מהפכת אוקטובר: 13 מסעדות, ברים ומזללות שיעשו לכם את החודש

למרות שתקופת החגים היא לא בדיוק הזמן הכי לוהט להשקת מסעדות, תל אביב ממשיכה להפתיע עם מסעדות יוקרה מתאוששות ועוף מטוגן אייקוני, עם ברים שוברי שגרה ולוקיישן וחורים בקיר שמגישים רק פיצה. אלו המקומות החדשים שממש תרצו לטעום במהלך אוקטובר
>> פורסם לראשונה: 30.9 // עדכון אחרון: 3.10
ימי החגים הם, באופן מסורתי, לא הזמן הנכון לפתוח מסעדה. החופשים המערערים והקושי בגיוס עובדים מרתיע את רוב המסעדנים, כך די מפתיע לראות שבמהלך החודש האחרון נפתחו יותר מתריסר מקומות ששווים את הזמן והבטן שלכם. מה שפחות מפתיע הוא הגיווון הסגנוני בין המקומות – מאפיין מאוד בולט בתקופה של חוסר ודאות, ואחד האלמנטים המהנים בעיר – גם אם תבקרו בכל 13 המקומות, לא תמצאו מקום זהה לאחר. יש איפה לאכול ולשתות בתל אביב, עם רשימת 13 המקומות החמים לחודש אוקטובר 2025, המסודרת לפי רמת הסקרנות שצריכה להיות לכם. יצאנו לטרוף, נתראה אחרי החגים.
1. חניון
כשמו כן הוא, "חניון" ממוקם בחניון על רחוב הרבי מבכרך רק לאחר שרכבי העובדים בסביבה מתפנים, ומתפנה מקום עבור מרחב בילוי שכולל אוכל, שתיה, אמנות, מוזיקה, תרבות וגם בירה או יין ללא תחתית במחיר של 79 ש"ח. היי, וותיקי העיר עוד זוכרים שככה פחות או יותר התחיל התדר.
לפרטים נוספים
2. קציר
השולחן היפהפה שבתמונה הראשית לכתבה חוזר: מסעדת קציר במלון דיוויד קמפינסקי נפתחה קצת לפני מלחמת שבעה באוקטובר, נסגרה בעקבותיה, וכעת נפתחת מחדש כמסעדת שף שמשלבת בין המטבח המקומי העכשווי ובין אגף בשרים קלאסי במחירים ששמורים רק למי שיכול באמת להרשות לעצמו.
לפרטים נוספים
3. OBI
כשאנשים שהביאו לנו כמה ממקומות הבילוי הטובים בעיר (ממתחם בית רומנו ועד קפה אירופה) פותחים מקום חדש, אנחנו לא מהססים – כי למרות שאובי היא לא בדיוק מסעדה, ולא בדיוק מתחם בילוי תרבותי, היא שניהם, והיא גם איזקאיה מודרנית עם חירות אמנותית, וגם מקום עם בר אחורי שכולו תקליטים. בקיצור, המתחם שאתם מאוד רוצים להכיר.
לפרטים נוספים
4. לאקי צ'יקן
להיט העוף המטוגן מביתן אהרון סוף סוף נחת בעיר, וגם בלוקיישן מפתיע של נחלת יצחק שבמזרח העיר. אבל אל דאגה, עם פרגיות מטוגנות, תפריט XXL מיוחד ומנות שמשלבות עוף מטוגן עם וופל בלגי מתוצרת אתם תגלו במהרה שגם במשלוח העוף נשאר פריך וטעים להפליא, ושוק הטראש-פוד המקומי זכה כרגע לתוספת משמעותית מאוד.
לפרטים נוספים
5. אבשה והפוקאצ'ה
זה אמנם רק פופ-אפ שצפוי להחזיק ברביעיית פלורנטין רק למשך החודש הקרוב, אבל אם תקלטו את פוקאצ'ות הענק שמכין אבשה צבר תבינו שבדרך כזו או אחרת, משהו מזה חייב להישאר. ארבעה כריכי פוקאצ'ה שמוגשים במקום, עם תוספות שצבר מכין בעצמו וחומרי גלם מקומיים, כבר ישכנעו אתכם שאין סיכוי שהפופ-אפ הזה יעזוב אותנו כשהמוצר כל כך טוב.
