אל תתנו לאווירה המחוספסת של דרום העיר להרתיע אתכם מהאוכל הנהדר שיש ביפו, פלורנטין-לוינסקי והסביבה - ממסעדות יוקרה ברמת מישלן ועד לשולחן ועד לבראנץ' אפריקאי מיוחד שאתם חייבים לטעום. תדרימו קצת מרוטשילד, מה קרה?
>> פרסום ראשון: 16.9.25 // עדכון אחרון 16.12.25
צפונים לא יבינו זאת, אבל לדרום תל אביב יש את הקסם המיוחד שנמצא רק מדרום לרוטשילד. לא, זה לא הקסם הזה, זה הומלס. אבל אם תעברו אותו תמצאו כנראה מסעדה יוצאת דופן – כזו שמעיזה לצאת מהקופסה ומאזורי הבילוי הדחוסים, ודורשת שתגיעו אליה במיוחד. 15 המסעדות שברשימה הזו שוות כל ג'אנקי שתפגשו בדרך. איפה המסעדות הכי טובות בדרום תל אביב? ממש מעבר לפינה, פה ברשימה הזו.
>>עוד יהיה טופ: 26 מסעדות הפיין דיינינג הכי מומלצות בתל אביב
1. OPA
אף אחד כבר לא מרים גבה כששפית שיראל ברגר קוטפת פרסים בינלאומיים עבור מטבח שאין בו גרם חלבון מן החי. הנטייה הטבעית היא לשייך את OPA לטבעונות, אך למעשה מדובר באטלייה שעושה כבוד לתוצרת חקלאית, ומתייחס אליה כאמנות – וזו גם העדשה שדרכה צריך לשפוט אותו. התפריט משקף את עונות השנה באדיקות וכל פרי וירק זוכים לפרשנות חדשנית ומקורית. בפרפראזה, יש יפות ממנה אך אין יפה כמוה.
OPA. החלוצים 8 תל אביב

2. OCD
לאחר חודשים רבים בתחילת המלחמה שבהם לא הייתה פעילה, שבה OCD לכבוש את מקומה בצמרת המסעדות בארץ, כשהיא חדה ובוגרת יותר. למרות המחיר שעומד על 685 ש"ח לסועד לא קל להשיג מקום, ובבורסת ההעברות נרשם ביקוש ער. מה זה אומר עלינו עוד לא החלטנו – פומו, פריקת תסכול או תחושת אכול ושתה כי מחר נמות. כך או כך, שף רז רהב ראוי להערכה בזכות ההתעקשות לעשות בארץ קטנה עם שפם קולינריה גבוהה ובלתי מתפשרת.
OCD. תרצה 17, שכונת נגה יפו

3. טאיזו
האסייתית הוותיקה של שף יובל בן נריה מציגה פרשנות אישית צבעונית ובועטת לקלאסיקות מהמזרח ומקפידה להשאיר מקום להפתעות וחידושים. לכן גם כשאוכלים דאמפלינג שנחניזי בפעם האלף הטעם נותר מסחרר כבפעם הראשונה, ומוסד שמפגין כזו עקביות וקפדנות ראוי לכל הערכה. טאיזו אינה רק מניה בטוחה אלא ממש יוניקורן.
טאיזו. דרך מנחם בגין 23 תל אביב

4. CUE
בר האוכל שגדל על ברכי הפיין דיינינג ומאמץ ערכי מצוינות ששמורים בדרך כלל למסעדות שף. אויסטרים, סשימי, טרטר ושאר חשודים מידיים מקבלים פרשנות מקורית שמהדהדת בקוקטיילים מצוינים ואווירה סקסית מאופקת. אנו צופים לו גדולות.
CUE, הרכבת 12 תל אביב

5. ג'ורג' וג'ון
המסעדה המעוטרת שגרפה פרסים ואותות יוקרה פותחת פרק חדש בחייה עם כניסתו לתפקיד של שף ירון פישניאק, תלמידו של תומר טל.תפריט רענן ומסקרן מרמז על מסלול קולינרי חדש (כולל גרסה לפסטה סרטנים האיקונית), עם הרבה רספקט לגלגולים הקודמים ותעוזה נדרשת. יהיה – וכבר – מעניין.
ג'ורג' וג'ון. אוארבך 6 תל אביב

6. אוזריה
השילוב בין אוכל ים תיכוני מצוין לאווירה משוחררת ורועשת הופך את האוזריה כבר יותר מעשור לתופעה ייחודית – מסעדת שוק שהיא בדיוק כמו שאתם מדמיינים שמסעדת שוק צריכה להיות, פלוס הטמעה חכמה של מסורות אוכל בלקניות מהסביבה הקרובה. בנקסט דור מארחת שפית אביבית פריאל שפים שמצאו את עצמם בלי מקום לבשל בו, פרויקט יפה שתומך בקולגות יוצאי הצפון ובכלל.
אוזריה. מטלון 44, תל אביב

