חנוכה 2021: שוב מצאנו את הסופגניות הכי טובות בתל אביב
עוגת סופגניה, סופגניות ארגנטינאיות ושילוב בין קרואסון לסופגניה - חנוכה כאן ואתם יודעים מה זה אומר: אכלנו המון סופגניות, התווכחנו עליהן ועלינו במשקל רק כדי להביא את רשימת הטובות ביותר, תעריכו!
מסורת זו מסורת, חנוכה הוא חנוכה, וכמו בכל שנה כינסנו את המערכת לסשן זלילת סופגניות הדוניסטי במיוחד. בחלק מהמקרים הבטחנו לעצמנו שזהו, עוד ביס ודי, אכלנו מספיק, אבל הן היו כה טעימות, חמות, מזמינות שלא הצלחנו לעצור שם. אחר כך גם לא הצלחנו לסגור את הג'ינס, אבל מה זה משנה? חנוכה יש רק פעם בשנה.
לכל מתכוני הסופגניות באתר השולחן
אלון שבו
הקונדיטור שמאחורי הפטיסרי הכי פריזאי ברחוב צ׳לנוב ואף בעיר כולה, השיק קולקציית סופגניות שבאופן אישי מרגשת אותנו. יש מטוגנות למהדרין ויש סופגניות בריוש אפויות ענוגות והמילויים – להתעלף: הם נפלאים, מחוכמים ואינם חוטאים בהגזמות או במתיקות יתרה. יש מרציפן, קרם אגסים, קפה וקלואה, שוקולד חלב ומלח גס, ריבת תות מסורתית (אך בתוספת מפתיעה של משייה) וגם סופגניית סנט אונורה. שימו לב שיתחילו להימכר בסוף השבוע לקראת נר ראשון. יש למה לחכות. 12-18 ש״ח.
צ׳לנוב 22, תל אביב, 03-673-5856
בבקה בייקרי
מאפיית בבקה שהתרחבה בימים אלה, ממשיכה לדאוג לנו למלאי פחמימות קבוע ורצוי. הפעם היא משיקה קולקציית סופגניות מהודקת ונפלאה. יש שוקולד נוטלה, תות, ריבת חלב עד כאן טוב וקלאסי. אנחנו התלהבו במיוחד מהסופגניה עם מילוי הריקוטה, מילוי קליל במתיקות מעודנת מאוד שמשתלב נהדר עם הבצק החמים והמטוגן כהלכתו. 10-6 ש״ח.
בבקה בייקרי
בוטיק סנטרל
בבוטיק סנטרל החליטו לעשות מעשה בשמרים, סוכר וקמח, כמו חנה זלדה ממש. במקום סופגניות רגילות הם אפו שם עוגת סופגניות בריוש מרגשת שמאפשרת חלוקה ותלישה, (ראו תמונה). הבריוש עשוי כהלכתו ונותר רך ומבורך, והמילויים קלאסיים ונהדרים – פטיסייר וניל, קרם קרמל, פיסטוק, ריבת תות, קרם לימון רענן וגם שוקולד נוטלה כי אם לא בטיגון, השחיתות חייבת להתבטא איכשהו. בקיצור, טעים בהגזמה ומתאים להדלקת נרות שבא כולם רוצים לטעום מהכל. 64 ש״ח.
בסניפי הרשת
ביסקוטי
האחות הגדולה אמריקה היא מקום שבו הכול אפשרי, מושחת וגדול מהחיים. מכאן אפשר להבין את ההחלטה של רשת הקונדיטוריות ביסקוטי להישען על קינוחים וממתקים אמריקניים איקוניים כבסיס לקולקציית חנוכה: סופגניית סינבון במילוי קרם לוטוס, בציפוי שוקולד לבן, קראמבל קינמון ו"שבלול" קינמון, סופגניית Peanut Butter & Jelly במילוי קונפיטורת תות וציפוי גנאש חמאת בוטנים, סופגניית קראק פאי מוגזמת כדבעי במילוי קרם קרמל מלוח, בציפוי גנאש טופי, וקוביית קראק פאי והבחירה שלנו – סופגניית ״רד וולווט״ אדומה ולוהטת במילוי קרם גבינה וניל, ציפוי פירורי עוגת פטל וטוויל שוקולד אדום קריספי. הל יס. 12 ש"ח.
