האוכל לחג יחכה: 10 המנות הלא כשרות הכי טעימות בתל אביב

צלע חזיר ממולאת גבינת מנצ'גו ועטופה בבייקון בהוטל מונטיפיורי. כי אם כבר אז כבר (צילום: עידית בן עוליאל)
צלע חזיר ממולאת גבינת מנצ'גו ועטופה בבייקון בהוטל מונטיפיורי. כי אם כבר אז כבר (צילום: עידית בן עוליאל)

ספריבס חזיר במיסו, אויסטרים לצד שמפניה ופיתה איקונית של סטייק לבן: עם כל הכבוד לבישולים שלכם לחג, יש בעיר כמה מנות שהיהדות אולי לא תאשר, אבל הבטן שלנו בהחלט כן. וכדאי להזדרז, כי בקרוב ייבחרו רבנים ראשים חדשים ואז באמת אי אפשר לדעת מה יקרה

30 בספטמבר 2024

מהר, לפני שיגמר: אנחנו מכבדים כל אדם ובחירתו לצלחת, ואם אתם שומרים כשרות שתהיו בריאים ורק טוב לכם, אבל מה בדיוק אתם עושים בכתבה שכולה חזרזירים ושרצים? תשאלו את האלוהים שלכם. אנחנו החוטאים נוכל לאכול בנתיים כאות רצוננו, ולהתפנק על כל הבא ליד. שיהיה חג שמח וכ… לא משנה.

>> יאללה יא נסראללה: איך ניצחנו את האויב גם בעזרת התרבות הישראלית

חזירים

ספריבס חזיר במיסו | איטה

בשעה שבמסעדות רבות בעיר נמנעים מחזיר מסיבות מובנות, שף אוראל קמחי מרשה לעצמו חירות יצירתית בבר היין איטה, הנקסט דור של פופינה. בידיו מקבל חומר הגלם הכי לא כשר פרשנות שקורצת למזרח הרחוק: ספייריבס חזיר בזיגוג מיסו וסאקה עם צנונית כבושה, בצל מוחמץ ועלי חרדל וחזרת מעקצצים. הפריכות והאוממי הולכים נפלא עם יין כפתיח לארוחה שמבטיחה – ומקיימת. 98 ש״ח.
שבזי 62

פרשנות אסיאתית מחמיאה. ספייריבס חזיר במיסו, איטה (צילום: חיים יוסף)
פרשנות אסיאתית מחמיאה. ספייריבס חזיר במיסו, איטה (צילום: חיים יוסף)

קה מו | קאב קם

בבר התאילנדי ובאחות הגדולה בית תאילנדי יודעים לעשות מחזיר דליקטס ולתת לו את הכבוד המגיע לו. בבראנץ' ובערב תוכלו לקבל רגל חזיר בבישול ארוך עם תשעה תבליני פאלו – ואל תשאלו אותנו מה זה, אנחנו רק אהבנו את הארומות החמות ואת הבשר הנימוח שנופל מהעצם. ליד מוגשים פאק צ'וי, עלי חרדל כבושים וסטיקי רייס לאיזון השמנוניות והטעמים. 108 ש"ח.
לינקולן 11

ארומות חמות ובשר נימוח. קה מו בקאב קם (צילום: מתן כץ)
ארומות חמות ובשר נימוח. קה מו בקאב קם (צילום: מתן כץ)

צלע חזיר | הוטל מונטיפיורי

למרות השינויים המינורים-אך-משמעותיים שחלים בהוטל באוכל ובאלכוהול, יש דברים שלא משתנים. היחס האוהד לבעל החיים בעל הדימוי הבעייתי (ביהדות, לא מבחינתנו) הוא אחד מהם. צלע החזיר ששף ברק חסן מכין ממולאת גבינת מנצ'גו ועטופה בבייקון, כי אם כבר אז כבר, ואז מושרית במרינדת עגבניות קלויות וזרעי כוסברה. רוטב ברנדי וחמאה עם פרי עונתי בצד – בחורף אגס ובקיץ נקטרינה צלויה – והחזיר בעצמו לא ידע שהוא יכול להיות כל כך מעודן ואלגנטי. 148 ש"ח.
מונטיפיורי 36

אלגנטיות חזירית. צלע חזיר, הוטל מונטיפיורי (צילום: עידית בן עוליאל) 
אלגנטיות חזירית. צלע חזיר, הוטל מונטיפיורי (צילום: עידית בן עוליאל) 

פיתה סטייק לבן | מי ומי

מה עוד יש לומר על המנה המיתולוגית הזו שטרם נאמר. עם חומוס או טחינה, צ'יפס, חריף ומה שבא לכם, הפיתה המיתולוגית במי ומי היא סוס מנצח שאף אחד לא מעז לגעת בו, וטוב שכך. 72 ש"ח.
מנחם בגין 35 ובוולט ותן ביס

מה עוד אפשר לומר? סטייק לבן בפיתה, "מי ומי" (צילום: מתוך עמוד הוולט של "מי ומי")
מה עוד אפשר לומר? סטייק לבן בפיתה, "מי ומי" (צילום: מתוך עמוד הוולט של "מי ומי")

