מתכון מחמם למרק ריבולטה עם שעועית בובעס

קר בחוץ? רחמו על שליחי הטייק אוואי, והכינו בבית מרק איטלקי עשיר, סמיך ומשגע, שמבוסס על שאריות ומחמם את הגוף, את הלב ואת הנשמה

מרק ריבולטה של חוות צוק (צילום: איתיאל ציון)
מרק ריבולטה של חוות צוק (צילום: איתיאל ציון)

החומרים ל־ 6 מנות:

  • 1½ כוס שעועית בובעס
  • 3 שיני שום קצוץ
  • 1 בצל חצוי
  • 1 גזר חצוי
  • 120 גר' חזה אווז
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים דק
  • 2 יחידות גזר חתוך, לקוביות קטנות
  • ½ כרוב ירוק טרי חתוך לפלחים בינוניים
  • 1 כרישה פרוסה דק
  • 2 עצמות ברך (או כל עצם אחרת)
  • 8 כוסות ציר בקר
  • ½ כפית עלי תימין טריים
  • 100 גר' קליפות פרמזן (הדופן החיצונית הקשה)
  • 2 צרורות קייל/כרוב שחור שטוף וחתוך גס
  • 2 צרורות עלי צנון (שחור או לבן או צנונית) שטוף וחתוך גס
  • לחם מלא פרוס (בן יום אחד לפחות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

רוצים להכיר את המטבח? הכנסו למדריך השעועיות המלא

שעועית לימה ובובעס (צילום: איליה מלניקוב)
שעועית לימה ובובעס (צילום: איליה מלניקוב)

אופן ההכנה:

משרים את השעועית במים ל־12 שעות. מבשלים את השעועית כשעה במים עם שן שום, בצל וגזר. אחרי שעה בודקים אם השעועית רכה. אם כן, עוצרים את הבישול ומוסיפים מעט מלח.

במקביל מטגנים את חזה האווז עם שמן הזית והירקות (הבצל, הסלרי, הגזר, הכרוב, הכרישה והשום). לאחר 10 דקות מוסיפים את עצמות הברך והציר ומבשלים כ־30 דקות. מוסיפים את התימין, הפרמזן, הקייל, עלי הצנון והלחם ומבשלים כחצי שעה נוספת.

טוחנים חצי מכמות השעועית במעבד מזון ומוסיפים יחד עם השעועית השלמה והנוזלים לסיר. מבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מזלפים מעט שמן זית על המרק ומגישים.