הכי חמים בתל אביב: 13 מקומות חדשים ששווה לבדוק באפריל

דגים-צ'יפס-סלט? "השחף" (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם  @hashachaf.tlv)
דגים-צ'יפס-סלט? "השחף" (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @hashachaf.tlv)

אחרי חודש איטי מעט, חודש מרץ הביא גל קטנטן של פתיחת מקומות חדשים בעיר - ואם נודה באמת, לא מעט מהם בתי קפה שכונתיים חמודים שלא תמצאו בהם יותר ממאפה או סנדוויץ'. אבל יש גם מסעדת יוקרה וסטייקיה וגלידריה מאיטליה ועוד המון מקומות שתרצו לתפוס בהם מקום בחודש הבא. תעמדו בתור

באמת שחששנו. בחודש פברואר מעט מאוד מקומות חדשים נפתחו בעיר, ולרשימה החודשית הזו מצאנו רק 6 מסעדות (לא כולל מתחם ביג גלילות, אבל זה לאנשים מהרצליה). החודש אנחנו שמחים לספר שנאלצנו לצמצם לרק 12 מסעדות מתוך כל המקומות שנפתחו – וכן, לא מעט מהמקומות הם בתי קפה, כי זה המקום אליו הרוח נושבת כרגע – אבל גם לקפה מגיע בית, ושאר המקומות מסקרניות וייחודים במיוחד. מה אתם מעדיפים, שיפתחו עוד המבורגריה באבן גבירול? עוד בר יין בנחלת בינימין? הכי טוב לחדש.

>> אין יותר טוב מזה: 23 ההמבורגרים הכי טובים בתל אביב

השחף

רגע לפני הישמע הגונג על סוף החודש, הצטרפה אלינו מסעדה שהיא פלא גדול. היא שוכנת בפארק המסילה, היא מתמקדת בדגים ופירות ים, והיא נראית כאילו היא שם עוד מהאייטיז, עם פתיחת שולחן של מאזטים ושולחנות נירוסטה ומחירים מהעשור הקודם. את קבוצת הבעלים מוביל ירון פרי חדש, מחלוצי חיי הלילה של תל אביב בניינטיז (מועדון הלמון) ומסעדן שדגים ופירות ים אינם זרים לו כלל (וונגולי הנהדרת ז"ל, וגם סי פוד מרקט). איזה קאמבק משמח.
כל הפרטים כאן

פותחים שולחן. "השחף" (צילום: שחר סגל)
פותחים שולחן. "השחף" (צילום: שחר סגל)

רובע א'

המסעדה החדשה של מלון הבוטיק היפהפה אלקונין בלילינבלום שואפת למחוק כל זכר לכישלון של ל'אפוק, המסעדה מקבוצת ג'ואל רובושון שפעלה שם. שף אביתר מלכה ושותפו יונתן גרינברג (וינונה פוראבר) שיפצו את המקום לאווירה סקסית וצעירה, ולא השאירו שום שריד לגלגול המעונב הקודם. התפריט נחלק לדגים נאים, ירקות, כמה מנות פסטה ואגף דגים בשיטות הכנה שונות, ואפילו סלסלת הלחמים הרשימה.
לפרטים נוספים

רובע א' (צילום בן יוסטר)
רובע א' (צילום בן יוסטר)

Ramesses by The Box

הגלגול החדש של מסעדת Out Of The Box של און משען הוא מתנה שלא חשבנו שנקבל: מסעדת הפיין דיינינג הקטנה שנדלקנו עליה שברה לנו את הלב עם ההודעה על סגירתה, אז איזה מזל שהם מצאו בית חדש (אבל עדיין ביפו) כדי להמשיך להגיש לנו מטבח עלי שלא מתרכז בפרחים אכילים וקישוטים, אלא באוכל טוב. הפמפושקי (לחמניות חלב וחמאה), טרטר אמריקן, גראטן ומוס שוקולד דני חזרו לתפריט, ואליהן נוסף צד הרפתקני יותר שיכלול גם השראות מהשורשים המצריים של העץ המשפחתי, מהים ומהסביבה הקרובה. וולקאם באק.
לפרטים נוספים

Out of the Box (צילום אנטולי מיכאלו)
Out of the Box (צילום אנטולי מיכאלו)

