לראשונה: פייסבוק לוקחת אחריות על שיח השנאה נגד ישראלים
בעקבות מקרים מחרידים של תגובות לעג רעילות לפוסטים של משפחות חטופים ונעדרים, חסמה פייסבוק את האפשרות להגיב לפוסטים מישראל לחברים בלבד. מחלקת הסייבר של הפרקליטות שלחה לפייסבוק 2,150 בקשות בשבוע האחרון להסרת פוסטים מעודדי טרור - כ-90 אחוז מהן התקבלו
המלחמה מתנהלת כבר 11 ימים גם בזירת האינטרנט, והמצב לא טוב: תעמולה פרו-חמאסניקית מציפה את הרשתות, סרטונים מחרידים – חלקם פייק – מסתובבים בטלגרם כלוחמה פסיכולוגית, ומגיבים מכל העולם תוקפים פוסטים שיוצאים מישראל באיומים, נאצות, תיאוריות קונספירציה המכחישות את האירוע כולו, ואולי גרוע מכל – תקיפת פוסטים של משפחות חטופים ונעדרים בתגובות אלימות וגדושות לעג רעיל. וזה, מתברר, יותר מדי אפילו בשביל פייסבוק.
הרשת החברתית שעשתה הון עתק מאנג'ייגמנט של משתתפים בשיח השנאה הפוליטי מסביב לעולם, הודיעה על פי דיווח של יובל מן בוואינט כי היא מגבילה החל מיום שני את היכולת להגיב לחשבונות של משתמשים ישראליים, כאמור, בעיקר בעקבות תקיפת פוסטים נפשעת מהסוג שתואר לעיל על ידי משתמשים ממדינות מוסלמיות.
ההגבלה מתבצעת באופן פשוט: מרבית החשבונות הישראליים מאפשרים כעת כברירת מחדל תגובות של חברים בלבד. כל משתמש יכול להיכנס להגדרות ולשנות את ברירת המחדל, כך שיתאפשר גם לחברים-של-חברים להגיב, או לפתוח את הפוסטים לציבור כולו. פייסבוק פרסמה גם מדריך לשינוי ההגדרות, לטובת משתמשים שמעדיפים להשאיר את הפוסטים שלהם פתוחים לתגובות מהעולם.
במטא, תאגיד האם של פייסבוק, הבהירו כי מדובר ב"אמצעי זמני שמטרתו להגן על אנשים באזור מפני תגובות פוטנציאליות בלתי-מקובלות", אך הרשת מאפשרת הפצה של סרטוני הסתה אנטישמיים בסקאלה בינלאומית חסרת תקדים, ומחלקת הסייבר של הפרקליטות הגישה לפייסבוק בתוך שבוע אחד של מלחמה 2,150 בקשות למחיקת תכנים המעודדים את מעשי הטבח ומסיתים לפגיעה בישראלים ולפעולות טרור נוספות (כ-90 אחוז מהן התקבלו והפוסטים נמחקו). מארק צוקרברג, מנכ"ל מטא, פרסם בשבוע שעבר פוסט הזדהות חד משמעי עם ישראל. יש מצב שהוא יכול לעשות קצת יותר.