שימו פליי: מידטאון מקבלת את בר היין שלה. בתוך מסעדה
פלייגראונד, מסעדה חדשה במתחם מידטאון, אמנם התחילה בתור מסעדה של מלון שמכוונת קודם כל לאורחים שלו, אבל עכשיו השף איתי מסלובטי ("משחקי השף") מבין שהוא רוצה לקרוץ גם לשאר אנשי השכונה. התשובה? תפריט של בר יין, כמובן
בשקט בשקט, כמעט בלי להרגיש, מתחם מידטאון מתעורר לחיים. האזור שעד לפני כמה שנים היה שומדבר באמצע פקק תנועה על בגין, הופך אט אט לתואם מתחם G צמרת – מגדלים ומספר בתי עסק המשרתים אותם. למרות המיקום המוזר מעט, מידטאון כבר זוכה להבעת אמון מגופים משמעותיים בתחומם: שף יוסי שטרית קבע כאן את מסעדת היבה המדוברת שלו, וכך בחרו לעשות גם רשת הזאפה, מייזון קייזר, גולדה (טוב, זאת לא חוכמה, הם באמת בכל מקום) ועוד ועוד. לאחרונה הצטרף אליהם פוד טרמינל, מיזם קולינרי מבית וונג וזהסושי ובו לא פחות מארבעה מטבחים שונים, משלוחים, טייק אוויי ואזור ישיבה – מין כוורת קולינרית שוקקת שכזאת.
כעת נוסף לרשימה מלון PLAY מידטאון, שמשלים הרצה וחונך על הדרך את פלייגראונד, מסעדה שמחשבת את צעדיה תוך כדי פעילות, כי ככה עושים את זה בימינו. "פתחנו בכמה שלבים: בהתחלה לארוחת בוקר לאורחי המלון (שפתוחה כעת גם לקהל הרחב – שב"ד) וכעת במתכונת מלאה", אומר איתי מסלובטי, בוגר העונה הקודמת של משחקי השף, שכיהן למשך תקופה קצרה כשף מסעדת החוף לולי. הוא עושה את צעדיו הראשונים כשף הבית של מלונות ישראל קנדה, קבוצת השקעות נדל"ן שצומחת במהירות. PLAY הוא המלון הראשון שהקבוצה הקימה מתחילתו ועד סופו, שלא כמלונות אחרים שנרכשו ושופצו. אחד מהם, גלי כינרת, שופץ ונפתח לפני כשנה ובמרכזו מסעדה של קבוצת מחניודה.
אבל נחזור למידטאון ולמסעדת פלייגראונד, שנותנת למסלובטי הזדמנות לשחות בבריכה של הגדולים. "התפריט מיועד למלון עסקים עם אורחים, בעיקר אירופאים, ולכן תכננתי מנות שכולם מכירים", הוא מסביר את הרציונל מאחורי תפריט ובו קרפצ'ו בקר וסלט קיסר, המבורגר, פילה דג ים על הפלנצ'ה וסטייק אנטריקוט (58-142 ש"ח). לכאורה כל החשודים המיידיים, אלא שמסלובטי משכיל להותיר בהם את טביעת האצבע שלו. לסלט קיסר הוא מוסיף ביצת ראמן וויניגרט על בסיס אלכוהול ממזקקת יוליוס, והדג מוגש עם לאבנה עיזים וצימיצ'ורי עוקצני מעגבניות ועשבי תיבול.
אך בעיר רוויית מקומות אוכל ובילוי כל זה אינו מספיק. לכן כבר בשלב מוקדם יחסית, כאמור, פלייגראונד מחשבת מסלול מחדש. "הקונספט הנוכחי קצת מפספס את המטרה, ומתמקד בקהל פוטנציאלי שיגיע או לא יגיע – תיירים שיורדים מהמטוס, מגיעים למלון ומחפשים משהו לאכול. לקהל הישראלי זה פחות מתאים", מודה מסלובטי, שבימים אלה מרכיב תפריט שיעניק למקום אופי של בר יין. "יש פה בשכונה קהל עצום של משפחות, חבר'ה צעירים והייטקיסטים שמחפשים מקום לבלות ופחות מסעדה פורמלית". ואם יש דבר אחד שאנחנו יודעים להגיד על תל אביב ב-2022, אז זה שברי יין הולכים פה והולכים פה טוב.
בתום השלמת התהליך וכשהמקום יתייצב מתכנן מסלובטי להמשיך לפרויקטים אחרים שקנדה ישראל מקימה בתל אביב (שדרות רוטשילד ורחוב לילינבלום), בירושלים ובחו"ל. "אני לא יודע להסתכל שנים אל תוך העתיד אבל אני מקווה להמשיך כשף הקבוצה. יצרתי את הקונספט ואני מקווה לשכפל אותו בהצלחה במלונות הבאים".
נטשת לחלוטין את המטבח האסיאתי שממנו הגעת? בעבר ניהלת מסעדה מצליחה בסין.
"עבדתי במטבחים מגוונים מאד. התחלתי בסושי סמבה והמשכתי בקיטשן מרקט, כך שאני מבשל בעיקר פיוז'ן. אני מתחבר לאוכל אסיאתי אך בשנים האחרונות אני מרשה לעצמי להיפתח למטבחים אחרים".