"גם אם החלטתם לחנות בעבירה, תהיו בני אדם. אל תחסמו"
לילך כהן, פקחית חניה בעיריית תל אביב, בכלל נוסעת בתחבורה ציבורית ורק רוצה שתהיו בני אדם
גיל
43
סטטוס
נשואה פלוס 4
תעסוקה
מפקחת רב תכליתית
מאיפה את במקור?
"נולדתי בתל אביב, והיום אני גרה ברחובות".
איך הגעת לתחום?
"זה לא היה מתוכנן. אחרי שהשתחררתי מהצבא חתמתי בלשכת העבודה, ובהמלצת חברה הייתי אמורה להתחיל לעבוד בעיריית תל אביב־יפו כמזכירה. כשהגעתי התברר שהתקן התמלא, והציעו לי לעבור למדור חניה ולהיות בשטח. לא הייתה לי התנגדות לנסות. התחלתי כעוזרת מפקח, והתרשמתי מאוד והתחברתי לעבודה".
מה החלק הכי קשה בעבודה שלך?
"התמודדות עם אמוציות של אנשים, לדעת לקרוא את התגובות ואיך לדבר לאזרח. מאוד חשוב לדבר בגובה העיניים ולהסביר. גם אם אזרח טעה, חשוב לדעת לכוון אותו לדרך המתאימה ולתת לו מענה כדי שיימנע להבא".
מה התגובה הכי מוגזמת שקיבלת?
"כמו שאת מתארת לעצמך, אנשים לא מקבלים באהבה את עניין הדוחות. ברגע שאזרח מקבל דוח זה לא נעים, עוד לפני שהוא בודק את הסיבה הוא מתחיל לקלל ולצעוק. אני פותרת את הבעיה בכך שאני מגיעה איתו להבנה ויודעת איך לעזור לו כך שיהיה מרוצה ויבין שהדוח נערך על פי חוק".
מה את אוהבת בעבודה שלך?
"מהות העבודה הזאת היא לתת שירות לאזרח. אני שמחה להעניק אותו ומבחינתי זה לא מתמצה בלהגיב לקריאות. פעם מצאתי ארנק על ספסל ברחוב והרגשתי שמתוקף תפקידי להחזיר אותו. אני ממש זוכרת את זה, זה עשה לי את היום. גם במקרים פחות נעימים, כמו קריאה על תפיסת חניית נכים, השלב של עריכת דוח והזמנת גרר מגיע רק אם לא הצלחתי לאתר את בעל הרכב. אני מנסה לתת שירות על הצד הטוב ביותר".
תני לנו טיפ לחניה בתל אביב.
"לפני שחונים בחניה מוסדרת, כדאי לשלם כדי להימנע מאי נעימות. גם אם החלטתם לחנות בעבירה, תהיו בני אדם ותתחשבו בזולת, אל תחסמו. זה לא נעים כשהולכי רגל באים לחצות במעבר חצייה ונתקלים ברכב. מעבר לזה, כשזה קורה אין לי ברירה אלא לאכוף את החוק".
איך את מסתדרת עם החניה בעיר?
"כמעט תמיד אני מגיעה לתל אביב בתחבורה ציבורית. אם אני מוציאה רכב, אני פשוט נעזרת באמצעי תשלום. אני מאוד נמנעת מלקבל דוחות".
קיבלת פעם דוח?
"מעולם לא. גם אם יש לי סידורים בעיר אני חוגגת עם חופשי חודשי. פעם נסעתי עם הרכב הפרטי וראיתי שיש פקק עצום. חניתי בקניון ואמרתי לעצמי, עם הרכב אני גמרתי. עשיתי את כל הסידורים בתחבורה ציבורית".
יש מקרים שאת מוותרת לאנשים?
"אין אצלי איפה ואיפה. אם אזרח אמור לקבל דוח הוא יקבל אותו. אני לא באה לחנך אזרחים, אבל אני כן רוצה להקנות להם אחריות".
מה החלום שלך?
"כל הזמן חשבתי ללכת ללמוד עריכת דין. אני אוהבת את התחום הזה ואני מאמינה שעם הזמן שזה יקרה".