שלוש מסעדות חדשות לטיול מסביב לעולם (ועוד שלוש כי למה לא)
במקום לקנא בסטורי של חברים שלכם שהיו מספיק חכמים לסגור מראש טיסה לחגים, אולי עדיף שתצאו לאחת מהמסעדות האלה, שם מאכלים מרחבי העולם מחכים רק לכם. נסו אולי לצלם משם סטורי ולעבוד על כולם שגם אתם בחו"ל
עופו לקולומביה: Taste of Colombia
קשה לומר שמטבח הקולומביאני הצליח לפרוץ בישראל. מה לעשות, הקהל הישראלי אוהב יותר סטייקים ארגנטינאים, ורק בשנים האחרונות יש התעוררות של האגף המקסיקני – אבל בכל הנוגע למאכלי דרום אמריקה, אנחנו לא מצליחים להגיע הרבה יותר רחוק מאמפדנס. בגלל זה למה המקום החדש, שמתהדר בשם המאוד זר "טעם של קולומביה" (ועוד באנגלית!) כל כך מעניין. בגלל זה, ובגלל הסיפור שמאחוריו – בחורה קולומביאנית מגיעה לחופשה בישראל, נתקעת כאן במהלך הקורונה, מתגעגעת לאוכל של הבית, מתחילה להכין אותו ולמכור לשכנים, מתאהבת בכדורסלן אמריקאי ממכבי חיפה שהוא גם אח של כוכב NBA ומקימה איתו מסעדה. אתם יודעים, הסיפור הקלאסי הזה. בכל מקרה, ברמת האוכל תוכלו להזמין כאן אראפס עם נקניקיית צ'וריסו חריפה, מרק בשר, בשר על הגריל, גד שלם מטוגן וכמובן, איך לא, אמפדנס מטוגן שגרם לנו לצעוק "אולה!", ואז היה כזה שקט מוזר במסעדה. עזבו, לא נעים. לפרטים נוספים
טוסו לתאילנד: קיטצ'ן 94
הפוד טראק JAI של תומס זוהר, שהתמקם במתחם DNA של קניון עזריאלי, יוצא לעולם הרחב עם ההתפתחות הטבעית – פופ-אפ. ככה זה, עכשיו מסעדות זה כמו פוקימונים. את הקפיצה קדימה עושה תומס במסגרת המיזם הקולינרי קיטצ'ן 94, סדרת פופ-אפים מבית היוצר של קבוצת DNA. כן, נוצרה פה קבוצה, ונראה שהם מגובשים – בכל מספר חודשים יתווספו או יתחלפו מסעדות בקיטצ'ן 94, שיציעו תפריטים כשרים (בהשגחת צהר) ואוכל מגוון במיוחד. בפופ-אפ של ג'אי תוכלו להזמין סלט מנגו בוסר ודג בטמפורה עם סטיקי רייס, סטייק פרגית בגריל בגלייז קארי אדום וחלב קוקוס עם סטיקי רייס וסלט תאילנדי; פרגית בקארי בעבודת יד עם במיה תאילנדית, ליצ׳י ובוטנים ואורז יסמין; ואסאדו בבישול ארוך עם אטריות ביצים בקארי צהוב מצפון תאילנד. לפרטים נוספים
שוטו לשפיץ המגף האיטלקי: קלבריה
השף בנצי ארבל ("כפרה מיו") פותח את הפינה החדשה והמדוברת שלו שמתעסקת בכל מה שדרומית לרומא – כלומר, חריף, מטוגן ובדיוק בזמן לבוא הסתיו. בתור אחד מהשפים היותר אהובים עלינו (היי, זוכרים את האושר של מפגש האושר?), אפשר לסמוך על ארבל שיביא טוויסט מקורי על טעם ישן, וההתמחות שלו באיטלקי משתלמת עם המנות של קלבריה, ביניהן תמצאו פיצה מונטנרה מטוגנת, סופלי קלברזי מריזוטו לבן, טבעות קלמארי פריכות, פסטות בעבודת יד והמון מים בצד כדי להוריד את כל החריף הנפלא הזה. בונא, לשפיץ הזה יש חתיכת בעיטה. לפרטים נוספים
עוד 3 שהן לא בהכרח מסעדות, לא לגמרי חדשות, אבל ללא ספק שוות ביקור עולמי
עוד ביקור בדרום איטליה: פנצרוטו
בדומה לקלבריה, גם הפנצרוטו של קוקו (כן נו, זה השם) מציע ביקור בדרום איטליה, אבל הפעם זה ביקור בלתי מחייב – חור בקיר על קינג ג'ורג', ממש צמוד לכיכר מגן דוד, שם תוכלו לחטוף את מה שאנחנו לגמרי הגדרנו בתור "סמבוסק פיצה מטוגן". היו קולות מחאה מאיטלקים, אבל אנחנו לא מבינים איטלקית. בין המילויים שתמצאו כאן: קלאסי ( רוטב עגבניות ומוצרלה), קאצ'ו אה פפה (פקורינו ופלפל שחור) מלנזנה (חצילים עם פרמזן) וגם אחד עם גבינה טבעונית. לפרטים נוספים
בין צרפת לויאטנאם: באן מי 13
כאילו, לא באמת בין צרפת לויאטנאם, כי זה יהיה בפקיסטן. אבל זו מנה שמחברת בין שתי המדינות (תודה, קולוניאליזם!) – החיפוי הוא בגט צרפתי, המילוי הוא תערובת פאטה בקר, מילוי בשרי או טבעוני ומגוון רחב של ירק. בבאן מי 13, דוכן קטן שנפתח בלוינסקי, מכינים רק אותו. מבקר אוכל הרחוב שלנו קרא לכריך שהם עושים "פשוט יצירת אמנות", וזה כל מה שאנחנו צריכים כדי לרוץ ללוינסקי ולהרגיש כמו ויאטנאם. זו לא תהיה הפעם הראשונה. לפרטים נוספים
עזוב אחי, לא הבנת את הודו: גורקה קיטשן
ועכשיו פשוט ניתן למבקר האוכל שלנו לספר לכם על המסעדה הזו, שכבר צברה מוניטין לא מבוטל בקרב חובבי אוכל: "גורקה קיטשן היא אולי לא מטבח גורמה, אבל היא מסעדה אדירה בתמצית שלה – מקום שאתה מגיע אליו, מקבל אוכל טוב עם טעמים נהדרים, עם שירות מתוקתק ובמחיר מצחיק במונחים תל אביבים. קפיצה קטנה, נעימה וטעימה לחו"ל". זה כל מה שצריך. לפרטים נוספים