מבריזים בסטייל: 10 מסעדות וברים שיעזרו לכם לחמוק מארוחת החג

ככה פותחים שנה. ג'ורג' וג'ון (צילום חיים יוסף)
ככה פותחים שנה. ג'ורג' וג'ון (צילום חיים יוסף)

חלדזייץ וכבד קצוץ בבר החדש של הבסטה, גפילטע פיש בארוחה המסורתית במנזר, או שאולי בא לנו בכלל אוכל סיני אותנטי? איזה כיף שאפשר להתלבט איזה אוכל יש לנו חשק לאכול, ולא להסתפק באוכל של דודה מרים. מה יש לך מרים?! מי שם מיץ תפוזים במנת צלי?! אלו המקומות בהן תוכלו לערוך ארוחת חג משלכם

1 באוקטובר 2024

יש מי שעבורם מסורת זה לנסוע לדודים בנס ציונה ולהחזיר את סבתא בטרמפ – ויש מי שבוחרים להישאר בעיר, ולחגוג את החג ללא הפקקים, ללא המשפחה וללא שאלות "מתי תתחתנו". עבור האמיצים האלו, שבוחרים לחגוג בעיר כמו מלכים יהודים-חילונים, אספנו את כל המקומות שיהיו פתוחים בערב החג, שם תוכלו לשתות ולאכול טוב יותר מהצלי של דודה יפה, ולקוות לשנה יותר טובה, בתנאים שלכם.

>> הוא כוכב: MOSHIK& היא הדבר הכי קרוב למישלן שנוכל להגיע אליו כרגע

ג׳ורג׳ וג׳ון

להתחיל שנה במלון יוקרתי ולשכוח לרגע שאנחנו בישראל? כן, בבקשה. זו הזדמנות כמעט אחרונה לאכול את האוכל המופלא של שף תומר טל לפני שעוזב את מסעדת ג׳ורג׳ וג׳ון המצוינת. בתפריט יהיו ספיישלים לחג לצד תפריט המסעדה הרגיל, ואתם פשוט תזמינו מה שאתם הכי אוהבים. אם אתם שואלים אותנו, אנחנו מאמינים שספגטיני הסרטנים מביא איתו ברכה.
אוארבך 6, להזמנות 03-726-9309

ארוחת חג באווירת קלאס. ג׳ורג׳ וג׳ון. (צילום: אסף קרלה)
ארוחת חג באווירת קלאס. ג׳ורג׳ וג׳ון. (צילום: אסף קרלה)

מנזר

יש לא מעט תל אביבים שעבורם זו מסורת החג האמיתית – לבוא עם מפה מהבית, לתפוס שולחן, ולטעום את המטעמים המסורתיים של המנזר. הפעם הם יוכנו מידיה של השפית נועה "דואה" לוי, שדאג לכם לאיקרא, כבד קצוץ ומטיאס, לצד מרק דושפרה, פסטייה, קציצות דגים ובשר ראש בבישול ארוך לכבוד החג. ובגלל שאנחנו במנזר, לא יתנו לכם לפתוח שנה עברית חדשה ללא ויטאלו טונאטו וסלט קיסר שיככבו גם הם. אה, ואלכוהול, כי זה המנזר. מה חשבתם?
אלנבי 60, פשוט תגיעו

הם כבר מכינים את הגפילטע. מנזר. (צילום: מתוך עמוס האינסטגרם @minzarbar)
הם כבר מכינים את הגפילטע. מנזר. (צילום: מתוך עמוס האינסטגרם @minzarbar)

הלבנטיני

בלבנטיני מציעים לפתוח שנה כמו בלבנט, שזה אומר שפע. ואנחנו אוהבים שפע, ואוהבים פתיחת שולחן שמוזגת עלינו 10 סוגים של סלטי הבית, חומוס, פלאפל ולחם לניגובים. חוץ מזה אפשר לבחור בין טאבולה פריקי, לסלט קצוץ, פאטוש או סלט עשבים ולעיקרית פרגית/ כבד עוף/ קבב/ שווארמה או חזה עוף, או אם אתם במצב רוח לארג׳, אפשר גם להוסיף 45 ש״ח ולקבל לעיקרית צלעות/סטייק אנטריקוט/שקדי עגל או פילה בקר. לקינוח יוגש מלבי או קטאייף מתוק וחלומי, ובלי בדיחות של אבא על גפילטע פיש.
160 ש״ח כולל כוס יין, בן יהודה 170. 03-632-4444 יש להזמין מראש.

