ממלכת סיאם: תאילנדית חדשה נפתחת ביפו, ולנו יש את הפרטים

אמנות קולינרית ביפו העתיקה. תאי לין קיצ'ן (צילום שרהלה גור לביא)
אמנות קולינרית ביפו העתיקה. תאי לין קיצ'ן (צילום שרהלה גור לביא)

הגל התאי פשוט לא נגמר עם פתיחה נוספת - הפעם ביפו העתיקה. בשונה מהמקומות האחרים, יש גם ערך מוסף שאותו מבטיח הבעלים שף מידד קונפורטי

15 במאי 2022

מה העניין של תל אביב עם מסעדות תאילנדיות? ולמה אין פה אף מסעדה קוריאנית, מלזית ואינדונזית? או אפילו סינית עדכנית. הדיו טרם יבשה על הודעות הפתיחה של אהן תאי בלילינבלום וקוקו תאי של נדב ודניאל בחוף פרישמן, והנה תאילנדית חדשה נפתחת ביפו העתיקה.

תאי ליין קיצ'ן ממוקמת בכיכר קדומים, שחווה בעצמה תנופת התחדשות בעת האחרונה (כאבכה, מעדניית עלמא, Mr.Someting Lounge היפנית של שף דין שושני ועוד). מלבד נוף לים והתיירים שכבר חוזרים לעיר, לשף מידד קונפורטי (אין קשר לשף אבי קונפורטי) יש נימוק משכנע לבחירה בלוקיישן: לפני מספר שנים הוא התגורר בדירה שכורה במבנה שבו נמצאת המסעדה וכעת הוא סוגר מעגל.

"עשיתי ארוחות פרטיות ואירועי בישול, אך הדבר שהכי נהניתי ממנו הוא שהדלת שלי הייתה פתוחה. הייתי נותן לעוברים ושבים אותה הכנסת אורחים שזכיתי לקבל בתאילנד. כשאורח מגיע מבלי לדעת מה בדיוק מחכה לו, הסיטואציה הופכת מארוחה לחוויה". את ההתנסות הזו שחווה בכפר האמנים פאי, שבו למד בישול, הוא משחזר כעת בחלל במבנה עתיק עם מרפסת לשקיעה.

תאי ליין קיצ'ן (צילום שרהלה גור לביא)
תאי ליין קיצ'ן (צילום שרהלה גור לביא)

תאי ליין קיצ'ן מוגדרת על ידי קונפורטי כשלוחה של המטבח הפרטי שלו. "אפילו בלוגו יש איור של בית", הוא צוחק. הוא מבשל ולפעמים ממלצר ושוטף כלים כשצריך, ובעיקר עסוק באירוח. בתקופה שבין תאילנד ליפו הפעיל קונפורטי חלל אירועים בנס ציונה, שהפך בעקבות הקורונה למטבח משלוחים. געגוע לאינטראקציה עם אורחים והחלל שהתפנה במבנה שבו התגורר בעבר החזירו אותו לעיר, למסעדה שבה הוא מבשל מחומרי גלם עונתיים, שאת חלקם הוא מגדל בעצמו: סלט פומלה של סוף העונה (42 ש"ח), סאטה עוף/טופו בקארי בוטנים מתקתק (48 ש"ח), טום ים וטום קא (64 ש"ח), קארי פאננג (68 ש"ח) ומנות משתנות.

מדי פעם הוא מרשה לעצמו לאלתר, למשל פאד קפאו עם צוואר טלה בבישול ארוך במקום בקר קצוץ, בתיבול רוטב פטריות חריף מתוצרת בית. "אני מאוד נאמן למקור", הוא מעיד. "אני נאמן למכתש ועלי שמשמשים אותי לעבודה ולאורז המיובש. אבל לפעמים אנחנו לא מספיק קשובים לעצמנו ורוצים לרצות. אני נהנה להיכנס למטבח, לראות את המוצרים ולהעביר את ההנאה שלי לאורחים".

מידד קונפורטי, תאי לין קיצ'ן (צילום שרהלה גור לביא)
מידד קונפורטי, תאי לין קיצ'ן (צילום שרהלה גור לביא)

כדי להפוך את החוויה לאישית עוד יותר אפשר לבקש מקונפורטי לבנות עבורכם ארוחת טעימות או להזמין ארוחת שישי תאילנדית בטייק אוויי: נתחי סאטה בקארי בוטנים, מטבל חצילים ומחמצים תאיים, שייטל מוקפץ, דג ים ברוטב קוקוס וג'ינג'ר, אורז קוקוס, סטיקי רייס ועוד ועוד לפי מספר הסועדים (מ־380 ש"ח לזוג-שלושה). לכל הזמנה מצורפת חלה מלופפת על גבעולי למון גראס, כי בכל זאת ארוחת ליל שבת.

במקביל למסעדה ממשיך קונפורטי לערוך ארוחות פרטיות, אירועים וסדנאות. "אני מאוד אוהב לחלוק את הידע שלי", הוא מסביר. "לכן תמיד מומלץ לבדוק מראש לפני שמגיעים, גם כי המקום מכוון לאורחים שמגיעים ללא הזמנה מראש. אוכל מחבר בין אנשים. הוא מניע אותנו ונותן לנו אנרגיה. זו הסיבה שאני אוהב לעבוד בכמויות קטנות, לשמור על קשר אישי ועל היכולת לבשל בדיוק מה שבא לי".
כיכר קדומים 16, יפו, 052-6333150, שני-חמישי 17:00-22:00 (שעות פתיחה בהרצה), הזמנות באתר