הטופ של הרופ: קבלו את מסעדת השף שמשקיפה על דיזנגוף מגבוה
רופטופ 98 היא האטרקציה החדשה על הגג של מלון מאייר האוס בדיזנגוף, מסעדה בהובלת השף צביקה שטראוס עם דגש על קולינריה גבוהה ותפריט עונתי מתחלף (כרגע זה כולל אויסטרים במחיר מפתיע!), וזה עוד לפני שדיברנו על הנוף האורבני האדיר ועל הבריכה שאסור לשכשך בה
חובבי רופטופים בוודאי זוכרים את רודי, הרופטופ-בר של מלון מאייר האוס שהתמקם בסוף 2022 בקומה החמישית וצפה על כל רחוב דיזנגוף. היה זה מקום שבו מלבד שולחנות שפונים לנוף העירוני, ישנה גם בריכה מפתה שאסור להשתכשך מפאת תקנות בטיחות אך מספקת וייב חזק של חו"ל ונראית מצוין באינסטוש. כך או כך, כל זה כדי לומר שעכשיו רודי איננו, ובזמן שאתם מתייחדים עם זכרו אפשר לספר שהוא מפנה מקום למסעדת Rooftop 98, להלן רופטופ 98.
>> נואמה: המקום שנחלת בנימין צריכה. ויש גם אויסטר בר בדרך
>> העיר של נטלי שפריר: שבוע של יינות כתומים וחנות לכל הליידיז
בעוד הרודי תיפקד כבר שנועד בעיקר לדרינק ובצדו נשנוש, ברופטופ 98 עולים דרגה עם השף צביקה שטראוס (אקס סושיאל קלאב, טוטו ושילה) שמציג מסעדה עם תפריט עונתי שצפוי להשתנות תדיר. את השינוי שחל במקום מסביר השף שטראוס כך: "בהתחלה התכנון היה לפתוח במלון בר לאירועים שיתקיימו על הגג. בימים שבהם לא היו אירועים, הרודי הציע תפריט קז'ואל, מה שנקרא תפריט של בר דיזנגופאי קלאסי. ואז הגיע ה-7.10 והמלון החל לארח מפונים וכמובן שהכל השתנה. לאט לאט המפונים עברו למגורי קבע, ותיירים מחו"ל ומהארץ החלו לשוב למלון. מהאורחים במלון הבנו שיש ביקוש לאוכל ברמה גבוהה יותר, אז החלטנו להפוך את המקום למסעדת שף, וכך נולדה רופטופ 98, שבה הדגש הוא על קולינריה גבוהה עם חומרי גלם מובחרים ותפריט עונתי מתחלף".
לצורך שינוי האדרת, המקום שופץ למשעי ונוספו מקומות ישיבה רבים שהופכים את המקום למהוגן יותר ומשווים לו תחושה ונוכחות של מסעדה, ולמרות שתג המחיר ברופטופים לרוב גבוה, כאן המנות שדגמנו נדיבות ולא זעירות, והמנה היקרה בתפריט עומדת על 96 ש"ח. כבר מדבר אלינו.
בפתיחים יככבו אויסטר ג'ילארדו שתוכלו לשלוק ב-28 ש"ח ליחידה, מחיר מהנמוכים בממוצע לעיר. אחרי ששלקתם, הבטתם לנוף והצלחתם לחיות לרגע בסרט שאנחנו במדינה נורמלית, תוכלו להמשיך עם דברים קטנים כמו פלפל שושקה ואנשובי (34 ש"ח), שרימפס קריסטל (48 ש"ח) או פלמידה כבושה (38 ש"ח). בגזרת הדגים הנאים תוכלו למצוא קרפצ'יו דג ים טרי עם שקדים מלוחים, זרעי עגבנייה וזיתים סורים (68 ש"ח), או סשימי אינטיאס מופלא עם אבוקדו, פיסטוק ויוגורט עיזים שניחן בטעמים מרעננים ומהנים (72 ש"ח).
יש כמובן גם גזרת ירקות, כי אמרנו עונתי: חציל בלאדי עם טחינת מייפל, עשבים וגבינת מכבים (58 ש"ח); אספרגוס עם קרם כרובית, כמהין, אגוזי לוז וגבינת פקורינו, מנה שהיא מופת של נחמה וטעמים עדינים ונבונים (64 ש"ח). גם עלים פריכים עם ויניגרט שרי אגוזים, מיקס פיצוחים משוק לוינסקי וגבינת מנצג'ו (46 ש"ח) נמצאים בתפריט, משום שכל תפריט זקוק לסלט מכובד, והוא בהחלט כזה, טרי, רענן ועונה על הדרישה.
והעיקריות הן בהחלט העיקר: מצאנו ואהבנו רביולי כרישה עם זעתר טרי, עגבניות שרי צלויות ואפונת שלג (72 ש"ח) וגם פסטה חריפה עם פילה דניס, מולים וחמאת עגבניות (96 ש"ח). לקרניבורים יש כבדי עוף עם בהרט ביתי, לחם צרוב ואיולי (74 ש"ח), או מנה של צוואר טלה מפורק מונח בלאפה עם טחינה, עמבה ויוגורט עשבים (82 ש"ח) ונתח סינטה עם לטקעס תפוחי אדמה, דמי פורצ'יני ורוטב אורפלי (92 ש"ח). קינוח? מוס שוקולד לאנשי השוקולד, ופנקוטה גבינת עיזים, פירות יער וקדאיף לכל מי שלא (38 ש"ח).
בגלל שבכל זאת ברופטופ עסקינן והקיץ בפתח, יש גם קוקטיילים צוננים וצבעוניים שעומדים על טווח מחירים שבין 62-58 ש"ח. אהבנו במיוחד את קוקטייל ה-Gin&Tea שמבוסס על ג'ין מושרה בברגמוט ארל גריי, סירופ מרווה, מיץ לימון ואקווה פאבה, וגם את קוקטייל מון שרי שהשרה אווירה רומנטית עם ליקר תפוזים, קקאו, שרי פדרו חימנז וסירופ אגבה (58 ש"ח לשניהם). בילוי אידיאלי למי שרוצה לשבת בדיזנגוף בגבוה ולהרגיש נורמלי לכמה שעות.
דיזנגוף 98, ראשון עד שבת בין 19:00-23:30, 058-731-3101
https://www.facebook.com/mayerhouse.tlv/posts/pfbid0oVR4RSabeBZWSQfhPftAfGnsbptcGZe91rLySG8wLyD2fafc8L2aG7BuUZ2QBEUBl