קוזינה ורדה

מה שהיה הקפה-משתלה "אוזן פיל" צמח וגדל והשתלט על הבר הסמוך (ביי ביי, "איז'ו ובבט") וכך הפך לקוזינה ורדה – מקום מרובה חללים חמודים עם מנות בגודל בינוני במחירים מכווצים והמון ירוק בדרך. השף דין דניאל נגוין (לשעבר צ'יקטי, רדלר וקפה מרטיני) יצר תפריט אקלקטי כמו המקום עצמו. ויש גם אפרטיבו מפתה של 25 אחוז הנחה לשעתיים ביום ו"שישי ישראלי" עם שניצל חלה ובאופן כללי מקום שממש רוצה להיות מרכז קהילתי, עם תוכניות להוסיף מלא צמחים ולהפוך לפינה ירוקה. באמת חסר.
לפרטים נוספים

הפינה הירוקה. קוזינה ורדה (צילום: שי משה)
הפינה הירוקה. קוזינה ורדה (צילום: שי משה)

הגריל רום

מסעדת הסטייקים המוערכת ממלון המלך דוד בירושלים נחתה בעיר החוטאים, וכבר הספיקה לוותר על התפריט הכשר. וזה אומר שאנחנו מרוויחים אויסטרים ומולים, ושאת הסטייק אפשר לקבל נוטף חמאה – בדיוק כמו בסטייקהאוסים הניו יורקים שמשמשים לה השראה. חוץ מזה, מכיוון שהתמקמו בחלל המשגע שבו פעלה מסעדת אנימאר, יש כאן שילוב יוצא דופן של סטייק ונוף לים, כך שלרגע אחד קטן אולי תרגישו כמו מדינה נורמלית.
לפרטים נוספים

קחו ביס. The Grill Room (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @thegrillroomkd)
קחו ביס. The Grill Room (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @thegrillroomkd)

נוריש

רצף בתי הקפה של החודש מתחיל, אבל מבטיחים שהבאנו לכם רק את אלו שבאמת שווים ביקור דחוף, ובראשותם נוריש, מקום שנפתח דווקא מתוך עבודות הבנייה של פינת אלנבי-בן יהודה כמו סוג של נווה מדבר – בית קפה וגלריה במבנה היסטורי משופץ. שלושת הבעלים גם באו לבית הקפה עם מטרה יותר מראויה, להנציח את שלושת חבריהם שנהרגו בנובה ולבנות מקום בדמותם. קפה איכותי, אוכל בתי קפה מושקע והמון אמנות מפוזרת בחלל, מקום יוצא דופן.
לפרטים נוספים

באמנות יש דבר כזה שיש דבר כזה. נוריש (צילום: אור קושן)
באמנות יש דבר כזה שיש דבר כזה. נוריש (צילום: אור קושן)

קפה רדיקל

האם מישהו קרא את יומן החלומות שלנו? כי אם טרם הספקתם להתאהב בבית רדיקל ובמתחם 3426, אז בית הקפה החדש שנפתח שם יהיה התחלה טובה כדי להכיר את אחד מהמקומות הכי מעוררי תקווה בעיר. כי אין דרך יותר טובה למצוא קצת אופטימיות מאשר בעזרת מאפה שוודי ואמריקנו. ואולי גם איזה הרצאה טובה או אירוע בבית רדיקל, שאחריו תתפסו קפה ונשנוש. כך או כך, מרכז תרבות חופשי שכזה עוד לא היה פה הרבה זמן.
לפרטים נוספים

הכי רדיקלי. קפה 3426 במתחם 3426 (צילום: רפאל שחרי)
הכי רדיקלי. קפה 3426 במתחם 3426 (צילום: רפאל שחרי)

קפה זוהר

אנחנו די מחבבים אירועים היסטוריים, והחודש היו לנו שני בתי קפה שעשו היסטוריה. הראשון הוא "קפה זוהר" של תום ויסמן, האדם שהביא את החומוס לשוק לוינסקי ואת הקפה למסילת ישרים, שעכשיו ניגש לאתגר עירוני לא מבוטל – בית קפה נעים ומתוק שנפתח בלב השכונה הכי קשוחה בעיר. כן, המקום היפה הזה מפריח את השממה שהיא נווה שאנן. ולא באזור מקורב לפלורנטין, אלא באחת הפינות היותר הארדקור בעיר. בואו לתמוך, השכנים מתרגשים.
לפרטים נוספים

