אין כמו ג'אפה בלילות: הקייטרינג היפואי הנחשק מפציע גם במשלוח

בשם של "לילה ג'אפה" אולי נתקלתם כמקום לאירועים, סדנאות בישול ושיעורי מטבח מקצועי, כך שהופתענו לגלות אותו מסתתר באפליקציית המשלוחים. איך ולמה אוכל הערבי של השף סמי מוקלשי הגיע למשלוחים, והאם יש סיכוי שעוד נראה אותו במסעדה? לא, אין - אז זו ההזדמנות שלכם לטעום
"לילה ג'אפה", למקרה ולא התמזל מזלכם להכיר, הוא מטבח יפואי שמארח אירועים פרטיים ועסקיים, סדנאות בישול ושיעורי בישול מקצועיים באזור צפון יפו – ומציע גם שירות קייטרינג שווה במיוחד. מאחורי הכל עומד הסף סמי מוקלשי, שנולד וגדל בנצרת למשפחה ערבית-נוצרית, ועמד בראש המסעדות פולמונדו בנצרת ואל קוך בחיפה (וגם היה מהשפים המובילים של מלונות ישרוטל). מוקלשי מבשל אוכל ערבי נהדר לפי מתכונים משפחתיים עתיקים עם טוויסט עכשווי, אבל למה בעצם אנחנו מספרים לכם את כל זה? כי עכשיו יש לכם הזדמנות פז לאכול את האוכל הנהדר של סמי גם בבית. כלומר, לא באירוע פרטי עם קייטרינג, אלא ממש דרך וולט.
>> אחלה בחלה נחלה: 3 מקומות חדשים שנפתחו ברחוב הכי לוהט בתל אביב
"ההחלטה הגיעה מדרישה של לקוחות", מסביר מוקלשי על ההחלטה להצטרף למשלוחים. "כל הזמן שאלו אותי מתי נעשה משלוחים, וגם אם אפשר לקחת את האוכל בקופסאות הביתה. אנחנו משפצים עכשיו עוד חלל פה ביפו כדי שיהיה לנו עוד מקום לאירועים, אז אמרתי שעכשיו יש מספיק מרחב ואפשר להרים את הכפפה, ולהתחיל לעשות פה קו למשלוחים". ולמען האמת, מבט על התפריט יוצא הדופן של לילה ג'אפה גורם לנו לחשוב שזו היתה התחלה טובה, שכן אין מספיק היצע בגזרת האוכל הערבי שהוא לא חומוס במשלוחים (וד"ש ל"מנאל" האהובה).

אז מעבר לחומוס ומסבחה, תמצאו כאן מלפוף לפי הספר, גם בגרסה טבעונית (65 ש"ח ל-12 יחידות), מארז מועג'נת – מאפי בצק עגלגלים שנכנסים לטאבון וממולאים בבשר, עוף או תרד וזעתר (65 ש"ח), ועלי גפן בעבודת יד, כמובן (45 ש"ח ל-12 יחידות), וגם קובה שמית (אל דאגה, זה הסוג המטוגן) על בסיס בורגול עם בשר טלה מתובל היטב (60 ש"ח ל-4 יחידות). למי שצריך קצת עלים באוכל, יש גם סלט עשבים קצוצים עם רוטב רימונים ופיצוחים (45 ש"ח).

בגזרה המרכזית יותר, תמצאו מסחאן עוף צלוי (65 ש"ח), מנסף מנתח טלה בבישול ארוך עם אורז יסמין, שקדים ויוגורט (70 ש"ח), שישברק (איך לא) ברוטב יוגורט ונענע (60 ש"ח) וגם סינייה קבב מתובל היטב (65 ש"ח). מנה מסקרנת במיוחד היא הכנאפה בשר, שמורכבת משכבות קדאיף פריכות במילוי בשר טלה עסיסי ומתובל, עם טחינה ומעט סילאן (75 ש"ח), כדי שבאמת תרגישה כמו בקייטרינג מפואר.

זה אומר שיש גם סיכוי למסעדה בקרוב?
"לא. אני לא מאמין במסעדות, זה פשוט עסק קשה מדי בארץ ואני אומר את זה אחרי שסגרתי כבר שתיים. אבל אני כן אוהב לעשות אוכל, להיזכר במטעמים של ילדותי ואותם לשים בצלחת לאורח, לזה אין תחליף. והקונספט שיצרנו עונה על כל אלה".
עכשיו בוולט, פתוח מ-12:00 עד 22:00