וחיות אחרות

צלעות תירס בביסק סרטנים | LP

שיפודים ממזריים הם אמנם חלון הראווה של הבר של האימפריאל, אבל עם כל הכבוד – צלעות תירס בביסק על בסיס שמנת וברנדי זו מנה שמשאירה מאחוריה אבק כוכבים, תזכורת לשליטה של שף עינב אזגורי באמנות הבישול הקלאסי וקריצה למטבח מדרום ארה"ב. טעמי העישון של התירס מחמיאים לביסק העדין ברמת ללקק את האצבעות, מה שלא אחת קורה בפועל. מומלץ בחום לא לחלוק. 52 ש"ח.
הירקון 66

אי אפשר לדמיין כמה שזה טעים. צלעות תירס בביסק סרטנים, LP (צילום: חיים יוסף)
אי אפשר לדמיין כמה שזה טעים. צלעות תירס בביסק סרטנים, LP (צילום: חיים יוסף)

שיפוד תמנון וליה | אברי

לאברי, הספוט החדש שמתעקש לא ליפול להגדרות אלא פשוט לספק מקום לנשום במציאות המשוגעת, מסתמן כבר יתרון ברור – אוכל יצירתי ומסקרן במחירים הוגנים. למשל שיפוד תמנון וליה עם אריסה ובצל מבושל ביוגורט, לא כשר בריבוע אם תרצו. בסימפוניית הסרף אנד טרף הזו הליה והיוגורט עושים לתמנון נפלאות, כשהאריסה מופיעה על תקן דובדבן פיקנטי בקצה הקצפת. 78 ש״ח.
אחוזת בית 5

תמנון, כבש ויוגורט נפגשים בצלחת. אברי (צילום: אביתר ברעם)
תמנון, כבש ויוגורט נפגשים בצלחת. אברי (צילום: אביתר ברעם)

הרומאקי סרטנים כחולים | גייג'ין

מרוב חומרי גלם לא מוכרים, טקסיות ופעלולי מטבח אפשר ללכת לאיבוד בתפריט של גייג'ין, האיזקאיה החדשה בלילינבלום. אבל אם יש מנה אחת שנחזור אליה – ויש יותר, אבל רק לצורך העניין – אלה ההרומאקי סרטנים: זוג גלילים ארוכים, דקיקים ופציחים במילוי סרטנים כחולים וסקאלופ, קרמל קטסואובושי ואבקת עגבניות. אלמלא המחיר זה היה מאנץ' אולטימטיבי במקום במבה. 78 ש"ח.
לילינבלום 29

שומעים כמה זה פריך? הרומאקי סרטנים כחולים, גייג'ין (צילום: אסף קרלה)
שומעים כמה זה פריך? הרומאקי סרטנים כחולים, גייג'ין (צילום: אסף קרלה)

קובה בלאבן | פרדס

"קובה בלאבן – קובה אורז במילוי טלה, נענע, צנוברים והל על יוגורט ולימון, סלט פקוס, צ'ילי וצנונית", כך גורס התפריט של פרדס, אותה מוביל שף ברק אהרוני המוכשר. בפועל, במרכז הצלחת מונחת דיסקית שמנמנה ופחוסה מקראסט אורז מטוגן זהוב ופריך ממולא בשר טלה מתובל בנענע והל. יוגורט חמצמץ וירקות מקלילים את כל העסק ומעיפים את המנה לשמיים של עונג גרגרני. 95 ש"ח.
טל ישראל 5

גם טלה, גם יוגורט, יותר טוב מזה נשתגע. קובה בלאבן, פרדס (צילום: נועם פריסמן)
גם טלה, גם יוגורט, יותר טוב מזה נשתגע. קובה בלאבן, פרדס (צילום: נועם פריסמן)

אויסטרים | אויסטר קלאב

בלי הבייב של הקיץ האחרון הרשימה הזו לא תהיה מושלמת, ואם כבר אויסטרים אז באויסטר קלאב. שפריץ לימון וכוס שמפניה ליד (ורודה, אלא מה) והרי לכם קלאס באפס מאמץ. אפילו המחיר צנוע למראית עין, 27-32 ש"ח ליחידה.
נחלת בנימין 59

לצד כוס שמפניה ורודה. אויסטר קלאב (צילום: חיים יוסף)
לצד כוס שמפניה ורודה. אויסטר קלאב (צילום: חיים יוסף)

כיסוני עוף בחמאת טום יאם ופרמז'ן | בית אריאלה

השפית יפעת תבואה מביאה לבית אריאלה את המטבח האסיאתי היצירתי מפיפי'ז עם כמה וכמה מנות לא כשרות נהדרות, למשל כיסוני עוף מבצק דקיק במילוי עוף ברוטב חמאת טום יאם ופרמז'ן. הפופ אפ אמור לפעול עד סוף החורף, אבל אם אתם רוצים לתפוס את ביס האוממי המשגע הזה כדאי להזדרז. בקרוב ייבחרו רבנים ראשים חדשים ואז באמת אי אפשר לדעת מה יקרה. 66 ש"ח.
הרכבת 2

ביס אוממי משגע. פיפי'ז בבית אריאלה (צילום: יעקב בלומנטל)
ביס אוממי משגע. פיפי'ז בבית אריאלה (צילום: יעקב בלומנטל)