קפה זוהר (צילום Diana Ageeva)
קפה זוהר (צילום Diana Ageeva)

קפה נאס

הקפה השני שעושה היסטוריה הוא קפה נאס (אנשים, בערבית) – הקפה הכי דרומי בתל אביב. בבית הבאר הקהילתי ברכאת, עשר דקות הליכה מחולון, נפתח בית קפה משגע ששואף להפוך למרכז תרבותי וחברתי לשכונות העתידיות שמסביב. הקפה נפתח על ידי רמי פחל ורוברט קובטי שנולדו וגדלו ביפו, שיפצו את המקום בעצמם ופתחו אותו עם כוונות לייצר בו מפגש אנושי ותרבותי לכל האנשים בסביבה: אחת לחודש מתחלפת במקום תערוכה של אמן מקומי, פעמיים בשבוע מקרינים על חזית הבניין סרט על סדין, כמו בימים הטובים של פעם. מדרום תגיע הבשורה.
לפרטים נוספים

נאס קפה. צילום: יעל שטוקמן
נאס קפה. צילום: יעל שטוקמן

זזה

האנשים הטובים של "אוטו יין" (בר היין הנייד הראשון בישראל), פגשו את האנשים הטובים של קייטרינג "בסקט" (קייטרינג עונתי מהטובים שיש במחוזותינו) בחתונת שטח אליה גויסו, ועכשיו הם מתאחדים לשלושה חודשים ב"זזה" – פופ אפ אביבי קליל ונהדר בפארק התחנה המתחדש. ביסים מצוינים ומקוריים, מגשים מהנים לחלוקה, כוסות יין החל מ-25 ש"ח ותחושה שמתישהו יהיה פה סבבה דווקא.
לפרטים נוספים

תשתו משהו לפני שהיא זזה. זזה (צילום: יעל שטוקמן)
תשתו משהו לפני שהיא זזה. זזה (צילום: יעל שטוקמן)

באביקה

את השפית גלי בן שמעון אולי הכרתם באינסטגרם, אבל אם תרצו לקבל את החוויה התזזיתית המלאה והשמחה שלה, תמצאו אותה במסעדת "באביקה" (סבתא ברומנית – נחשו למי היא מוקדשת), שמביאה מנות ביתיות בסטייל שף, אבל כשרה למהדרין. תמצאו פה קוסקוס וקציצות דגים של בית, כאשר לצדן חיים בשעטנז מוחלט גם מנות דגים נאים ופסטה טרייה בעבודת יד שינסו לגרום לכם לשכוח שכשרה למהדרין זו מגבלה.
לפרטים נוספים

באביקה. (צילום: איתיאל ציון)
באביקה. (צילום: איתיאל ציון)

ריברנו

אלכס גולובין, יהודי מולדובי מקישינב, טייל להנאתו בספרד עם חבר שהשביע אותו לטעום את הגלידה האיטלקית של Rivareno, ואמר לו שהיא הטעימה בעולם. גולובין טעם, התאהב, החליט להעלות אותה ממילאנו לישראל, עשה עלייה בעצמו, ופתח בנחלת בנימין את הסניף ה-14 שלה מחוץ לאיטליה. את חומרי הגלם – אבקת החלב, מחית הפיסטוק הטהורה, נוצ'לה וג'אנדויה – מביא גולובין מהמפעל של הרשת האיטלקית, אבל את הפירות של הסורבה הוא מביא כמובן משוק הכרמל הסמוך. בקיצור, מיקס איטליאנו מקומי חשוב.
לפרטים נוספים

ריברנו (צילום: rivareno_tlv)
ריברנו (צילום: rivareno_tlv)

האק

לקראת העונה השלישית של "זגורי אימפריה" היוצר מאור זגורי והיזם נדב שלום הקימו את "האק" – פלאפליה בדרום תל אביב שלוקחת את ה"לאפל" מהדרמה המצליחה, והופכת אותו לממשות בפיתה. גם הסניפים בפריפריה כבר בדרך, ואין סיכוי שבסדרה היו משלמים את המחיר הזה, אבל היי – אחלה גימיק.
לפרטים נוספים

הלאפל בא לעיר. האק (צילום ירדן בייקר)
הלאפל בא לעיר. האק (צילום ירדן בייקר)