יום הדין של הקורקינטים והאופניים החשמליים נדחה לספטמבר

ביום חמישי (1.8) היה אמור להיכנס לתוקף החוק שמחייב דו-גלגליים חשמליים בהתקנת לוחית רישוי וזיהוי, חוק שיאפשר את הגברת האכיפה נגד רוכבים פרועים. ברגע האחרון גילה משרד התחבורה של מירי רגב שהוא אינו ערוך לכך ומבקש לדחות את יישומו. על פי נתוני המשרד רק כ-15 אחוז מהכלים נרשמו עד כה
יום חמישי הקרוב היה אמור להיות יום חג להולכי הרגל ולנהגים בתל אביב. ביום הזה, בתאריך ה-1.8, אמור היה להיכנס לתוקף החוק החדש שמחייב אופניים וקורקינטים חשמליים בהתקנת לוחית רישוי, אך על פי הדיווח של דניאל שמיל ב"דה מרקר", ביקש משרד התחבורה מוועדת הכלכלה לעכב את כניסת התקנות לתוקף. הסיבה: המשרד מבקש חודש נוסף להיערך ליישום התקנות וגילה שלל בעיות אכיפה ורישוי שאפשר היה לגלות הרבה קודם.
>> העיר שלנו: 8 המלצות מעולות שקיבלנו השבוע על ובתל אביב
מלבד הרשלנות הביצועית שכבר כמעט התרגלו אליה ממשרדי הממשלה הבלתי מתפקדים, על פי נתוני המשרד הרוכבים הישראלים אינם מתרשמים במיוחד מהסיכוי שהתקנה תיאכף או כלל לא שמעו עליה, ורק כ- 40 אלף כלים דו-גלגליים חשמליים נרשמו עד כה במאגר הרישוי החדש (מתוך כ-300 אלף כלים בישראל על פי ההערכות).

אם את מיעוט הנרשמים אפשר להסביר בפרסום מועט מדי של התקנות החדשות ובהיעדר קמפיין משמעותי מספיק ליידוע הציבור, מחדל של משרד התחבורה בפני עצמו, הרי שאת הכשלים האחרים קצת יותר קשה להסביר מבלי לדפוק את הראש בקיר. בשבועות האחרונים, על פי הדיווח ב"דה מרקר", גילו במספר רשויות מקומיות בארץ שאינן מצליחות להתחבר כלל למאגר של משרד התחבורה, כך שאין באפשרותן לקשר בין הרוכב הסורר לרישוי שלו.

בנוסף, במשרד לחוסר ביטחון לאומי טרם אישרו את התקנה שמאפשרת לפקחים לאכוף עבירות תנועה של רוכבים דו גלגליים, כך שהאכיפה כולה צפויה ליפול על המשטרה שעסוקה באכיפה של דברים אחרים לגמרי כמו החרמת שלטי אבטיח והכאת משפחות חטופים. גורמי מקצוע במשרד התחבורה חוששים שללא אכיפה יהפכו התקנות לאות מתה, ובצדק הם חוששים. איפה היה החשש הזה בפברואר לפני כמעט חצי שנה כשהתקנות פורסמו.
הקנס על רכיבה ללא לוחית רישוי צפוי להיות 100 שקלים בלבד בשנה הראשונה של כניסת התקנה לתוקף, ולטפס בחדות ל-500 שקל מהשנה השנייה ו-750 שקל בשנה השלישית. לוחיות הרישוי יאפשרו גם אכיפה אלקטרונית, ובעיריית ת"א-יפו כבר החלו לרשת מצלמות לצורך זה, כשהקנסות עומדים כעת על 1,000 ש"ח על רכיבה תוך שימוש בנייד, 250 ש"ח לרכיבה על מדרכה, הרכבת אדם נוסף או אי חבישת קסדה, ושלילת רישיון והחרמת הכלי במקרה של רכיבה בשיכרות. תחזיקו מעמד עד ספטמבר. ואז? תמיד אפשר לדחות שוב