פסטיבל אוטופיה למד"ב מבקש את תמיכת הקהל כדי להתקיים

אחרי שמשרד התרבות הפסיק לתמוך בו, פסטיבל אוטופיה למדע בדיוני מגייס תקציב במימון המונים. "הרצל עצמו היה מוכר היום כסופר מד"ב. אין כמו ת"א כדי לחגוג את החזון"

פסטיבל אוטופיה (צילום: יח"צ)
פסטיבל אוטופיה (צילום: יח"צ)
3 באוקטובר 2017

כשהעולם מסביב מסתחרר לעבר עימות גרעיני בין ארה"ב לקוריאה הצפונית ופגעי מזג האוויר הופכים יותר ויותר הרסניים, אנחנו זקוקים למציאות אלטרנטיבית שתאפשר למחשבה להיחלץ מהפוליטיקה הקטנונית. לשם כך דרוש לנו מדע בדיוני, ולמטרה הזו מתגייס כבר למעלה מעשור פסטיבל אוטופיה, שהחליט השנה "לבטל את האפוקליפסה", ומגייס תקציב לקיומו מהקהל לאור הפסקת התמיכה של משרד התרבות בו.

>> סרטי המד"ב הטובים בכל הזמנים

בפסטיבל אוטופיה מוקרן מיטב הקולנוע הפנטסטי מרחבי העולם, סרטים שלא מקבלים מסך בישראל ("הלובסטר", "חולית של חודורובסקי", "אנומליסה", "על אחריותכם בלבד", "ירח", "סקוט פילגרים", "סוף העולם"); הוא מטפח באהבה את יצירת הז'אנר המקומית ("מי מפחד מהזאב הרע" של אהרון קשלס ונבות פפושדו, "מסווג חריג" של בועז ארמוני, "בשר תותחים" של איתן גפני, "ג'רוזלם" של האחים פז, "סופעולם" של רוני קיד); הביא לכאן אורחים מהשורה הראשונה (בין השאר הבמאי מארק קארו, "עיר הילדים האבודים" והבמאי קולין טרוורו, "עולם היורה") והפך לבית חם לאנשים שמחפשים דמיון ותעוזה בקולנוע.

אורי אביב וארי פולמן לאחר הקרנת הסרט "כנס העתידנים" בפסטיבל אוטופיה 2013. צילום: יח"צ
אורי אביב וארי פולמן לאחר הקרנת הסרט "כנס העתידנים" בפסטיבל אוטופיה 2013. צילום: יח"צ

בשנת 2015, בעקבות שינוי בתנאי הסף של משרד התרבות , הופסקה התמיכה בפסטיבל בטענה שתקציבו "קטן מדי". על כן, השנה מנסה הפסטיבל להתגבר על המכשולים ולעמוד בקריטריונים החדשים, ומגייס לשם כך תקציב במימון המונים כדי להוכיח למשרד התרבות שקיומו חשוב למספיק אנשים.

השנה מתכננים בפסטיבל להקרין את דרמת המדע הבדיוני "The Endless" של הצמד אהרון מורהד וג'סטין בנסון ("אביב", אוטופיה 2015), שמעורר הרבה התרגשות בסצנת פסטיבלי הז'אנר השנה, את הפריקוול המדובר ל"המנסרים מטקסס" הקלאסי של טובי הופר, וסרטים רבים נוספים. עוד מתוכנן פוקוס מיוחד לסרטי ז'אנר שנוצרו על ידי נשים, בשיתוף עם פורום הקולנועניות, ניתוח שוט אחרי שוט על הבמה של סרט מד"ב קלאסי, קריאה מבוימת עם שחקנים מהשורה הראשונה של תסריט לסרט ז'אנר ישראלי בהתהוות, אירוע ספרותי על מפלצות יהודיות, ועוד.

בפני מארגני הפסטיבל עומד חזון של תל אביב כעיר אלטרנטיבית שיכולה לחגוג את האוטופיה. כפי שהם אומרים, "לתל אביב אסור לשכוח את שמה שלה, השם העברי שהוענק ל'אלטנוילנד', הרומן האוטופי של חוזה המדינה. הרצל עצמו היה מוכר היום כסופר מדע בדיוני. אין כמו תל אביב כדי לחגוג את כוחו של חזון, של המילה הכתובה, של המדע הבדיוני, של אוטופיה".

לתמיכה בפסטיבל תמורת מתנות