המסעדה האהובה פעלה במשך 11 שנים ונסגרה לפני כעשור, ועכשיו תחזור רק לרגע במסגרת חגיגות 8 שנים לקפה פופולר של ביטון, שישוב להכין מנות קלאסיות מאדורה כמו בקלוואה כבד אווז ורביולי סרטנים בחמאת פרג, וכמובן - סיגר חלקי הפנים האייקוני שמעולם לא באמת עזב. רק חבל שהמחיר לא נוסטלגי
עם כל האהבה למסעדות חדשות וההתרגשות הכרוכה בסיפור חדש, אין כמו פריטה על בלוטות הנוסטלגיה. לכן אפשר להבין את הבאזז שנוצר בכל פעם שמסעדה מהעבר הרחוק מפציעה שוב, ואת ההתרפקות של שפים וסועדים כאחד על טעמים מפעם. כבר חווינו אתאהרוני משיב לחיים את ין יאנג, אתהסינית האדומה מתארחת בהצלחה בקפה בטאיזוואתמסעדת קרן המיתולוגית שחוזרת מדי פעם ליפו תל אביב, והקהל מצביע ברגליים. כעת מצטרפת לרשימה אדורה, המסעדה האהובה של שף אבי ביטון, שלמשך שלושה ימים קמה לתחייה בקפה פופולר.
אדורה נפתחה בשנת 2005 ופעלה במשך 11 שנים בהצלחה רבה. ביטון היה אז בן 25, שף אלמוני שכמו רפי כהן בשעתו העמיד במרכז הבמה את המטבח הביתי־עדתי בצורתו המשודרגת. "האוכל של ביטון הוא אוכל נדיב, לא רק מבחינת התמחור אלא גם כהצהרת טעם ואופי. זהו אוכל עשיר שלוחץ על כל הנקודות הנכונות במה שנקרא 'הטעם הישראלי'",כתב מבקר המסעדות שלנו דאז יובל (ג'וב) הרגיל בשנת 2012."עלי גפן וסיגרים ממולאים הם קלאסיקות מקומיות די שחוקות. אלא שביטון לא מתייחס אליהם באגביות, ולכן הוא לוקח אותם היישר אל המקורות: את עלי הגפן, שממולאים באורז עגול ובשר עגל הוא לוקח לתורכיה, עם יוגורט עזים נהדר ונענע יבשה, ואת הסיגרים הוא מטיס עד למרוקו עם תבלון נהדר ומתקתק".

אותו סיגר חלקי פנים הועתק מאדורה לקפה פופולר, והוא מככב בתפריט כבר שנים. "אנשים מאוד אוהבים אותו. הוא על זמני והוא יהיה פה לנצח", מסביר ביטון ומצביע על העל־זמניות כגורם המכריע בהצלחתה של אדורה. "היא הייתה שילוב של טיימינג נכון וצמא לאוכל ביתי משודרג. זה היה חלק מהקסם שלה. באותה תקופה היו בעיר רק מסעדות מזרחיות ומסעדות מפונפנות ואני דאגתי שאדורה תהיה נגישה, כמו 'פילהרמונית בג'ינס'. הייתי מהראשונים שעשו מסעדה באמצע, שאפשר להגיע אליה לאו דווקא ביום הולדת כשאתה חנוט בחליפה, אלא לרדת מהבית בכפכפים ולאכול ארוחה טובה ב-200 ש"ח לזוג".

בפופ אפ שיחל מחר (שני) יצטרפו לסיגר האיקוני בקלוואה כבד אווז ורביולי סרטנים בחמאת פרג, סביצ’ה תרד טורקי וטחינת יוגורט, אוסובוקו טלה עם ראס אל חנות ומנות דגל נוספות מאדורה, בביצוע שהוא העתק נאמן למקור. המחירים השתנו כמובן: אם באדורה דאז סביצ'ה עלה 32 ש"ח ומנת סרטנים עלתה 38 ש"ח, בפופ אפ תשאירו 78-138 ש"ח למנה. על חישוב ההתייקרות באחוזים ויתרנו, כי למה לדכא.

הפופ אפ שיימשך שלושה ימים פותח את חגיגות 8 שנים להקמת קפה פופולר. לשאלה מהו החוט שמקשר בין שתי המסעדות, מלבד היד שלו כמובן, משיב ביטון ש"זו אותה מתודיקת בישול וחשיבה על אוכל ים תיכוני שמגיע בצורה נקייה יותר. כשהכנתי את המנות מאדורה מחדש הרגשתי קצת כמו להסתכל על עצמי רוקד בסרט וידיאו מהבר מצווה, שזה מאוד מביך", הוא צוחק. "אבל כשהטבחים שלי טעמו הם אמרו שאלו מנות שמתאימות לעכשיו. זו פעם ראשונה מאז, כולל הזמן שהייתי במטבח של אדורה, שהבנתי שנעשה פה משהו על זמני".
קפה פופולר, שני-חמישי (1-3.12), דיזנגוף 197,להזמנות