ביסקוטי
ג'ייקובס
במאפיית ג׳ייקובס פצחו השנה בקולקציית סופגניות מפתיעה בה כל סופגנייה מוקדשת לארץ אחת. הסופגניות אפויות ולא ניחנות בשמנוניות כלל וכלל, אם כי ישנה מעט חמאה ונגיעת וניל מבורכת. יש סופגניה איטלקית, אמריקאית, ארגנטינאית, אוסטרלית, הולנדית וישראלית כמובן. כל אחת מהן מעוצבת למשעי וכולן טעימות בהגזמה. האהובה עלינו היא הארגנטינאית שממולאת בנדיבות בריבת חלב ומצופה בקרם שוקולד לבו, שברי אלפחורס פריכים ותועפות קוקוס קלוי. 8-14.5 ש״ח.
מאפיית ג'ייקובס
דלאל
מרוב שכל פרט בה פוגע בול בפוני הציבה הקולקציה של דלאל בפני הטועמות שלנו אתגר לא קטן. מאבק איתנים ניטש בין תומכי הדונאטס, יצירות אמנות קולינריות שוברות אינטרנט: ליידי פינק – דונאט בריוש אפוי עם אייסינג ורוד מאבקת סופרפוד פטל, שבבי פיסטוק וגנאש פטל עשיר, לחובבי מיסטר ווייט – אותו דונאט בריוש אפוי והפעם עם אייסינג לבן, צ'יפס קוקוס לא מסוכר, שלג קוקוס וקרם פטיסייר וניל (24 ש"ח). השארנו אותם לריב והלכנו להתייחד עם סופגניית גנאש פיסטוק שוקולד לבן (9 ש"ח).
להזמנות 054-4781435
טאטי & אילנ'ס
רשת טאטי הוותיקה חברה לאילנ'ס וחנוכה הוא המאני טיים. בקולקציית הסופגניות מבצק חמאה וחלב לא תמצאו שיגועים, סוכריות, ממתקים ושילובים מוזרים, אלא הרמוניה מנומקת שפשוט עובדת: סופגנית אלפחורס במילוי ריבת חלב וציפוי קוקוס, סופגנית שוקולד במילוי גנאש שוקולד וציפוי שוקולד וסוכריות, סופגניית מלבי, סופגניית אוריאו והפייבוריטית שלנו – סופגנית סינבון במילוי קרם דיפלומט וקינמון וציפוי אייסינג סינבון קלאסי. ניחוח הקינמון מכה באף בדיוק כמו במאפה הממכר ההוא בסופגנייה ממכרת לא פחות. 8-14 ש"ח.
להשיג בסניפי טאטי&אילנ'ס ובוולט
טדאם
שירן מתיתיהו (כשמו של אחד מהמכבים, אם כבר אנחנו בחנוכה אז נהיה חננות) הפכה את שוק הפשפשים לוורוד וצבעוני, ממולא בספרינקלס ושמח. גם את הסופגניות היא הצליחה להמציא מחדש באמצעות סופגניות פיצה – משולשות בצורתן ומלאות בכל טוב. ולהלן הטעמים, יצירתיים לא פחות: נוטלה, פירות יער ופיסטוק, תותי פרוטי, קרמל מלוח, במבלה וגם קליק. אהבנו את כולן ונטרפנו במיוחד מסופגניית הבמבה שממולאת בקרם בייגלה ממולח, מצופה בחמאת בוטנים מתקתקה ומקושטת בבייגלה ופרלינה. קדימה, יש דברים שלא מתחרטים עליהם. 15 ש״ח למשולש.
רבי פנחס 11, יפו, 054-745-2722
TLVDonuts
בתקופת הקורונה פתחה הקונדיטורית אוליביה רוז עסק של הום מייד דונאטס מושחתים, קונספט שמתאים בול לטירלול ולצבעוניות של חנוכה. השנה תמצאו בקולקציה את דונאט הומר סימפסון האהוב וכן דונאט נוטלה קינדר ממולא נוטלה ומצופה בסוכר עם קינדר בואנו ואגוזי לוז, בוסטון קרים במילוי קרם וניל עם ציפוי גנאש שוקולד ואבקת קקאו, פיסטוקית עם פיסטוק קלוי ושוקולד לבן (הבחירה שלנו), קוקיז אנד קרים עם שברי אוריאו ודונאט ארגנטינה עם קוקוס קלוי, ריבת חלב ופופקורן (גם כן בחירה שלנו. מי אמר שחייבים לבחור רק אחד?). 14-16 ש"ח.
