בקרוב בגני יהושע: פארק אתגרי חדש לאנשים עם מוגבלויות
בהשקעה של 12 מיליון שקל תקים העירייה בגני יהושע את "פארק חמשת החושים", מתחם אתגרי מיוחד לא.נשים עם מוגבלות ומשפחותיהם. לצורך הקמתו יועברו פינות החי בפארק לשטח גדול יותר בחלקו הדרום מערבי. איזה כיף זה שנת בחירות?
מזמן לא הייתה לנו אטרקציה חדשה בפארק הירקון, אז הנה אחת בדרך: עיריית תל אביב-יפו מקימה פארק אתגרי חדש ומיוחד בגני יהושע. בעירייה ישקיעו בפרויקט כ-12 מיליון שקלים וסיום העבודות עליו צפוי באפריל 2023 והוא מיועד למשפחות המכילות א.נשים עם מוגבלות.
בעירייה מספרים כי מדובר מסלול רכיבה יחודי, ראשון מסוגו בארץ, שיאפשר לרוכבים לחוש ולהבין את חמשת החושים בצורה אינטראקטיבית תוך כדי רכיבה. בצמוד אליו יוקם מתחם מיומנויות שיתאים גם לא.נשים עם מוגבלויות וגם לילדים, כל זאת על מנת לשלב את ההנאות שברכיבה עם חוויה חושית מעצימה וספורטיבית מתואמת רב גילאית, משפחתית ואישית שנותנת מענה לאנשים עם מוגבלות.
בעירייה מדגישים כי השתלבות המתחם החדש בשטח גני יהושע תעשה ללא גרימת נזק סביבתי ותוך שימור היבטים של טופוגרפיה, עצים קיימים, מסלעות קיימות והפעלת תעלת איסוף המים הקיימת. לטובת בניית הפארק תועתק פינת החי הקיימת בגני יהושע למיקום חלופי בפארק (בכניסה המזרחית למשרדי חברת גני יהושע קיימות כיום שתי פינות חי ובהן מגוון בעלי חיים: איילים נקודים, יענים, ועופות (אמו, ננדו, טווסים). השטח החלופי לטובת בעלי החיים גדול יותר ונמצא בחלקו הדרום מערבי של אתר גני יהושע. יתרונותיו לחיות: אזור מיוער ומוצל, הקבלה לשביל הליכה מערבי, נראות ממסלולי הרכיבה תוך כדי שמירת מרחק וחציצה בעזרת צמחיה לנוחות החיות. מתווה המסלול האתגרי יחולק למקטעים על פי 5 החושים ועל פי המפרט הבא:
חוש הראיה:
העצמת והמחשת חוש הראיה בזמן הרכיבה באמצעות שביל מרחף שעובר מעל מובל המים הקיים בשטח ויצירת רחבה שקופה שתיצור מקום ייחודי לתעד את הרגע.
חוש המישוש :
המחשת חוש המישוש בעזרת תכסיות שונות בקרקע מחומרים שונים אשר יעבירו תחושות שונות מהקרקע ומעבר בין גושי צמחיה עשבונית מלטפת.
חוש הריח:
המחשת חוש הריח בעזרת מעבר בין גושי צמחיה ריחנית ומנהרה מכוסה בצמחיה ריחנית.
חוש השמיעה:
המחשת חוש השמיעה בעזרת שימוש בתכסיות קרקע שונות המייצרות צלילים שונים בעת הרכיבה ושימוש ב"פדים מוזיקלים".
חוש הטעם:
המחשת חוש הטעם בעזרת שימוש בפוגרים (ערפילי מים) ומעבר בין צמחיית מאכל/צמחי תבלין.