קבלו את צילום הטבע של השנה, ואת הצלם שצילם אותו
הצלם ישראלי עמית אשל זכה השנה במקום הראשון בתחרות צילומי הטבע היוקרתית בעולם. התמונה הזוכה צולמה כאן אצלנו בנגב
ה-9 באוקטובר היה אמור להיות אחד הימים השמחים ביותר בחייו של צלם הטבע עמית אשל. לאחר שבחודש מרץ השנה התבשר על זכייתו במקום הראשון בתחרות צילומי הטבע היוקרתית בעולם, הנערכת מדי שנה מטעם מוזיאון ההיסטוריה של הטבע בלונדון, נוכח אירועי ה-7 באוקטובר אשל מצא את עצמו מול התלבטות לא פשוטה: "מצד אחד זה באמת כבוד עצום", אומר אשל", ומצד שני הטקס נערך בלונדון, יומיים בלבד אחרי שנפלו עלינו השמיים, ובשום אופן לא הייתי במצב רוח לטקסים וחגיגות". בסופו של דבר החליט אשל בכל זאת להגיע לטקס בלוויית בת זוגו ובנו: "יותר מתמיד, הרגשתי שיהיה נכון וראוי לייצג בכבוד את מדינת ישראל".
עבור אשל מדובר בהישג מקצועי מדהים בכל קנה מידה, אותו הוא מסמן כשיא חסר תקדים בקריירה שלו. לתחרות צלם הטבע של השנה, המכונה "האוסקר של צילומי הטבע", ניגשים מדי שנה עשרות אלפי צלמים טבע מוערכים מכל רחבי העולם. אלו נדרשים לעמוד בתנאים השתתפות נוקשים, שאי עמידה בהם פירושה פסילה מיידית.
הצילום הזוכה, שאף מתנוסס על כריכת אלבום מהודר הכולל צילומים נבחרים מהתחרות, נקרא "חיים על הקצה", ומציג רגע מרהיב מתוך הטבע הארצישראלי אותו תפס אשל בעדשת מצלמתו: על קצה מצוק בנגב נראים שני יעלים נוביים הנאבקים זה בזה על הזכות להביא לעולם את הדור הבא. לדברי אשל, באופן שהוא לא יכול היה לצפות מראש, הצילום ושמו קיבלו לאחרונה משמעות נוספת ומבטאים במדויק את תחושותיו כישראלי ויהודי על רקע אירועי התקופה האחרונה, ואת מציאות החיים בישראל.
לא בכדי בחר אשל לתפוס בעדשת מצלמתו את היעל הנובי – זהו בעל חיים ישראלי מובהק, שהפך זה מכבר לסמל למאמצי שימור מוצלחים אשר הגדילו את אוכלוסיית היעלים בארץ מעשרות בודדות לכ-1,500 פרטים, המהווים כמחצית מאוכלוסיית היעלים הנוביים בכל רחבי העולם.
זכייתו של אשל בתחרות הנחשבת מהווה אפוא מקור לגאווה ישראלית, מנציחה את פלאי הטבע הקיימים בארץ ומשמשת כתזכורת לחשיבות הרבה שבשמירתם.
>> לאתר של עמית אשל: https://www.amiteshel.com/
>> לאינסטגרם של עמית אשל: https://www.instagram.com/siberianart
* הכתבה בשיתוף עמית אשל.