אוכלים פסח: תנו לחיים כהן, רותי ברודו והאחים דוקטור לטפל בכם

כל מה שצריך לדעת על אוכל בפסח כדי לא להישאר רעבים. מרינדו (צילום אלעד ברמי)
כל מה שצריך לדעת על אוכל בפסח כדי לא להישאר רעבים. מרינדו (צילום אלעד ברמי)

החג כבר עוד מעט כאן ואיתו תלאותיו ומועקותיו הקולינריות, אבל אם אתם בתל אביב אין שום סיבה להיכנע לעריצות הכשל"פ וטרלול הבישולים: בחרנו ואצרנו את המסעדות שיצילו אתכם לפני, אחרי ואפילו במהלך ליל הסדר. ושמישהו אחר יעשה את הכלים

2 באפריל 2025

פסח נקרא אמנם חג החירות, אבל בכל הקשור לאוכל זו עבדות לכל דבר. המטבח בחג הוא אזור אסון והמדפים הריקים בסופר מזמינים להסתפק בבמבה או מצה מרוחה בנוטלה, אבל לפעמים מתחשק משהו טעים שמישהו אחר בישל – ובזאת תל אביב אלופה. למרות ענייני הכשרות נותרו עדיין מספיק מקומות שיגישו לכם בשמחה שווארמה בלאפה וספגטי בולונז וגם שרצים וחזיר עם כוס בירה צוננת, אפילו בערב החג. מסעדות רבות יהיו פתוחות בחול המועד, לפעמים בשעות קצת אחרות ועם תפריט שונה מעט, ואם בכל זאת החלטתם לארח (אבל במינימום התעסקות) –  גם זה אפשרי. במעדניות ובקצביות אפשר לקנות אוכל מוכן או נתח כמעט מוכן לצלייה, ולאורחים תספרו שזו מנה של חיים כהן. רק תעברו על הרשימה הזאת ואתם מאורגנים.

>> בוצ'ר בפיתה: הסוד החדש של שוק הכרמל. יד ראשונה מקצב
>> העתיד של אוכל הרחוב בתל אביב: בינלאומי, מקצועני, וכשר

 

ארוחת ליל סדר

המנזר // פסח יתומים

כמו בכל פסח גם השנה עורכים במנזר "פסח יתומים" – סדר אלטרנטיבי מושחת, חזירי ואלכוהולי, שמותר ואף רצוי לשתות בו הרבה יותר מארבע כוסות. בתפריט אפשר לצפות לזרם תודעה קולינרי אקלקטי כפי שרק הבעלים ליאור הרגיל ובת זוגו שולי יודעים להפיק –  גפילטע עם חזרת, מרק עוף וקניידלעך, כבד קצוץ וסלט רוסי ועוד תבשילי חג שיוגשו לצד התפריט הקבוע. למרות הכותרת, אין צורך להציג ת.ז. ומותר להגיע עם ההורים. אפשר כרגיל להביא מפה מהבית, וכהיענות לבקשת הלקוחות נפתחה השנה אופציה להזמנת שולחן מראש. יהיה שמח, בוודאות.
אלנבי 60, הזמנות באתר

 

ג'ורג' וג'ון // פסח פיין דיינינג

ארוחת חג בגבוה יערכו השפים אלעד דגן וטל סוחמי במסעדת ג'ורג' וג'ון, עם כל סממני החג בגרסת פיין דיינינג לא כשר: מוס כבד עוף, לב ארטישוק ומרק עוף וקניידלך לפתיחה; מנה עיקרית לבחירה כגון פילה בקר בציר בקר והל שחור, ופילה דג ים ברוטב בר בלאן חמציץ; וברד פודינג זוגי עם קלבדוס ופקאן לקינוח. המחיר בגבוה גם כן – 800 ש"ח לאדם, ואפשר לשלב בדיל שכולל לינה במחיר 2,900 ש"ח לאדם.
אוארבך 6, יפו, פרטים והזמנות באתר

