"לגולשת קשה לקבל את החלק שלה במים, היחס קצת אלים ומתנשא"
מאיה דאובר, 45, בזוגיות +2, בעלת מועדון גלישה וסאפ לנשים. מספרת מדוע יש צורך בבית ספר לגלישה לנשים בלבד ועל הדרך גורמת לנו לרצות לתפוס גל
שם: מאיה דאובר
גיל: 45
סטטוס: בזוגיות + 2
עיסוק: בעלת מועדון גלישה וסאפ לנשים
מאיפה את במקור ומתי הגעת לתל אביב?
"במקור אני ממושב מכמורת, שם גדלתי. בשנות ה־20 המוקדמות שלי, בעיקר בגלל תחרויות הגלישה, הסתובבתי בעולם, ולקראת גיל 30 הגעתי לתל אביב. הדירה הראשונה שלי הייתה ברחוב ירמיהו, ועבדתי, אחרי הפרישה, בחנות גלישה".
איך הגעת למקצוע הזה ופתחת את המועדון?
"גדלתי על הים, כך שההחלטה לגלוש הייתה טבעית. התחלתי עם זה בגיל 10, אחרי אחי הגדול, ונתפסתי לזה. בגיל 12 כבר חלמתי על תחרויות עם הגולשות הטובות בעולם וראיתי את עצמי שם. ידעתי שזו הקריירה שלי. למזלי גדלתי בבית תומך, שקיבל את הבחירה שלפני 30 שנה לא הייתה מאוד פופולרית, ואפשר לצעירה שהייתי להתאמן שעות ולהתחרות בארץ ובעולם. לקראת גיל 27 החלטתי לפרוש, עברתי לתל אביב, עבדתי בארגוני גלישה והדרכתי במועדונים. כשפגשתי את בת הזוג והשותפה שלי דלית הבנתי שאני רוצה לעשות משהו משלי. דלית התלהבה מהרעיון של להקים משהו שקשור לאורח חיים בריא ומתמחה בנשים, הרגשנו שאין מקום שעונה על הצורך הזה".
הקמת מועדון גלישה לנשים בלבד. למה בעצם?
"אני חושבת שהגעתי לזה מהעולם האישי שלי, בתור גולשת שנאבקה על המקום שלה בענף שנשלט בידי גברים. רצועות החוף בארץ עמוסות גברים ולאישה קשה לקבל את החלק שלה במים – היחס קצת אלים, מזלזל ומתנשא. רציתי לתת לנשים מקום שתהיה בו תחושה של מרחב בטוח, שלא יתעסקו בתזוזות של בגד הים או בדימוי הגוף ובמי מסתכל. אנחנו משתדלות להביא גם מדריכים מסוג מסוים – וייב רגוע, שלו, מכיל. הגישה הצבאית או המתנשאת מחוץ לתחום".
איפה השוני המגדרי מתבטא בספורט מהסוג הזה?
"כמו רוב ענפי הספורט, גלישה זה עיסוק קשוח, שמצריך התמודדות ממושכת, זה תהליך. ההבדל בעיניי בעיקר מנטלי – גברים יותר משימתיים, אפשר לשלוח אותם ללכת לתפוס ארבעה גלים והם יעשו את זה. נשים, לעומת זאת, יותר מפוחדות, יותר חוששות מההתמודדות, וכל נפילה קשה בעבורן. בדיוק בשביל זה אנחנו מעניקות תמיכה מנטלית, ושמות דגש גם על הפן הפסיכולוגי של החוויה. גם ברמה הפיזית קיים פער, משום שנשים חלשות יותר, ויש פעולות כמו קפיצה ועמידה על הגלשן שמצריכות כוח פיזי. אנחנו עוקפות את הקושי הזה באמצעות שיטות אחרות, למשל התייצבות על הגלשן בארבעה שלבים. אני רואה איך החוויה אצלנו גורמת להן להשתנות פיזית ורגשית ולפתח ביטחון עצמי מבוסס".
מה הסוד התל אביבי שלך?
"ברצועת החוף לפני יפו, ליד רצף הסלעים, נמצאת הנקודה הסודית שלנו – ריף גדול ושטוח עם בריכות קטנות, ממש ג'קוזי של הטבע. המקום הזה יכול לספק רגעים יפים וכנים של חופש ושקט, רחוק מהרעש והתיעוש של תל אביב".