הזמנות באתר, באינסטגרם ובווטסאפ 053-2262332
מאפיית לחמים
לאחר שבלסנו את הלביבות המעולות, מגיע תורן של הסופגניות לבית אורי שפט, והן אף פעם אינן מאכזבות: טריות ואווריריות, ללא טיפת שומן מיותרת, על בסיס חמאה בתיבול גרידת לימון ווניל. התפריט צנוע והגיוני, בהתחשב בעובדה שקלאסיקה אף פעם לא יוצאת מהאופנה: סופגנייה במילוי גנאש שוקולד בלגי מתוצרת בית, סופגנייה במילוי ריבת חלב, סופגנייה ללא מילוי לאנשים שזה הקיק שלהם וסופגנייה קלאסית שבקלאסיות במילוי ריבת-תות מתותי-שדה טריים, ללקק את האצבעות (7-8 ש"ח). אם בא לכם להזמין חברים או משפחה להדלקת נרות, במאפייה מציעים מארזי אירוח בשני גדלים שכוללים סופגניות, לביבות, מטבל וקיש/מאפה (185/295 ש"ח).
מאפיית לחמים וכן במשלוח ואיסוף עצמי
MIMI
מימי ידועים בקלאסיקות הנפלאות שלהם ומציגים קולקציית סופגניות לתפארת. הן מטוגנות לפי הספר ומצליחות להיוותר קלילות ואוורירית דיו, ממולאות בנדיבות וטעימות למות. יש גם שתיים ללא גלוטן כך שהכל יכולים ליהנות. יש במילוי ריבת תות ביתית חלומית, במילוי קרם קרמל, במילוי שוקולד וגם אחת פשוטה שחיבבנו במיוחד. ריקה מבפנים אבל מלאה מבחוץ עם קינמון וסוכר, כה מנחמת עד שלא ידענו שהיא בדיוק מה שאנחנו צריכים בעולם. פשטות ובלי דאווינים. 8-12 ש״ח.
MIMI
מייזון קייזר
גם במייזון קייזר חסכו לנו את הקלוריות עם סופגניות אפויות וכך הרשנו לעצמנו לאכול שלוש ברצף. הרי שאפוי זה לא מטוגן. דאא. ולעניינו, במייזון קייזר תמצאו סופגניות נהדרות עם מילויים קלאסיים אך עם טוויסט. יש למשל סופגניית פאי לימון חלומית עם מרנג חרוך, או סופגניית מונט בלאן ממולאת במסקרפונה ומצופה בקרם ערמונים, יש קרמל מלוח, פיסטוק ויש את זו שאהבנו הכי והיא ממולאת בקרמו שוקולד ואגוזי לוז עשיר וקטיפתי, ציפוי שוקולד חלב מתוק של ילדות וקראמבל קקאו מלוח חד פעמי באמת. 9-12 ש״ח.
מייזון קייזר
מתוקה
כשמגיע המשלוח ממתוקה כולם מתנפלים על סופגניית סברינה ותותים, שזוכה למחמאות שנה אחר שנה. אבל ברשת הקונדיטוריות הוותיקה לא שוקטים על השמרים (סופגניות – שמרים, תזרמו איתנו) ומשיקים לצד הטעמים הישנים קולקציה חדשה. הטועמים התלבטו, נגסו ביס ועוד ביס ובסוף שתיים הגיעו לקו הגמר: פוחזנייה טירמיסו עם גנאש קפה וקרמבל במתיקות עדינה ופחזנייה פירות יער עם גנאש דובדבנים ואוכמניות וקרמבל אדום (13-15 ש"ח). במסגרת שת"פ עם תן ביס תוכלו להזמין באפליקציה מארז הדלקת נרות הכולל סופגניות בטעמים שונים, לביבות, קרוקטי בטטה וכרטיס ברכה (169 ש"ח).
