קוניצ'יווה ת"א: 9 מסעדות ומזללות חדשות שכדאי לכם לבדוק החודש

קו ת"א אוסקה. SAKA BA (צילום אמיר מנחם)
קו ת"א אוסקה. SAKA BA (צילום אמיר מנחם)

החודש הראשון לשנת 2025 היה עמוס במסעדות חדשות, ואפילו כמה תורים שלא נראו שנים בפלורנטין. אז אנחנו כאן כדילעשות לכם קצת סדר: האסייתיות החדשות, הספוט הזול הטרי בפלורנטין ועוד מסעדות שנפתחו רק החודש, וכבר שווה לכם לבדוק

1 בפברואר 2025

קוניצ'יווה, או-גנקי דס-קה? אה סליחה, פשוט יצאנו מנקודת הנחה שאחרי ינואר 2025 בתל אביב כבר תדעו יפנית מרוב ראמניות ופופ-אפים יפנים. החודש הראשון לשנה הלועזית הזו הביא, מעבר לכל היפן הזה, גם לא מעט מסעדות חדשות שממש שווה לכם לבדוק, וגם מזללה אחת ישנה ששבה לחיינו, למרבה השמחה.

>> אש על הפנים: חיפשנו את המנות הכי חריפות בעיר. תראו מה מצאנו

Saka Ba (סאקה בה)

קשה שלא להתחיל עם אחת משלוש נציגות יפניות ברשימה הזו (וגם זה רק כי סיננו עוד), שנפתחו החודש כמו פטריות שימאג'י אחרי גשם של סאקה. האיזקאיה הזו עושה הכל לפי הספר כדי להביא את חיי הלילה של אוסקה לפלורנטין, וכשמאחרי כל העניין בעלי מנטנטן שעשו כבר מהפיכת ראמן בעיר, קל להבין שלא מדובר בקפיצה על טרנד, אלא בהשקתו. כן, תתכוננו לתא מעשנים, זה העתיד.
לפרטים נוספים

SAKA BA (צילום אמיר מנחם)
SAKA BA (צילום אמיר מנחם)

קוקו נקו

אם פספסתם את התור הבלתי נגמר בפלורנטין, אז בואו נקצר את זה: ראמנייה טרנדית שעושה סימנים שתישאר כאן להרבה זמן, האדם שכבר שינה את איך שאנחנו חושבים על פיצה עם "לה טיגרה", שפית יפנית שנשואה לישראלי ופאנקייק פלאפי אחד שמשתלט על הסטורי. מה עוד צריך? תצטרפו לתור.
לפרטים נספים

הכל על הצ'אשו. הראמן של קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)
הכל על הצ'אשו. הראמן של קוקו נקו (צילום: אפיק גבאי)

אדמתי

מסעדה שאפתנית חדשה עם רוטשילד עם שם ששואב משיר של אלכסנדר פן (סבו של אחד מבעלי המקום), ושאיפה לבישול מקומי עונתי ממרכיבים פשוטים, שמשודרגים בעזרת בטכניקות בישול חדישות. נכון, זה נשמע כמעט שאפתני מדי מכדי לעבוד, אבל קבוצות פודיז כבר מסמנות לאדמתי פוטנציאל להיבנות למסעדה באמת מיוחדת במינה.
לפרטים נוספים

לא רק סיסמה. אדמתי (צילום אנטולי מיכאלו)
לא רק סיסמה. אדמתי (צילום אנטולי מיכאלו)

הימלאיה קיטשן

על גורקה קיטשן הנפלאה בנווה שאנן היינו מהראשונים לספר לכם, ולכן גם שמחנו לבשר לשכונת פלורנטין שהמקום המסתורי שנפתח בלוקיישן שהיה "נינה" הוא למעשה שכפול מבית גורקה, על המנות במנעד ההודי-נפאלי, ולא פחות חשוב מזה, המחירים השפויים שיזכירו לכם קצת מתל אביב של פעם. באטר צ'יקן בעלות שפויה בלב פלורנטין? לא צריך יותר מזה.
לפרטים נוספים

הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)
הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)