מוריס

הבר החדש של הבסטה – שאינו בר יין, חשוב לציין – מתחיל מסורת חדשה עם ארוחת ראש השנה משלהם. יהיה שם שילוב מנצח של מזרח ומערב עם קלאסיקות כמו גפילטע פיש, חלדזייץ וכבד קצוץ לצד חורשט סבזי, מוח ברוטב חריף, לשון בפטריות ועוד מיני סלטים טריים לפתוח איתם שנה ולקוות לטוב. אנחנו צופים שיהיה טעים לאללה, והאלכוהול – כיאה לבר – ימזג בנדיבות.
החל מ16:30. להזמנות: 050-408-1431. השומר 5

"מוריס". צילום: יעל שטוקמן
"מוריס". צילום: יעל שטוקמן

אואזיס

ערב ראש השנה באואזיס, עם האוכל המופלא והייחודי של רימה אוליברה, בהחלט מדבר אלינו. וכנראה לא רק אלינו, שכן הבנו כי הסיט הראשון כבר הוזמן במלואו – אבל זה בדיוק הזמן להזמין מקומות לסיט השני, שנפתח החל מ-21:30, כי אף פעם לא מאוחר מדי לשתות טוב ולאכול טוב עוד יותר לרגל השנה החדשה.
מונטיפיורי 17, להזמנות: 03-620-6022

שף רימה אולברה (צילום מתוך אתר מסעדת אואזיס)
שף רימה אולברה (צילום מתוך אתר מסעדת אואזיס)

טנדורי

רינה פושקרנה, כמיטב המסורת חוגגת את ראש השנה באווירה הודית שמחה בשני סניפי טנדורי, התל אביבי וההרצלייני. בתכנית מנות ראשונות חגיגיות למרכז השולחן, מנות קארי לרוב, תבשילים כגון דג  פאקורס, כבש דה פאיזה, עוף מהאקני ועוד. חוץ מזה יהיו תוספות שיוגשו בבופה חופשי, וכמובן קינוח ושתייה חמה וקלה לאורך הארוחה. ריפיל בבופה וברכה לשנה יותר טובה.
260 ש״ח למבוגר, ו-130 ש״ח לילד. בהזמנה מראש: 03-629-6185. טיילת הרברט סמואל 76.

תמונות שאפשר להריח. טנדורי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם tandooriil
תמונות שאפשר להריח. טנדורי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם tandooriil

וילה מארה

במסעדה שמשקיפה לטיילת תמצאו שולחן חג אלגנטי עם מפה, פרחים, רימונים, תפוח בדבש ועוד סממני חג ליצירת אווירה חגיגית ומשמחת. יהיו שם גם גפילטע פיש ואיקרה, ברולה כבד עוף, פילה דניס עם ירקות צלויים, קרפצ׳יו דג ים, טורטליני טלה, פטוצ׳יני ארטישוק והמבורגר חציל. לקינוח, סורבה צונן ורענן ושלל פטיפורים וכמובן שמפנייה ושאר מבעבעים.
450 ש״ח לסועד, הרברט סמואל 88.

שולחן עורך. וילה מארה (צילום יח"צ)
שולחן עורך. וילה מארה (צילום יח"צ)

אינדירה

גם באינדרה הותיקה מתנהלת מסורת ארוחת חג עתיקת יומין. מי יודע שראש השנה הוא חג כזה משמעותי בהודו? שולחן חג מלא בכל טוב – מפאני פורי ועד כנפי לולו, מצ׳יקן צ׳ילי ועד אלו גובי וכמובן עוגת דבש מתובלת לקינוח ויין לאורך כל הארוחה. סאב קוצ' מאליגה או משהו כזה, לא יודעים, טיילנו בדרום אמריקה במקום.
300 ש״ח לסועד, 150 ש״ח לילד. שאול המלך 4. להזמנות: 03-695-4437

חג הודי שמח. אינדירה. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה
חג הודי שמח. אינדירה. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

רובינא

הנה רעיון למי שלא עושה עניין מחגים, ופשוט רוצה לשתות ולאכול משהו נחמד – גם אם הוא לא מנת חג מסורתית. הרובינא תהיה פתוחה, תשמח לשכר אתכם בברכת תחל שנה וברכותיה. במקום עוף בתנור תתפנקו באיזה פיש אנד צ'יפס או המבורגר טוב. תאמינו לנו, יותר טוב מכל ראש של דג. והכי חשוב – בלי יותר מדי דוואינים מיותרים.
מרמורק 6, 053-986-5918

הסינית בנווה שאנן

אם בא לכם בדיוק את הדבר ההפוך מארוחת חג, יש מקום אחד בעיר שאתם צריכים לטוס אליו – ערימות כיסונים, באו ממולא ודים סאם שלא מבייש ארוחת ראש השנה הסינית כהלכתו. נשמע לנו אידיאל לפתיחת שנה חריפה, מרעננת ולא פחות חשוב – רחוקה מפה. בשנה הבאה נחזור, עכשיו יצאנו לחופש.
נווה שאנן 26

נודלס ואוו בסינית בנווה שאנן (צילום: ניב טובול)
נודלס ואוו בסינית בנווה שאנן (צילום: ניב טובול)