אטני קליל על בסיס חלב קוקוס מוקצף ועשבי תיבול, לאיזון המתיקות והמרקם, בתוספת צ'יפס גזר פריך לקראנצ'יות. חכו לגשם שיחזור ופרגנו לעצמכם עצירה קצרה מהחיים. 68 ש"ח.
שאול המלך 27
5. טרטר בקר | פופינה
אחרי שסיימנו לטעום את מנות הטרטר הטובות בעיר גילינו בפופינה עוד אחת שונה ומיוחדת וראויה לשבחים: כדור בשר בקר קצוץ ומתובל באספרגוס וערמונים, ברוטב דמי גלאס שמנת, שמן עירית וצנוברים. אם הלכתם בעקבות הרשימה שלנו וטעמתם את כל הטרטרים (סירייסלי?), אתם חייבים לעצמכם גם את הגרסה הזו. 84 ש"ח.
אחד העם 3
6. קרמבו | קפה אסיף
עונת הקרמבו כבר לגמרי כאן ובמוצר התעשייתי קשה להתחרות, אבל בקפה אסיף מרימים את הכפפה ומתעקשים על חומרי גלם פחות מתועשים: עוגייה טובה ופריכה מתוצרת בית בבסיס, מרנג אוורירי וציפוי שוקולד מריר איכותי. הטעם שונה כמובן ורחוק ממה שמוכרים בפיצוציות, אבל פעם ב מותר לקחת הפסקה מהג'אנק ולנסות את המקור. 22 ש"ח לשתי יחידות.
לילינבלום 28