אש ולהבות: 3 תאילנדיות חדשות שאתם חייבים לרוץ אליהן
הישראלים התאהבו קשות במטבח התאילנדי ואין הוכחה טובה יותר לזה מגל הפתיחות האחרון פה בעיר. אבל אל תתבלבלו: לכל מקום יש את הייחוד והעניין שלו, לכם נותר רק לבחור (או פשוט ללכם לכולם)
זה שהישראלים התאהבו קשות במטבח התאילנדי הוא לא סוד. אבל גם אנחנו לא זוכרים כזה סחף כבר הרבה מאוד זמן – שלוש מסעדות חדשות ומעניינות שנפתחו ממש לאחרונה שומרות אמונים למטבח המסעיר והלוהט הזה. אמנם שלושתן לחלוטין תאיות, אבל כל אחת מביאה משהו משלה. כרגיל אנחנו כאן כדי לעשות לכם קצת סדר ולהמליץ. רק אל תשכחו לבקש כוס מים ליד כי הולך להיות לכם חריף.
1. אהן תאי
שף מידד סטבינסקי (זכרו את השם הפרטי) חזר לאחר שהות ממושכת בתאילנד ופתח מקום המזוהה עם המטבח האיסאני. תמצאו פה מנות גריל תאילנדיות הנצלות על פחמים בלהבה בגובה נמוך. החלבון מונח גבוה יחסית ולכן הוא מקבל טעם מעושן עדין ואינו מתייבש. למשל: ירך עוף צלויה וחתוכה עסיסית בפנים ופריכה בחוץ (64 ש"ח) וסאי הואה – נקניקייה מתוצרת בית בטעמי עשבי תיבול תאילנדיים (62 ש"ח). אמנם אין פאד תאי אבל תמצאו פה גם מנות כגון טאם טנג – סום טאם על בסיס מלפפונים בתוספת עגבניה קצוצה, בוטנים ושעועית רענן ומעט פיקנטי (40 ש"ח). עור של עוף פריך (10 ש"ח) מוסיף קראנצ'יות, טובלים ברוטב ואוכלים. עוד תמצאו – סוק לק, טרטר בקר משייטל קצוץ (68 ש"ח) שונה מהגרסה המוגשת במסעדות בארץ. עשבי תיבול תאילנדיים מעניקים לבשר ארומה רעננה ומדגישים את טעמו במנת פתיחה קרניבורית מצוינת.
אהן תאי, לילינבלום 21, תל אביב, 058-5521215, ראשון-שישי מ־17:00, שבת מ־12:00, הזמנות באתר | לפרטים נוספים
2. קוקו תאי
את נדב ודניאל כמעט כבר אין באמת צורך להציג, ובכל זאת נזכיר כי זכו לפרסום בתכנית MKR וכבר הדגימו את יכולותיהם במגוון פופ-אפים שהוכתרו כהצלחה גדולה. באחרונה הם השתלטו על המקום שבו שכנה מסעדת קליפסו בחוף פרישמן. תמצאו פה תפריט רחב יחסית מבשר, דגים ופירות ים מתובלים ברכיבים שמותקנים במקום מדי בוקר: תערובות קארי, צירים, בוטנים ואגוזים קלויים ורוטי, לחם שטוח ומקופל. במנות הראשונות בולטים במיוחד גנג רום קוואן פלה – דג ים בקארי מעושן (66 ש"ח); יאם סום או – סלט עם דג ים נא ופומלה (68 ש"ח); וסום טאם בארבע דרגות חריפות (46 ש"ח). באגף העיקריות תמצאו פאד תאי, פאד סיו ופאד קפאו כי בכל זאת חוף פרישמן. עם זאת אפשר ורצוי ללכת בדרכים שלא נבחרו כגון מסמאן פלה מוק (רחמים על הצוות שנאלץ לשנן) – קלמארי בגריל פחמים, קוביות תפוחי אדמה רכות ורבע בצל על האש ברוטב קארי סמיך בסגנון דרום תאילנד, עם בזיל תאילנדי ושאלוטס מטוגנים (92 ש"ח/86 ש"ח עם פרגית).
קוקו תאי, שלמה להט 17 (חוף פרישמן), תל אביב, 077-9386220
3. תאי ליין
המצטרפת האחרונה לגל הנוכחי התמקמה בכיכר קדומים היפה ביפו ומאחוריה ניצב מידד (עוד מידד, כן, כן) קונפורטי שמכניס קצת רוח לאוכל התאי שלו. הוא מבשל מחומרי גלם עונתיים, שאת חלקם הוא מגדל בעצמו: סלט פומלה של סוף העונה (42 ש"ח), סאטה עוף/טופו בקארי בוטנים מתקתק (48 ש"ח), טום ים וטום קא (64 ש"ח), קארי פאננג (68 ש"ח) ומנות משתנות. כדי להפוך את החוויה לאישית עוד יותר אפשר לבקש מקונפורטי לבנות עבורכם ארוחת טעימות או להזמין ארוחת שישי תאילנדית בטייק אוויי: נתחי סאטה בקארי בוטנים, מטבל חצילים ומחמצים תאיים, שייטל מוקפץ, דג ים ברוטב קוקוס וג'ינג'ר, אורז קוקוס, סטיקי רייס ועוד ועוד לפי מספר הסועדים (מ־380 ש"ח לזוג-שלושה). לכל הזמנה מצורפת חלה מלופפת על גבעולי למון גראס, כי בכל זאת ארוחת ליל שבת.
כיכר קדומים 16, יפו, 052-6333150, שני-חמישי 17:00-22:00 (שעות פתיחה בהרצה), הזמנות באתר