מתוקה
נורדיניו – בחירת המערכת
נכון שאלו לא בדיוק סופגניות אבל אם קבוצת we like you too לוקחת לעצמה חירות אמנותית גם לנו מותר. לכן המריטוצ'ו – ספק סופגניה אפויה ספק בריוש, הוכרז חגיגית כבחירת המערכת לחנוכה 2021. מלבד מרקם הבצק, גם המילויים מהטובים שטעמנו: מסקרפונה לימון (אם אפשר קצת יותר חמיצות בשנה הבאה נשמח), אוכמניות יוגורט וערמונים, ג׳נגדויה טונקה על גבול השלמות, מריטוצו קלאסי והפייבוריט שלנו – מריטוצו קפה שמזכיר מעט טירמיסו. מרירות הקפה מאזנת את שאר המרכיבים ויוצרת שילוב מנצח ביג טיים. 26 ש"ח ליחידה, 120 ש"ח למארז שישייה.
נחלת בנימין 27, תל אביב, וגם בבתי הקפה בבן גוריון, "קפה הבימה", Vesperr, קפה Open בכיכר המדינה, GDB burger וגם דרך אתר וולט
פופ אנד פופ
הקונדיטור המוכשר עופר בן נתן שהקרואסונים שלו הולכים לפניו, החליט להגיש אותם הפעם בגרסת החנוכה. הכירו את הסופגסון: הלוא הוא קרואסון מטוגן. קרואסון פריזאי עשוי ללא חת, ממולא במגוון מילויים מפתיעים ונהדרים לא פחות: קולי פטל וגאנש שוקולד לבן מוקצף, קרם שוקולד לבן מקורמל עם קינמון, קרם רושה עם קרמו שוקולד, קרם חלב קורנפלקס עם תירס קלוי מלוח ופיסטוק סיציליאני. הקרואסונים מטוגנים ומצופים בסוכר בנוסף, ותאמינו לנו שהם החיים עצמם. במיוחד הפטל והפיסטוק סיציליאני, אבל למה לבחור? 20 ש"ח.
פופ אנד פופ
FIKA
בדרך כלל חנוכה מטיב עם המאפייה השבדית ואנו נהנים לפרגן, אך הפעם נרשמה אכזבה. הנסיינים שלנו טענו שהתבלינים חזקים מדי לטעמם, בעיקר הל וזעפרן שמשולבים בבצק, ושסופגניות במילוי קרים צ'יז עם בזיליקום, קרם זעפרן ורוברב פשוט אינן מתאימות לחך הישראלי. כך גם לגבי סמלה, מאפה שבדי מסורתי במילוי קרם שקדים וציפוי קצפת, שנטען שהוא כבד מדי. בסופו של דבר נותרנו עם סופגניית ריבת פטל ביתית וקרם פטיסייר במתיקות עדינה, שלשמחתנו היא גם הזולה ביותר במקבץ (12-15 ש"ח).
רולדין
לחנוכה אפשר גם לקרוא חג רולדין, כי אין מקום שיודע לחגוג את החג הזה טוב מהם. כבר אחרי סוכות הסופגניות מתחילות לבצבץ על המדפים, ואנחנו, מתקשים להתאפק ומתחילים לזלול. מעבר לטעמים השגורים, ברולדין פוצחת היצירתיות והמחשבה מחוץ לקופסא ומצליחים שם להמציא את הגלגל מחדש עם מילויים, ציפויים וקישוטים שטרם צפינו. למשל סופגניית צ'יז קייק קסיס עם קרם גבינת שמנת, גלסאז', נשיקות מרנג, דרז'ה קסיס, דובדבני אמרנה וצ'ייסר ליצ'י קסיס, שגרמה לנו להתעלף במקום, כלומר לפני שאנחנו אוכלים עוד אחוז. למיטיבי לכת מומלץ גם לבקר בפופ אפ הסופגניות שמוקדש כולו ובכן, לסופגניות העונה ונמצא בקניון עזריאלי. 6-14 ש״ח.
רולדין
קונדיטוריית שמו
חנוכה 2021 מסתמן כחג הסופגניות העולמי, והקולקציה של שף-קונדיטור מיקי שמו נותנת את החותמת הסופית. סופגניית קרמשניט במילוי קרם וניל ובציפוי שוקולד לבד ושברי בצק עלים מקורמלים, מריטוצו איטלקי במילוי קרם וניל (טרנד בפני עצמו), סופגניית קדאיף במילוי קרם פטיסייר ועוד ועוד מרכיבות אוסף מושחת, מפנק וישראלי לגמרי. עם כל הכבוד לעולם – ויש כבוד – אנחנו התעלפנו על סופגניית קצפת ותותים במילוי קצפת ובציפוי שוקולד לבן. מי יכול לעמוד בפני תותים טריים? (19 ש"ח).
קונדיטוריית שמו