הכי חגיגי שאפשר לבקש. ג'ורג' וג'ון (צילום דניאל לילה)
הכי חגיגי שאפשר לבקש. ג'ורג' וג'ון (צילום דניאל לילה)

וילה מארה // פסח אוקראיני ים תיכוני

במסעדה הים תיכונית־אוקראינית, שילוב לא שגרתי שעובד, עורכים ארוחת חג עשירה ומקרבת לבבות שנפתחת בשלל מנות ראשונות (מטיאס עם תפוחי אדמה ובצלים, רוסטביף, גרבדלקס, גפילטע וחזרת) ונמשכת למנות ביניים (פילה דניס על קרם שרי, לזניה) ולמנות עיקריות חגיגיות – פרגית קייג'ון, אושפלו אוזבקי מסורתי ושורט ריבס בצליה ארוכה. יינות ושתייה קלה וחמה יימזגו לאורך כל הערב ובסוף את הכלים מישהו אחר ישטוף. 590 ש"ח.
הרברט סמואל 88, להזמנות 074-7725322

מצידנו שכל פסח יהיה ב-AI. וילה מארה
מצידנו שכל פסח יהיה ב-AI. וילה מארה

טנדורי Land's End // פסח הודי

בינינו, ליל סדר הודי נשמע רעיון לגמרי לא רע – פאקורה במקום גפילטע וכבש עם שקדים וזעפרן על תקן מנה עיקרית אחת מני כמה. התפריט ההודי־קלאסי־חגיגי שהרכיבה השפית רינה פושקרנה כולל מנות ראשונות למרכז השולחן, בופה חופשי של מנות קארי, תבשילים ותוספות, קינוח לבחירה ושתייה חמה וקלה. המחיר: 290 ש"ח לאדם, זול יותר מכרטיס טיסה למומבאי.
הרברט סמואל 76, הזמנות בטלפון 03-6296185

רינה פושקרנה, טנדורי Land's End (צילום: rich kid)
רינה פושקרנה, טנדורי Land's End (צילום: rich kid)

פתוחים בחג

האחים ושות' // מתנות ועסקים כרגיל

חירות כהלכתה קורית באייבי, דוק, האחים והמכולת – כולם יפעלו כרגיל בפסח למעט ערב החג עצמו (אייבי סגור גם בראשון, 13.4). בחול המועד דוק ייפתח לסרוויס צהריים וזו הזדמנות לחוות את המסעדה הרומנטית בשעות היום, באור אחר ובאווירה קלילה יותר (שלישי-שישי מ-12:00). בשישי הקרוב (4.4) יתקיים במסעדת האחים יריד אביב לסגירת פינת המתנות לחג – כלי הגשה ואירוח, מפות ופרחים, בקבוקי יין ששווה לפתוח עם האנשים הנכונים והגדות מיוחדות.
האחים

הבסטה ושות' // יום יום חג

אם הגעתם לסביבת שוק הכרמל, במקומות של הבסטה תמיד יש אור ומשהו טעים לאכול ולשתות (מלבד ליל הסדר. גם לכופרים יש קווים אדומים ומשפחה). הבר מוריס ייפתח כנראה בערב החג בצהריים (שבת, 12.4) ובמפגש רמב"ם ימשיכו בחול המועד להציע את השווארמה הכי טובה בעיר בלאפת חמץ על מלא. החל מהיום האחרון של החג (19.4) המפגש ייפתח בכל שבת מ-12:00 לטובת אנשים רעבים שחוזרים מהים ובכלל.
השומר 4, רמב"ם 3

בהשגחת הבד"צ. הבסטה (צילום מתוך האינסטגרם basta_tlv)
בהשגחת הבד"צ. הבסטה (צילום מתוך האינסטגרם basta_tlv)

גווידו // האיטלקיה הגדולה שמחה

ואם בפסח בדיוק מתחשק ראגו בולונז? באיטלקיה המשפחתית החמודה אוף דיזנגוף העניינים כרגיל גם בפסח, חוץ מערב החג. כל החשודים המיידיים כאן בגרסתם הרגילה, המושחתת והאקסטרה לארג'ית, במחירים שנשארו אי שם בתחילת המילניום.
בן גוריון 34

גם בפסח. גווידו (צילום: יחסי ציבור)
גם בפסח. גווידו (צילום: יחסי ציבור)

וואט סאנג // ווסאבי זה מרור?

