פסטיבל מיקרוסינמה מביא את הקולנוע לאיזורים נטולי אולמות
בימים שלאחר מות הקולנועים הקטנים, פסטיבל מיקרוסינמה מביא את הקולנוע הרחק מהישג ידם של סינמה סיטי ויס פלנט
קולנוע גת נסגר, מספר בתי הקולנוע בעיר הולך וקטן, אבל יש עוד אנשים שלא ויתרו על האפשרות של קולנוע בתוך העיר, הרחק ממתחמי הקניות והסינמה סיטי. "מיקרוסינמה – סרט לשם שינוי" הוא מיזם קולנוע חברתי הפועל בארבעה מוקדים עירוניים שאין בקרבתם בתי קולנוע. בשבוע הבא, בימים שלישי וחמישי, ייערך פסטיבל קולנוע בשני מרכזים קהילתיים בדרום תל אביב, שבמסגרתו יוקרנו סרטים ישראליים ("מפריח היונים", "חנדה חנדה", "אפס ביחסי אנוש", "הצלמניה" ו"שיר ידידות"). לאחר ההקרנה תיערך שיחה עם היוצרים, ומחירי הכרטיסים יהיו עשרה ש"ח בלבד.
המיזם פועל בשנתיים האחרונות בדרום תל אביב, ביפו ובלוד, ועורך פעם בחודש הקרנות של סרטים שונים הנבחרים בשיתוף תושבי השכונה.
"המטרה העיקרית של 'מיקרוסינמה' היא להחזיר את הקולנוע להיות חוויה קצת יותר אישית, חברתית וקהילתית", מסביר שחר ברימר, רכז פעילות ושיווק במיקרוסינמה. "התושבים שותפים לתכנון ולהפקה, ולבסוף גם משוחחים עם שכניהם על נושאים שונים שהסרט מעלה. ברוב בתי הקולנוע של היום יש תחושה מסוימת של ניכור, החוויה היא אינדיבידואלית מאוד, ומשהו בפוטנציאל הענקי של המדיה הזו מתפספס".
הרעיון יובא ארצה על ידי רחל ליכטנברג, שראתה פרויקטים דומים בארצות הברית. איתה שותפים למיזם בהתנדבות חבורה של אנשי מקצוע לצד חובבי קולנוע, השואפת בימים אלה להתרחב גם אל ערים נוספות בצפון ובדרום.
"זה מרגש בכל פעם מחדש", אומר ברימר. "בהקרנה הראשונה ראינו את 'מחוברים לחיים'. במקרה הגיעו בין השאר תושבים נכים, והיה כל כך מעניין לראות את השיחה המאוד אישית שהתפתחה שם ואיך הצפייה בסרט אפשרה את האינטימיות הזו".
פסטיבל הקיץ של מיקרוסינמה ייערך ב־28.7, במרכז קהילתי בארבור, בשעות 18:30 ו־20:30; וב־30.7, במרכז קהילתי גורן גולדשטיין, בשעות 18:30, 19:00 ו־20:45