כשר ולעניין: המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

כשר היא לא מילה גסה: יותר אנשים מחפשים אוכל איכותי שהוא גם כשר, והשפים לא נשארים אדישים. קבלו את המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

כשר ובועט. פילה בקר של ווסט סייד. צילום:  אנטולי מיכאלו
כשר ובועט. פילה בקר של ווסט סייד. צילום: אנטולי מיכאלו
3 בדצמבר 2019
הימים שבהם מסעדה כשרה הייתה שם נרדף לסטייק סוליה וקינוחי פלסטיק עברו מהעולם, או לפחות בחלקם. בעיר יש לא מעט מסעדות כשרות – חלקן של שפים מהשורה הראשונה – שמשתמשות בחומרי גלם משובחים, שואבות השראה ממטבחים באירופה ובמזרח ומייצרות חוויית בילוי שלא נופלת מהמסעדות הלא-כשרות הטובות ביותר.

בלו סקיי

המסעדה של שף מאיר אדוני במלון קרלטון ממוקמת בגג ומאובזרת בנוף מהיפים בעיר. התפריט זז מעט הצידה מהסגנון המוכר והוא מרפרר לאסיה, אך סגנון הבישול המורכב והפרזנטציות המעוצבות נוכחים גם כאן. קינוחים חלביים יפהפיים יקרצו גם למי שכשרות אינה כוס התה שלו, וכן הבראנץ' שנחשב למפנק ומושחת.
בלו סקיי – כל הפרטים
להזמנת שולחן בבלו סקיי

בלו סקיי. צילום: שרית גופן
בלו סקיי. צילום: שרית גופן

בלקן

איך עושים מסעדה חלבית כשרה שמבוססת על חבל הבלקן והמטבחים השונים שמרכיבים אותו? השף אייל לביא נסע לסיור קולינרי בקרואטיה, סרביה, בוסניה, צפון יוון, מערב טורקיה ובולגריה, ליקט מתכונים והפך אותם למקומיים-כשרים: מזאטים ופוקאצ'ה מהטאבון, פלאפל פראסה וקפלוטירי, סלט שוֹפְּסְקָה סרבי ויופקי (פסטה מקדונית בעבודת יד) מוגשים למרכז השולחן כנהוג בארצות המקור, ומרכיבים ארוחה צבעונית וכיפית ללא צורך בבשר.
בלקן – כל הפרטים

בלקן (צילום: אמיר מנחם)
בלקן (צילום: אמיר מנחם)

Deca

עבור רובנו היא נמצאת מתחת לרדאר, אך דקא ממילא מכוונת לשרים, חברי כנסת וכל מי שמחפש אוכל כשר עילי באווירה דיסקרטית (ומסוגל לשלם את החשבון). בתפריט נוכחים בעיקר  דגים, למשל פילה טונה אדומה עם גראטן סלק, אך מנת הדגל דווקא צמחונית – ניוקי שקדים וצנוברים ברוטב גבינות, מרווה ודבש.
Deca – כל הפרטים

כשרה וטוב לה. Deca. צילום: אנטולי מיכאלו
כשרה וטוב לה. Deca. צילום: אנטולי מיכאלו

הירקון 99

מסעדת הדגל של מלון דן תל אביב היא מקום לקחת אליו את הדודים העשירים מאמריקה, ולקוות שישלפו את כרטיס האשראי. בחלל אלגנטי כיאה למלון חמישה כוכבים מוגש תפריט בהשפעת המטבח היהודי המסורתי, לצד מנות עם בסגנון בינלאומי בעטיפת גורמה. תפריט יינות תואם מציע יינות מיקבי בוטיק מקומיים.
הירקון 99, 03-5202410

טורטליני ארטישוק של מסעדת הירקון 99. צילום: יורם אשהיים
טורטליני ארטישוק של מסעדת הירקון 99. צילום: יורם אשהיים

ווסט סייד

המסעדה שבמלון רויאל ביץ' מייצגת את המיינסטרים הישראלי ששואב השראה מהמטבח הערבי, מבישולי הסבתות וממטבחי הים התיכון. בייגל ירושלמי וטחינה, ריזוטו פטריות וערמונים, קטאייף טלה וצנוברים ועוד מנות שמדברות לקהל רחב מוגשים בחלל מעוצב בסטנדרט של רשת ישרוטל.
ווסט סייד – כל הפרטים