לפרטים נוספים
6. אנג'לינו
שוק הכרמל זוכה להיות מקום לידתו של הבייבי של יוני רפפורט, שעלה רק לפני 4 שנים מלוס אנג'לס, וכל כך התגעגע לעגלות טאקו אותנטיות עד שהחליט לפתוח אחת בעצמו. עם נגרו טאקו בעבודת יד, טורטיות מקמח תירס כחול ואפילו מנות טאקו לשון שיאתגרו את בלוטות הטעם הישראליות, יש פה יציאה שאנחנו מאוד רוצים לבלוס.
לפרטים נוספים
7. ארלי
אומרים שהציפור שמקדימה קום תתפוס את התולעת, ואנשי ארלי כבר רגילים לקום מוקדם בזכות מעדניית עדינה השכנה. צרפו את זה לידע שלהם ביין מהיתם שותפים במאנו וינו, החנות ששינתה את תרבות היין בעיר, ותבינו למה רק היה מתבקש שהם יקימו בר יין בשינקין לשעות הערב, לפחות עד חצות. היי, זה עדיין מוקדם עבורנו.
לפרטים נוספים
8. גא'אז
בכל הנוגע לאוכל אתיופי, ההיצע הקולינרי בעיר עדיין מוגבל למדי. גא'אז מציעה גרסה מסורתית ונאמנה למקור של תבשילי עוף מסורתיים, תבלינים שלא ניתן להשיג בארץ ומנות עם כוונה אחת ברורה, כפי שאומרת הבעלים טינסיי – "אנחנו רוצים שאנשים יטעמו את הטעם האמיתי". ומתי בפעם האחרונה טעמתם משהו אמיתי?
לפרטים נוספים
9. בר ורמיני
כשאנשי הורמוטריה פותחים עוד מקום בנחלת בנימין, אנחנו טסים במהירות האור לדגום – ופה מצאנו צלחות קטנות־בינוניות סקסיות שזורקות את הדמיון לבר בכיכר קטנה במדריד. תהיו בהלם כשתפגשו את "מלך השרימפס הספרדי" (חוקי הנימוסין דורשים קידה), ותתמכרו לקרוקטס בשר סרטנים עם קציפת ביסק בזמן שאתם משקיפים לשדרה ונהנים מהפשטות היוקרתית.
לפרטים נוספים
10. קוהי
בית קפה יפני, מסתבר שזה קטע. כריך חביתת טמאגו, ברולדת מאצ׳ה עם קצפת ומנות בית קפה עם טוויסט מהמזרח לצד קפה ספיישלטי מצוין שמוכן על ידי מקצוען קפה אמיתי. קוניצ'יווה ביצ'ז ברו.
לפרטים נוספים
11. קפה פרימו
המון זמן לא נפתח בפלורנטין מקום שמרגיש כמו פלורנטין ברמה הזו, ולמרות שהוא נמצא ממש בשלהי השכונה, על רחוב אליפלט בגבול נגה. עם אג'נדת אירוח שלמה, חלל שמעוצב כסלון מהסבנטיז, חמימות ביתית ואווירה שלא רואים יותר כיום, אין לנו ספק שהוא יגרור יותר אנשים לשלהי השכונה מאשר ראינו מאז ימי הקומפורט.
לפרטים נוספים
12. החלון
בשורות נפלאות ללילה התל אביבי, שספג יותר מדי אבדות לאורך השנתיים האחרונות – יש מקום לאכול בו גם בארבע בבוקר. פיצריית-נקסט-דור חדשה של בר הצ'ירס באלנבי, החוגג עוד מעט 25 שנות רוקנרול, שלצד פיצות מושחתות תמצאו גם קאסדיות עסיסיות ופוקאצ'ות טעימות. בעצם, הכל יותר טעים בארבע בבוקר.
לפרטים נוספים
13. אוטוטו
אוטוטו בכל שדרה ובוטקה יהיה בית קפה נאה, וזה שהתמקם בגינת גרונימן המתוקה ברמת אביב הוא מהמתוקים שבהם. כריכי פוקאצ'ה, פיצות לשעות צהריים ויין בגינה בערב, והוא גם פתוח ביום שבת – מתנה של ממש לשכונה הצפונית המתעוררת.
לפרטים נוספים