ספוטיפיי, דיזר או אפל מיוזיק? בדקנו מהו שירות הסטרימינג הכי שווה

רגע לפני שספוטיפיי נוחתת בישראל בדקנו אם היה שווה לחכות למלכת שירותי המוזיקה בסטרימינג. בהשוואה לאפל מיוזיק ודיזר, מי הכי ממכרת, זולה – ומי תבין אתכם הכי טוב?

איור: shutterstock
איור: shutterstock
1 בפברואר 2018

ההשקה המקומית של אפל מיוזיק ב־2016 סימנה את תחילתה של התחרות בין ענקיות הסטרימינג על האוזניים הישראליות. בדצמבר האחרון הצטרפה גם דיזר ובקרוב יגיע תורה של השחקנית הראשית, ספוטיפיי. המציאות החדשה שנרקמת בשוק הישראלי (המזערי) היא חלק מאסטרטגיה רחבה יותר של שליטה בלעדית, עמוקה וגלובלית בהרגלי צריכת המוזיקה. התחרות האגרסיבית והתסיסה הנוכחית הביאו כל אחת מהחברות לנקוט דרכי השקה מגוונות, להתפאר בפיצ'רים שונים, ובעיקר להיאבק על הכתר שיונח על ראשה של מי שתבנה את האלגוריתם שייצור פלייליסטים אישיים מושלמים, המבוססים בין היתר על טעם, מיקום, מהירות תנועה ודילוגים על שירים. מי הממכרת מכל, מי הזולה ביותר ומי הפתיעה? יצאנו למסע מוזיקלי בעקבות חוויית ההאזנה המושלמת.

 

אפל מיוזיק

כניסתה של אפל לשוק הסטרימינג הייתה מפוארת בעיקר בזכות השקה גלובלית מהירה יחסית. סחף המשתמשים שהגיע בעקבות הבום העל קולי נגרם מכמה סיבות: טאלנטים שיצרו הייפ וקידמו את המוצר, אפליקציה נוחה וקטלוג נאה (ובלעדי, במקרים מסוימים).

מבחר המוזיקה הישראלית באפל מיוזיק גדול ומרשים, העדכונים רבים והממשק השתפר פלאים בשנתיים החולפות. עם זאת, האפליקציה סובלת מלא מעט באגים: היא מקרטעת לעתים קרובות מדי, ההתממשקות עם iTunes של אפל נותרה מסורבלת, טעינת השירים יכולה להימשך נצח וההיכרות עם המשתמש, שאמורה להניב הצעות מותאמות אישית, אפסית עד לא קיימת (לדוגמה, סלינה גומז שצצה בפלייליסט המבוסס על טעם אלטרנטיבי).

אפל מיוזיק מאפשרת גם מעקב מוזיקלי אחרי חברים – יש שימצאו את זה נהדר ויש שייבהלו מהסטוקינג – ומשקיעה מאמץ רב בתחרות הקשה מול ספוטיפיי. ניתן להאזין דרכה בשידור חי לתחנת הרדיו Beats 1, שפועלת 24 שעות ביממה. המגיש זיין לואו, שנחטף אליה מהרדיו של BBC, הוא ממובילי התחנה. אפל מיוזיק מכילה גם תחנות רדיו שתוכנן הורכב על ידי עורכי אפל והן למעשה פלייליסטים רצופים.

בשורה התחתונה: חוויית המשתמש קצת מבאסת, ולמעט קטלוג עשיר (בעיקר זה הישראלי) אפל לא מצטיינת בנישה הזאת.

דיזר

 

דיזר נמצאת בתהליכי כניסה מואצים לשוק הישראלי, מתחזקת עמוד פייסבוק בעברית ומביעה עניין רב בקהל המקומי (הרחב וחובב האינדי). המערכת שלה קלה לתפעול וגימיק קובצי ה־FLAC, המאפשרים דחיסת שמע ללא איבוד נתונים, בהחלט משחק לטובתה (אף שהצרכן הממוצע כנראה לא יבחין באיכות הסאונד הגבוהה). פיצ'ר ה־Flow, שאמור לקלוע לטעם האישי של המשתמש, הוא מתחרה ראוי לפיצ'ר ה־Discovery של ספוטיפיי, אף שהוא פחות הרפתקני (דילוג על שיר ב־Flow, למשל, יוציא אותו לעד מרשימת ההמלצות).

דיזר מחזיקה בקטלוג המקיף ביותר לצד אפל וב־20 אלף תחנות רדיו פעילות. לפי הפרסומים, בעתיד יושק דוגם המוזיקה Song Catcher שיתחרה בשזאם ועשוי להעניק לדיזר יתרון משמעותי בכל הקשור להמלצות פרסונליות.

למרות המעלות הרבות שלה, השירות של דיזר עדיין לא מוכר מספיק בארץ –והוא סובל מדי פעם מתרגום לקוי. דיזר אמנם מספקת חוויית משתמש לא רעה בכלל, אבל הממשק שלה לא מפעים.

בשורה התחתונה: נכון להיום, דיזר הוותיקה מנצחת בתחרות על הקהל הישראלי.

ספוטיפיי

 

בפופולריות, בתעוזה, באינטואיטיביות ובסקסיות, לספוטיפיי אין מתחרים. קטלוג השירים מקיף – מריליסים חמים בפופ ועד אזוטריה (ספק אם יימצא מחסור בטרקים אלא אם מדובר בסכסוך מתוקשר/זכויות יוצרים/שירים בעברית). מאגר הפלייליסטים, יותר מהקטלוג, מגוון ואינסופי. הממשק הוא האל הכל יכול של שירותי המוזיקה – מאפשר לא מעט פעולות אבל גם נוח מאוד וקל יחסית להבנה. פיצ'ר ה־Discovery, שנועד לגלות מוזיקה חדשה בהתאם לטעם הייחודי של המשתמש, הוא לא צפוי, קולע, ממכר ומקשה מאוד את נטישת השירות (אפילו לזמן קצר).

יש לא מעט מעריצים "רועשים", בהם ברק אובמה, שמתחזקים את התדמית של ספוטיפיי, וכל סכסוך עבודה (למשל החרם שהטילה טיילור סוויפט בעקבות מחלוקת על גובה התמלוגים) רק מוסיף נרשמים ואהדה. עם זאת, השירות עדיין לא פעיל בישראל, אז אם זממתם על חוויית סטרימינג מענגת ומיידית, תידרשו לפעול בדרכים לא נעימות ולא פשוטות הכוללות התקנת VPN או רכישת מינוי פרימיום מאיביי. אם בכל זאת החלטתם להתאזר בסבלנות, ההשקה הרשמית בארץ צפויה להתרחש בחודשים הקרובים. דעו שלעת עתה הקטלוג בעברית דל ולא מאורגן.

בשורה התחתונה: ספוטיפיי עדיין לא התאימה את עצמה לשוק הישראלי, אבל האריזה הכוללת שלה היא המצטיינת.

המסקנה שלנו: לפחות עד ההשקה הרשמית של ספוטיפיי בארץ, דיזר הוא השירות המתגמל ביותר עבור המאזינים הישראלים.

*הכותבת שימשה כמיוזיק/פרודקט אקספרט בשירות המוזיקה Groove של מיקרוסופט. השירות איננו קיים עוד