ווסט סייד סטורי. צילום: אנטולי מיכאלו
ווסט סייד סטורי. צילום: אנטולי מיכאלו

ויסקי בר מוזיאון

שום דבר במערה הטמפלרית המשופצת לא מצביע על זיקה לדת. על המדפים יש יותר מ-1,000 בקבוקי וויסקי מכל העולם, העיצוב מיוחד ועכשווי (כולל בר סיגרים גברי וסקסי) והאווירה דומה לזו שתפגשו בכל בר טרנדי בעיר. התפריט בשרי בהשגחת צהר, דבר שאינו פוגם באיכות, במיוחד כששותים מספיק ויסקי.
ויסקי בר מוזיאון – כל הפרטים
להזמנת שולחן בוויסקי בר מוזיאון

ויסקי בר מוזיאון (צילום: אנטולי מיכאלו)
ויסקי בר מוזיאון (צילום: אנטולי מיכאלו)

חנן מרגילן

נכון שהיא מוגדרת כמסעדת פועלים בוכרית, אבל האוכל בחנן מרגילן טעים להתעלף. זו גם הסיבה שהכנסנו את המקום לרשימת 101 המסעדות הטובות בארץ של טיים אאוט. לגמן ודושפרה, אושפלואו וקבב הן מנות שאנחנו מוכנים לאכול כל יום כל היום, ואם יישאר מקום נקנח בגוז'גיז'ה עסיסי.
חנן מרגילן – כל הפרטים

יאקימונו

האחות הכשרה של היפנית הוותיקה מרוטשילד ממוקמת במלון הילטון כיאה לסמל של מצוינות. דגים שעד לא מזמן שחו בים או לפחות נשמו הופכים בידי סושי מאסטרים מיומנים למנות מעודנות ואסתטיות. החלל ששופץ משדר יוקרה אלגנטית ובערב גם רומנטיקה, מול מרפסת שמשקיפה לים.
יאקימונו – כל הפרטים

שמח ביאקימונו. צילום: מיטל סלומון
שמח ביאקימונו. צילום: מיטל סלומון

לומינה

המסעדה הבשרית של השף מאיר אדוני מוכיחה שאפשר לעשות מטבח עילי כשר בלי לעגל פינות. התפריט מושתת על שני עוגנים מרכזיים – השפה הקולינרית שמזוהה עם אדוני והשפעות ממטבחים יהודיים, חלקן פרי שיתוף פעולה עם קשישים מעמותת "שורשים". קובנה שכבר הפכה למיתולוגית, קרואסון בולנז'רי עם מוח עגל ואריסה של סבתא מסעודה וקרפ הונגרי עם ראגו זנב שור מוגשים מול מטבח פתוח ונוף בקו ראשון לים.
לומינה – כל הפרטים
להזמנת שולחן בלומינה

לומינה. צילום: דן פרץ
לומינה. צילום: דן פרץ

מיתוס

מסעדת בשרים ותיקה שכבר שנים שומרת על מקום גבוה ברשימת המסעדות הכשרות. סיגרים עגל וטחינה, קבב קפיצי, מדליוני פילה בקר וסטייקים מושכים קהל שמחפש בשר כשר איכותי ככל שחוקי הדת מתירים, בלי לעשות יותר מדי רעש.
ויצמן 2 תל אביב, 03-6932002 

מלכה

למה רק לחילונים מגיע? במלכה גם שומרי כשרות יכולים להתלבט מול ברוסקטה עטופה בסוכריות אבוקדו מלוטשות במלח ים וזיתים, תינוקות שומר צלויים בעדינות לב, צלי לילה עמוק של טלה ושניצל דק ממולא בפירה בוער המתפרץ ממנו ונמס. כל הזכויות לאייל שני, אם טרם ניחשתם.
מלכה – כל הפרטים
להזמנת שולחן במלכה

איל שני במלכה (צילום: אריאל עפרון)
איל שני במלכה (צילום: אריאל עפרון)

ניני האצ'י

מסעדת סושי ואוכל יפני כשרה באווירה צעירה ולא מחייבת. בתפריט תמצאו סושי, נודלס ומנות אסייתיות לצד תפריט מיוחד נטול גלוטן ותפריט סושי לנשים בהריון, שמורכב בפס נפרד לטובת שמירה על בריאות ההריוניות.
ניני האצ'י – כל הפרטים
להזמנת שולחן בניני האצ'י