אומניה בראסרי

הפיאצה העירונית האהובה שהיא כיכר גבעון מקבלת תיגבור קרניבורי מהגליל עם פתיחת האחות למוסד הבשרים מדיר אל אסד. וזו כבר חדשה מעניינת באמת, כי את הבעלים אתם כנראה מכירים לכל הפחות בשם: משפחת דבאח, מגדולי מגדלי הבקר מזן אנגוס בארץ ובעלי מפעל לעיבוד בשר, ועם שף אסיל שריף, שמוביל את אומניה הצפונית ומחלק כעת את זמנו בין דיר אל אסד לתל אביב, מצפה לכם ביקור בגליל במרכז העיר, ותענוג בשרי שפעם הייתם צריכים לעבור כמה שעות נסיעה יפות כדי לטעום.
לפרטים נוספים

אומניה בראסרי (צילום דוד מויאל)
אומניה בראסרי (צילום דוד מויאל)

ברבור

ברבור נפתחה בלוקיישן המחייב בו שכנה במשך עשור מסעדת ברוט ז"ל בנחלת בנימין (אל דאגה, המקום שופץ מאז, כשמאחוריה הצוות של יובל לשם, אדם סולד וקבוצת ILU שכבר עשתה הרבה באזז בעיר עם הבראנץ' הסודי שלה. התוצאה היא מסעדה בהובלת שף איתי אייל (לשעבר פרונטו) על הקו שבין רטרו-שיק לסליז-אלגנטי עם אוכל נהדר שלא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות. אשכרה ברבור.
לפרטים נוספים

בלי קוויארים ומניירות. ברבור (צילום: סי פיש)
בלי קוויארים ומניירות. ברבור (צילום: סי פיש)

ג'וש

שלושה בני עשרים ומשהו פותחים בר-מסעדה קטן ומתוק בשווק לוינסקי, ועושים בו את הכל. ומה זה הכל? בישול צרפתי עם טוויסט מרוקאי מהמטבח של סבתא, קוקטיילים מסירופים טבעיים שנרקחים במקום, שירות, נקיון וכנראה שגם חשבונות כשמגיע הזמן הזה בחודש. מסוג החלומות שיש רק בתל אביב, ומקום מקסים לבדוק החודש.
לפרטים נוספים

ג'וש (צילום: דורין גלעד)
ג'וש (צילום: דורין גלעד)

ZO

המסעדה האסייתית השלישית בטרנד הנוכחי היא כבר סיפור ברמה אחרת לגמרי, בעיקר ברמת התמחור: דרקון מוזהב משתלשל מהתקרה, השקעה של מיליונים על מקום יוקרתי על מלא, רף מחירים גבוה (עיקריות עד 200 ש"ח) ומנות דקדנטיות כמו רול פילה פואה גרא וכמהין. ספרו לנו אם טעים, כי אנחנו מתקשים להוציא סכומים שכאלה עכשיו.
לפרטים נוספים

מוכנים להתגלגל? ברקפסט רול. ZO (צילום: אסף קרלה)
מוכנים להתגלגל? ברקפסט רול. ZO (צילום: אסף קרלה)

מיטש

כבר כמעט עשור שהקבב הרומני ונקניקיות הפטריצ'יאן האדירות של אורית מושקוביץ ו"מיטש" באים והולכים בסביבת שוק הכרמל, ובכל הזדמנות שיש לנו לטרוף אותם, השורשים הרומניים שלנו מעקצצים. אבל עבודות הרק"ל והתמ"א הרחיקו אותה סופית משוק הכרמל – ורומן מפתיע עם חומוסיה שנסגרה בגלל המלחמה מספק לה כעת משכן קבע אסטרטגי בבגין-קפלן. בתפריט: איקרה, שפריץ ופיתה צרחות כמובן. אל תפספסו.
לפרטים נוספים

אותו קבב, עכשיו עם פחות עבודות רק"ל ותמ"א. מיטש (צילום: גיל אבירם)
אותו קבב, עכשיו עם פחות עבודות רק"ל ותמ"א. מיטש (צילום: גיל אבירם)