7. בית קנדינוף
חלל עתיק שכל פינה בו מזמנת הפתעות, אמנות מתחלפת וגינה קהילתית צמודה, מעמיקים את אחיזתו של בית קנדינוף במרחב שבו הוא פועל. רמת ביצוע גבוהה מצליחה לחפות על חוסר מקוריות שיש פה ושם בתפריט, אבל כשבמטבח מעיזים – האוכל נוסק מעלה ומשקף את הגיוון שמרכיב את המטבח הישראלי.
בית קנדינוף. הצורפים 14, יפו
8. הקטן
שוק לוינסקי הוא הדבר היחיד שמפריד בין הקטן לרשימת מסעדות הפיין דיינינג שלנו. פרט להקפדה על הכנת כל מרכיבי הארוחה והתססת כל מה שזז, שף עידו קבלן מצליח לשים יד על תוצרת מקומית משובחת ולעשות ממנה דליקטס. אין יותר כיף מאשר לבוא בכפכפים, לרדת על כמה ביסים וכוס יין ולהרגיש שדפקנו את הסיסטם.
הקטן. לוינסקי 46, תל אביב

9. חנן מרגילן
כמסעדה בעלת חזות ואווירה עממית שהיא קונצנזוס מוחלט, אולי האחרון בארץ, חנן מרגילן היא פורטל לעולם אחר ובוכרי, עם אוכל שכל ביס ממנו מעיף אותך למחוזות אחרים והדושפרה, הו הדושפרה. חוויה אותנטית בעולם מפלסטיק.
חנן מרגילן. מסילת ישרים 15, תל אביב

10. צ'קולי
כשנרגעים מהמהפך שעבר על הדולפינריום מעיי חורבות לפארק מטופח, אפשר להישען לאחור ולתת לצ'קולי להפעיל את קסמיה. שפית ירדן שי מולכת על מטבח פתוח, שממנו יוצאים בזה אחר זה דגים ופירות ים נוצצים מטריות ומטופלים בעדינות, במסע שמתפתל בין מדריד לתל אביב. בצוהריים מציעים כאן מגש פתיחים ב-39 ש"ח, הדיל הכי טוב בעיר כרגע.
הרברט סמואל 3, תל אביב

11. לונל
הבראסרי התימני-אירופאי קצת חרק בתחילת הדרך וגם המלחמה לא עשתה לו חיים קלים, אבל מאז ששף ינון אלעל חזר למטבח, המקום מתאפס על עצמו ונכנס למוד יציב עם הרבה רצון טוב וכישרון מגובים בטונות קסם ורומנטיקה. קחו ביס קובנה, שימו מעל כפית ריבת סלרי ותבינו למה אנחנו מתכוונים.
לונל. אברבנאל 72, תל אביב

12. סטודיו גורשה
מסעדת השף הפאן-אפריקנית הראשונה בעיר מממשת את ההבטחות שנזרעו בפופ אפים ובריאליטי. שף אלעזר טמנו מעניק למטבח האתיופי הביתי שעליו גדל פרשנות אישית מקורית, מודרנית ומסעירה, שמתחילה בחומרי גלם וטעמים לא מתחנפים ומגיעה עד לקינוחים ולקוקטיילים. עבודות האמנות שלו, שמקשטות את הקירות, מעניקות לאותנטיות משנה תוקף, מרחיבות את גבולות החוויה ומעוררות סקרנות להמשך. רוצו.
סטודיו גורשה. סלמה 13, תל אביב

13. פאלט (Palette)
ככל שהשמש שוקעת והאורות מתעמעמים, פאלט פושט את סינר הציירים ולובש שמלת ערב נוצצת. הצלחות צבעוניות יותר, האוויר ספוג בריח תבלינים, חמאה חומה ויין טוב ולרגע קשה לזכור שזוהי יפו ילדה. מנות ביסטרו קלאסיות בביצוע טוב ותמחור שפוי מותירות מקום להנאה ולא רק להישרדות, ובין אור נרות לקריאת המואזין נולדת גרסה מקומית וחושנית לפריז של המזרח התיכון.
שד' ירושלים 22, יפו

14. רעמסס by The Box
הראש היצירתי והקצת משוגע בקטע טוב של שף און משען מוצא ברעמסס בית לפנטזיות קולינריות שלא הספיקו להתממש ב-Out of the Box הזכור לטוב. זיכרונות ילדות, השראות מהעולם וחומרי גלם שעוברים תהליכים מורכבים מתגבשים למנות שתמיד מצליחות להפתיע ולפעמים אפילו להעלות חיוך, מצרך נדיר בימינו.
הגמנסיה העברית 7, תל אביב

15. תרצה
יש לנו הרבה מילים טובות לומר על הבר של שף רז רהב, ואת רובן כבר אמרנו אפילו ברשימה הזו. לכן נסתפק בשש: מאפים ממאפיית אפוי וחמאת שמן זית. כל השאר בונוס.
החלוצים 3, תל אביב

