סיר הבשר: 8 מסעדות הבשר הטובות בתל אביב

יסלחו לנו הטבעונים אבל מעט מאוד דברים מצליחים להשתוות לריח ולסאונד של בשר על הגריל. הכינו את המזלגות וסכיני המסור: מסעדות הבשר הטובות בתל אביב
הדסון
המסעדה של השף מתן אברהמס היא סוג של גביע קדוש שכל אביר שולחן בשר חולם עליו. חומרי הגלם במה שנחשב למסעדת הסטייקים הטובה ביותר בארץ הם ברמה הגבוהה ביותר, ויעיד מי ששיחד מישהו מהמטבח והצליח להיכנס למקרר היישון – נתחים מובחרים שמטופלים במקצוענות לאורך כל שלבי הקצבות. חלונות ניו יורק (ריבועי סינטה ברוטב טופי יפני), המבורגר חוק וצ'דר וסטייקים אימתניים (ויקרים!) הם כוכבי התפריט. בתום הטיזינג הארוך ביקום נפתח סניף של הדסון ברחוב לילינבלום בקונספט קז'ואלי יותר.
הדסון בראסרי – כל הפרטים
להזמנת שולחן בהדסון

חוות צוק
חוות צוק בעמק האלה היא מזווה ובית גידול למסעדה שבצפון העיר. נתחי כבשים ועזים – האחרונים נדירים וכמעט שאין למצוא אותם – מצטרפים לגבינות, ירקות, שמן זית ומוצרים נוספים מתוצרת החווה במנות ששמות את חומר הגלם במרכז. בזמן הקורונה עברה המסעדה למתכונת "צוציק" עם תפריט הכולל המבורגרים משובחים (כולל וואגיו), סטייקים על העצם מ"כספת" האיטליז ועוד, עם תוספות מירקות החווה. במעדנייה הצמודה אפשר לרכוש אוכל מוכן, נתחי בשר ומוצרים מתוצרת החווה ומיצרני בוטיק.
חוות צוק – כל הפרטים
להזמנת שולחן בחוות צוק
מקום של בשר
עוד מוסד ותיק בנווה צדק שמפנה את מלוא תשומת הלב לבשר: מנתח קצבים וסטייק טרטר לפתיחה ועד לסטייקים משובחים מנתחי אנטריקוט, פילה וסירלוין. לקרניבורים כבדים או לזוג מיועדים נתחים על עצם שנמכרים במשקל, ובראשם פורטרהאוס במידת צלייה מושלמת. כשהנתח יורד מהגריל אפשר לצרף לו רוטב ותוספת (תרד בשמנת מעלה זיכרונות מפיטר לוגר), או להסתפק בבקבוק יין על תקן התבלין הטוב ביותר.
מקום של בשר – כל הפרטים

מיט בר
כבר יותר משני עשורים שמסעדת מיט בר עושה את הדברים בדרך שלה, ללא טריקים ושטיקים. בתפריט לא תמצאו עלעלי מיקרו ופרחים למאכל. במקום זאת יש בו סלט ביצים עם בצל מטוגן ושמאלץ, קרפצ'ו בקר ועוד מנות אהובות כהקדמה לסטייקים במשקל, נקניקיות בקר מתוצרת בית, פילה לבן כמו פעם וספייריבס ברוטב תפוזים ודבש. מיט בר נקסט דור הסמוך כשמו כן הוא – בר שכונתי נעים באוריינטציה קרניבורית שנועה רוזין ממש אוהבת.
מיט בר – כל הפרטים
להזמנת שולחן במיט בר

M25
ספוט הבשר של השפים ירון קסטנבוים ויהונתן בורוביץ' נראה במבט ראשון כמסעדת שוק שיצאה משליטה אך אל תתנו לזה לבלבל אתכם, שכן הבשר הוא מהטובים בעיר ואף בארץ כולה. הנתחים חורגים משגרת הסטייקים הרגילה וקורצים למוצרים ארטיזנליים כמו נקניקיות פורט, שיפודי חוט שדרה, לשון מעושנת ועוד. בסניף ברמת אביב האווירה מעט יותר סולידית ומתאימה לארוחה עם ההורים.
M25 – כל הפרטים
להזמנת שולחן ל-M25
NG
מסעדת הסטייקים שהוקמה בשנת 2003 נחשבת לאחת הוותיקות בארץ, מה שאינו מונע ממנה להישאר רלוונטית. בחלל פשוט למראה – כי כשהאוכל טוב אין צורך בתפאורה – מוגש תפריט מצומצם שעיקרו נתחים מיושנים, סטייקים אימתניים והמבורגר מתערובת בשרים מיושנים עם תוספות מחמיאות כמו צ'דר מעושנת ובצל מקורמל, בייקון וכבד אווז. באדיבות עיריית תל אביב הרחוב הפך למדרחוב וכעת ניתן לשבת גם בחוץ.
NG – כל הפרטים להזמנת שולחן ב-NG