פיש מרקט

מסעדת דגים חלבית כשרה בהשראה יוונית, אחות למיתוס הבשרית הכשרה גם כן. מזאטים ופוקאצ'ה הום מייד, קציצות כרישה, קבב דגי ים, דגים בשיטות הכנה שונות ומנות פסטה מתוצרת בית – כולם רלוונטיים ללא קשר לכשרות, במיוחד כשהם מתובלים בעראק שקדים לפי מתכון סודי.
שדרות שאול המלך 33, תל אביב

הסלמון של פיש מרקט. צילום: מירי משה
הסלמון של פיש מרקט. צילום: מירי משה

פנקינה

מה עושה שף איטלקי שעולה לארץ? פותח מסעדה. עמנואל דיפורטו גייס ניסיון של שנים במסעדות ויצר גרסאות כשרות למנות דגל מהמטבח הרומאי – ארנצ'יני, סלט פנצנלה, טרטר טונה, סלמון בלימון וכמובן רביולי וספגטי בעבודת יד. עד כמה זה עובד? נסו ותחליטו לבד.
גורדון 39 תל אביב, 03-6449793

קינטו

מוריס ג'נשווילי, הבעלים של מסעדת קינטו, הוא סופרסטאר בגיאורגיה. בין הופעה בטביליסי לטקס קבלת כוכב במדרכה הכי מרכזית בעיר, הוא התפנה לפתוח בתל אביב מסעדה אותנטית כשרה, כדי ששומרי כשרות מהעדה יוכלו לצאת לבלות (ומי ששומר כשרות ולא מהעדה – יבוא להכיר). בתפריט: גלילות חצילים, חינקלי, לוביו, צ'צ'ה שזורמת כמים והופעות חיות.
קויפמן 6, תל אביב

אחד אחד, קינטו. צילום: תמוז רחמן

אחד אחד, קינטו. צילום: תמוז רחמן

קלואליס

הילת היוקרה שליוותה את קלואליס של שף ויקטור גלוגר, שעזב בינתיים, עדיין מלווה את האחות הכשרה. תפריט עילי אקלקטי, קצת ישראלי וקצת מכל העולם (טרטר בקר מפורק, קבב בורי וטטאקי טונה אדומה יתנו לכם מושג) מוגש לאנשי עסקים ותיירים אמידים במלון הילטון, בחלל מעוצב עם נוף לים. המחירים תואמים את הציפיות, כולל עיקריות שנושקות ל-200 ש"ח.
קלואליס – כל הפרטים

קלואליס הילטון (צילום: ספיר קוסא)
קלואליס הילטון (צילום: ספיר קוסא)

ק-פה האנוי

ספרינג רולים ובאן מי, באו ומרק פו, נודלס בעבודת יד וחריימה קארי חריף – המסעדה הווייטנאמית צולחת בקלילות את משוכת הכשרות ומציעה גרסה הכי נאמנה למקור שאפשר למטבח החריף-מתובל-בועט. בבראנץ' שישי, שאטרקטיבי לקהל חילוני למהדרין, תמצאו מנות שישלחו אתכם לשנ"צ מושלם, ודרינק בבר mooshoo שבמרתף יסגור לכם את פינת האלכוהול.
ק-פה האנוי – כל הפרטים
להזמנת שולחן בק-פה האנוי

ק-פה האנוי (צילום: נמרוד סונדרס)
ק-פה האנוי (צילום: נמרוד סונדרס)

Jem's

בדוכן של מבשלת ג'מס מגישים בירות בוטיק ומנות בשר, שילוב שעובד היטב גם אם הוא כשר וממוקם בשוק צפון המדשדש. בתפריט תמצאו נקניקיות מתוצרת בית, כריכי בשר, שניצל דק בציפוי פריך וקריספי ג'מס צ'יקן – נתח עוף פריך עטוף בבצק בירה ועשבי תיבול בתוך לחמניית חלה מתוקה, מנה חדשה שהולכת טוב עם כוס בירה קרה.
ראול ולנברג 20 (שוק צפון) רמת החייל, 03-7447606

קריספי צ'יקן Jems (צילום: יח"צ)
קריספי צ'יקן Jems (צילום: יח"צ)