ביפן לא חוגגים פסח, וגם וואט סאנג שומרת על המסורת: בחול המועד תוכלו לזלול כאן סושי מהטובים בעיר ומנות ששומרות על המסורת (היפנית) כמו ראמן ברווז צלוי נהדר (80 ש"ח) וסלט מלפפונים ואצות ווקאמה כמו בשינג'וקו (29 ש"ח).
הרכבת 12, שני-שבת (14-19.4) מ-12:00

אם זה הולך כמו ברווז. ראמן ברווז ב-וואט סאנג. (צילום: אנטולי מיכאלו)
אם זה הולך כמו ברווז. ראמן ברווז ב-וואט סאנג. (צילום: אנטולי מיכאלו)

מרלן // איולי חזרת וקרם חרוסת

חג או לא חג, מבצעי אוכל תמיד באים בטוב: בבר ההמבורגרים מרלן חוגגים את חול המועד (ראשון-רביעי, 13-16.4) במבצע 1+1 על כל ההמבורגרים והפרייד צ'יקן, ומתבלים בספיישלים מיוחדים ברוח החג כמו פטה כבדי עוף וקרם חרוסת (42 ש"ח), צ'יפס קוריאני עם עוף קונפי מפורק (60 ש"ח) והמבורגר חג עם איולי חזרת לבנה וקרוקט תירס (72 ש"ח).
שדרות בן ציון 2, ראשון-חמישי 17:00-0:00, שישי- שבת מ-12:00

חגיגי למשעי. קוריאן פרייד צ'יקן, מרלן (צילום אמיר מנחם)
חגיגי למשעי. קוריאן פרייד צ'יקן, מרלן (צילום אמיר מנחם)

תריסר // תפריט שעושה סדר

אפשר לסמוך על שף ענר בן-רפאל פורמן להביא את הטייק אוף הכי מגניב לפסח: שש מנות סדר קלאסיות שעברו "תריסריזציה", למשל קניידלעך מלחם מחמצת של חגי איש הלחם במרק עוף צלוי (במקום המכובס הרגיל) וגפילטריסר – דג ים טחון בג'לי ציר דגים עם סלק חזרת, לימון, שמיר ושמן טרגון. תפריט הפסח יוגש לצד התפריט הרגיל וניתן לקבל אותו כארוחה שלמה, כאשר סדר המנות כסדר הגשתן בארוחת הסדר, או להזמין כל מנה בנפרד.
האנגר 12, נמל תל אביב, שני-שישי (14-18.4), 18:00-23:00

ענר בן רפאל פורמן, תריסר (צילום: חיים יוסף)
ענר בן רפאל פורמן, תריסר (צילום: חיים יוסף)

R2M (דליקטסן, בייקרי ועוד) // רותי תדאג לכם

באימפריה של רותי ברודו ביזנס אז יוז'ואל, ובראסרי 48 והוטל מונטיפיורי יפעלו כרגיל בחול המועד ובחג עצמו (ערב חג סגור). הרצל 16 יפעל בערב החג עד הצהריים, ולמחרת (ראשון, 13.4) מהבראנץ' ועד הערב. להשלמות של הרגע האחרון לפני ליל הסדר, דליקטסן והבייקרי יהיו פתוחים בערב החג עם כל העוגות, הקינוחים, האוכל המוכן והאקססוריז לשולחן החג. בקיצור – רותי ברודו דואגת שלא נישאר רעבים.

