עוד יום, עוד פיצרייה: הסלייס הזה מפלורנטין מגיע בגוונים מנומרים

חמוש במספריים. לה טיגרה (צילום: אנטולי מיכאלו)
חמוש במספריים. לה טיגרה (צילום: אנטולי מיכאלו)

קצב ההתפשטות של הפיצריות בעיר הכה באקספוננציאליות כשעכשיו גם השכונה הדרומית מתברכת ב"לה טיגרה". הבעלים נעזרו במחזיק גביע העולם בפיצות (לא פחות) ומבטיחים מוצר סופר אותנטי. מזל שאנחנו פשוט אוהבים פיצה

20 ביולי 2021

את טירוף הפיצריות שאוחז בעיר אפשר להגדיר במילה אחת – אקספוננציאלי. בקושי הספקנו לכרסם את הפיצות של אסתריקה ורבקה והנה נפתחת לה טיגרה – פיצריה־בר באווירה נמרית במיוחד. אבל לא תשמעו אותנו מתלוננים כי פיצה זה החיים.

לה טיגרה ממוקמת בבניין משופץ בקצה הדרומי של רחוב ידידיה פרנקל. ציורי גרפיטי מסוגננים ומרפסת מוגבהת מסמנים ספוט שהוא יותר מאשר לאכול וללכת. הרצינות שמאפיינת את העיצוב נמשכת אל המטבח והאנשים שמאחוריו: ירון סגל, לשעבר בעלי קפה סגל בגן החשמל, ושותפו דודי אפריאט, מנהל פיתוח עסקי בחברת דיפלומט. השניים מכרים ותיקים וכבר שנים רבות חולמים לעשות משהו יחד. הקורונה גרמה להם להוציא את הרעיון מן הכוח אל הפועל.

"התחלנו להכין פיצות ולטעום פיצות במקומות שונים", אומר סגל, המשמש פיצאיולו ומנהל. "הייתה לנו דרישה מאוד ספציפית לחברבורות של נמר על שולי הפיצה. זו לא גחמה, אלא משהו שמאפיין פיצאיולים מפורסמים. אין הרבה פיצריות שעושות את הנימור הקלאסי הזה".

אהבנו את הגרביים. סגל והטאבון (צילום:אנטולי מיכאלו)
אהבנו את הגרביים. סגל והטאבון (צילום:אנטולי מיכאלו)

דרך קשריו העסקיים של אפריאט נוצר קשר עם דווידה צ'יוויטיאלו, מחזיק גביע העולם בפיצה מטעם יצרנית הקמח קאפוטו. סגל למד אצלו הכנת פיצה בזום, וכשהשמיים נפתחו הוא נסע לנאפולי ללמוד הכנת בצק ולטעום את הפיצות המפורסמות ביותר. "סוף סוף הגענו לבצק שהיה לשביעות רצוננו, אבל כשחזרתי לארץ מצאתי שהתנאים פה אחרים. לכן התחלנו לעבוד שוב ולהתייעץ עם דווידה ועם הבעלים של חברת קאפוטו. ברגע שקיבלנו בצק כמו שרצינו הייתה אנחת רווחה. אנחנו הראשונים בארץ שחברים ב-APN, איגוד הפיצה הנפוליטנית".

האיגוד, יש לומר, קובע כללים נוקשים בכל הנוגע לפיצה נפוליטנית אמתית: קוטר 30-32 ס"מ, בצק בתהליך הכנה מסורתי בהתפחה שנמשכת 48-72 שעות, ואפייה בטאבון ב־400-450 מעלות למשך 60-70 שניות. "אם אחד מהכללים אינו מתבצע זו כבר אינה פיצה נפוליטנית. לכן אנחנו עובדים ממש בקצב, עם מטלות מתוכננות לימים הבאים".

נימור נפוליטני. לה טיגרה (צילום: אנטולי מיכאלו)
נימור נפוליטני. לה טיגרה (צילום: אנטולי מיכאלו)

בצק הפיצה בלה טיגרה מורכב מתערובת קמחים שמיועדת להשיג מרקם קשיח ואוורירי בו זמנית. בתפריט הפתיחה יש עשרה סוגי פיצה, ממרגריטה קלאסית ועד קומבינציות נועזות שלא רואים במקומות אחרים: פיצה ראפה עם עלי לפת מאיטליה ובטטה שרופה; פיצה פיסטאצ'יו עם רוטב פיסטוק שנמשח על הבצק לאחר האפייה, נקניק מורטדלה ופיסטוקים קלויים; וביונד פיצה – פיצה טבעונית עם רוטב ראגו מביונד מיט שמרגיש כמו הדבר האמיתי ותחליף מוצרלה משקדים (49-72 ש"ח).

לכל פיצה מותאם רוטב משלה, למשל איולי לימונצ'לו שמגיע עם פיצה תרד־אנשובי, תפוח אדמה ומוצרלה; ומטבל דבש וצ'ילי מקלבריה שמלווה פיצה פפרוני. מספריים שנמצאים בכלי הסכו"ם שעל כל שולחן אינם סתם פוזה. סגל מסביר שעל מנת לא למעוך את שולי הפיצה יש לנעוץ בהם את קצה המספריים ואז לגזור.

מלבד פיצות תמצאו בתפריט מנות ראשונות מקוריות כמו קורניצ'יונה – מאפה בצורת גלגל שכולו הקשה של הפיצה (24 ש"ח), בטטה ברושטה – קרם בטטה וגבינות עם ציפוי סוכר שרוף בסגנון קרם ברולה (42 ש"ח), כרובית עם איולי שקדים (38 ש"ח) וסלט ריזוטו קר עם ארטישוק, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה ועשבי תיבול (46 ש"ח).

כרובית בטאבון והקשה של הפיצה (צילום: אנטולי מיכאלו)
כרובית בטאבון והקשה של הפיצה (צילום: אנטולי מיכאלו)

אגף האלכוהול נותר גם הוא נאמן לאיטליה. יש בו ג'ין Ginato בטעם רגיל ובגרסת אשכולית ורודה, קוקטיילים, בירה פרוני ואפרול שפריץ שמעורבב במכל ונמזג מברז (39 ש"ח). הקינוחים פשוטים אך מפתיעים ומנצלים גם כן את הטאבון: רבע אננס צלוי עם גלידת וניל ושבבי אננס קפואים, טכניקה שמוציאה מהפרי אקסטרה מתיקות משולבת בטעם שרוף עדין ומחמיא, ופנקוטה פיסטוק מצוינת.

אם נותר לכם עוד כוח אחרי פיצות ומנות ראשונות וקינוחים ואלכוהול, שימו לב למתרחש מסביב: לבנים חשופות שמשרטטות את ההיסטוריה של הבניין משנת 1920 (בקשו לראות את הלבנה עם חותמת המפעל שמסתתרת מתחת לאחד השולחנות), פסקול מקורי שמשלב מוזיקה אלקטרונית וקריינות מתכניות בישול באיטלקית, הכיתוב בניאון eat Napoli and die כפרפראזה על המשפט המפורסם וכמובן החברבורות שנמצאות בכל פינה, אפילו כעיטור לטאבון. בשעות הערב התאורה מתעמעמת, המוזיקה מתחזקת והמקום מקבל אופי מעט יותר קלאברי, כזה שמתאים לסגור בו את הלילה ולהרגיע את המאנצ'.
לה טיגרה, ידידיה פרנקל 9 תל אביב (אין טלפון), שני-חמישי מ־17:00, שישי-שבת מ־13:00, ראשון סגור