רותי תעשי לנו חמץץץץץ. הבייקרי (צילום אנטולי מיכאלו)
רותי תעשי לנו חמץץץץץ. הבייקרי (צילום אנטולי מיכאלו)

חג בבית

חיים כהן מבשל ליל סדר

השף הכי ישראלי שיש מכין ארוחת חג – לא תקחו? תפריט פסח של המאסטר שף נפתח ב"מארז סלטים שחיים אוהב" – סלט ביצים, סלט תפוח אדמה, פטה כבדי עוף ועוד ניגובים לפתיחת שולחן (225 ש"ח ל-7 קופסאות במשקל 300 גרם) ונמשך בסלטים ומנות ראשונות ואחריהם גפילטע, מרק עוף וקניידלעך, ממולאים ועוד, להרכבת ארוחה לטעמכם הפרטי. אפשרות אחרת היא להשאיר את כל ההתעסקות לכהן ופשוט להזמין ארוחת חג מלאה לשישה אורחים. יש מצב שהמחיר (1,300 ש"ח כולל חרוסת ובקבוק יין) לא הרבה יותר יקר מאשר כשמבשלים לבד.
להזמנות

יעשה לכם סדר. חיים כהן (צילום חן גרוס)
יעשה לכם סדר. חיים כהן (צילום חן גרוס)

רביבה וסיליה עושות לכם סדר

על סדר פסח קלאס באפס מאמץ תוכלו לארגן ברביבה וסיליה: מרק עוף צח וקניידלעך, חרוסת, חזרת, כבד קצוץ וגפילטע מצד המסורת, ורוסטביף, סינייה כרובית, שוקי עוף בצימוקים וביף בורגניון מצד העכשוויות. יש כאן הכול מכול וכל עד מוס שוקולד לקינוח, ובטעם של בית שאוכלים בו היטב.
הזמנות בטלפון 050-9006949 ובאתר עד שני (7.4) או עד גמר המלאי

שוק (אווז) בליל הסדר. רביבה וסיליה (צילום יעל יצחקי)
שוק (אווז) בליל הסדר. רביבה וסיליה (צילום יעל יצחקי)

מרינדו // ככה עושים סדר בקלות

בעינינו הפתרון המושלם לפסח – ולכל חג בעצם – הוא קיט שמישהו טרח בהרכבתו וצריך רק להכניס לתנור, להעביר לצלחת הגשה ולקצור מחמאות מהאורחים. מבחינה זו כדאי לשים את האתר של מרינדו (או את העמוד של הרשת בוולט) במועדפים, בזכות מארזים קלי הכנה ומושלמים בטעם: עוף שלם ללא עצמות ממולא הודו ופרגיות עם פירות יבשים במרינדת סילאן טריאקי (85 ש"ח לק"ג), שוק טלה מפורק ללא עצם ברוטב דובדבנים (139 ש"ח לק"ג), קוביות טלה בסילאן ובצל (189 ש"ח לק"ג) ועוד. ככה עושים חירות, ושמישהו אחר ישטוף כלים.
הזמנות באתר, בטלפון 050-3993810 ובוולט

מהצידנית של השליח לתנור ולשולחן. מרינדו (צילום אלעד ברמי) 
מהצידנית של השליח לתנור ולשולחן. מרינדו (צילום אלעד ברמי) 

הסוד – ספריית יין מקומית // תשתו משהו

למי שאינו חי ונושם יין, בחירת בקבוק/ים לשולחן החג זו משימה שאינה כתובה בהגדה. באתר החדש של "הסוד", חנות יין יפואית שמתמקדת ביינות ישראליים בלבד, אפשר לבחור בקלילות יינות לפי אזור בארץ, כשרות, זן ענבים, מצב רוח, התאמה לאוכל וסגנון אישי. כמה נוח, ואפשר גם במשלוח. מ-54 ש"ח לבקבוק, מ-199 ש"ח למארז זוג בקבוקים.
נעם 3, יפו, להזמנות ומשלוחים

הסוד (צילום ויקה פלסקוב, מודוס)
הסוד (צילום ויקה פלסקוב, מודוס)